GN Nijmegen-Noord

18 juli 2018

GN Nijmegen-Noord 18 juli 2018


Oerrr natuurbelevingstocht

Oerrr natuurbelevingstocht (foto: Ariene Knoester)

NIJMEGEN - Beleef de natuur samen met de OERRR-boswachter van Natuurmonumenten. Op zaterdag 28 juli kun je om 14 uur mee op avontuur in Heumensoord.

Ontdek de natuur via het doen van leuke opdrachten zoals het maken van een bosparfum, het zoeken naar kleuren en het speuren naar sporen. We maken van deze natuurbelevingstocht in Heumensoord een bijzonder avontuur. Vraag de boswachter alles wat je altijd al wilde weten. Trek laarzen en kleren aan die vies mogen worden en voel je OERRR. Het kan zijn dat we door plassen moeten waden of door zand banjeren. En vooruit… je ouders mogen ook mee.

Tijdens deze tocht op 28 juli word je om 14.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats aan de Beukenlaan in Nijmegen. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op avontuur met de Oerrr-boswachter. De middag duurt tot 16.00 uur. Dit is een gezinsactiviteit, ouders én kinderen kopen een kaartje. Er kunnen maximaal vijftien personen mee. Geschikt voor kinderen van 4 - 11 jaar. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/heumensoord.

Expositie van Sanne Verkerk in het Marikenhuis

Sanne Verkerk (foto: Willem van Gerwen) Willem van Gerwen

NIJMEGEN - Zondag 22 juli om 16.00 uur is de officiële opening van de expositie van Sanne Verkerk in het Marikenhuis. Haar werk is daarna te zien tot eind oktober tijdens de openingstijden. De toegang is gratis.

Sanne Verkerk woont en werkt in Kampen. Als vrijwilligster van het eerste uur heeft zij haar coachingskwaliteiten ingezet voor het Marikenhuis. Dat betekende veel voor haar. Het is dan ook bijzonder dat zij nu in het Marikenhuis haar schilderijen ten toon stelt. Een aantal jaren geleden werd Sanne geconfronteerd met kanker. Het geloof in de helende werking van kunst ervaart zij dagelijks aan den lijve. Het werk dat ze maakt is een weerspiegeling van het proces dat ze doormaakt. Vooral in moeilijke periodes helpt het bezig zijn in haar atelier. Het geeft haar rust en ruimte in haar hoofd. Sanne werkt heel intuïtief: zoekend in lijn, vorm en kleur, kijkend en tastend, experimenterend met de materialen.

'Zoete tranen'. Een schilderij van Sanne Verkerk (foto: Sanne Verkerk) Sanne Verkerk

Zo ontstaan zeer kleurrijke en expressieve, betekenisvolle schilderijen, die het bekijken waard zijn. Meer info staat op www.marikenhuis.nl.

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De 38e Zomermarkt door carnavalsvereniging De Waalkanters is op zondag 12 augustus in Slijk-Ewijk. Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren.

De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar. Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient men contact op te nemen met de heer Blom. "Voorkom teleurstelling en reageer tijdig voor 8 augustus. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle en gezellige dag van te maken. Voor informatie kunt u contact opnemen met J. Blom, Waaldijk 17 in Slijk-Ewijk, 0481 482988 of 06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

Pleisterplaats Ressen

RESSEN - Elke oneven maand is er op een zondag in het Ressense kerkje een pleisterplaatsviering.

Net zoals de ochtendgebeden zijn deze vieringen bedoeld voor ieder die het fijn vindt om ruimte te maken in hoofd en hart en inspiratie te zoeken met behulp van inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taize en Iona. Binnen het jaarthema ‘Keltische Spiritualiteit’ heeft deze pleisterplaatsviering het thema ’Gebrokenheid geheeld’.
Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met de gebrokenheid van deze wereld. Dat onder ogen zien en ervaren dat er ook ruimte is en kracht wordt gegeven voor heelwording is iets dat in de Keltische spiritualiteit op een heel mooie manier aanwezig is en dat ook in onze christelijke traditie wordt ervaren en gedeeld.

De pleisterplaatsviering begint om 19:30 uur, duurt ongeveer drie kwartier en wordt afgesloten met koffie/thee/ontmoeting in de Kosterij, Kerkenhofstraat 3 in Ressen (www.pleisterplaatsressen.nl / www.4-plek.nl).

TVHA organiseert met groot succes 'Kleintje Wimbledon' in Herveld

Prijswinnaars toernooi (foto: Ingrid Breunissen)

HERVELD - In week 26 werd er tijdens de 31e editie van Kleintje Wimbledon weer volop getennist in Herveld.

Dit jaar was er voor de eerste keer geen specifiek thema tijdens het toernooi. Het park en de banen waren wel feestelijk versierd met vlaggen en vlaggetjes. Gedurende de hele week hadden we prachtige partijen, waarbij de wedstrijden in de HD4 er wel bovenuit sprongen. De finaledag was een geweldige afsluiter van een goede week, met mooi weer en prachtige tennispartijen. Ook de traditie om in (grotendeels) witte tenniskleding de finales te spelen, werd voortgezet. Het terras was lekker vol en er werden zoals gebruikelijk aardbeien met slagroom uitgedeeld. Dit alles zorgt er voor dat we kunnen terugkijken op weer een zeer geslaagd toernooi.

Foto’s van de gehele week staan op www.facebook.com/Kleintje Wimbledon TVHA.

Start to run bij b.o.d. De Sprinters

Hardlopen bij b.o.d. de Sprinters (foto: Yakult Start to run) Foto: Yakult Start to run

BEMMEL - Wil jij beginnen met hardlopen, maar wel in je eigen tempo en op een verantwoorde manier? Dan is de cursus Start to Run bij b.o.d. de Sprinters in Bemmel iets voor jou. Dus: schrijf je in voor je op vakantie gaat!

Met het Start to Run-programma leer je in korte tijd hardlopen onder begeleiding van een professionele trainer in een kleine groep. Op maandag 3 september start de eerste training. B.o.d. De Sprinters biedt bovenop het bestaande Start to Run-concept nog twee leuke extra’s:

In plaats van de gebruikelijke zeven weken, bieden wij twaalf weken trainingen aan. Dit doen wij om je voor te bereiden op het onafgebroken hardlopen van 5 km. De Pietenloop in Bemmel op 25 november biedt jou daarbij de kans om jezelf te testen in je eigen omgeving. Wij bieden ook de mogelijkheid om wekelijks de tweede training onder begeleiding op woensdag bij de vereniging te doen. Normaal gesproken is de tweede training ‘huiswerk’ dat je alleen doet.

Voorafgaand aan de cursus vindt een informatieavond en proeftraining plaats op dinsdag 28 augustus om 19.30 uur vanuit ons clubhuis op sportpark De Heister in Bemmel. Deze trainingen vinden plaats op de maandag -en woensdagavond om 19.30 uur. Informatie en inschrijven: www.yakultstarttorun.nl. Informatie over de vereniging: www.boddesprinters.nl.

deBol sluit het wandelseizoen af

Op schoot bij 'Een dijk van een wijf' (foto: Marianne van Eechoud) Foto: marianne v.eechoud

BEMMEL - deBol sluit weer een mooi wandelseizoen af met een dagje 'uit'wandelen.

"Nadat wij op 28 juni het schitterende bedrag van 809,30 euro mochten ontvangen van de Rabo Clubkas Campagne hebben wij op zaterdag 7 juli het wandelseizoen van deBol afgesloten met een dagje 'uit'wandelen, dit keer met uit tussen aanhalingstekens.

Er waren helaas te weinig inschrijvingen om met een bus richting Hattem te gaan, dus werd er een alternatief bedacht en gingen we op pad in onze eigen mooie omgeving. De start was bij De Kolk in Haalderen waar begonnen werd met een kopje koffie met iets lekkers erbij. Na tien kilometer was er een lunchpauze bij de NH Kerk aan de dijk in Gendt en toen we bijna bij de finish waren was er, zoals inmiddels vaste prik is bij deze extra wandeltochten van deBol voor iedereen een drankje bij Het Broek.

Na twintig kilometer lopen was iedereen blij met de vele kannen water die klaar stonden bij De Kolk en daarna volgde nog een heerlijk koud/warm buffet. Het bestuur verzorgde, inmiddels ook een traditie, nog voor twee acts en daarna ging iedereen moe, voldaan, maar heel tevreden naar huis! In de Gendtse polder werd natuurlijk een mooie groepsfoto gemaakt, allemaal op de schoot bij 'Een dijk van een wijf'. Het nieuwe seizoen start op woensdag 5 september. Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 21 juli

19.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorum

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, Herenkoor

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, St. Leonarduskoor

Zondag 22 juli

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis en J. Kallen. Projectkoor Maria Magdalena; Patroonsfeest H. Maria Magdalena

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, InVoice

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Dameskoor

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Barbecue op De Minkhof

BEMMEL - Zondag 5 augustus van 11:00 tot 14:30 uur is het weer zo ver. De enthousiaste kookgroep van leef- en doeboerderij De Minkhof organiseert haar jaarlijkse BBQ.

De prijs voor de BBQ is tien euro, bij opgave contant te voldoen. Zich van tevoren aanmelden kan tijdens de openingsdagen van De Minkhof. Meldt u gauw aan. Iedereen is welkom.

De Minkhof is wekelijks geopend op maandag, woensdag en vrijdag met uiteenlopende activiteiten. Loop gerust eens binnen samen met familie of buren! (0481 357185, Molenwei 57, Bemmel; www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

Barbecue op De Minkhof

de Minkhof Foto: onbekend

BEMMEL - Zondag 5 augustus van 11:00 tot 14:30 uur is het weer zo ver. De enthousiaste kookgroep van leef- en doeboerderij De Minkhof organiseert haar jaarlijkse BBQ.

De prijs voor de BBQ is tien euro, bij opgave contant te voldoen. Zich van tevoren aanmelden kan tijdens de openingsdagen van De Minkhof. Meldt u gauw aan. Iedereen is welkom.

De Minkhof is wekelijks geopend op maandag, woensdag en vrijdag met uiteenlopende activiteiten. Loop gerust eens binnen samen met familie of buren! (0481 357185, Molenwei 57, Bemmel; www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

Colors@Home Huissen maakt van uw huis een thuis

HUISSEN – Het kiezen van een nieuwe vloer en/of gordijnen kan best lastig zijn. Het aanbod is groot en u wilt een keuze maken waarvan u jarenlang plezier heeft. Gelukkig kan Colors@Home Huissen u ontzorgen. Door goed naar uw wensen te luisteren kan men u voorzien van deskundig advies over kleuren en materialen. Het inmeten bij u thuis wordt kosteloos door vakmensen van Colors@Home gedaan, zodat u verzekerd bent van perfect maatwerk.

Kleurkeuze en materiaalgebruik zijn bepalend voor de sfeer in huis. De belangrijkste vraag is dan ook: 'Waarbij voelt u zich thuis?' Rustige warme tinten, koele kleuren en strakke lijnen of romantische bloemprinten bijvoorbeeld? Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, bij Colors@Home Huissen vindt u een zeer uitgebreid assortiment van verschillende gerenommeerde merken. Alle soorten binnen- en buitenzonwering, gordijnen, laminaat, tapijt en pvc-vloeren. Van de nieuwste moderne trends tot chique klassiek. Om inspiratie op te doen en voor advies kunt u zeven dagen per week zonder afspraak binnenwandelen. Natuurlijk is het mogelijk om stalen mee naar huis te nemen voor een paar dagen. In uw eigen huis is veel beter te zien of een kleur of materiaal passend is. Binnenwandelen doet u in dit geval bij Jansen Totaal Wonen. Daar vindt u Colors@Home links achterin op de begane vloer. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken, dan is er alle tijd om samen met u tot een goede invulling van uw interieur te komen. Colors@Home Huissen is een belangrijke schakel in een compleet totaalconcept; alles onder één dak en dicht bij huis! U bent er altijd verzekerd van goede service en eerlijk advies. Wees welkom aan de Karstraat 95 in Huissen. T: 026 3269906; www.colorsathome-huissen.nl.

High-tea voor gasten van De Zonnebloem in Bemmel

BEMMEL - Op woensdag 20 juni bezochten de gasten van De Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen de Veldschuur in Bemmel voor een high-tea.

De gasten van De Zonnebloem genoten zichtbaar van allerlei lekkere hapjes, die door de vrijwilligers van De Zonnebloem waren klaargemaakt. Tussen de hapjes en de drankjes door was er een muzikaal optreden van Huub Favier 'De Trou' Badour”' Als afsluiting was er nog een lekker advocaatje met slagroom. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers, kunnen de gasten van De Zonnebloem terugkijken op een gezellige Zonnebloemmiddag.

Zwem mee met Ron Link

NIJMEGEN - De organisatie van Swim to Fight Cancer Nijmegen is blij en trots op de deelname van Ron Link en zijn team aan het zwemevent op zondag 9 september in de Spiegelwaal. Ron, geboren Nijmegenaar en bekend als zanger en musicalster, draagt graag zijn steentje bij aan het goede doel waar de organisatie voor staat, namelijk geld bij elkaar zwemmen voor onderzoek naar kanker. Hierdoor is kanker hopelijk in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Ervaren, onervaren, jong of oud, iedereen kan meedoen!

Veel mensen kennen Ron Link van The Voice of Holland en van de musicals Tarzan en Assepoester. 'Helaas heb ook ik al verschillende keren van dichtbij gezien hoe vernietigend deze ziekte is. Er moet meer geld komen voor beter onderzoek en daarom steun ik Swim To Fight Cancer en zwem ik mee in mijn stad Nijmegen'.

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in een stads decor, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Inmiddels komen de inschrijvingen binnen en is er al veel geld aan donaties opgehaald.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.nijmegen.swimtofightcancer.nl.

Sponsor worden kan natuurlijk ook. Zij kunnen rekenen op veel toeschouwers en media aandacht. Een van de mogelijkheden om te sponsoren is meedoen met een eigen businessteam.

Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.swimtofightcancer.nl of stuur een mail aan info@nijmegen.swimtofightcancer.nl.

Mooie studieresultaten bij Talento Metissimo

LINGEWAARD - Een dikke proficiat! Voor de jeugdigen die in schooljaar 2017-18 hun diploma en/of certificaat behaalden voor het nieuwe vak Science & Cultuur volgens het nieuwe systeem van Conso & Disso bij T. Metissimo uit Lingewaard.

Het diploma Basiswijs Science & Muziek werd behaald door Elmar de Groot uit Huissen en Joost Wilkens uit Bemmel. Toine Langerwerf uit Zeist behaalde na korte maar intensieve bestudering het A diploma level A3 voor Science en Cultuur met onder andere drie tienen. Eerder dit schooljaar behaalden zeven leerlingen uit Winssen en een leerling uit Bemmel het A diploma Science & Muziek.

Joost en Elmar behaalden ook het 4-iconen jaarcertificaat Science & Cultuur. Ze volgden een jaar lang pittige pre-wetenschappelijke educatie (VWO/Gymnasium). Het research certificaat (blauw en wit icoon) binnen Science en Cultuur werd behaald door Lenore van Vliet en Ikira Wortel met hun Engelse profielwerkstuk 'a Solar Charging Gadget' (9: Gymnasium). Het rode iconencertificaat werd behaald door twaalf talenten van T. Metissimo die workshops gaven op het allereerste Science & Cultuurplein te Bemmel onder de vlag van T. Metissimo: Coen, Elisa, Ella, Elmar, Joost, Mees, Toine, Rens, Marlon, Valentin, Ikira en Kaj.

Dank was er aan drukkerij Accuraat voor de prachtige diploma's en certificaten. Evenals aan de Gemeente Lingewaard voor de volledige erkenning van en bijdrage aan het unieke Science & Cultuurprogramma van T. Metissimo. Dit nieuwe systeem is een eye-opener in Alfa & Beta voor iedereen die graag iets wil leren. Info: www.TalentoMetissimo.nl.

Science & cultuurfeestje

Oud en jong samen op de knieën voor een brein-vloerpuzzel. Voor een derde keer organiseerde T. Metissimo een feestelijke Science- & Cultuur jaarafsluiter. Ditmaal met op verzoek een nieuwe Science- en Cultuurhoek en dat bleek een goed idee! (foto: Magriet Strasser) Foto: Magriet Strasser

BEMMEL - Alweer even geleden... Op donderdag 28 juni liepen de eerste fans uit verschillende provincie-windstreken De Kinkel in Bemmel binnen. Voor een derde keer organiseerde T. Metissimo een feestelijke Science & cultuuravond. Iedereen was al lekker en gezellig bezig tot de spannende presentaties van de research opdrachten begonnen...

Binnen het jaarprogramma van T. Metissimo wordt deze unieke vorm van research als grensverleggend, heavy en keileuk gewaardeerd. Minstens een jaar gaan de jeugdigen echt de diepte in. Op de feestelijke slotavond vertellen ze hun ontdekkingen.

Als jongste beet Elmar de Groot uit Huissen de spits af met zijn ontdekkingstocht over hoe de hond een huisdier werd en wat hij daarbij nog meer ontdekte. Joost Wilkens uit Bemmel vervolgde in een wereldtijdlijn met drie bijzondere dinosauriërs waaronder de Nederlandse Maas-Dino. Hij vertelde waarom de Dino-stamboom (nog) niet volledig is. Coen Wagter, een natuurtalent qua onderzoek, vertelde over zijn ontdekkingen in Ressen met de hydro- & aquaponicskweken zoals het ocimum basilicum rexna. Tot slot vertelde Ikira Wortel (haar mede-student was op vakantie) over hun profielwerkstuk 'a Solar Charging Gadget', een eigen-ontwerp cap op zonnecellen en draadloze 'muziek-oortjes', via mobiel aanstuurbaar.

Na de Science & cultuurdiploma- en certificaatuitreiking genoten we van het vele lekkers. De Science- en cultuurhoek met onder andere DNA-armbandjes en schaakborden bleek een goed idee, zie foto. Dank was er voor allen voor de fantastische in- en doorzet. Meer info staat op www.TalentoMetissimo.nl.

Inschrijven Bemmel Creatief

(foto: Henk Wieland)

BEMMEL - Op 16 september organiseert de ondernemersvereniging Bemmel van 12.00 tot 17.00 uur voor de vierde keer het evenement Bemmel Creatief met een gezellige koopzondag en een Creatieve markt voor jong en oud.

Ook dit jaar weer samen met de Wielerronde van Bemmel. Naast een gezellige koopzondag, inclusief een markt met afwisselende kramen en standhouders, zal op het marktplein plaats zijn voor gezellige kinderattracties. Verder zal de bekende Bemmelse goochelaar Sigma Magic (Maarten Nijenhuis) zijn kunsten vertonen deze dag. Op de promenade kunnen kinderen weer een gratis knutselwerkje maken.

Kortom… het belooft weer een gezellige, creatieve en magische dag te worden! Creatieve hobbyisten kunnen zich inschrijven voor een prachtige kraam met zeil voor 25 euro via: www.peervanderven.nl. Of in de winkel van Ellen Buiting, Buiting Schoenen, Dorpsstraat 25, Bemmel.

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zondag 12 augustus wordt door De Waalkanters de 38e zomermarkt in Slijk-Ewijk gehouden.

Het is een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient men voor 8 augustus contact op te nemen met de heer Blom, Waaldijk 17 in Slijk-Ewijk, 0481 482988/06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

10 / 12

Deze vent , die je wel kent
Luca Jansen wordt
op 23 Juli 20 Jaar. Een
hele fijne verjaardag
dikke knuffel van Oma

Topper Caz, zwemdiploma b gehaald en overgegaan naar groep 5. Goed gedaan trots op je. Knuffel van papa,mama,Kevin en pootje van Luna en Tess

Jayden (kleine snoeper maar lieve knul)
is 16 juli al weer 3 jaar geworden.
Van harte gefeliciteerd
Oma Annette en Opa Dick

Beter laat dan nooit.
Onze stoere lieve vriend Luca is 8 jaar geworden .. alsnog gefeliciteerd!
Veel liefs van ons

Echt waar onze (gekke) oom Rashid ook 30 jaar!
Liefs Silvy, Lizzy, Jimmy en de rest

Deze amazone mag met haar twee pony's naar de regiokampioenschappen 2018.
Veel succes Romy.

Liefs Opa Henk

Hoera deze knappe meid wordt 18 juli
7 jaar.
Gefeliciteerd Noa.
Liefs papa, mama & Fianne.

Deze kanjer is geslaagd voor haar zwemdiploma A.

Gefeliciteerd van Oma Mattie en Opa Kees.

Thijme, met een big smile, want je bent zeven jaar geworden!

Nog gefeliciteerd
met zeven kusjes van opa en oma en een lik van Fam.

Hoera, onze zoon
Thomas van de Vooren heeft zijn
A diploma gehaald, we zijn heel erg trots!
Dikke kus, papa, mama, en Milan.

Deze lieverds vieren op 21Juli hun 40-jarig huwelijksjubileum!

Hartelijk gefeliciteerd!
Veel liefs,
Kinderen en Kleinkinderen

Hoera, deze mooie meid alweer 18 jaar en de trots van haar pa.
Romy van Nieuwenhuijsen
20-07-2000

Collin 4 jaar op 12 juli.
Veel plezier op de basisschool.
Opa en Oma Poes

Geert, hartelijk gefeliciteerd met je 50-jarig bedrijfs jubileum. Nu op naar je pensioen.

Henny, kinderen, kleinkinderen en de rest.

Deze lieve meid heeft haar autorijbewijs behaald. Super gedaan, gefeliciteerd!! Liefs je broers en zussen

Tropische Sport-je-fitdag

ELST - Ruim 130 deelnemers hebben zich op 30 juni heerlijk sportief uitgeleefd op de Sport-je-fitdag!

GV Elistha organiseerde deze open dag in sporthal De Helster in samenwerking met Overbetuwe beweegt. Het was ondanks de tropische temperaturen een onwijs gezellige dag. In de vroege ochtend was speciaal voor jonge kinderen (tot 6 jaar) het superjungleplein ingericht, waar ze zich heerlijk konden uitleven en overal op, in, en over konden lopen, rollen, klimmen en klauteren samen met hun ouders/begeleiders.

Vanaf 11.00 uur was de hal ingericht met diverse beweegpleinen waar iedereen (6+ jaar) kon kijken, maar vooral meedoen. Er is van alles uitgeprobeerd en geoefend, van acrobatische rondjes draaien in een Rhonrad, free runnen, en trickz tot gymnastische trampoline en airtracksprongen. De bekertjes ranja en water vonden de gehele dag gretig aftrek.

Verbindende Buurt-BBQ Elst-Noord

Bijschrift 2, foto 2: [vrouwen aan tafel] Samen voorbereiden is ook leren van elkaar. Foto: Saskia Henze

ELST - Liefst 120 eters kwamen er op 8 juli naar de Buurt-BBQ in Elst-Noord. Een grote verrassing voor Monique Nass van Forte Welzijn: ‘Deze buurt BBQ organiseerden de Driestroom en Forte Welzijn voor het eerst vanuit de Klankbordgroep; we hadden dertig mensen al leuk gevonden, maar het liep storm met de aanmeldingen.’

De Klankbordgroep, een gezelschap van vrouwelijke statushouders die zich inzetten voor andere vrouwen, zodat zij hun weg makkelijker vinden in Overbetuwe en niet vereenzamen, werkte keihard aan de BBQ. Ze wierven deelnemers en legden zich toe op de bereiding van het eten. Als een goed geoliede machine gingen ze aan de slag. De vrouwen met de groenten en hun mannen met het vlees. Safaa Dalloua aanjaagster: ‘Voor mij is dit belangrijk. Ik wil nog beter Nederlands leren spreken en meedoen in de maatschappij. Dat lukt niet thuis op de bank. Daarnaast wil ik dat mensen elkaar ontmoeten, zodat mensen elkaar leren kennen.’

Het resultaat mocht er wezen: een verbindende buurt BBQ, waarbij ongeveer alle nationaliteiten uit Elst-Noord vertegenwoordigd waren. Hans Verstege: ’Ik vond het een leuke avond. Ik heb veel geleerd en kijk positiever tegen mijn wijkgenoten aan.’

Bijschrift 3, foto 3 [algemeen beeld] Wijkgenoten ontmoeten elkaar op de buurt BBQ (Foto: Saskia Henze) Foto: Saskia Henze
Bijschrift 3, foto 3 [algemeen beeld] Wijkgenoten ontmoeten elkaar op de buurt BBQ (Foto: Saskia Henze) Foto: Saskia Henze

Forte Welzijn en Driestroom hopen dat Triade uit kan groeien tot een Huis van de Wijk waarin iedereen zich thuis voelt, initiatieven kan ontwikkelen en uitvoeren. Zelfstandig en onder begeleiding. Zo ver is het nu nog niet, maar de droom en wil is er!

Drie ZVO-wedstrijdzwemmers naar de jaargangfinale

Van links naar rechts: Sem, Mats en Odo (foto: Auny-Yu Lo) Foto: Auny-Yu Lo

ELST - De wedstrijd is één dag, opgedeeld is in een ochtend- en een middagwedstrijd.

Tijdens de ochtendsessie van de wedstrijd mochten Mats van der Rijst en Sem Teunissen zwemmen. Mats kwam uit op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 1.25.79 is hij 20e geworden. Sem zwom in de ochtendsessie de 100 meter rugslag in een tijd van 1.34.50, waar hij 19e mee is geworden en de 100 meter schoolslag in een tijd van 1.49.05, waar hij 21e mee werd.

Tijdens de middagsessie kwamen Sem Teunissen en Odo McCarthy uit voor ZVO. Met een tijd van 1.23.96 op de vrije slag werd Sem 27e. Op deze afstand mochten vier extra zwemmers uitkomen. Odo zwom ook de 100 meter vrije slag waar hij 23e werd met een tijd van 1.20.74. De jongens zwommen alle drie voor het eerst op een 50 meter baan. Ze hebben daarom op alle gezwommen afstanden een persoonlijk record behaald op een 50 meterbaan. Nu zijn de jongens aan het genieten van een welverdiende vakantie.