GN Nijmegen-Noord

6 december 2017

GN Nijmegen-Noord 6 december 2017


Iers folkduo McGowan/Munnelly in De Kleine Wiel

NIJMEGEN - Op het duurzame podium De Kleine Wiel wordt onder de naam Avondvolk ruimte geboden aan zowel traditionele als moderne folk- en wereldmuziek. Luisterconcerten van internationale legenden en lokale vernieuwers gaan gepaard met workshops, jamsessies en interviews.

Op 27 januari komt het Ierse duo van McGowan & Munnelly spelen. David Munnelly is een trekzakvirtuoos uit de Ierse traditie is. Hij rekt de grenzen van het genre zodanig op dat er een nieuwe, intens persoonlijke stijl ontstaat. Hij tourde met legendarische Ierse bands als De Dannan en de Chieftains, en speelt deze avond samen met gitarist Shane McGowan. De Ierse muziek kreeg hij al van kinds af aan mee, maar hij ontwikkelde ook interesse voor rock, swing en jazz. Al deze invloeden hoor je terug in zijn begeleiding: soms ruig en ongetemd, soms subtiel en speels. Het duo speelt al jaren samen in verschillende opstellingen, en dat is te horen. Samen betoveren ze het publiek met (min of meer) traditionele jigs en reels, maar er zijn genoeg andere invloeden om het spannend te houden: van gipsy swing en Valse Musette tot klassiek en zelfs tango. Ze verschenen onder andere bij VPRO’s Vrije Geluiden.

Naderhand is er een open sessie, waar ruimte is voor een breed scala aan folk en traditionele muziek. Speel je een instrument? Neem deze gerust mee en schuif aan.

Fluistertocht onder de sterren

LENT - Winter, de tijd van stilte in de natuur. Als heel stil bent beleef je meer in de natuur en waait je hoofd lekker leeg. Durf jij op zaterdagavond 9 december mee in het donker? De fluistertocht is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en volwassenen. Deelname kost drie euro.

"Onder een grote boom doen we kort yoga. Met je hoofd leeg en je voeten vol energie gaan we de natuur beleven met onze neus, oren en handen, langs dijken en stranden. Hoor jij de steenuil in boomgaard? Zie je die vleermuis vliegen in het dansende licht op het water van de Waal?

We verzamelen om 18.45 uur bij de eikenboom aan de Karl Marxstraat in Lent bij woongemeenschap Eikpunt. Van daaruit gaan we op pad met gids Patricia. Om 20.45 uur zijn we weer terug bij het startpunt. Neem je wandelschoenen mee en spits je oren! Wij zorgen voor wat lekkers. Aanmelden kan via https://www.debastei.nl/nl/agenda/2017/fluistertocht-onder-de-sterren."

Film Selma in De Ruimte

ELST - Op 13 december 20.00 uur draait de film 'Selma' in De Ruimte. Maaltijd met preview is van 18.30-19.30 uur.

De eerste film over de strijd die Martin Luther King en de zijnen voerden om gelijke rechten in Amerika voor iedere burger. Hij wordt neergezet als een gedreven voorvechter die weigerde te vervallen in cynisme. De film Selma concentreert zich rond het gelijknamige stadje in Alabama waar vele Amerikanen, onder wie ook geestelijken van diverse pluimage samenkwamen. Samen wilden ze een vuist maken tegen het onvermogen van de zwarte bevolking om hun kiesrecht uit te oefenen, maar de praktijk lag een stuk gecompliceerder. Dit blijkt uit één van de eerste scènes waarin een zwarte vrouw die zich als stemgerechtigde wil laten registreren (Oprah Winfrey) aan zo'n absurd moeilijke toelatingstest wordt onderworpen, dat ze wel kan fluiten naar het stemhokje. Om hun gelijk te halen en te krijgen worden er protestmarsen naar Selma georganiseerd. Indrukwekkende voorbeelden van vreedzaam protest. De woorden die King in de film uitspreekt zijn helaas nog steeds actueel.

Moderne kunst in kasteel Bemmel

BEMMEL - De kunstexpositie in Kasteel De Kinkelenburg vindt plaats op zaterdag 9 december én zondag 10 december. Het kasteel is van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek. Veertien kunstenaars tonen hun nieuwste werk.

"Laat u verrassen door de verscheidenheid van de kunstwerken. De werken brengen zowel de schoonheid van kunst in beeld, als de eigenheid en de ziel van de maker. Naast schilderijen, sieraden, fotografie en lichtsculpturen vindt u bij ons beelden in diverse materialen en technieken: keramiek, glas, brons en steen."

De heer Louis du Pré (voorzitter Ondernemers Vereniging Bemmel) opent zaterdag 9 december, om 15.00 uur, de expositie met een welkomsttoespraak. De gasten kunnen genieten van singer/songwriter Kris van Son. Kasteel De Kinkelenburg staat aan de Kinkelenburglaan 1, Bemmel. (www.expo-kinkelenburg.nl)

Samen zingen naar kerst

HERVELD - Traditiegetrouw is 'Samen zingen naar kerst' weer voorbereid. Het vindt plaats in de protestantse kerk van Herveld en Slijk-Ewijk aan de Schoolstraat 3 in Herveld op 10 december om 17.00 uur.

Voorgangers zijn ds. Th. Doornebal en diaken R. Heinen. Verder wordt medewerking verleend door koor Maranatha, gemengd koor Sint-Caecilia en een gelegenheidskinderkoor. Jelle Hendriks, Annesta van Haut, Annet Doornebal en Jan Schouten zullen één en ander instrumentaal begeleiden. De collecte is bestemd voor het 'Bijna Thuis Huis' in Druten. Hier wordt onderdak geboden aan terminale patiënten, als bijvoorbeeld de verzorging thuis te zwaar wordt en men daardoor niet meer in de eigen omgeving kan blijven. Van harte aanbevolen!

December is de feestmaand in Elst

ELST - De feestmaand december is begonnen! De tijd van gezelligheid, samen zijn en het geven van cadeaus; een mooi moment om de Elster goede doelen een cadeau – in de vorm van een extra donatie - aan te kunnen bieden!

Het Centrum Management Elst heeft hiertoe een flyeractie opgezet. Alle bezoekers van de Elster middenstand ontvangen een flyer waarin ze het goede doel van hun keuze aan kunnen kruisen. Van de genoemde tien goede doelen worden er de drie met de meeste stemmen in het zonnetje gezet!

Tevens kan er een Elstenaar, die iets bijzonders heeft gedaan worden aangemeld voor het ontvangen van een leuke attentie! De winnaars ontvangen de prijzen tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Centrum Management Elst 8 januari.

Competitie TTV Essentia nadert het einde

BEMMEL - Met nog één speelronde te gaan is de competitie van tafeltennisvereniging Essentia uit Bemmel bijna afgelopen. Beide teams lijken een plek in de middenmoot te veroveren.

Team 1, spelende in de 3e klasse, verloor vorige week met 6-4 tegen de nummer laatst. Invalller Toon Stinissen won twee wedstrijden, wat een knappe prestatie is. Met de laatste wedstrijd in het vooruitzicht lijkt plek 4 nog steeds haalbaar. Dit is een resultaat waar het team trots op mag zijn.

Het tweede team van Essentia verloor onlangs van de nummer 1 in hun competitie. Met nog één wedstrijd voor de boeg zal dit team waarschijnlijk derde worden. In deze sterke poule van de 4e klasse is dat een prestatie van formaat.

Ondanks dat het competitieseizoen op zijn eind loopt gaat de training gewoon door. Elke vrijdag wordt er goed getraind. De beginnende jeugd speelt om 18.15 uur. De wat meer ervaren jongeren spelen om 19.15 uur waarna de senioren om 20.15 uur aan de slag gaan. Zij trainen dan een uur lang onder leiding van trainster Suzanne Dieker.

"Ook zin om eens mee te spelen? Kom dan op vrijdagavond naar De Schaapskooi in Bemmel of neem contact op via info@essentiabemmel.nl. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina via www.facebook.com/TTVEssentia."

VluchtelingenWerk Lingewaard zoekt vrijwilligers

Vrijwilliger en vluchteling. Foto: Goedele Monnens

LINGEWAARD - In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen. Het gaat om mensen die vanwege oorlog of vervolging hun familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid hebben zij een verblijfsvergunning gekregen en mogen zij zich in een stad of dorp vestigen, ook in Lingewaard.

VluchtelingenWerk helpt hen op weg in de eerste periode en zoekt hiervoor vrijwilligers: maatschappelijk begeleiders, administratief vrijwilligers en medewerkers vluchtverhaalanalyse.

Maatschappelijk begeleider
Als maatschappelijk begeleider maakt u cliënten wegwijs in de buurt en regelt u zaken als uitkeringen, verzekeringen, huis- en tandarts en onderwijs. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Medewerkers Vluchtverhaalanalyse
De medewerker vluchtverhaalanalyse bespreekt met de cliënt de sterke en zwakke punten van zijn asielrelaas en de (mogelijke) gevolgen hiervan voor de uitkomst van de asielprocedure. Ook wordt een actieplan opgesteld en wordt aanvullende informatie verzameld die van belang kan zijn voor de zaak van de cliënt. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Administratief vrijwilliger
U bent als vrijwilliger medeverantwoordelijk voor de administratieve verwerking van cliënt- en vrijwilligersgegevens van de locatie. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week, op maandag, dinsdag of donderdag.

Interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met teamleider Anita Cichecka, via acichecka@vluchtelingenwerk.nl
U kunt ook meer informatie vinden op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures.

Bijzondere ontmoetingen in Lingewaardse bibliotheken

Leerlingen van OBC Huissen presenteren hun gewoonten en tradities. Foto: Marcel Krijgsman

LINGEWAARD - In Nederland zijn diverse culturen. Niet alleen vanuit verschillende landen, maar ook van verschillende generaties. De bibliotheken in Lingewaard boden op 14, 22 en 30 november de mogelijkheid om van elkaars cultuur te proeven en je eigen cultuur onder de aandacht te brengen. Als uitgangspunt voor bijzondere ontmoetingen.

Wat maakt jouw cultuur speciaal? In de Bibliotheek Huissen presenteerden leerlingen van het OBC Huissen hun gewoonten en tradities op het gebied van vrije tijd, kleding, muziek en eten aan vluchtelingen. Met behulp van hun posters en presentaties werd het gesprek op gang gebracht en luisterden leerlingen vervolgens ook geboeid naar de verhalen van vluchtelingen. Aanwezige Taalmaatjes zorgden voor ondersteuning in de communicatie tussen de zeventig deelnemers.

In Bibliotheek Bemmel konden bibliotheekbezoekers meer te weten over Syrië en de geschiedenis van de Koerden dankzij presentaties van onder andere Mohammed Abdullah. In vijf groepen gingen de vijftig aanwezigen in gesprek onder het genot van traditionele lekkernijen, van suikerbrood tot appeltaart.

Op vrijdag 30 november sloten de bijeenkomsten af met een gemêleerd gezelschap van Syriërs, Irakezen, Afghanen, Koerden en Gendtenaren. Een ochtend waar in presentaties en gesprekken verschillende persoonlijke verhalen van vluchtelingen aan bod kwamen.

De bijeenkomsten werden georganiseerd door de Bibliotheek Gelderland Zuid, Vluchtelingenwerk en ROC RijnIJssel.

Kerstmarkt Bemmel weer een groots spektakel!

De wensboom op de Markt. Foto: Henk Wieland

BEMMEL - De Kerstmarkt in Bemmel, die zondag van 11.00 - 17.00 uur wordt gehouden in en rond het centrum, belooft ook dit jaar weer groots te worden. Met een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten is het een aanrader voor jong en oud!

Traditionele Kerstmarkt en Koopzondag. Op deze koopzondag, waarbij natuurlijk de winkels geopend zijn, verwachten we in het centrum van Bemmel weer circa honderd kramen van particulieren, bedrijven en hobbyisten. Ook is er muziek en zullen vanaf 12.00 uur zeven verschillende koren op de Promenade liederen in kerstsfeer ten gehore brengen.

Proeverij, Kinderplein en Wensboom. Op de markt wordt voor de vierde keer de Proeverij gehouden. Op de parkeerplaats voor AH komt voor het tweede jaar een kinderplein, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Ook kunnen de kinderen van deelnemende scholen weer hun kerstwens kenbaar maken bij de wensboom op de Markt. Een aantal daarvan zal na selectie zeker in vervulling gaan.

Kunst in het Kasteel. Het Kasteel de Kinkelenburg zal zaterdag 09 en zondag 10 december van 11.00 t/m 17.00 uur volledig in het teken staan van kunst. 14 kunstenaars uit het hele land exposeren met een zeer gevarieerd aanbod aan kunstwerken.

Naast de winkels zijn ook de horecagelegenheden geopend en is er voldoende gratis parkeergelegenheid. De kerstmarktorganisatie is alle sponsoren dankbaar voor hun ondersteuning en daarnaast ook de vrijwilligers voor hun inzet. Zij maken met elkaar een evenement van deze omvang mogelijk. De kerstmarkt mag u beslist niet missen. De ondernemers van Bemmel heten u welkom.

Lezing: Minder insecten en de gevolgen hiervan voor het ecosysteem

een insectenmonster uit een malaiseval. Foto: Henk Siepel

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt op donderdag14 december de lezing over de afname van insecten en de gevolgen hiervan. De Nijmeegse hoogleraar dierecologie Henk Siepel geeft deze lezing. Hij vertelt ons over zijn Nederlandse en internationale onderzoeken in samenwerking met entomologen.

Een grote afname van insecten heeft gevolgen voor het hele ecosysteem. Insecten zijn belangrijke bestuivers van wilde planten, maar ook van fruit en groenten voor onze consumptie. Bovendien spelen veel soorten insecten een grote rol in de afbraak van organische stof, waardoor planten voeding krijgen om te groeien. Daarnaast dienen insecten als voedsel voor 60 procent van de vogelsoorten, vleermuizen, reptielen en amfibieën. De afname van broedvogels in het landelijk gebied, zoals de veldleeuwerik en weidevogels komen daarmee in een ander daglicht te staan.

Een ieder is welkom om de lezing bij te wonen op donderdag 14 december om 20.00 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is 7,50 euro per persoon inclusief een kop koffie of thee. De toegang voor houders van de Vriendenkaart van Lingewaard Natuurlijk is gratis. De vriendenkaart voor het seizoen 2017-2018 is voor 15 euro te koop aan de kassa.

Vrijwilligersprijs Lingewaard

Patrick! apetrots! Foto: Danielle

LINGEWAARD - Patrick Zweers is de winnaar van de Vrijwilligersprijs 2017 in Lingewaard.

Patrick is vanaf zijn zesde jaar lid van de Scouting Bemmel. Hij werd staflid verkenners, teamleider verkenners, penningmeester en vanaf 2007 is hij voorzitter van de Scouting Bemmel en betrokken bij de Dodenherdenking in Bemmel. Vanaf 2010 is hij voorzitter van Kinderdorp Bemmel. Vanaf 2014 is hij lid van de Raad van Toezicht bij SWL. Vanaf 2017 is hij lid van de Adviesraad WMO – Jeugd. Hij was lid van de Ouderraad BS PiusX en zat in de Projectgroep Groen Schoolplein PiusX. Hij was secretaris van de stichting Theeseling (Jeugd en Jongerenwerk in Bemmel). Hij was secretaris van wijkvereniging Klaverkamp en lid van de activiteitencommissie wijkvereniging Klaverkamp. Vanaf 2008 is Patrick Zweers Tochtencoördinator van deBol Junior Avondvierdaagse Bemmel. Patrick (deed en) doet al dit vrijwilligerswerk met heel veel liefde, enthousiasme en plezier!

Veel verenigingen zitten te springen om nieuwe bestuursleden, Patrick is een voorbeeld voor alle jonge mensen die misschien ook in een bestuur van een vereniging willen gaan zitten. Dus wie zich geroepen voelt kan zich aanmelden bij onder andere stichting deBol en vele andere verenigingen! Vrijwilligers zijn de grote steun in onze maatschappij! Zonder goede en betrokken vrijwilligers gaat het verenigingsleven uiteindelijk op de schop! "Patrick, namens alle 'Bolletjes. van harte gefeliciteerd, geniet ervan, je hebt deze prijs dik verdiend!"

Marijke Giesbertz winnaar laatste Nimweegs Dictee

NIJMEGEN - In een afgeladen raadzaal van de gemeente Nijmegen heeft vrijdagavond 24 november Marijke Giesbertz het laatste Nimweegs Dictee - Kwis 't Nie gewonnen!

Een bijzondere avond: vanwege bijzondere gasten, gezellige vragen, een dictee in het Nimweegs. Maar vooral ook vanwege een groot dank-je-wel aan Jan Roelofs, die alle negentien dictees presenteerde. Vragen als waarom het Peemankeetje op de Willemsweg verdween (daar reed en dronken automobilist tegen aan) en de betekenis knaoje (knoeiwerk afleveren) deden de volle raadzaal redelijk zweten.

Bakermat van Nimweegs talent. Niet alleen de gasten, maar ook zeker de optredende artiesten zijn elk jaar spraakmakend en van Nimweegse bodem. Geweldige optredens van de Kwik Bacchus band en van Huug Duin. De laatste met prachtige Nimweegse liederen en een heerlijk lied over het belang van het Nimweegs dictee. Ronald Migo had nog een speciale ode-song voor Jan.

Gezellige vragen en krachtig Dictee. De presentatie was in handen van het drietal Ronald Migo, Jan Roelofs en nachtburgemeester Angela Verkuijlen. Angela die in de afgelopen jaren het Nimweegs op diverse plekken in de stad gepromoot heeft. De kennis van Nijmegen werd aardig op de proef gesteld. Het immer prachtig geschreven dictee van de hand van Jan Roelofs bevatte woorden als Schoeks (scheef) en Aopehaor (slechte tabak).

Spannende eindstrijd. Het was een nek-aan-nek race! Na negentien vragen en negentien woorden bestond de top 3 uit drie leden van de familie Giesbertz.

Burgemeester Hubert Bruls mocht uiteindelijk als gastheer, de Gradous van Nimwegen bokaal overhandigen aan Marijke Giesbertz en prachtige prijzen uitreiken die ter beschikking waren gesteld door Dekker van de Vegt in de persoon van Hans Peters. Hans en Maarten Giesbertz wonnen de tweede en derde prijs. De bokaal gaat in ieder geval een jaar lang naar de prijswinnaar waarna hij te zien zal zijn bij Dekker van de Vegt in de vitrine.

Het Nimweegs Dictee - Kwis 't Nie werd voor de laatste keer georganiseerd door de Lionsclub Nijmegen Keizer Karelstad. Het is mooi geweest. Er zijn nog geen serieuze gegadigden die zich gemeld hebben om het evenement over te nemen. De vereniging ondersteund met haar inzet dit jaar het muZIEum. Een museum in Nijmegen, dat bezoekers informeert over het leven met een visuele handicap.

Wie komt gymgroep versterken?

BEMMEL - Wij zijn een gezellige damesgroep, die iedere dinsdagavond een uurtje gymen van 19.00 tot 20.00 uur in sportzaal De Hoenderik in Bemmel.

"Wie komt onze gymgroep versterken? We beginnen met een halfuurtje gym oefeningen en daarna een halfuurtje volleyballen. Heb je interesse? Kom dan eens een kijkje nemen op dinsdagavond of neem contact op met gymleidster Lia Keller via 06 51882644."

Jaarlijkse kerstmarkt Liduina en De Lingehof

jaarlijkse kerstmarkt Liduina en De Lingehof Foto: nvt

BEMMEL - Op 15 december wordt de jaarlijkse kerstmarkt gehouden van RijnWaal Zorggroep, locatie Liduina en Zinzia, locatie De Lingehof.

De kerstmarkt is een gezamenlijk initiatief van de twee organisaties en wordt gehouden in het woon-zorgcomplex aan de Gouden Appel 120-122 in Bemmel. De kerstmarkt is geopend van 14.00 uur tot 18.00 uur.

De kerstmarkt telt ongeveer vijfentwintig tafels met een leuk aanbod van zelfgemaakte artikelen, zoals kaartjes, kaarsen, borduurwerk, sieraden, bloemstukjes en nog veel meer. Ook de inwendige mens wordt uiteraard niet vergeten. Want wat is een kerstmarkt zonder warme chocomelk, glühwein en andere lekkernijen? Er live muziek en natuurlijk is de kerstman aanwezig!

Horeca en recreatie over bijzondere plekjes in Gelders rivierengebied

LINGEWAARD - Op donderdag 23 november gingen horeca- en recreatieondernemers uit de gemeente Lingewaard op veldexcursie om de bijzondere plekjes in het Gelderse rivierengebied te ontdekken.

De ondernemers maakten onder andere een wandeling in park Lingezegen en in het ruige natuurgebied Klompenwaard. Ook maakten de ondernemers een boottocht over het Pannerdensch Kanaal en de Waal. Zo hebben de ondernemers zelf de mooiste natuurplekjes langs de rivieren ontdekt. Deze ervaringen kunnen ze op hun beurt als gastheer of -vrouw delen met hun gasten. Het delen van deze ervaringen en verhalen zorgt voor een unieke ervaring bij bezoekers, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming.

De veldexcursie was de laatste bijeenkomst in een reeks van vier bijeenkomsten, waarbij horeca- en recreatieondernemers worden opgeleid tot IVN Gastheer van ­­het Landschap. Ze hebben onder andere kennis opgedaan over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere karakteriseren van de uiterwaarden, de kenmerkende flora en fauna en de unieke cultuurhistorie van het gebied. Zodoende zijn de horeca- en recreatieondernemers toegerust om de belangrijkste informatie over het landschap en de natuur door te geven aan hun gasten en zorgen ze er gezamenlijk voor dat de verhalen van de regio worden verteld. Wethouder Theo Janssen reikte de bijbehorende certificaten en gevelbordjes uit aan de ondernemers. "Ik moedig jullie aan om deze nieuwe kennis en ervaringen door te vertellen aan de bezoekers van onze regio."

Met het programma IVN Gastheer van het Landschap leren de deelnemers niet alleen het gebied, maar ook elkaar beter kennen. "Ik sta te trappelen om de door ons bedachte arrangement samen verder uit te werken", vertelt een enthousiaste deelneemster.

Het IVN Gastheer van het Landschapprogramma wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Lingewaard en Rabobank Overbetuwe.

Vieringen parochie Sint-Benedictus

Zaterdag 9 december
19.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor

19.00 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, woord- en gebedsviering, Liturgische werkgroep, R.K.G.K.I.

Zondag 10 december

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, G. Peters en R. Heinen,
Koor Zonder Grenzen

09.30 uur: Maria Geboorkerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Herenkoor

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart

Zaterdag 16 december
19.00 uur: St. Jacobus de Meerderekerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Dameskoor

Zondag 17 december

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis,
St. Caeciliakoor

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangenkerk Heteren, woord- en communieviering, R. Heinen, Ubi Caritas

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, N. Sales, Musica Nova

Kerstbingo bij Elistha

ELST - Op vrijdag 15 december wordt er een grote kerstbingo gehouden bij Elistha.

Het belooft weer een gezellige avond te worden waar iedereen welkom is. Er is een groot aantal prijzen en na afloop van de bingo is er nog live muziek. De aanvang is 20.00 uur en de bingo wordt gehouden in de kantine van het clubgebouw op sportpark De Pas in Elst.

deBol op de Kerstmarkt Bemmel

Op de foto ontbreken de nieuwe bestuursleden Jet en Anita

BEMMEL - Op zondag 10 december zal het bestuur van stichting deBol aanwezig zijn op de Kerstmarkt Bemmel. De mascottes Belle en Bolle mogen dit jaar weer mee als Maria en Jozef en nemen ook het kindje mee!

"Wij hopen dat heel veel kinderen, met papa en mama of opa en oma, bij hen komen kijken in de passage van het winkelcentrum in Bemmel! De 'Bolletjes' hebben dit jaar weer hun best gedaan om de kraam in kerstsfeer om te toveren en verkopen kerststukjes en dergelijke om de Bol-kas te spekken. Meer informatie: www.debolbemmel.nl; 06 54975063."

Advent in Ressen

Kerk Ressen Advent, Foto: Wilma Hartogsveld

RESSEN - Advent, tijd om stil te staan bij het verlangen dat aanwezig is op de bodem van onze ziel. Een verlangen naar heelheid, naar verbinding en naar licht en warmte in de donkerste periode van het jaar in een soms koude wereld.

In het prachtige middeleeuwse kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3) zijn er diverse mogelijkheden om daar in deze periode tijd en aandacht voor te nemen. Bijvoorbeeld tijdens adventsmeditaties die door Pleisterplaats Ressen van 4 tot en met 22 december op werkdagen van 9:00 tot 9:15 uur worden gehouden. Er is een afwisseling van stilte, meditatieve muziek, gebed, inspirerende teksten en een zegenbede. Iedereen is welkom om een keer (of vaker) deel te nemen.

Op vrijdagavond 15 december is het vanaf 20:30 uur genieten van een Festival of Nine Lessons and Carols met medewerking van Kamerkoor En Suite onder leiding van Vivien Moffat met organist Hans Spierings. Prachtige veelal Engelstalige muziek die in de kerk van Ressen wel heel mooi tot zijn recht komt, gecombineerd met teksten die al de sfeer van Kerst ademen.

Op zondagavond 17 december is er een bijzondere Pleisterplaatsviering in de adventssfeer. Prachtig om voor in de kerk bij kaarslicht stil te zijn, te luisteren naar meditatieve muziek en inspirerende teksten uit de traditie rondom ons verlangen naar de komst van licht. Er worden liederen gezongen uit onder andere de traditie van Taize en Iona. De viering begint om 19:30 uur, duurt ongeveer drie kwartier en na afloop is er koffie/thee en ontmoeting in de Kosterij.

Meer informatie over alle mogelijkheden om advent te vieren in de Vierplek staat op www.4-plek.nl.

UDI met klarinetten-sideshow in Theaterkerk tijdens kerstmarkt

Arnhems KLarinettenkoor. Foto: Ton Heuvelmans Foto: Ton Heuvelmans

BEMMEL - Tijdens de kerstmarkt zondag 10 december in het Bemmelse centrum vindt er een soort sideshow plaats in de Theaterkerk. Na het bijzondere, succesvolle en twee avonden uitverkochte '100% in de zevende hemel', is muziekvereniging UDI al weer toe aan haar volgende concert.

Op deze zondagmiddag gaat UDI optreden met het Arnhems Klarinettenkoor (AKK). Dit is een bijzonder orkest, dat bijzonder weinig zingt, maar daarentegen alle bestaande klarinetten in één orkest verenigt. Van de piepkleine superhoge esklarinet tot de bijna subsone tonen van de manshoge contrabasklarinet: alles wordt in stelling gebracht om zeer gevarieerde muziek voor het voetlicht te brengen. Van Mozart tot Klezmer; van klassiek tot speels en lichtvoetig.

UDI zal zich na de spetterende show van '100%' van een wat meer ingetogen kant laten zien. Ook hier is variatie de rode draad, met daarbij een knipoog naar de naderende kerst. De twee orkesten zullen afzonderlijk spelen, maar ook enkele werken samen uitvoeren.

Wanneer u zondag op tijd begonnen bent op de kerstmarkt en de knoken al beginnen te krommen van de kou, is een zijsprong naar de lekker verwarmde Theaterkerk een aanrader om weer bij te komen bij prachtmuziek en een drankje in de gezellige foyer. Om 15.00 uur start het kerstconcert. Entree bedraagt vijf euro en als u ter plekke 'Vriend van UDI' wordt, mag u er voor niks in!

Enjoy Christmas

with Friends

DRIEL/HERVELD - Ook dit jaar laat koor Enjoy uit Driel weer van zich horen met de kerst en wel op zaterdagavond 16 december. Dit jaarlijks kerstconcert is dit jaar in verschillende opzichten bijzonder.

Als eerste de locatie. Namelijk de sfeervolle middeleeuwse kerk in Herveld-Zuid aan de Schoolstraat 3. ‘Enjoy Christmas with Friends’ is de titel van dit concert, wat betekent: ‘Geniet van Kerst met vrienden!’ "We zingen dit jaar niet alleen, maar met vrienden! Een kwartet, bestaande uit de zangeressen Loïs Kaihatu en Lianne Geurts, ondersteund door de gitaristen Wouter en Stefan Kaihatu, zal ook een deel van het concert voor hun rekening nemen."

"Samen met hen én u willen we in de kerstsferen komen en er een gezellige avond van maken. Ons koor is de afgelopen weken al druk aan het repeteren met nieuwe muziekstukken en natuurlijk om de traditionele ‘carols’ weer op te halen. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Lex van Diepen en onze pianist Hans Grotenbreg. Het kwartet dat optreedt onder de naam ‘Kaihatunes’ zorgt met nummers in de stijl van Rita Reys (Jazzy) voor de nodige afwisseling.

Vanaf 19:30 uur bent u welkom om te genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Om 20.00 uur begint het concert. Na afloop praten we graag met u na onder het genot van een hapje en drankje. Het concert is gratis; een vrijwilliger bijdrage om de onkosten te drukken wordt zeer op prijs gesteld! Wilt u zeker zijn van een plekje? Reserveer dan kaartjes via info@koorenjoy.com. Ook voor meer informatie kunt u ons mailen. Wij zien u graag in Herveld!"

Blije kinderen bij eerste editie Kinderhulp Sinterklaasfeest Nijmegen

NIJMEGEN – Donderdag 25 november nodigde Nationaal Fonds Kinderhulp 10.000 kinderen en ouders uit voor een filmochtend bij 22 Pathé bioscopen door het land. Ook in CineMec Nijmegen. Deze ochtend is bedoeld voor kinderen die in armoede leven en voor wie december helemaal geen feestje is. In het kader van Actie Pepernoot werd de nieuwste Sinterklaasfilm gedraaid en maakten Pieten en hun Sinterklaas ook hun opwachting.

"Ieder kind verdient een feestelijke decembermaand", zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. "Ook kinderen in armoede gunnen wij de beleving van Sinterklaas, zij moeten op school ook gewoon mee kunnen praten over dit feest. " Het Kinderhulp Sinterklaasfeest werd landelijk afgetrapt door Kinderhulps nieuwe ambassadeur Rudolph van Veen in Pathé Arena in Amsterdam.

"Het Sinterklaasfeest is voor iedereen", zegt Rudolph van Veen tijdens de landelijke aftrap van het Kinderhulp Sinterklaasfeest. "Hoe fijn is het dat ook echt alle kinderen dit kunnen vieren!" Naast de landelijke aftrap in Pathé Arena Amsterdam openden 21 Pathé bioscopen hun deuren voor duizenden blije kinderen en hun ouders.

De kinderen hebben genoten van de film Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer en natuurlijk mochten een hapje en een drankje niet ontbreken. Daarnaast ontmoetten ze de Sint en de Pieten van De Club van Sinterklaas in levende lijve, die er een extra feestje van maakten. Uiteraard gingen de kinderen niet met lege handen naar huis, er lag voor ieder van hen een leuke goodiebag klaar.

Met Actie Pepernoot zorgt Nationaal Fonds Kinderhulp al 17 jaar dat kinderen die in armoede leven tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. In 2016 waren dit er 59.715 en we hopen dit jaar ruim 90.000 kinderen blij te kunnen maken met een cadeau. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ter waarde van € 20,- aanvragen waarmee ze bij bol.com een persoonlijk cadeau voor het kind kunnen uitzoeken.

Actie Pepernoot wordt ondersteund door de VriendenLoterij, die ervoor zorgt dat 50.000 kinderen in Nederland toch een Sinterklaascadeau krijgen, en uiteraard donateurs. Het eerste grootse Kinderhulp Sinterklaasfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Pathé, die haar bioscopen openstelt en Dutch Filmworks, die de film 'Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer' op deze feestelijke ochtend aan Kinderhulp vrijgeeft. Meer informatie staat op www.kinderhulp.nl/actiepepernoot.

Groeten uit Lent

LENT - Onlangs verscheen de tweede dichtbundel van Marijke Foncke onder de titel 'Groeten uit Lent'.

Haar verhuizing naar Lent leidde onder andere tot het volgende fragment:

hier

is de lucht breder

wind ongetemder

hebben zandvlagen

vrij spel

hier

is het eerste geluid van de ochtend

het piepen van trucks in de achteruit

gaan tractors en draglines in file

verrijst razendsnel een straat

(...)

hier

lenen buren gerust

gereedschap uit

hebben bewoners

een groet voor elkaar

Het bundeltje is voor 4,95 euro te koop bij Geknipt voor uw tuin (postagentschap Lent) en in Nijmegen bij boekhandels Roelants en de Feeks en bij Poëziecentrum Nederland in Bibliotheek Mariënburg. Een leuk cadeau voor poëzieliefhebbers!

Sponsor bedankt

Foto: Rezie Leenders

BEMMEL - Hockey-piet had de dames van de activiteitencommissie ingefluisterd dat woensdag 22 november hoog bezoek zou komen op MHCBemmel800.

Om 15.15 uur was het zover. Sint deed zijn aantreden op de hockeyclub, vergezeld door vier hockey-pieten. De jongste-jeugd teams mochten om de beurt even bij Sint op bezoek. De hockeypieten leefden zichzelf uit op de het veld met de andere kinderen. Het was een gezellige boel. Natuurlijk gingen de kinderen niet met lege handen naar huis. Sint had mede dankzij Albert Heijn Bemmel een lekkere verrassing meegebracht.

Boerenmagie bij Historische Vereniging Marithaime

ELST - Op woensdag 13 december om 20.00 uur in Het Wapen van Elst Dorpsstraat 28 te Elst is de lezing van Jan Bornebroek over 'Boerenmagie'.

Onder boerenmagie verstaan we die verschijnselen in het volksgeloof, de volkscultuur en de volksgeneeskunst waaraan van oudsher op het platteland van oostelijk Nederland een magische, onheilafwerende en genezende werking en kracht werd toegeschreven.
Vanaf de prehistorie tot in de 20ste eeuw werd het dagelijkse doen en laten van de bewoners van deze streken beïnvloed door bijgeloof. Zelfs in de huidige moderne tijd zijn daarvan nog veel voorbeelden aanwijsbaar. Gevel- en stiepeltekens, stalramen, muurankers, oeleborden, heilsknopen, levensbomen, hazelaar, lijsterbes en vlierstruik om er maar een paar te noemen, hadden oorspronkelijk allemaal een magische waarde.
Jan Bornebroek uit Enschede is historicus en gespecialiseerd in de volkscultuur van het platteland in oostelijk Nederland. Auteur van verscheidene boeken over dit thema. Vorig jaar was hij te gast bij ‘Gelderse Koppen’ van Omroep Gelderland. De toegang is gratis voor leden van Marithaime. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 2,50 euro gevraagd.

Kribbe Expo bij Van Appeldoorn in Bemmel

BEMMEL - Sinds vele jaren is Kribbe Expo in Bemmel een begrip bij kerstgroepen liefhebbers. Het is de grootste verkoopexpositie van Nederland op het gebied van kerstgroepen en kerststallen.

Vanuit heel Nederland, en zelf vanuit de omringende landen, komen de bezoekers naar de verkooptentoonstelling bij Van Appeldoorn in Bemmel. Deze kerstgroepen zijn veelal van houtsnijwerk, zowel heel traditioneel klassieke modellen als in toenemende mate modern gemodelleerd. Gedacht moet worden aan alles tussen barok en geheel abstract.

Ieder jaar wordt weer opnieuw geprobeerd de collectie te verbeteren. Kribbe Expo in Bemmel heeft veel eigen import en is officieel dealer van diverse grote houtsnijwerk ateliers zoals Anri, Lepi, Pema en Rowi. Meer informatie over de Kribbe expo staat ook op internet : www.kerststallen.com.

Kribbe Expo is gratis te bezoeken in de kelder van DIO drogisterij / Readshop Van Appeldoorn, Dorpsstraat 45 in Bemmel; 0481 450267. Openingstijden: do 10.00-12.00, 13.30-17.00 uur. Vrij 10.00-12.00 13.30-20.00 uur; Zat 10.00-16.00 uur. Ook geopend op zondag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Supermooie opbrengst statiegeldactie Alzheimer

BEMMEL - Naast dat er voor Alzheimer Nederland een prachtig bedrag van 3.994,03 euro is opgehaald door alle collectanten in Bemmel, heeft ook de Jumbo in Bemmel een flinke bijdrage geleverd.

Klanten van de Jumbo konden in oktober en november hun statiegeldbonnetje doneren aan Alzheimer Nederland. Dat heeft 298,40 euro opgebracht. "We zijn Jumbo Scheperkamp in Bemmel enorm dankbaar!", aldus Bianca van Brandenburg, coördinator collecte in Bemmel, namens Alzheimer Nederland.

Grootste indoor-winterfair van de regio

Foto: Wessel van Olst

LINGEWAARD - Om alvast in de kerstsfeer te komen houden landwinkel De Woerdt en Groei&Bloei afdeling Overbetuwe/Lingewaard op 9 december een gezellige winterfair. De winterfair staat in het teken van heerlijke winterproducten en het buitenleven. De winterse sfeer wordt compleet gemaakt met live muziek, de kerstman, spelletjes en oude ambachten! De winterfair vindt overdekt plaats en entree is gratis.

Genieten van heerlijke streekproducten kan bijvoorbeeld met gerookte zalm uit Doornik of bij het houtvuur van De Goesterij. Ook de Streekbakker ontbreekt niet met zijn hout gestookte oven. Rembert laat u diverse kerstgerechten van streekproducten proeven en u kunt genieten van warme chocomelk en warme wafels.

U kunt op de winterfair volop inspiratie op doen voor de kerst en het buitenleven. Bij Groei&Bloei en Gidding Hoveniers kunt u terecht voor tuinadvies en tuinervaringen. Ook leef- en doeboerderij De Minkhof, Elle4You en boekhandel De Toren van Bemmel zijn er bij. De winterfair wordt compleet gemaakt met diverse standhouders met sieraden, brocante, kerstkransen, eikenhout creaties, glas in lood, tassen, kunst en nog veel meer.

Kortom voor jong en oud is er veel te beleven, proeven en genieten! De winterfair vindt plaats op zaterdag 9 december van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie staat op: http://dewoerdt.nl/activiteiten/winterfair.

Gedenken van iemand die u dierbaar is … Voor wie brandt u een kaarsje?

Mag ik je vragen dichtbij mij te blijven mij telkens te vinden als de tijd mij vergeet Mag ik je vragen een kaarsje te branden de vlam te bewaken als ik ít niet meer weet

BEMMEL - Op zaterdag 16 december organiseert Constantijn Koen Uitvaartverzorging & Afscheidshuys Lingewaard een moment van herdenken. U bent welkom vanaf 15.30 uur in zalencentrum De Kolk aan de Van der Mondeweg 9-11 in Haalderen.

Aanvang moment van herdenken is 16.00 uur.

Programma

15.30 uur Inloop en ontvangst

16.00 uur Welkomstwoord

16.05 uur Moment van ontsteken kaarsen door gastspreker Marcel Ras

16.20 uur Moment van herdenken door gastspreker Marcel Ras

16.40 uur Muzikaal intermezzo door Jochem Macaré op piano

16.50 uur Verliesdeskundige en rouwtherapeut Monique Manders over rouw

17.00 uur Afsluiting

17.00 uur tot 18.00 uur samenzijn

Muzikale begeleiding door Jochem Macaré op piano.

Wij willen dan onze dierbaren herdenken die niet meer in ons middenzijn. Wij ontsteken een lichtje voor hen omdat wij ons willen blijven
herinneren wie zij waren. Gastsprekers Marcel Ras en Monique Manders zullen invulling geven aan het moment van herdenken. Na afloop is er gelegenheid om samen na te praten en herinneringen op te halen.

U kunt zich aanmelden door uiterlijk zondag 10 december een e-mail te sturen onder vermelding van uw naam en aantal belangstellenden aan info@uitvaartverzorging-lingewaard.nl of telefonisch via 06 42116093. Iedereen is van harte welkom! Ook wanneer wij de uitvaart niet voor u hebben verzorgd, kunt u zich aanmelden. Wij stellen uw komst zeer op prijs. Meer informatie over het moment van herdenken, staat op www.uitvaartverzorging-lingewaard.nl.

Constantijn Koen UitvaartverzorgingInloopspreekuur elke eerste zondag van de maand tussen 11.00 en 13.00 uur Afscheidshuys Lingewaard, Doctor Poellstraat 2, Bemmel; telefoon 06 42116093.

Supermooie opbrengst statiegeldactie Alzheimer

BEMMEL - Naast dat er voor Alzheimer Nederland een prachtig bedrag van 3.994,03 euro is opgehaald door alle collectanten in Bemmel, heeft ook de Jumbo in Bemmel een flinke bijdrage geleverd.

Klanten van de Jumbo konden in oktober en november hun statiegeldbonnetje doneren aan Alzheimer Nederland. Dat heeft 298,40 euro opgebracht. "We zijn Jumbo Scheperkamp in Bemmel enorm dankbaar!", aldus Bianca van Brandenburg, coördinator collecte in Bemmel, namens Alzheimer Nederland.

14 / 16

Peter onze grote klusser,
is vanaf 8 december
een 50 plusser!
Gefeliciteerd! Je familie xxx

Deze jongeman kan van alles met een voetbal.
En op 7 december wordt Cas 13 jaar.
Gefeliciteerd A&A&G

Deze dame wordt 8 december 65 jaar.
Hele fijne dag gewenst.
Chris, kinderen en kleinkinderen.

Deze kleine Vitesse Fan
wordt op 11 december
een grote volwassen Fan.
Van harte gefeliciteerd!
....................................

Hiep hiep hoera
Onze lieve mama en tante Bianca is 30 jaar

Dikke kus
Noud, Sanne en Sophie

IRMA
Het is niet te zien maar je wordt 7 december 5X10.
SARAH, van harte gefeliciteerd!
Liefs van je BFF xxx
PROOST

Je gelooft het bijna niet maar deze os wordt 11 december écht 30 jaar

Gefeliciteerd Lieverd.

Dit toppertje heeft zaterdag zijn b en c zwemdiploma gehaald.
Mama is trots op je.
knuffel mama en Brianna.

Hiep Hiep Hoera
lieve Thijme alweer 1 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd en een hele dikke knuffel van Opa en Oma

Lieve Sarah,
Het doet ons deugd,
7 december begin je aan
je tweede jeugd.
Veel liefs,
Je collega's Betty en Angela

Louis Widmer: dermatologische huidverzorging uit Zwitserland te gast bij Van Appeldoorn

BEMMEL - Al meer dan vijftig jaar specialiseert Louis Widmer zich in de verzorging van de huid. De dermatologische huidverzorgingsproducten worden in nauwe samenwerking met dermatologen en volgens de laatste ontwikkelingen in de dermatologie ontwikkeld.

De productie vindt plaats conform de richtlijnen voor farmaceutische producten (GMP-productie standaard). Dit verklaart waarom de producten zo goed door de huid verdragen worden. De huidverzorgingsproducten onderscheiden zich door een doeltreffende werking en een uitstekende en een fijne textuur. De meeste producten zijn zowel licht geparfumeerd als 100 procent ongeparfumeerd verkrijgbaar.

Louis Widmer biedt een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardige huidverzorgingsproducten voor de gezonde en aangedane huid en is uitsluitend te verkrijgen in erkende, gespecialiseerde verkooppunten. Louis Widmer staat er immers op dat haar klanten deskundig advies krijgen bij hun keuze van producten die op het huidtype zijn afgestemd.

Zaterdag 9 december kunt u bij de DIO-drogisterij Van Appeldoorn in Bemmel terecht voor een huidanalyse op maat. Heeft u problemen met de huid, een zeer droge huid of heb je te maken met puistjes en acné, maak dan snel een afspraak en kijk samen met de specialist welk product het beste bij u huidtype past.

Bij DIO-drogisterij Van Appeldoorn in Bemmel. Bel voor een geheel vrijblijvende afspraak naar: 0481 450267.

Eerste Epilepsie Café in Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) verzorgt woensdag 10 januari haar eerste Epilepsie Café in Arnhem.

Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Het doel van een Epilepsie Café is om in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

Het café is in De Petersborg, Slochterenweg 40, Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden en informatie: Middenoost@epilepsievereniging.nl of telefoon 026 3114472.

Sponsor bedankt

team voetbal+ Foto: frans petersen

ELST - Onlangs zijn aan de leden van Spero Voetbal+ gesponsorde trainingspakken uitgereikt, het team was er zeer blij mee en ze staan vol trots met hun technische begeleiding op de foto. Christian Schoot ontbreekt in verband met een uitstapje.

Na het Special Sports Event op De Pas hebben zich drie nieuwe jeugdleden aangemeld en die maken nu een aantal proeftrainingen mee. Er wordt lustig op los getraind op de vrijdagavonden en in december breekt dan de winterstop aan.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden op sportpark De Pas bij sv Spero of per email aan: F345petersen@gmail.com.

Kerstmarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op vrijdag 8 december word er een gezellige kerstmarkt georganiseerd in het dorpshuis Beatrix in Slijk Ewijk.

De markt is van 17:00 tot 21:30 uur. Er zijn diverse leuke standjes en ook de Oranje vereniging staat dit jaar weer met de verkoop van kerstbomen. Verder komt er een dweilorkest, en zal de kerstman aanwezig zijn. De entree is geheel gratis. Voor info 06 51330229.

Eerste Epilepsie Café in Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) verzorgt woensdag 10 januari haar eerste Epilepsie Café in Arnhem.

Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Het doel van een Epilepsie Café is om in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

Het café is in De Petersborg, Slochterenweg 40, Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden en informatie: Middenoost@epilepsievereniging.nl of telefoon 026 3114472.

Kerstoptredens Donatuskoor

Donatuskoor Bemmel Foto: Johan de Bont Foto: Johan de Bont

BEMMEL - Het Donatuskoor uit Bemmel laat in deze feestmaand enkele keren van zich horen.

Het koor dat uit 28 enthousiaste leden bestaat treedt 9 december samen met andere koren op tijdens de kerstmarkt in Bemmel. Onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel is een bijzonder mooi programma samengesteld, dat zowel bestaat uit traditionele als meer moderne kerstliederen.
Het koor geeft ook acte de présence bij de kerstmarkt in Schaarsbergen op 16 december. Die markt wordt gehouden van 16.00 tot 20.00 uur op het terrein voor de kerk in Schaarsbergen.