GN Lingewaard

31 augustus 2016

GN Lingewaard 31 augustus 2016


Dertiende Huissense boekenmarkt op 3 september

HUISSEN - Zaterdag 3 september kunnen boekliefhebbers hun hart ophalen. Dan wordt voor de 13e keer in het centrum van Huissen een boekenmarkt gehouden. Zo'n 80 kramen zullen worden opgesteld in het centrum van Huissen.

De Huissense boekenmarkt is inmiddels een begrip geworden en een van de grotere boekenmarkten in Nederland. Het aanbod is veelzijdig. Natuurlijk worden er romans aangeboden, maar ook strips, boeken uit Huissen en omgeving en er staan verschillende aanbieders van antiquariaat. Soms vind je er net dat boek waar je al jaren naar zocht. Ook liggen er recente romans voor een leuke prijs.

Er worden ook boeken aangeboden met wetenswaardigheden uit de streek en er zijn voldoende kinderboeken te koop waarmee kinderen hun boekenkast kunnen vullen. Kortom: voor ieder wat wils.

Er zijn kraamhuurders uit Huissen zelf, maar ook vanuit de rest van Nederland. De Huissense boekenmarkt is inmiddels uitgegroeid tot de een na grootste boekenmarkt van Nederland. Naast de handelaren staan er veel standhouders die hun zolder of boekenkast hebben opgeruimd.

Ook zullen dit jaar de 'goede doelenkramen' niet ontbreken. Zo zullen onder meer De Klup, Amnesty International en de protestantse gemeente Huissen boeken aanbieden en de opbrengst hiervan schenken aan een goed doel.

Meer informatie over de boekenmarkt staat op www.boekenmarkthuissen.nl. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Monumentenprijs Lingewaard voor stichting Providentia Gendt

Voorzitter Willem Razing bekijkt de monumentenprijs ‘Happy Together in Providentia’ als kunstenares Ineke dimphi Claessens uit Huissen uitleg geeft. (foto Sjaak Veldkamp)

GENDT - Stichting Providentia heeft de gemeentelijke Monumentenprijs 2016 van de gemeente Lingewaard ontvangen. De jaarlijkse prijs is toegekend voor de inzet om het gemeentelijk monument in eigen beheer te restaureren en te behouden voor sociaal en culturele activiteiten. Wethouder Theo Janssen heeft vorige week donderdag de prijs uitgereikt.

De uitreiking gebeurde op voordracht van de gemeentelijke adviescommissie Erfgoed en Ruimtelijke Kwaliteit. Een unaniem besluit, zowel van het college als de adviescommissie, zo memoreerde de wethouder.

Voorzitter Willem Razing bekijkt de monumentenprijs ‘Happy Together in Providentia’ als kunstenares Ineke dimphi Claessens uit Huissen uitleg geeft. (foto Sjaak Veldkamp)

Zonder Willem Rasing bij naam te noemen heeft volgens Janssen Gendt het behoud van Providentia mede te danken aan deze voorzitter. Hij wist de juiste mensen te benaderen om Providentia te behouden. De wethouder gaf toe dat hij bij zijn aantreden in het college niet veel heil zag om geld in een vervallen gebouw te steken. De stichting wist het college te overtuigen van de haalbaarheid om het op te knappen.

Commissielid Herman Artz van Erfgoed en Ruimtelijke Kwaliteit zegt desgevraagd dat de restauratie bijzonder goed is geslaagd. De kennismaking verliep volgens hem hectisch. Bij aanvang van de verbouwing sloeg de schrik om zijn hart toen de harmonie, schutterij en De Gentenarren zonder medeweten van de commissie aan het slopen gingen. Eind goed al goed. Volgens Artz zijn bijna alle eisen en wensen van de commissie gerealiseerd.

De prijs bestaat uit het kunstwerk ‘Happy Together in Providentia’ van beeldend kunstenaar Ineke Dimphi Claessens uit Huissen en een cheque van 500 euro.

Under the Milky Way zaterdag 3 september

HUISSEN - Nu nog een leeg terrein, maar zaterdag 3 september moet het lekker vol staan. Na twee 'natte" edities lijkt het er op dat de weergoden het festival dit jaar gunstig gezind zijn. Pluvius is door zijn voorraad heen.

De paraplu kan nu misschien wel moeten dienen als parasol. Dus, er zijn geen redenen meer om het festival niet te bezoeken. Om 12.30 uur is het terrein open en opent Night Spirits om 13.00 uur het festival. Dan start ook het kinderprogramma op hun eigen 'Sunny beach'-terrein met om 15.00 uur Kindertheater Troef. Een scala aan goede muziek op de twee podia, de Secret Pleasure Kot met 'Samsonite' en natuurlijke chillen en relaxen op de Reggaeweide met Dubnation.

Haal nu nog je kaart, je weet maar nooit, bij een van de twee voorverkoopadressen: Foto Van Eimeren in Huissen of cafetaria Braulio in Angeren of bestel online via www.underthemilkyway.nl. Nog geen 18 jaar? Dan heb je gratis toegang. Meer info kun je vinden op de site of de facebookpagina van 'Under the Milky Way'.

Schutters vergaderen over de prijs van de kermisborrel

DOORNENBURG - Nauwelijks is de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen bekomen van de EGS Herbsttagung 2016 of het volgende evenement dient zich al weer aan: kermis & schuttersfeesten.

Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 september viert Doornenburg kermis. Dit is niet zo maar een kermis, maar een feest dat heel diep geworteld zit in deze dorpsgemeenschap. De kermis valt gelijktijdig met de schuttersfeesten van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Tijdens deze vier dagen staan Trouw, Dienstbaarheid en Broederschap extra hoog in het vaandel en worden tradities in ere gehouden.

Eigenlijk begint de schutterskermis al op zondag 4 september. Op die dag houdt de Schutterij haar jaarlijkse kermisvergadering. Alle leden van de Schutterij zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze vergadering komt naast het verslag van de kermisvergadering van vorig jaar het kermisprogramma 2016 aan bod. Ook kan er weer gestemd worden over de consumptieprijs. Ieder jaar bepalen de leden van de Schutterij de hoogte van de consumptieprijs. In de laatste jaren is het echter niet voorgekomen dat de leden de prijs wilden verlagen. Naast de consumptieprijs staan ook de entreegelden op de agenda.

De kermisvergadering begint op zondag 4 september om 11.00 uur. De locatie is het Schuttersgebouw. Meer informatie staat op www.schutterijdoornenburg.nl en op Facebook.

Start nieuw deBol-seizoen

BEMMEL - Het BOL-seizoen 2016/2017 gaat beginnen en we staan te trappelen om er weer een fantastisch jaar van te maken.

Onze slogan: 'met deBOL op pad = puur genieten' moet iedereen, jong of oud, kunnen proeven. Wij zullen daar onze uiterste best voor gaan doen !

In het seizoen 2016-2017 maken we ons op voor een aantal lustrumvieringen die we zeker niet zomaar voorbij zullen laten gaan! Om te beginnen vieren we in oktober het tweede lustrum van de Middeleeuwse Wandeltocht en in mei 2017 het tweede lustrum van de deBol 'junior' Avond4Daagse Bemmel.

En dan mogen we ook nog eens op 7 juni 2017 het 20-jarig bestaan van de 50+ Wandeltochten vieren! Op 18 juni 1997 werd de allereerste wandeltocht georganiseerd, toen met 10 deelnemers. Tegenwoordig is het aantal vertienvoudigd, maar de sfeer blijft altijd optimaal gezellig. We zijn zo langzamerhand één grote familie geworden en dat familiegevoel wordt door de meeste wandelaars zeer gewaardeerd!

Kortom, wij hebben genoeg redenen om van dit jubileumjaar iets heel bijzonders te maken en hebben dan ook besloten om – op veler verzoek - nog één keer de 50+ Wandelvierdaagse Bemmel te organiseren. Dit ontzettend gezellige, sportieve evenement werd in 2011 voor de laatste keer georganiseerd.

Kom met ons meegenieten! De eerste 50+ wandeltocht is op woensdag 7 september, u kunt zich vanaf 08.30 uur hiervoor inschrijven bij cc De Kinkel. We vertrekken om 09.00 uur voor een route in en om Bemmel! Informatie staat ook op www.debolbemmel.nl programma 2016/2017.

Openbare vergadering Platform Doornenburg

DOORNENBURG - Platform Doornenburg heeft op woensdag 7 september van 20.00 tot 21.00 uur in het Ontmoetingscentrum van Doornenburg de zevende openbare vergadering!

Onderwerpen op de agenda zijn: We houden het deze keer kort, waarbij de belangrijkste punten genoemd worden. 1. Woningen voor starters en senioren. 2. Verkeer op de dijk met de nodige handhaving van gestelde regels. 3. Hoe maken we het dorpscentrum meer aantrekkelijk? De bloembakken zijn aangeslagen. 4. Info over de 'Extra waterberging'. 5. Marktkraam op de 'Beleefmarkt' van 21 augustus was een succes. Meer dan 200 bezoekers aan de kraam. 6 Buurtbescherming (bordjes). 7. Het Dorps Ontwikkelings Plan, dat bijna afgerond is onder leiding van de Stichting Leefbaar Doornenburg en waar wij graag aan zullen meewerken.

Na 21.00 uur is er een besloten vergadering, waar nagedacht wordt door de Platformleden over de aanpak in het komende jaar.

Het als vrijwilliger werken in het Platform is zeer leerzaam en uitdagend! Naast de vertegenwoordiging van Doornenburg kun je ook wat bereiken! Je leert mensen kennen en ook de mogelijkheden via de Gemeente Lingewaard en de Provincie om iets te kunnen realiseren voor Doornenburg. Het vergroot je netwerk. Jongeren zijn extra welkom. Dit om ook hun wensen beter te kunnen realiseren. Er zijn nog projectgelden voor 2016 beschikbaar.

Laat weten, wat je graag wilt en waar wij mogelijk een bijdrage zouden kunnen leveren voor de buurt om het leefbaarder, mooier en leuker te maken! Voor meer informatie of wensen: "Zend dan een E-mail naar secretariaat@platformdoornenburg.nl , bel 0610995095 of doe een brief in de Wensbus, die staat in het Ontmoetingscentrum!"

De Notenkrakers Gendt bestaat 15 jaar!

GENDT - Het smart en levensliederenkoor werd opgericht in 2001 door Theo van de Ven en enkele vrienden die van Nederlandstalige muziek hielden. Men begon met 15 personen in zalencentrum De Herberg.

De animo was zo groot dat men moest uitwijken naar een andere repetitie lokaal. Er werd gerepeteerd in De Leemhof. Een bestuurscrisis dreef de club uiteen en men zat toen zonder dirigent. (Wijlen) Hans Artz werd bereid gevonden om het koor bij te staan als dirigent. Dat lukte aardig, helaas heeft hij er maar 5 jaar van kunnen genieten.


Momenteel staat zang en genot hoog in het vaandel van een hechte groep zangeres en zangeressen. Een combo met drie accordeonisten, een drummer en een dirigent maken het geheel compleet. Het repertoire is zeer divers: er wordt in het Duits, Nederlands, Engels en zelfs Grieks gezonden. De Notenkrakers is het enige koor in zijn soort die een kerstrepertoire heeft voor een middag- of avondvullend programma.

De optredens verschillen van verzorgingstehuizen tot buurtverenigingen, festivals, Gendtse kersenfeest, ouderenverenigingen, in de (wijde) omgeving. Het koor biedt sfeer, gezelligheid en ontspanning. Het heeft het erg naar de zin in het repetitielokaal van De Klok, waar elke maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur de gezellige liedjes en soms emotionele smartlappen worden gerepeteerd. Het seizoen begint weer op 5 december.

De Notenkrakers telt 40 zingende leden. De verdeling van dames-heren ligt redelijk in balans, maar natuurlijk kan het koor voor beide partijen nog wel wat aanvulling gebruiken.

Op 5 november is er een feestje bij De Notenkrakers ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan, dat wordt gehouden bij De Klok in Gendt. Bezoek ook www.denotenkrakersgendt.nl.

Combinatie Van Zadelhoff winnaar Asse-Zellik

HAALDEREN - Op zaterdag 20 augustus werd de wedvlucht vanuit Ass-Zellik vervlogen er deden zestien deelnemers mee met 310 duiven afstand 160 kilometer.

Uitslag Vliegende Post Haalderen:

Comb. v Zadelhoff 1,5,11,12,28,44,65,70

A. v. Olderen 2,3,4,13,16,17,18,,19,20,,25,30,,33,35,,40,71,72,74

H. de Wijse 6,57,58,61,62,63

Comb. Weijers 7,9,27,34,46,53,54,60

T. Tinnenbroek 8,29,31,45,50,78

A. Engelen 10,39,55,56,59,64,67

Comb. Muller/de Wijse 14,15,21,23,24,32,36,38,51,73,75,77

P. Engelen 22,41,47,48,49

C. Graven 26,37,42,43,66,68

Comb. Wiltink/Meijs 52,69

H. Leemreise 76

Energierekening scholen Lingewaard omlaag!

LINGEWAARD - Het succes van ‘De knop om’ in Gendt heeft tot een vervolg geleid voor de basisscholen in Lingewaard. Om de scholen duurzamer te maken heeft een aantal partijen de handen ineen geslagen. Gemeente Lingewaard, coöperatie Lingewaard Energie en de basisschool stichtingen Atos en de Linge gaan in school aan de slag met duurzaamheid.

Leerlingen krijgen gastlessen, gaan zelf op zoek naar energievreters en helpen mee de school door te lichten op energieverbruik. Met behulp van energiemeters op het digibord kunnen ze het verbruik op school monitoren. Wil je voor thuis ook energie-advies? Geen probleem, ook ouders en leerkrachten krijgen suggesties op maat om thuis mee aan de slag te gaan. Begin volgend schooljaar gaan we van start. Wil je weten op welke school? Houd onze website in de gaten! www.lingewaardenergie.nl/deknopomopschool.

Stichting Actieve Senioren Angeren

ANGEREN - De Stichting Actieve Senioren Angeren, is weer druk bezig met het voorbereiden van het komende seizoen. Dorpshuis is weer open sinds 29 augustus 2016.

Op donderdag 15 september is er geen bingo. De volgende bingo is op 27 oktober. Uitnodiging 3e open Bridge, Klaverjas & Jokertoernooi 2016. Zaterdag 17 september in Het Dorpshuis Emmastraat 23 te Angeren. Voor de eerste keer wordt er gestart met een bridgegroep, in een nevenzaal waar het stil is. Aanvang 10.00 uur, inschrijven vanaf 09.30 uur, einde 16.00 uur. Er zijn weer vleesprijzen te winnen. Het inschrijfgeld voor Sasa-leden is 7,50 euro per persoon, voor niet-leden negen euro per persoon, inclusief lunch. Inschrijven tot en 15 september bij Cor Janssen 026 3253723 of bij Theo Buurman 026 3250746.

Op één oktober is internationaal De Dag Van De Ouderen. Op deze dag komen FF wat Anders, voorheen De Gebroeders uit Groessen naar Het Dorpshuis voor een amusementsmiddag. Alle Sasa-leden krijgen nog een persoonlijke uitnodiging met het programma, uiteraard zijn ook niet-leden welkom tegen betaling. Meer inlichtingen staan op www.sasa-angeren.nl of te verkrijgen via het secretariaat 026 3252258 mobiel 06 13040833 of de voorzitter 026 3252338.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 6 september - 17.30u - Creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28, Bemmel

Woensdag 7 september - 17.30u – RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 8 september - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘'Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Inschrijving beurs kinderkleding en speelgoed

GENDT - Op zaterdag 1 oktober houdt Speelotheek 't Gentje een beurs voor speelgoed en kinderkleding.

Op deze beurs kunnen baby-artikelen, winterkleding in de maten 74 tot en met 176, 34-36 en xxs, xs en s worden aangeboden. Ook kan speelgoed verkocht worden. Er zijn een paar veranderingen bij de inschrijving.

Als u artikelen op deze beurs wilt verkopen, kunt u vanaf 5 september langskomen op de speelotheek. U kunt dan inschrijflijsten, prijskaartjes en een handleiding krijgen zodat u thuis alle artikelen kunt inschrijven en voorzien van een code en de prijs. Het inschrijfgeld is 1,50 euro per lijst. Iedereen die een inschrijflijst wil, moet persoonlijk langskomen.

De speelotheek is gevestigd in de barak op het plein van Integraal KindCentrum De Vonkenmorgen, Schoolstraat 1 (ingang kerk/voliëre) in Gendt. De openingstijden zijn: maandag van 18.30 tot 20 uur en vrijdag van 15 tot 17 uur.

De te verkopen spullen levert u vrijdag 30 september in bij De Providentia in Gendt. Na afloop van de beurs haalt u de opbrengst van de verkochte artikelen samen met de overgebleven spullen op. Ook is er de mogelijkheid om niet-verkochte artikelen te schenken aan een goed doel.

De opbrengst van de beurs wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw speelgoed en het organiseren van activiteiten voor kinderen. De beurs vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in De Provientia, Dorpstraat 5 in Gendt.

Muziekpareltjes in Ressen

Op Monumenten-zaterdag 10 september kunt u genieten van prachtige Opera- en Kamermuziek klanken op Rustiek Erfgoed Ressen.

RESSEN - Op zondag 28 augustus genoten we van Gelderse muziekpareltjes op het 5e zomerconcert te Ressen. Gestart werd met 3 Vaderlandse werken van: Staring (1767-1849), Lovendaal (1847-1939) en het officiële Gelderse Volkslied van Geerlings (1941 → ).

De componist Rowan Roodbaert van Oer-Gelders Heidevolk uit Arnhem had toestemming gegeven om hun Bataafse Volkslyric (op tekst van v. Riemsdijk) oer-klassiek ten gehore te brengen. Zie hun album: De Strijdlust Is Geboren. Aldus geschiedde deze Heidewijs te Ressen als 21 ste eeuw bijdrage: Primeur!

Op Monumenten-zaterdag 10 september kunt u genieten van prachtige Opera- en Kamermuziek klanken op Rustiek Erfgoed Ressen.

Bij Capricieux van K. Schoonenbeek en de sonate in 1 geheel van H. Andriessen schoof je naar je stoelpuntje; krachtig gespeeld Ikira! Tussendoor krioelden “grasgroene dierkens” op bewerkingen van Scheifes en Goeveneur (ca. 1900-1980). Op Zwart-witte tekst van Frank Boeijen volgde Rusteloos” van v. Berkum (1960 → ), met afsluitend “Wind” van Geerlings. De melancholische altvioolklanken verzachten het politieke leed uit 1996 over de Ressense Koningshof dat nog generaties lang voelbaar blijft. Verfrissend was de natuur-appelsap van Sara.

Na vijf prachtconcerten een vooruitblik: Op zaterdag 10 september Monumentendag start om 15.00 uur een Matinee met Russian High Tea ter behoud van Rustiek Ressen en bevordering van Lingewaardse Kamermuziek. Meedoen? Opgeven kan tot 7 september. Om 16.00 uur start de opera-introductie. 's Avonds is de super slotfinale van de internationaal operagezelschap Music Take In. Kaartjes zijn 15 of vooraf 12,50 euro. Meer info staat op www.TalentoMetissimo.nl en www.MusicTakeIn. (0481 465786 of 06 25506566).

Aanmelden Muzieklessen in Huissen

HUISSEN - De schoolvakanties zijn voorbij en de repetities en muzieklessen beginnen bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen ook weer. Je kunt je voor die muzieklessen weer opgeven. Dat is niet alleen voor de jeugd. Ook voor volwassenen is het een leuke hobby of uitdaging om een instrument te leren bespelen.

Je kunt je les krijgen op alle instrumenten, die in een harmonie orkest voorkomen. Voorbeelden daarvan zijn: fluit, klarinet, trompet, saxofoon, bariton, trombone, hoorn en slagwerk. Daarnaast kun je ook pianoles krijgen bij de Stedelijke. Je krijgt les van gediplomeerde docenten.

Bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen is ook een leuk leerlingenorkest waar je samen kunt spelen met andere leerlingen. We proberen leerlingen zo snel mogelijk daarin mee te laten spelen. Voor de jonge leerlingen hebben we als voorbereiding de cursus Muziek Maak Je Zelf. Bij voldoende deelname gaat die in september weer van start.

Deze cursus Algemene Muzikale Vorming beoogt bij kinderen het plezier in het zelf muziek maken te stimuleren en de kinderen kennis te laten maken met de muziekinstrumenten, die in een orkest voorkomen. De kinderen leren muzieknoten lezen; op een blokfluit spelen en samen zingen.

Aan het eind van de cursus van vijftien lessen is een afsluiting voor ouders met een diploma uitreiking en een optreden van het orkest. De cursus is voor leerlingen van groep 4 tot en met 7. De lessen zijn wekelijks op vrijdagmiddag. De lessen zijn in muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen.

Meer weten of aanmelden via telefoonnummer: 06-21844411; via e-mail: opleidingen@stedelijkemuziekhuissen.nl of www.stedelijkemuziekhuissen.nl.

De Buitenzorg kortebaandraverij

Winnaar Buitenzorg kortebaandraverij Casanova Foto: Jan Willemsen

BEMMEL - Na een geslaagde ponymarkt op de maandag, was er op dinsdag 16 augustus de tiende editie van de Buitenzorg kortebaandraverij. Maandagmorgen om 10.00 uur sloot de inschrijvingstermijn. Vanaf dat moment was het duidelijk welke paarden op De Teselaar in Bemmel de strijd met elkaar aan zouden gaan.

Door Jo de Haar

Als dit eenmaal bekend is, wordt er door de officiële instantie (de Nederlandse Draf en Rensport), geloot voor de startnummers en pas dan kan het programmablaadje met de namen van de paarden gedrukt worden.

Op dinsdag komen in alle vroegte vele vrijwilligers bij elkaar om te helpen met het opbouwen van de renbaan. Het weer was prachtig waardoor de stemming goed was. Het zand werd verdeeld in twee stroken van 80 cm met de vereiste tussenruimte. In het midden lag een mooie aangelegde groenstrook die werd opgevuld met bloemen. Rond half twaalf arriveerden de paarden. De meeste trainers en rijders komen uit het westen van het land en hebben er dan vaak al een lange rit opzitten. Nadat de paarden wat rust, beweging en verzorging hebben gekregen gaan ze voor de kar oftewel voor de sulky. De paarden lopen zich vervolgens warm en dan gaan ze van start.

Er was al snel een duidelijke favoriet, namelijk het paard met de mooie naam Casanova, gereden door pikeur John Dekker. Het bleek snel dat dit paard erg goed was, want het liep tegen zeer sterke paarden en kwam daarbij zelfs tien keer als eerste over de streep. Casanova boog slechts alleen het hoofd voor het paard Amiral d'Iverne met John de Leeuw aangezien deze als eerste over de finish kwam.

Het weer bleef de hele middag prachtig en het publiek was zeer enthousiast. Dit was ook goed te horen tijdens de kampritten waarbij de paarden luidruchtig werden aangemoedigd.

Aan het eind van de middag kwam de beslissende rit om de eerste en tweede plaats. Casanova tegen de eveneens sterke Quiz de Ginai met pikeur Ruud Pools. Uiteindelijk kwam na twee ritten de favoriet Casanova als overwinnaar over de streep. Dit paard wordt getraind door Henk Hamming uit Oudeschoot in Friesland en is in eigendom van stal Bianco.

Opvallend was de familie Pools. De drie broers en Manon Pools verschenen aan de start en wat valt op: Ruud Pools tweede, Manon Pools derde, Harrie Pools vierde en de zesde plaats was voor Aad Pools. Zie hieronder de officiële uitslag.

De officiële uitslag:

1 - Casanova (7r) - John Dekker - Stal Bianco 300

2 - Quiz de Ginai (12r) - Ruud Pools - Holland TTS BV 300

3 - Sammarco (10r) - Manon Pools – Haras du Arctic 300

4 - House CS Ice (5r) – Bijgeloot -Harry Pools - Stal Arega 300

5 - Donate Groenhof (6m) - Ruud Pools (3e omloop: Wim van Buytene) - C. Hetteling 305

5 - Chaman Rapida (7r) - Aad Pools - Onroerend Goed Mij. Cornelis de Witt BV 300

Totalisator

1e omloop winnend € 2,90 plaats € 1,50 € 2,20 € 4,00

-winscore (0 foutief) € 88,65

2e omloop winnend € 3,80 plaats € 2,90 € 1,70 € 4,20

3e omloop winnend € 2,40 plaats € 1,90 € 1,60

4e omloop winnend € 1,90 plaats € 1,40 € 1,50

Duo € 16,10 Trio € 148,50

TOTAAL INZET OP DE TOTALISATOR € 12.808,00

Wilt u nog iets terugzien van deze geslaagde middag ga dan naar You Tube en tik in kortebaan Bemmel. Hier vindt u nog een samenvatting van ruim 7 minuten. Wilt u meer weten over ons, bezoek dan: www.bemmelsepaardendagen.nl.

Kortom het was een geslaagde middag, mede door de vele toeschouwers langs het parcours op de Teselaar.

SWL Participatiepunten Lingewaard weer geopend

LINGEWAARD - Vanaf 1 september kunt u weer terecht bij de Participatiepunten in Lingewaard voor ondersteuning en hulp bij diverse vragen. Heeft u vragen over zorg voor elkaar, wonen, werk, opvoeding of heeft u moeite met het invullen van formulieren, dan kunnen de medewerkers van het Participatiepunt bij u in de buurt u helpen.

Ook wanneer u vrijwilligerswerk zoekt, een leuk idee heeft of iets voor uw wijk of buurt wil doen denken zij mee en helpen u op weg. Of misschien wilt u meedoen aan één van de activiteiten verbonden aan het ParticipatiePunt. Loop eens binnen en maak kennis met onze enthousiaste vrijwilligers. Inwoners, vrijwilligers en professionals werken in de ParticipatiePunten samen om het welzijn van inwoners in Lingewaard te verbeteren.

Locaties en openingstijden:

PP Gendt: iedere woensdagochtend van 10.00 - 12.30u, Kloosterplein 4.

PP Huissen Stad: iedere woensdagmiddag van 14.00 - 16.00u, Langekerkstraat 15.

PP Huissen Zand: tweewekelijks op dinsdagochtend (oneven weken) van 10.00 – 12.00u, Van Wijkstraat 21.

PP Doornenburg: tweewekelijks op vrijdagochtend (oneven weken) van 10.00 – 12.00u, Kerkstraat 3.

PP Bemmel: iedere woensdagmiddag van 14.00 - 16.00u, Cuperstraat 9.

PP Haalderen: tweewekelijks op maandagochtend (even weken) van 13.00 – 15.00u, Kolkweg 5a.

PP Angeren: elke derde dinsdag van de maand van 13.30 – 15.30u, Emmastraat.

't Kan-nie waar zijn... en toch!

HUISSEN - “t Kan-nie waar zijn, dat er mensen zijn die voor 'niets', twee dagdelen per week jarenlang in een winkel staan. Nee, dat kan je mij niet wijsmaken, dat geloof je toch zelf ook niet! Hoorde ik laatst."

"En toch, die mensen zijn er! Ze staan bij ons in Wereldwinkel Lingewaard. Het zijn kanjers. Waarom ze het doen? Omdat ze vinden dat het in de wereld niet gaat om rijker en rijker worden ten nadele van anderen die al zo weinig hebben. Ze vinden dat mensen, in de 3e wereld dezelfde rechten hebben op gezondheid, werk en onderwijs als wij hier.

Vind jij ook dat dat het grondrecht van ieder mens op deze wereld is en moet zijn? Wil jij je daarvoor inzetten en jouw steentje aan bijdragen? Dan kan jij degene zijn die wij graag verwelkomen in ons winkelteam. Heb je winkelervaring, is het jouw ding om met klanten om te gaan, neem contact met ons op. Nee, je verdient er geen geld mee, maar wel een heel goed gevoel, dat is oneindig meer waard.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie: www. Wereldwinkellingewaard; info@wereldwinkellingewaard.nl of bel 026 3251988 en vraag naar Sonja."

Internationale wijnmarkt Groesbeek

GROESBEEK - In het weekend van 23 tot en met 25 september zijn in Groesbeek de 10e Nederlandse Wijnfeesten.

Op zaterdagmiddag 24 en zondagmiddag 25 september is er een internationale wijnmarkt waar meer dan 200 verschillende wijnsoorten worden gepresenteerd. "Heeft u ook een product dat niet mag ontbreken op deze wijnmarkt en bent u geïnteresseerd in een stand? Mail ons via info@nederlandsewijnfeesten.nl, of bel P. Klaarhamer op 06 15539382. Kijk voor alle info ook op www.nederlandsewijnfeesten.nl."

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - Na een welverdiende vakantie gaan de Repair Café vrijwilligers weer aan de slag. Tijdens een Repair Café kunnen inwoners van Lingewaard kapotte spullen laten nakijken.

De vrijwilligers zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal geheel gratis, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom en komt ten goede aan het Repair Café.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. Ook is er op de meeste locaties een naaimachine aanwezig waar klein verstelwerk of kledingreparaties gedaan kunnen worden.

Loop eens binnen op een van onderstaande locaties, u bent welkom voor een kop koffie of thee (ook als u niets te repareren heeft).

Repair Cafés:

Gendt: Woensdag 31 augustus van 10.00 – 12.30u, Kloosterplein 4

Doornenburg: Vrijdag 2 september van 10.00 – 12.00u, Kerkstraat 3

Huissen: Zaterdag 3 september van 14.00 – 16.00u, Langekerkstraat 15

Bemmel: Zaterdag 10 september van 14.00 – 16.00u, Cuperstraat 9

Angeren: Dinsdag 20 september van 13.30 – 15.30u, Emmastraat 23

Haalderen: Woensdagavond 28 september van 19.30 – 21.30u Kolkweg 5a

Dus heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken bedenk dan dat er nog een leuk en kosteloos alternatief in je eigen woonplaats is!

‘Onzekerheid bij dementie’

BEMMEL - Het proces waarin mensen met dementie terechtkomen is veelomvattend en ingrijpend. Vaardigheden die men al het leven lang kan, lukken ineens niet meer. Men wordt steeds vergeetachtiger. Dit brengt veel onzekerheden met zich mee.

Veel mensen met dementie willen zich graag goed houden en laten deze onzekerheid niet zien. Daarnaast weet de familie en/of omgeving niet altijd goed om te gaan met de veranderde situatie. Door open over de ziekte te praten kunnen misverstanden en vooroordelen worden voorkomen. En belangrijk is om te weten waar men moet zijn voor hulp en ondersteuning.

Joke Koers, praktijkverpleegkundige ouderenzorg van huisartsenpraktijk De Teselaar zal ingaan op vragen als: Wat betekent dementie voor de dementerende en zijn omgeving? Hoe ga je er mee om? En waar kan je hulp zoeken? Tevens zal deze thema-avond op 13 september een mantelzorger zijn eigen ervaringsverhaal vertellen. De avond is in Grand Café Verpleeghuis De Lingehof, Gouden Appel 122 in Bemmel van 19.30 tot 21.00 uur.

Het Ontmoetingscafé is voor familieleden die voor iemand zorgen en andere belangstellenden. SWL organiseert deze bijeenkomsten in samenwerking met huisartsenpraktijk De Teselaar, Zinzia Zorggroep locatie verpleeghuis De Lingehof en RijnWaal Zorggroep. Contactpersonen van deze organisaties zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor aanmelding kan men contact opnemen met het Meldpunt SWL 088 2552555 of mailen naar: meldpunt@swlingewaard.nl.

Column

Pluche

Alles moet je een keer overkomen. Als persfotograaf weet ik hoe het voelt foto's te maken en later tot de ontdekking komen dat er geen fotorolletje in zit. Als stukjesschrijver weet ik hoe het voelt om eigenlijk niets weten te melden, alleen dat vorige week mijn ouwe heer is overleden. Een week van afscheid nemen, organiseren en rustig blijven bij het afhandelen van bureaucratische beslommeringen. Alles moet je een keer overkomen. Mijn carrière als mantelzorger is beëindigd. Er is weer tijd voor sociale media en kranten. Ach, weinig gemist, de politiek was in zomerslaap. Twee maanden was het rustig. We raken niet meer overstuur van een terroristisch aanslagje meer of minder. Als het maar niet op onze EU-stoep gebeurt. Het geroyeerde raadslid Sjaak van de Welk in spé zorgde in Lingewaard even voor opschudding. Sjaak heeft gelekt ten gunste van een familielid. Na twee rustige maanden ontwaakt de politiek uit haar zomerslaap. Een zomerslaap waar ik haast van zou denken dat zonder politiek je leven een stuk aangenamer kan zijn. Politici vinden zich geweldig en doen belangrijk werk. Maar soms heb ik het gevoel ze niet in de gaten hebben dat ze in een andere werkelijkheid leven. De zomerslaap is over. Den Haag maakt zich op voor de Tweede Kamerverkiezingen. De eerste Haagse fopspenen heb ik al waargenomen. Sorry, is het antwoord, wanneer ze er niet meer omheen kunnen dat verkiezingsbeloften gelijk staat aan volksverlakkerij. Politici gaan ver om op het pluche te blijven. Ook het raadsboefje Sjaak van de Welk uit Doornenburg. Ondanks dat hij stout is geweest en door het bestuur van LBL is uitgekotst, wil Sjaak als eenmansfractie op het Lingewaardse pluche blijven. In 2014 heb ik tijdens zijn installatie als raadslid zijn stem voor het laatst gehoord: 'Ja, ik beloof.' Dat belooft wat als Sjaak verder gaat. Gut, dan hoor ik stille Sjaak als woordvoerder van zijn eenmansfractie. Alles moet je een keer overkomen.

Sjaak

Schutterskoningin bij Sint-Sebastianus Gendt

Van links naar rechts: Schutterskoningin Renske Nienhaus, haar partner Sander en Jeugdkoning Roel Sweeren

GENDT - Schuttersgilde Sint-Sebastianus heeft voor het eerst in haar geschiedenis een Schutterskoningin. Op zaterdagmiddag 27 augustus heeft Renske achter de dijk in Gendt de vogel van de mast geschoten!

11 / 20

12 / 20

Between Two Rivers verzorgt koffieconcert voor ouderen

GENDT - Het Ladies Barbershopkoor Between Two Rivers heeft de uitnodiging om het jaarlijkse koffieconcert voor de Gendtse Ouderenvereniging te verzorgen aangenomen en staat zondag 18 september op het podium van Providentia om de aanwezige koorliefhebbers een mooie en verrassende muzikale zondagmorgen te bezorgen.

Barbershop zingen ontstond rond de jaren '40 van de vorige eeuw toen Ierse en Engelse emigranten in de bardershop de wachttijd opvulden met het neuriën van 'n melodie waar door andere wachtende klanten 'n tweede, derde en vierde stem bij werd gezocht. Zo ontstond er een heel aparte koorklank die in de jaren '50 ook buiten Amerika een weg ging zoeken. De speciale steminvulling is kenmerkend voor de aparte koorklank van het barbershopzingen. Ook de visuele uitbeelding neemt een voorname plaats in bij het koor.

Het repertoire is Engelstalig met bekende maar ook minder bekende melodieën. Ook 'n Abba-medley staat op het programma. Voor niet-leden zijn er vanaf 1 september kaarten in de voorverkoop á 3 euro inclusief koffie met cake te verkrijgen bij: de Bruna-winkel of op het adres: Huis in Gendt 4 (op werkdagen tussen 17 en 18 uur) en zondag 11 september tijdens de presentatie van de elektrocar in Providentia. Vóór aanvang van het koffieconcert kosten de kaarten 5 euro inclusief koffie. De aanvang is 11.00 uur met welkom en koffie met cake, waarna het eerste deel van het koffieconcert een aanvang neemt. Tijdens de pauze is er een verloting met mooie prijzen.

Een avondje meezingen met Meander

BEMMEL - Vraag een willekeurig iemand of hij of zij kan zingen, dan is vaak het wat lacherige antwoord: Ja, onder de douche… om dan snel op een ander onderwerp over te gaan. Zeggen mensen zoiets omdat ze niet helemaal begrijpen wat er met die vraag bedoeld wordt? Zouden ze denken dat van hen dan een soortgelijke topprestatie wordt verwacht als van bekende zangers en zangeressen op de wereldpodia?

Het blijft gissen natuurlijk waarom dat douche-verhaal steeds weer komt opduiken; zeker is in ieder geval dat er een wereld van onbegrip uit blijkt. En daar willen wij van Meander in dit stukje graag een paar dingen over zeggen.

Omdat 'onbekend' nu eenmaal ook vaak 'onbemind' maakt nodigen wij die 'onder de douche zangers' uit een eerste belangrijke stap te zetten en naar de voor iedereen toegankelijke meezingavond van Meander te komen. Daar zal een heel nieuwe wereld voor hen open gaan, waar zingen niet iets vreemds is maar iets heel gewoons.

Dirigent Frans Coerwinkel stelt iedereen op zijn gemak en houdt een kort inleidend praatje waarin hij uitlegt dat zingen een kunstje is dat iedereen kan. En om dat duidelijk te maken verdeelt hij de aanwezige mannen en vrouwen grofweg in groepjes bassen, tenoren, sopranen en alten. Vervolgens oefent elke stempartij even zijn eigen specifieke voor deze gelegenheid eenvoudige melodie…en dan gebeurt er – in ieder geval voor de simpele 'onder de douche zanger'- iets wonderlijks…

Die vier stempartijen in het gezamenlijk gezongen lied vloeien als het ware tesamen, ondersteunen elkaar in een mooi harmonieus geheel. Dit net geboren gelegenheidskoor zingt vierstemmig een lied en het klinkt als een klok!

Kom naar de Meezingavond van Meander op maandag 5 september (20.15 uur) en ervaar dat zingen niet alleen letterlijk als muziek in de oren klinkt, maar dat samen zingen ook gezellig, leuk, uitdagend en tevredenstellend is. En het 'zingen onder de douche' schrappen we definitief uit ons vocabulaire…

Elke maandagavond repeteert Meander vanaf 20.15 uur in de Bemmelse Kinkel. Kom eens binnenlopen en beleef mee hoe een lied in fasen wordt ingestudeerd tot een klinkend eindproduct. Met name mannen zijn welkom, want tenoren en bassen hebben dringend aanvulling nodig.

Arie-Jan van Olderen wint jongeduivenvlucht

HAALDEREN - Op 13 augustus werd de jongeduivenvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin vervlogen afstand 380 km. Er deden 111 duiven mee van 10 liefhebbers.

Uitslag Vliegende Post Haalderen

A. van Olderen 1,5,25

C. Graven 2,7,16,24,27,28

P. Engelen 3,8,11,15,26

A. Engelen 4,22

Comb. Muller/de Wijse 6,9

H. Leemreise 10,14,17,18,19,21

Comb. Wiltink/Meijs 12,23

J. v/d. Scheur 13,20

Top-actie bij Formido Elst

ELST - Afgelopen juli had Formido een landelijke actie in samenwerking met volkszanger Jannes. Klanten konden via sociale media een grastrimmer en grasmaaier van het merk Wolf winnen. Mooie prijzen waar uiteraard wel wat voor gedaan moest worden. De vraag was heel simpel. Waarom heb jij een grasmaaier en grastrimmer verdiend?

De uiteindelijke winnaar kwam uit Lent. Frans Hogenkamp is beheerder bij de hondenspeeltuin Fikkie in het dorp. Daar stond het gras inmiddels zo hoog dat er nodig gemaaid moest worden. Frans heeft de prijs zaterdag 20 augustus feestelijk in ontvangst genomen.

De uitreiking vond plaats in de onlangs heropende Formido Elst. Deze vestiging is 6 juli weer open gegaan na twee maanden van stilte. De winkel is frisser dan ooit en wordt op dit moment compleet verbouwd. Dit om uiteindelijk de klant optimaal van dienst te kunnen zijn. Met een uitgekiend assortiment, nieuwe showpresentaties sanitair en een ijzersterke verfafdeling. "Verder zetten we ons iedere dag in om de klantvriendelijkste bouwmarkt van Elst te zijn en te blijven. Daar horen dit soort acties natuurlijk bij!"

Het gemak van bankieren via Internet en App

Workshops online bankieren

BETUWE - Rabobank Oost Betuwe biedt haar klanten gratis workshops aan over internetbankieren en over het gebruik van de Rabo Bankieren App. Na afloop kunnen de deelnemers veel geldzaken zelf regelen via hun computer, tablet of mobiele telefoon.

Op het gebied van bankieren zijn er steeds meer online mogelijkheden. Internetbankieren is niet meer weg te denken en ook de Rabo App wordt volop gebruikt. Toch kan dit nog best lastig zijn en vragen oproepen bij klanten. Is het veilig? Hoe werkt een Rabo Scanner? En hoe doe je dat nou, online bankieren of bankieren via de App? Rabobank Oost Betuwe geeft graag antwoord op deze vragen door middel van de interactieve workshop 'Rabo Internetbankieren' en 'Rabo Bankieren App'.

Workshop

De workshop 'Rabo Internetbankieren' is vooral afgestemd op de dagelijkse praktijk. Op eenvoudige wijze wordt uitgelegd wat er allemaal zelf te regelen is via internet, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook komt het veiligheidsaspect aan de orde. In de workshop Rabo Bankieren App wordt stil gestaan bij het bankieren op een tablet en mobiele telefoon. Overal en op elk moment betalingen kunnen doen, even het saldo checken of geld overboeken, handig en gemakkelijk. Steeds meer klanten gebruiken de app ook om snel een vraag te stellen. Een adviseur van Rabobank Oost Betuwe heeft de nodige gegevens dan direct bij de hand en kan de vraag persoonlijk beantwoorden.

De workshops worden gegeven in het Adviescentrum van Rabobank Oost Betuwe, Industrieweg Oost 16 in Elst. De deelnemers gaan direct zelf aan de slag. Op Rabobank www.rabobank.nl/oostbetuwe staat meer informatie over data, tijdstippen en kunnen klanten zich inschrijven. Ook kunt u bellen met het Adviescentrum Particulieren op 0481 360400.

Zomerbloeierspecialist Huyskweker Arnhem-Nijmegen ook voor de winter!

GENDT - De zomer is bijna ten einde, een mooi moment om uw terras klaar te gaan maken voor het najaar. Want als de zomerbloeiers straks weg zijn hoeft u zeker niet tegen een leeg terras aan te kijken. De Huyskweker Arnhem-Nijmegen heeft vanaf 1 september een ruim assortiment winterbloeiers, mooie vaste planten voor uw terras.

Wat denkt u van winterharde heideplanten? Groen of kleurrijk in prachtige herfsttinten zoals we kennen van de Veluwe? Met de Calluna haalt u een stukje Veluwe in uw tuin. Daarnaast heeft de Huyskweker hangviolen in veel verschillende kleuren en bent u er aan het juiste adres voor Gaultheria's. U weet wel, die kleine rode besjes die er zo sfeervol uitzien in het winterseizoen.

Net als de zomerbloeiers zijn ook de winterbloeiers verkrijgbaar in de unieke hangpotten met waterreservoirs. Deze hangpot maakt het verzorgen van planten voor iedereen eenvoudig. De pot denkt namelijk met de plant mee. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem wordt een plant altijd van voldoende water voorzien.

Heeft u al zo'n pot waarin een zomerbloeier heeft gestaan, dan kunt u gebruikmaken van de omruilservice. U levert de oude, lege, pot in en krijgt een nieuwe pot met winterbloeier terug. U betaalt alleen de plant, dat is prettig voor uw portemonnee én voor het milieu.

De Huyskweker Arnhem-Nijmegen heeft naast deze vaste planten ook een ruim assortiment kamerklanten. Op zoek naar een plant voor binnen of voor buiten? Dan bent u bent bij ons aan het juiste adres. Voor hoogwaardige kwaliteit en voor goed advies staat Huyskweker Arnhem-Nijmegen graag voor u klaar. Kom gerust eens langs!

Huyskweker Arnhem-Nijmegen, Langstraat 46, Gendt – www.huyskweker-arnhemnijmegen.nl

Jubileum bij Elektro Technisch Installatiebureau Balk

Willie Ratering feliciteert Hugo Visser met zijn 40-jarig jubileum bij Elektro Technisch Installatiebureau Balk bv in Bemmel.

BEMMEL - Hugo Visser is 40 jaar geleden begonnen als eerste monteur en heeft zich snel opgewerkt tot servicemonteur.

"Hij is leergierig en heeft door de jaren heen veel cursussen gevolgd waardoor hij de nieuwste en de meest moderne techniek goed weet te beheersen. Hugo heeft zich al die jaren doen gelden als een goede vakman waar kwaliteit en accuratesse voorop stonden. Hij is een fijne collega en staat altijd klaar – ook in de avonduren en weekenden – voor onze relaties om de elektrastoringen op te lossen, niets is te veel voor hem.

Wij zijn Hugo Visser zeer erkentelijk voor al zijn inzet bij Elektro Technisch Installatiebureau Balk bv en hopen dat hij dit nog lang in goede gezondheid kan voortzetten. Namens personeel en directie wensen wij Hugo en naaste familie een fijne dag toe tijdens het jubileumfeest."

Gratis proefles beeldhouwen bij Zepplinn

DOORNENBURG - Zepplinn Zin in Vormgeving start weer met het nieuwe cursusseizoen beeldhouwen.

Wilt u ook eens uitproberen of beeldhouwen iets voor u is? Wellicht er wel eens over gedacht maar u weet niet of u het echt leuk vindt en of u het wel kunt, daar twijfelen wij niet aan! Maak gebruik van een gratis proefles! Meldt u zich vooraf aan via info@zepplinn.nl met vermelding welke avond. Maandag, dinsdag of woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur Of woensdag- of donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.

"U kunt zich ook opgeven voor de cursus. Deze actie is geldig van 5 tot 8 september. We zien uw aanmelding graag tegemoet. Pannerdenseweg 28. Voor meer info 06 51587368 of www.zepplinn.nl."

Maak je eigen vlinder

HUISSEN - Winkelcentrum De Zilverkamp organiseert: Maak je eigen vlinder: een terugkomend succes!

We gaan gezonde/lekkere vlinders maken. Lekker genieten van alles wat gezond is. Rozijntjes/druiven/tomaatjes enzovoort. Maak er jouw eigen creatie van en doe mee. Kom ook op zaterdag 3 september tussen 10.00-13.00 uur jouw eigen vlindertje maken. Meer informatie: www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Ingezonden brief

In een korte tijd zijn er veel inbraken en diefstel en vernielingen en brandstichting gaande in de wijk rondom De Drieslag/Zweepslag/Schamel, Wagenweg en Landslag (Zilverkamp Huissen).

Hierop ben ik kort geleden een Whatsapp buurtpreventiegroep gestart. In een gebied van een halve kilometer, waar ongeveer 50 medebewoners bij aangesloten (wat een goede zaak is).

En zo kunnen de bewoners elkaar op de hoogte stellen bij verdachte situaties melden in samenwerking met de politie.

Dat de buurt weer leefbaar en veilig kan worden.

Mario Adriolo

Beheerder van de Whatsapp buurtpreventie groep Zilverkamp; (06-30549490 / adriolo23@hotmail.com).

Presentatie E-car tijdens Zorg/Welzijnsmarkt Gendt

GENDT - Eindelijk is het zover; dankzij de inspanningen en de hulp van vele mensen, organisaties, instellingen en bedrijven gaat de electrocar rijden in Gendt! Met dit project heeft Gendt laten zien waar ze groot in kan zijn en dat allemaal voor de oudere en minder mobiele mensen in Gendt.

Tijdens de Zorg/Welzijnsmarkt in Providentia op 11 september (tussen 11.00-16.00 uur) in aanwezigheid van de wethouder, zal rond 12.00 uur de e-car feestelijk binnengereden worden onder begeleiding van de harmonie. Hierna zal de overdracht van de e-car door het Team Gendt Mobiel aan het Participatiepunt Gendt plaatsvinden. Ook zullen de vrijwillige chauffeurs voorgesteld worden. Vanaf 14.00 uur kunnen er proefritjes gemaakt worden.

Het geld voor de e-car is bij elkaar gefietst door Team Gendt Mobiel, een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit Gendt, aangevuld met sponsoren, de gemeente Lingewaard en de stichting Steunfonds Gendt/Doornenburg. Vanaf maandag 12 september zal de electrocar dagelijks gaan rijden in Gendt, van 9.30 tot 17.30 uur. Mensen die vervoer nodig hebben, kunnen bellen met de dienstdoende chauffeur om een afspraak te maken via telefoonnummer: 06 19192882. Het is fijn om dit een dag van te voren te doen. Mensen die gebruik maken van dit vervoer kunnen een vrijwillige bijdrage geven. Dit geld zal gebruikt worden voor onderhoud.

Wees erbij en getuige van waar een klein dorp, met behulp van heel veel mensen, toe in staat is!

Stadswal Huissen voorzien van nieuwste AED

HUISSEN - Optimaal Fysiotraining Huissen, praktijk voor de Fysiotherapie Broersen en Van Oeyen en kinderfysiopunt De Wingerd in Huissen bundelen hun krachten in het nieuwe medisch centrum, MC Stadswal, aan de Van Voorststraat 1 in Huissen.


Op 22 augustus hebben zij zich gevestigd op de benedenverdieping van dit centrum. De fysiotherapiepraktijk Broersen en Van Oeyen aan de Lemoen 14a in Huissen blijft gewoon bestaan.

Bij een nieuwe vestiging hoort een nieuwe AED, zo waren deze praktijken van mening. Al vele jaren worden de medewerkers van deze praktijken door stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe bijgeschoold in de reanimatie en het gebruik van de AED. Deze stichting is onlangs in het nieuws geweest met de oplossing voor niet werkende AED’s. Een nieuwe AED voorzien van WiFi werd geïntroduceerd. Hierdoor is het mogelijk via een app de werking van de AED te controleren op afstand. Dit is de eerste praktijk in Huissen met de nieuwste AED, de AED 3 van Zoll. De AED is aanwezig binnen in de praktijk.

Seniorenkoor '93 zoekt nieuwe leden

BEMMEL - Het seniorenkoor '93 zoekt nieuwe leden. Het koor is actief in Bemmel en omgeving.

"Iedere Donderdag morgen komen we samen van 10.00 tot 11.30 uur om te repeteren, maar wat niet onbelangrijk is de gezelligheid en de ontmoeting met het koffie drinken. Als u zich aan gesproken voelt, kom dan eens luisteren en mee zingen ook al kunt u geen noot lezen."

Cor Neijenhuis eerste op Asse Zelik

LINGEWAARD - Zaterdag 20 augustus werden de duiven in Asse Zelik op een afstand van 162 kilometer om 09.15 uur gelost.

De duiven hadden een zuidwesten wind en daardoor lag de snelheid hoog. De eerste duif van C.Neijnhuis viel om 10.53 uur op de klep. Dit was goed om ook de snelste te zijn van de kring. 2e. J. v. Ingen & zn, 3e. T. Sas, 4e. E. v. Aalten, 5e. P.J.H. v. Ooijen, 6e. H. Hegeman.

In een Oogopslag

vrijdag 2 september
10.00 u. Kapel Gouden Appel Bemmel, Eucharistieviering met Pastoor Peters 1e vrijdagviering
10.00 u. Sancta Maria Huissen, Eucharistieviering met Aalmoezenier Crolla 1e vrijdagviering

zaterdag 3 september
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en Jongerenkoor Remember

zondag 4 september
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en Gemengd koor De Levensbron

woensdag 7 september
09.30 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastoor Peters

vrijdag 9 september
13.30 u. HH Martelaren van Gorcum, Eucharistieviering met Pastoor Peters, Huwelijksviering van Lizet Overbeek en Dennis Scheffer.

Vier generaties in Huissen

HUISSEN - Links: oma Irene Hendriks-Janssen 54 jaar. Midden: overgroot-oma Dora Janssen-Nijenhuis 81 jaar. Op schoot, Lynn 17-06-2016. Rechts: moeder Rianne Wientjes-Hendriks 25 jaar. Allen wonende in Huissen.

Inloopspreekuur Plafform Gendt 1 september

Sierhek rond de Koningsboom in het park nabij het voormalig gemeentenhuis in Gendt

GENDT - Het inloopspreekuur van Platform Gendt is elke éérste donderdag van de maand t.w. 01 september van 19.00 tot 19.50 uur. Deze worden gehouden in het SKC De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

"Iedereen mag zonder afspraak binnen lopen of eventueel vooraf een afspraak maken voor het spreekuur. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kan men bij het platform terecht over opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare verlichting, verkeer, leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk. Dit wordt in de aansluitende platformvergadering besproken en krijgt alle aandacht en wordt zo nodig doorgestuurd naar de gemeente en of politie. Als u niet kunt komen op het afgesproken tijdstip kunt u ook e-mailen naar informatie@platformgendt.nl

Voor klachten over groenvoorzieningen, verlichting en trottoirtegels et cetera kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 Bemmel telefoon 026-326 01 11.

Bent u dat enthousiaste platformlid, dat wij zoeken ? Bent u geïnteresseerd in het werk van het platform of wilt u er meer van weten, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter e-mail voorzitter@platformgendt.nl Voor meer informatie over de platforms in Lingewaard, dan kunt u de vernieuwde gezamenlijke websites van de gemeente Lingewaard inzien: www. wijkplatformslingewaard.nl verder klikt u op Gendt, daarna Website Platform Gendt en zo komt u op de website van Platform Gendt."

Badmintonclub Bemmel start nieuw seizoen

BEMMEL - Iedereen heeft natuurlijk wel eens badminton gespeeld! Is het niet op de camping tijdens vakanties dan is het wel op een mooie zomeravond op straat. Badminton is een reactiesport waarbij je snel moet reageren met je armen, handen, benen, voeten en hoofd tegelijk. Een intensieve en uitputtende sport, waarbij je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef wordt gesteld. De combinatie van inspanning, ontspanning, vaardigheid, uitdaging en vooral de gezelligheid maakt het een hele complete sport.

Op 7 september start het nieuwe seizoen weer voor Badmintonclub Bemmel en nieuwe jeugd- en seniorleden (leeftijd van 7-70 jaar) zijn zeer welkom bij deze gezellige club! Er wordt iedere woensdagavond gespeeld en er is ruimte voor beginners (die een training kunnen volgen) tot aan ervarenere, meer competitief ingestelde spelers. Kijk op www.bcbemmel.nl voor meer informatie en speeltijden. De eerste drie keer kan iedereen gratis en vrijblijvend meespelen om daarna te beslissen over een eventueel lidmaatschap.

Energiek Lingewaard geeft informatie in Haalderen

HAALDEREN - Energiek Lingewaard, een co-productie van Lingewaard Energie en Het-Energiecollectief Lingewaard, organiseert informatieavonden over energiebesparing en duurzame energieopwekking. Na de druk bezochte avond in Bemmel afgelopen februari, gaan we deze keer naar Haalderen. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of energie opwekken? Kom dan op maandagavond 19 september naar de informatieavond in dorpshuis De Tichel in Haalderen voor gratis informatie en advies. U bent vanaf 19:00 uur welkom.

Toenemende energielasten

De energielasten nemen voor veel huishoudens jaarlijks toe. Door te investeren in duurzame maatregelen kunt u deze energielasten fors verlagen. Daarnaast zorgt het ook voor een gezond binnenklimaat, het verhoogt het wooncomfort en het energielabel van de woning wordt verbeterd, met als gevolg dat de woning waardevast blijft of zelfs in waarde zal stijgen.

Duurzame maatregelen

Tijdens de informatieavond wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, isolatie en houtpelletkachels/ketels. Vakspecialisten zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Aanmelden en vragen

Aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de koffie wel prettig. Aanmelden kan via info@lingewaardenergie.nl. Ook kunt u via dit e-mailadres uw vragen vast indienen.

Cursus Start to run bij B.o.d. De Sprinters

BEMMEL - Wil jij beginnen met hardlopen, maar wel in je eigen tempo en op een verantwoorde manier? Dan is de cursus Start to Run bij ons in Bemmel iets voor jou!

Met het Start to Run-programma leer je in korte tijd hardlopen onder begeleiding van een professionele trainer in een kleine groep. Op maandag 26 september start de eerste training.

B.o.d. De Sprinters biedt bovenop het bestaande Start to run-concept nog twee interessante extra’s:

- In plaats van de gebruikelijke 7 bieden wij 9 trainingen aan. Dit doen wij om je voor te bereiden op het onafgebroken hardlopen van 5 km. De Zwarte Pietenloop in Bemmel op 27 november biedt jou daarbij de kans om jezelf te testen in je eigen omgeving.

- Wij bieden de mogelijkheid om wekelijks de tweede training onder begeleiding op woensdag bij de vereniging te doen. Normaal gesproken is de tweede training ‘huiswerk’ dat je alleen doet.

Voor meer informatie en inschrijven (tot 10 oktober) ga je naar www.yakultstarttorun.nl. Voor meer informatie over de vereniging: www.boddesprinters.nl.

Slagwerkopleiding Doornenburg van start

DOORNENBURG - Vanaf september starten voor alle jeugdspelers van slagwerkgroep Sint-Caecilia uit Doornenburg weer de slagwerklessen.

Onder leiding van docent Arend-Jan van Straten worden de leerlingen opgeleid op een groot diversiteit aan slagwerkinstrumenten die Sint-Caecilia beschikbaar heeft. De lessen worden op zaterdag gehouden in het Ontmoetingscentrum.

Naast de individuele lessen spelen de leerlingen ook gezamenlijk al in een jeugdslagwerkgroep. De komende weken wordt hieraan veel aandacht geschonken omdat de jonge slagwerktalenten de aftrap zullen verzorgen van het grootse slagwerkspektakel 'Tempel of Boem', dat de 100-jarige vereniging organiseert op zaterdag 29 oktober in de plaatselijke Sint-Martinuskerk.

Aan dit unieke muziekspektakel zullen naast Nederlands theatertopattractie ‘Circle Percussion’ ook Slagwerkgroep Doornenburg, Richard Sprokkereef en de talentvolle Remove Before Flight band optreden. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij voorverkoopadressen Spar en Ontmoetingscentrum Doornenburg en Bruna Gendt of via: tempel.of.boem@gmail.com.

Renske Nienhaus nieuwe schutterskoningin van Schuttersgilde Sint-Sebastianus

GENDT - Afgelopen zaterdag werd in Gendt 'Achter d'n Diek' geschoten om de titel schutterskoning(in) van Sint Sebastianus. Sander Leerentveld ging de strijd aan tegen zijn partner Renske Nienhaus en na een spannende strijd was het Renske die uiteindelijk het verlossende schot loste.

Alle aanwezigen waren getuigen van een historisch moment, voor het eerst in zijn bestaan heeft Sint-Sebastianus een schutterskoningin. Bij de jeugd wordt al langer door jongens en meiden van Jong Sint-Sebastianus gestreden om de titel jeugdkoning(in) en hebben meiden al eens bewezen dat ze van de jongens kunnen winnen. Dit jaar is dat niet gelukt, Roel Sweeren is de nieuwe jeugdkoning van Sint-Sebastianus.

Bij het prijsschieten werden de volgende prijzen gehaald: 1e prijs (kop) Yvon Meeuwsen, 2e prijs (R. Vleugel) Laura Milder, 3e prijs (L. Vleugel) Mans Peters en 4e prijs (staart) Hugo Peters. Prijsschieten jeugd: 1e prijs Daan Budde, 2e prijs Daphne Leenders, 3e prijs Sven Ledder en 4e prijs Wessel Ledder.
Vogelknuppelen: 1e prijs Celine Willemsen, 2e prijs Rina Peters, 3e prijs Lidy van Rijn, 4e prijs Maria Ederveen en 5e prijs Dyo Nienhaus.

Klaverjassen onder tropische temperaturen

ANGEREN - De Sasa heeft haar wekelijkse klaverjasuurtjes altijd op de dinsdagmiddag in het Dorpshuis in Angeren.

Als ten gevolge van de vakantieperiode het Dorpshuis dicht zit, kan er daar niet gekaart worden. Gelukkig heeft de SASA twee fanatieke kaarters in haar ledenbestand die bereid zijn om hun huis beschikbaar te stellen voor de klaverjassers.

Onder een stralende zon, in een prachtige entourage van palmbomen, prachtige bloemen en struiken, een meters hoge zonnebloem, Hollandse fruitbomen, mooie beelden her en der, op tijd een hapje en een drankje werd er ook nog fanatiek geklaverjast. De tijd vloog voorbij deze dinsdagmiddag bij de Knippings. Een aanrader: op de website van de Sasa staan meer foto's.

18 / 20

Lieve Opa,
Alvast gefeliciteerd met je
60ste verjaardag!
Kusjes Lynn, Fem en de rest.

Viggo 6 september alweer 6 jaar.
Gefeliciteerd door Papa, Mama, Nigel, Enzo en de gehele Familie

Hiep hiep hiep hoera,
Elin heeft het zwemdiploma A.
Van harte gefeliciteerd lieve Elin, goed gedaan hoor.
Dikke knuffel van oma Wil, opa Ton en oma Greetje.

Hiep-Hiep-Hoera
Deze kleine man wordt
5 september 3 jaar.
Jurre! Gefeliciteerd van Opa Eef en Oma Lies

papa en mama,
heel erg gefeliciteerd met jullie 50 jarig huwelijk
op 2 september
dikke kus van jullie dochter antoinette
en kleinkinderen Julian en Brianna

Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek

GROESBEEK - In het weekend van 23 tot en met 25 september is de tiende editie van de Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek. Een mijlpaal voor een bijzonder evenement dat enorm heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het toerisme en de bedrijvigheid in Groesbeek en omgeving. Alles wat Wijndorp Groesbeek zo speciaal maakt, komt samen tijdens dit evenement: voortreffelijke wijnen, heerlijk eten en bijpassende muziek en dat alles verpakt in een prachtig programma.

Op zaterdag- en zondagmiddag tussen 13:00 en 19:00 uur presenteren in Groesbeek Centrum bijna 75 standhouders meer dan 200 soorten wijn en nog veel meer. Voor 10 euro word je Vriend van de Wijnfeesten en ontvang je een proefglas waarmee je overal kunt proeven van de wijnen, 2 gratis proefmaatjes, gratis vervoer naar de wijngaarden en een wijnfietsroute. Ook heeft men gratis toegang bij het swingende Music meets Wine op zaterdagavond.

Op beide dagen kun je tussen 14:00 en 15:30 uur en van 16:00 en 17:30 uur aansluiten bij de verschillende Wijnworkshops. Deelnemers proeven en praten over wijnen uit bijzondere gebieden, verschillende druivenrassen en wijn- spijscombinaties.

Wijnvatrollen

De Kerkstraat is op zondagmiddag het decor van het 2e NK Wijnvatrollen. Tweetallen strijden om de snelste tijd als zij een wijnvat over een parcours van 150 meter rollend moeten verplaatsen. De kampioen wint een ton en maakt kans op een miljoen! De presentatie is in handen van Martijn Schmiermann. Enkele dweilorkesten luisteren dit onderdeel muzikaal op.

Nieuw

De 10e editie van de Nederlandse Wijnfeesten biedt met Business meets Wine op vrijdagavond een feestelijke all-inclusive jubileumavond voor ondernemende mensen en hun partners. Inspirerende sprekers Mieke Verhaegh (Zakenvrouw van het jaar 2016 Noord-Limburg) en Wim Kieft (columnist, analist, international en succesvol bestsellerauteur), zorgen in combi met Groesbeekse wijnen, een smaakvol Walking Dinner en sfeervolle muziek voor een avond die je niet mag missen.

Zaterdag aan het einde van de middag tussen 18:00 en 21:00 uur, vindt voor het eerst een Pruuvenement plaats. Dit betekent samen aan lange tafels volop genieten van een speciaal bereid menu van exquise gerechtjes en (Groesbeekse) wijnen. Vanaf 21:00 uur volgt Music meets Wine & more; een avond meezingen met en swingen op een mix van de grootste hits van toen en de beste van nu.

Ontdek al het moois van de 10e Nederlandse Wijnfeesten en geniet samen een dag, avond of heel weekend in Wijndorp Groesbeek! Kijk voor alle info, prijzen en reserveringen op nederlandsewijnfeesten.nl

Voor meer info bel met José van der Kolk (06 51049472), of Frans Derks (06 53707444).

Banketbakkerij Gerritsen op nieuwe locatie in Huissen

HUISSEN - Na 2,5 jaar is Robert Braam klaar om de doorstart te maken naar een grotere en moderne winkel. De bakkerij verhuisde vorig jaar naar Gendt om aan de HACCP-eisen te kunnen voldoen en de grotere productie capaciteit aan te kunnen.

Voor Banketbakkerij Gerritsen ontstond de mogelijkheid om in Huissen de winkel en bakkerij weer samen te brengen. Vanaf 1 september zal u niet alleen het huisgemaakte banket en de huisgemaakte chocolade producten kunnen kopen, maar bent u ook van harte welkom om een kopje koffie met een lekker gebakje, chocolaatje of zelfs een heerlijk broodje te nuttigen. Van lunch tot high tea is alles mogelijk.

Vanaf 1 september openen wij onze nieuwe deuren op de Langestraat 58 in Huissen en bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Vanwege de opening hebben we twee feestelijke aanbiedingen:

Het eerste weekend van september één gratis gebakje bij een kopje koffie(voor consumptie in onze nieuwe zithoek). De gehele maand september 3 pakken Huissense koeken voor de prijs van 2.

Coop en klanten in actie voor de Liedjesfabriek

LINGEWAARD - Coop komt in actie voor de Liedjesfabriek. Klanten van de supermarkt kunnen vanaf vandaag acht weken lang hun statiegeld doneren aan de organisatie. Coop verdubbelt het eindbedrag. De Liedjesfabriek bezoekt kinderen in ziekenhuizen met een mobiele muziekstudio. Muzikanten schrijven samen met het zieke kind een persoonlijk lied, dat verwerkt wordt tot videoclip.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Het muzikale medicijn
Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde Liedjesmachine, worden kinderen tot aan hun bed bezocht. Daar schrijven ze met hulp van professionele muzikanten een tekst en zingen of rappen deze in. De Liedjesfabriek zorgt voor een professionele opname en een eigen videoclip. De muzikanten zijn actief in zes kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

Patrick Spierts, medeoprichter van de Liedjesfabriek: "Kinderen krijgen bij ons de mogelijkheid zich te uiten in tekst, geluid en beeld. Daardoor vergeten ze even alles om zich heen en komt nieuwe energie vrij. Bovendien houden ze er een eigen liedje aan over waar ze apetrots op zijn. Hiervoor hebben we apparatuur, instrumenten én muzikanten nodig. Mede dankzij de statiegeldactie van Coop kunnen we nog meer kinderen blij maken met muziek."

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.liedjesfabriek.nl.

Karin Ronner uit Nijmegen valt 22 kilo af bij Ega Dorien Vernooij

Voor

HAALDEREN - Het gewicht, het gewicht, toch een onderwerp wat veel voorbij komt, iedereen, bijna iedereen heeft wel eens een dieet of een ander eetprogramma gevolgd, wat werkt en wat werkt niet?

Op het moment dat je een dieet volgt werkt alles, maar het is heel belangrijk wat op lange termijn werkt! Het programma van Ega is een verandering van je eetgewoonte wat goed werkt en wat als je op streefgewicht bent ook zeker goed kunt blijven volgen.

Na

De ervaring van Karin uit Nijmegen

Karin: "Elk jaar bleven er wat kilo's aanzitten en natuurlijk wist ik dat die eraf moesten, dat wilde ik ook wel, maar het lukte me niet, De knop kreeg ik niet om, ik hou van lekker eten, drinken en dan val je niet af (dacht ik). In het najaar van 2015 gingen we naar Zuid-Frankrijk, een uitstapje naar een hoog duin… Ik moest wel 4 keer stoppen omdat ik niet verder kon, gehinderd door mijn gewicht, de conditie was erg slecht.

Daar moest iets aangedaan worden, mijn schoonzusje wees mij op Ega. 5 januari 2016 meldde ik me bij Dorien, ik voelde me meteen op mijn gemak en na de uitleg en het boekje ging ik aan de slag, goed vol te houden, wat mag je veel eten en met wat aanpassingen kon ik gewoon lekker blijven kokkerellen. Ik kreeg er plezier in toen mijn gewicht ook echt zakte.

Net voor de zomervakantie bereikte ik mijn streefgewicht 22 kilo eraf, wat ben ik hier blij mee! Dankzij Dorien en natuurlijk mij zelf, ik blijf zeker zo door gaan, ik vaar er wel bij en voel mij top!"

Nieuwsgierig? Neem contact op met Dorien: 0481 461413; www.ega-dorienvernooij.nl.

Nieuws vanuit De Tichel

HAALDEREN - Nieuws vanuit dorpshuis De Tichel.

Bingo: Iedere 1ste en 3de woensdagavond is er om 20.00 uur een bingoavond. De eerst komende datums voor 2016 zijn als volgt: 7 september / 21 september / 5 oktober / 19 oktober / 2 november / 16 november / 7 december / 14 december 2016.

In het dorpshuis is een fysiotherapeut aanwezig op maandagmiddag en vrijdagmorgen. Behandelingen zijn volgens afspraak. Hoe makkelijk kan het zijn om zelfstandig de therapie te kunnen volgen zonder dat u voor eventueel vervoer moet zorgen. U kunt het wandelend of met de fiets af bij uw vertrouwde therapeut.

Stichting Welzijn Lingewaard heeft een participatiepunt in Haalderen. Hier kunt u terecht voor al uw vragen over maatschappelijke ondersteuning, leefbaarheid, zorg etc. Op het participatiepunt zijn vrijwilligers die samen met u een oplossing proberen te zoeken voor uw problemen of vragen. Dit is telkens op de maandagmiddag in de even weken van de maand vanaf 13.00 tot 15.00 uur. Het repaircafé is telkens op de laatste woensdagavond van de maand. Het nieuwe seizoen start weer in de maand september.

Ook kunt u in De Tichel aan yoga of een vitaal fit cursus deelnemen. Er is een baby massagecursus. Op donderdagavond wordt gitaarles gegeven. Er zijn diverse Haalderense verenigingen actief in het dorpshuis.

Indien u nog ruimte zoekt voor vergaderen, repeteren, cursussen, lezingen, musiceren of welke activiteit dan ook, wij komen graag aan uw wensen tegemoet. Voor informatie kunt u altijd contact opnemen met onze beheerster 0481 464409, tijdens openingstijden van De Tichel. Kijk dan eens op www.dorpshuisdetichel.nl.