De Liemers Helemaal Goed Courant

20 december 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 20 december 2018


Winterfair Giesbeek weer bol van activiteiten

GIESBEEK - Zondag 6 januari wordt voor de zesde keer de inmiddels bekende winterfair gehouden van 10.30 tot 17.00 uur in de Martinuskerk in Giesbeek.

De fair waarvan de opbrengst bestemd is voor de Giese Toren staat weer bol van uiteenlopende activiteiten, men zal zich deze dag opnieuw verbazen in het aanbod van goederen en de podium optredens. Er zijn streekproducten zoals jam, chutney, kaas en producten zoals thee en kruiden zullen er te koop en te proeven zijn. Standjes met curiosa, brocante, boeken, cadeauartikelen, kaarten, brei en wol artikelen, glaswerk en vele andere rariteiten zullen op de fair aanwezig zijn. In de hobbyhoek kan men zich vergapen aan schilderkunst, hout en beeldencreaties, maar ook het vervaardigen van sierraden in zilver en aluminium is het bezichtigen waard en uiteraard te koop.De Midwinterhoorn blazers uit Doesburg zullen de natuur tonen rijkelijk van de toren blazen. De kerststal zal ook deze keer niet ontbreken, deze wordt elk jaar weer door vele vrijwilligers geplaatst.

Net als voorgaande jaren zal zang, dans en muziek dit jaar niet ontbreken de Vrienden van de Giese Toren staan garant voor spetterende optredens van het jeugdorkest van Fanfare St.Gregorius, een optreden van Dans Je Fit, het trio Carmelita en de Doesburgse Smartlappers. Door Tarot kaartlegging krijgt men een beter toekomst beeld, hiervoor is een kamertje ingericht waar men in alle rust die beleving mee kan maken. Schapen, pony's en een ezel zullen u buiten de kerk ontvangen en om u in winterse sferen te brengen branden de vuurkorven. Verder speelt bij de entree van de kerk de bekende saxofonist Ben, de opbrengst in de hoed gaat naar KiKa.

Het zal niet ontbreken aan een welkomsdrankje, chocomel, koffie/thee en wafels, maar ook de winterse lekkernijen zoals erwtensoep en worst zullen de bezoeker zeker smaken. De Winterfair is open van 10.30 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk, maar een collecte bus zal niet ontbreken. Een bezoek aan de fair is zeker aan te bevelen, het adres is Kerkstraat 39 in Giesbeek. Voor meer informatie: 06-10252829 en www.giesbeektorenhoog.nl.

Naar de Noordkaap voor het goede doel

WESTERVOORT - Er is maar één doel en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar MS bij kinderen. Romy, de 16-jarige dochter van Patrick en Bianca Gal uit Westervoort, lijdt aan die ziekte. Als middel voor het inzamelen van geld doet Patrick Gal in januari samen, met zijn vriend Pascal Zweers, mee aan de ScanCoveryTrial. Een autotoertocht door Scandinavië met als speciale bestemming het noordelijkste punt van Europa….de Noordkaap!

De ScanCoveryTrial is geen kinderspel. De omstandigheden in het noorden van Europa kunnen in januari behoorlijk extreem zijn met temperaturen tot wel -47 graden Celsius. Maar Patrick Gal en Pascal Zweers weten het zeker: ze gaan het doen. Het belangrijkste, een geschikte auto, is geregeld. Patrick: “Via Bovemij, de werkgever van Pascal, kunnen we straks beschikken over een Toyota Land Cruiser, een oersterke terreinwagen. Deze terreinwagen wordt door 4x4 en SUV specialist Saris uit Valburg op en top geprepareerd voor deze bizarre tocht."

Stichting DreaMS is waar het allemaal om draait. De hoofdletters MS staan voor multiple sclerose. Een chronische en ongeneeslijke ziekte, waarbij ontstekingen ontstaan in het centraal zenuwstelsel. De stichting zet zich in voor de strijd tegen kinder-MS. Alle opbrengsten gaan naar ‘Proud Kids’, van het Erasmus MC in Rotterdam. Een wetenschappelijk programma waarbij onderzoek naar MS in het DNA bij kinderen wordt gedaan.

'Wilt u Stichting Dreams steunen?Neem dan contact op via info@stichtingdreams.nl, check www.stichtingdreams.nl of volg www.facebook.com/StichtingDreaMS."

Doe mee met Aerdt en Herwen in het Groen voor een mooier buitengebied

AERDT - Bewoners van het buitengebied van Aerdt en Herwen krijgen opnieuw de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Aerdt en Herwen versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken. Aanmelden kan op www.landschapsbeheergelderland.nl.

In 2017 is het beplantingsproject Aerdt en Herwen in het Groen (fase 1) van start gegaan. Met als resultaat dat vijftien bewoners afgelopen februari inheemse struiken als sleedoorn, liguster, hazelaar, knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen hebben geplant voor een mooier buitengebied van Aerdt en Herwen.

Als vervolg op dit project kunnen bewoners zich aanmelden voor 'Aerdt en Herwen in het Groen (fase 2 )'. Deze tweede fase heeft als doel om grotere structuren in het landschap te realiseren, zoals bijvoorbeeld een laanbomenrij van minimaal 20 bomen, of een hoogstamfruitboomgaard van minimaal vijftien stuks.

"U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op https://landschapsbeheergelderland.nl/mee-beplantingsproject-aerdt-en-herwen-groen/. In dit formulier staan ook de voorwaarden (minimale afmetingen) voor deelname genoemd. Na aanmelding voor deelname bekijkt de adviseur van SLG uw wensen voor beplanting en komt samen met u tot een beplantingsplan, waarmee u dit plantseizoen nog aan de slag kunt. U ontvangt namelijk al deze winter uw bomen en struiken. Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Aerdt en Herwen nog fraaier!"

Het project 'Aerdt en Herwen in het Groen (fase 2)' wordt mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

In het weekend van 22 en 23 december zijn er geen vieringen.

Maandag 24 december 18.30 uur Gezinsviering met het jeugdorkest en werkgroep

Gebedsintenties 24 december 18.30 uur:

Fred Lucassen

Overleden ouders Geven-Hoffmann

Ouders Burgers-Hendriks

Bennie Tanck

Eef en Dora Kuster- Hoksbergen

Teun en Leida Lucassen – Könning

Truus en overleden familie Puttman – Seising

Bart Kraus

20.00 uur Kerstviering met het Ritmisch koor en gastoptredens.

Gebedsintenties 24 december 20.00 uur:

Overleden ouders Jansen-van Wessel en kleinzoon Aron

Dora Wolters-Medze

Thea en Diny Martens

Fien Verhoeven

Henk Schreven

Overleden ouders Bodd-Dikkers

Herman Eggen

Ouders Henk Eggen en Lien Eggen-Aaldering

Overleden ouders Polman-Peters

Bart Willemsen

Ouders Balvert – Dikker en zoon Marinus

Ouders Bouwman – Bodd

Ouders Kluitman- Berndsen

Rianne Bodd

Bertus Rutjens

Raimo en Patrick Schreven

22.00 uur Eucharistieviering met voorganger pastor Remmers en zang van het gemengd koor

Misintenties 24 december 22.00 uur:

Ome Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Henk en Dineke van Dinther

Henkie en Albert van Dinther

Tonnie van der Lugt

Riet van Bindsbergen-Schipper

Bennie Koning

Familie Nienhuijs – Willemsen

Overleden familie te Raaij – Essing

Tonnie van den Bemt

Ouders Arends

Ouders Gerritsen en kleindochter Cissy

Woensdag 26 december is geen viering in de kapel

Telefoon: 0316-247216 email:babberich@rkliemers.nl

Oliebollencentrale van Scouting Subanhara Liemersgroep

ZEVENAAR - Scouting Subanhara Liemersgroep verkoopt ook dit jaar weer de heerlijkste oliebollen en appelbeignets, gebakken door een professionele bakker. "De opbrengst komt geheel ten goede aan de vereniging, daarvan kunnen de leden extra leuke activiteiten doen en kunnen we ons monumentale gebouw aan de Slenterweg onderhouden."


"Via de webshop www.oliebollenzevenaar.nl kunt u oliebollen met krenten & rozijnen, naturel oliebollen en gesuikerde appelbeignets bestellen. De oliebollen kosten 7,50 euro per verpakking van tien stuks, de appelbeignets 5,00 euro per verpakking van vijf stuks. U heeft gegarandeerd heerlijk verse lekkernijen, want ze worden in de vroege ochtend van oudjaarsdag door een professionele bakker bereid."

Bezorgservice
"Woont u in de regio? Dan hoeft u uw huis niet uit! Als u kiest voor onze bezorgservice betaalt u direct middels iDEAL en zorgen wij ervoor dat uw oliebollen en/of appelbeignets op maandag 31 december vóór 13.00 uur bij u bezorgd worden. U kunt er ook voor kiezen uw bestelling op 31 december tussen 10.00 en 11.00 uur af te halen in ons Troephuis aan de Slenterweg 29. U kunt vooraf met iDEAL betalen of bij afhaling contant of met PIN betalen."

Scouting Subanhara Liemersgroep, Slenterweg 29, Zevenaar; e-mail: bestelling@oliebollenzevenaar.nl Telefonisch bereikbaar op zaterdagen en op 31 december op het nummer 0316 527884.

Programma Filmhuis Didam

Vrijdag 28 december 20.00 uur: The Nutcracker And The Four Realms. Als Clara in een vreemde en mysterieuze wereld, het Land van Sneeuwvlokken, het Land van Bloemen en het Land van Snoepgoed terecht komt moet ze het onheilspellende vierde Koninkrijk met de heersende tiran Moeder Ginger trotseren om de harmonie terug te brengen naar de nu zo wankelende Koninkrijken.

Woensdag 2 januari 13.30 en 15.30 uur: Superjuffie. Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn!

Vrijdag 4 januari 20.00 uur: Bohemian Rhapsody. De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan om 19.15 uur open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar.

Zondag 23 december 9.30 uur: Eucharistieviering en boeteviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta

(Stille viering) Intentie: Maria en Koos van der Vate.

Kerstavond: maandag 24 december:

*om 17.00 uur Kinder-woorddienst (geen communie), voorganger: Pastor J. Heemink. intentie: opa Jan van Alst. Ria en Wim Geurts, Annie Jansen-Geurts en Marja Geurts.

*Om 19.00 uur: Familieviering, voorganger: diaken A. van Boven met medewerking van koor Stella Maris. Intenties: Tom Rodenberg, Aloys Lueb en familie, ouders van Ditshuizen-Schenning –jaargetijde, Lowie van Ditshuizen, ouders kinderen en kleinkinderen Polenewen, Bernadette van der Maat, Gerrit Braam, ouders C. de Jager-Barten, Thea van Haaren-van der Velden en overleden familie van der Velden-Wolters en van Haaren-Schrievers, Jan Giezen, Gert en Doortje Hageman-van Uum, Bruur Berendsen –verjaardag.

*Om 22.30 uur; Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met zang van het NGK-koor.

Intenties: Piet en Willie Jansen-Peters, Piet Wanders, Albert van Kraaij en familie.

1e Kerstdag *om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met zang van de koren AMK en Oud-Zevenaar. Intenties:

Intenties: Harrie Gademann, ouders Cleutjens-Beekman, Wil Hermans-du Buf, Jan Berntzen, Dick Ghijben, Stef Jansen, Piet Ruijs, Leny van Vliet-Oudshoorn, Bertus Bruns en dochter Ria, ouders Kelderman-Casterop, Wim Hollander, Jan ten Brinke en overleden familie ten Brinke-Schepers,

Overleden leden AMK-koor, ouders Grimmelikhuizen- van Ditshuizen en ouders Folkers-van der Plas.

2e Kerstdag 26 december *om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger pater Remmers met medewerking van koor Stella Maris.

Intenties: Jan Hendriksen, ouders Keurntjes-Jansen en hun zoon Geert, Frans Gieling en Jac van Sommeren.

Zondag 30 december 9.30 uur voorganger: Pastoor Thanh Ta met samenzang.

Intenties: uit dankbaarheid, Tom Rodenberg, ouders C. de Jager-Barten.

Nieuwjaarsdag 11.00 uur: Eucharistieviering, voorgangers pater Remmers en diaken van Boven met medewerking van koor NGK.

Overleden:

Op 6 december is Jacoba Veld-Damen overleden in de leeftijd van 92 jaar.

Op 8 december is Stien Jansen overleden in de leeftijd van 78 jaar. Zij woonde in Subenhara Zevenaar.

Maak kennis met koersbal

DUIVEN - De koersbalclub in de WijKern heet nieuwe leden welkom! Koersbal kan werkelijk door iedereen gespeeld worden. Ongeacht leeftijd of vaardigheid. Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen de sport beoefenen.

De bedoeling van het spel is om de koersbal, vanuit een vak, over een mat te rollen en zo dicht mogelijk bij de 'jack' (een kleine witte bal) te krijgen. Elke bal die dichter bij de jack ligt dan de beste bal van de tegenstander, krijgt een punt. Koersbal lijkt op het Franse jeu de boules, echter een extra uitdaging is dat de bal niet helemaal rond is, waardoor deze bij het afremmen een bocht maakt.

De koersbalclub telt nu vijftien leden en zij spelen iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Dat doen zij niet alleen vanwege het spel maar vooral ook voor de gezelligheid. Het hele jaar door wordt er competitie gespeeld en één keer per jaar worden de winnaars bekroond met een beker en medailles. Twee keer per jaar wordt er een gezellige middag georganiseerd; met de kerst en aan het einde van het seizoen.

Kosten zijn een euro per keer als er wordt mee gedaan (bij afwezigheid dus geen kosten), exclusief de eigen consumptie(s). En eenmalig een extra bijdrage voor de prijzenpot en de gezellige middagen. Iedereen die belangstelling heeft is welkom. Voorkennis of ervaring zijn niet verreist. De sport is eenvoudig te leren en de leden van de club zijn graag bereid nieuwelingen daarbij te helpen. Bij belangstelling kan men contact opnemen met mevrouw Drina Elzenaar: 06 34289299. Meteen aanmelden kan via: info@dewijkern.nl. Informatie over De WijKern staat op www.dewijkern.nl.

Kledingbank Montferland

REGIO - Tussen kerstmis en nieuwjaar is Kledingbank Montferland gesloten. Op woensdag 26 december en zaterdag 29 december is er geen inname van kleding. Ook uitgifte van kleding vindt dan niet plaats, uitgezonderd noodgevallen.

Dit jaar zijn maandelijks weer ongeveer honderd personen in de kleding gestoken. Voor een groot gedeelte zijn deze woonachtig in de gemeenten Duiven, Zevenaar, Rijnwaarden en Montferland (Westervoort wordt vanuit de Kledingbank Arnhem voorzien). Om dit te kunnen doen zijn we afhankelijk van donaties van kleding. Dit mag gebruikte kleding zijn, mits het heel en schoon is.

Met ingang van woensdag 2 januari is men weer elke woensdag en zaterdag welkom met kleding. Tussen 10.00 en 12.30 uur is de deur van Kledingbank Montferland dan geopend aan de Lockhorststraat 10 in Didam (in het centrum bij de markthal). De kleding die men over heeft, krijgt op deze manier een tweede leven bij mensen die het hard kunnen gebruiken.

Kerst en TOP2000 dienst rond oudjaar in de kapel

DUIVEN - Welkom in de diensten rond kerst in de witte kapel aan Rijksweg 566 in Duiven.

De diensten aan het eind van 2018 zijn open voor ieder en warm: samen zoeken we de vrede bij God door te vieren, dat onze Heer Jezus als klein, kwetsbaar kind geboren werd. Zo sloeg God de brug naar ons. We zien er naar uit dit feest met u en jou te vieren.

Zondag 23 december is de laatste adventsdienst om 10.30 uur

Maandag 24 december is de kerst-nachtdienst om 22.00 uur

Dinsdag 25 december is de kerstdienst: leuk voor jong en oud om 10.30 uur

Zondag 30 december is de TOP2000dienst 14.00 uur

De TOP2000 dienst draait om de TOP10 van Duiven in de maand november bij elkaar gestemd. Deze TOP10 wordt grotendeels live uitgevoerd en iedereen kan meezingen, via projectie van de songteksten op de beamer.

Het thema is ‘Geloof, hoop en liefde’. Wát de TOP10 is en vooral wat op nummer 1 staat, houden we nog even een verrassing. Alle songs worden toegelicht door wie ze had gekozen. Dit maakt de TOP2000 dienst een levendige ontmoeting in gezellige opzet. Het is een nostalgische uitsmijter van dit jaar! Na afloop een hapjesbuffet.

Maandag 31 december is de oudejaarsdienst 19.30 uur.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 22 december en zondag 23 december is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Kerstavond maandag 24 december 17.30 uur:

Woord- en Communieviering / Gezinsviering met Diaken van Zundert

Gebedsintenties:

Jan Boerboom

Overleden familie Boxstart

Tonny Jansen

Overleden ouders Klaassen-Meuwsen

Overleden ouders Duis-Beekman

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Kerstavond maandag 24 december 20.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers, AMK en leden GK

Gebedsintenties:

Jan Godschalk

Theo Beudel

Riet en Wim Medze

Wim Kruitwagen

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Wim J. Willemsen

Carola Schlief

Wim Th. Willemsen

Jan van Uum

Overleden ouders Gerrit en Bertha Reijmer en zoon Theo

Jan Hendriksen

Gerda en Erna Luiking

Theo Hoksbergen

Tina en Gerrit Hoksbergen-Koenders

Familie Thuis-Römer

Familie Deen-Römer

Familie Korts-Koerntjes en zoon Wim Korts

Riet Lenting-Horsting

Henk ter Heerdt

Benthe Damen

Bennie Nieuwenhuis en familie

Familie van Kerkhoff-Lucassen

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Eerste Kerstdag dinsdag 25 december 11.00 uur:

Woord- en Communieviering met Werkgroep en JOKO

Gebedsintenties:

Jan en Riek Gunsing-Beudel

Gisela Kleinpenning

Koos en Miets Aaldering

Gerrit Janssen (Masiusplein)

Wim Kruitwagen

Marie-José Eggen-van Mill

Herman Palm

Overleden ouders Aaldering-Welling

Henk en Riet Aaldering

Jan en Trees Aaldering

Overleden ouders Theet en Riek Heijneman en Peter

Toos Aaldering

Overleden ouders Tomassen-van Lier en familie

Jan en Wilfred Smits

Overleden ouders Smits-Stokman

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

De eerstvolgende viering zal zijn:

Zondag 13 januari 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers

Kerkberichten week 52 van 29 december tot en met 4 januari

In het weekend van zaterdag 29 december en zondag 30 december is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

De eerstvolgende viering zal zijn: Zondag 13 januari 11.00 uur: Eucharistieviering met Pater Remmers.

Sponsorcollectief jeugd RKPSC

PANNERDEN - Voor de aankomende vijf jaren zal een collectief van lokale ondernemers (Crossborder Logistics, Hoveniersbedrijf Reijmer, Andor Security Service, Grip Adviseurs en Kersten Totaalinstallaties) flink gaan investeren in de jeugd van RKPSC.

Samen met het jeugdbestuur is er een sponsorplan opgesteld en zijn er drie speerpunten benoemd: kwaliteit op elk niveau, plezier/veiligheid en onderscheidende voetbalclub.

Het aanstellen van een technisch coördinator, vernieuwen van trainingsmethodes, investeren in materialen en het opleiden van jeugdtrainers/scheidsrechters zijn een aantal acties voor dit seizoen. Ook zal de ontwikkeling van meisjes- en G-voetbal verder worden gebracht.

Voor nieuwe jeugdleden geldt een korting van 50 procent op het lidmaatschap (1 jaar).

Benieuwd wat er allemaal nog meer gaat gebeuren en wil jij hier onderdeel van zijn? Of wil je deelnemen in het sponsorcollectief? Neem dan contact op met de jeugdcommissie (jeugdvoorzitter@rkpsc.com) of sponsorcommissie (sponsorcommissie@rkpsc.com). Beter nog; kom naar sportpark De Pauwengaard in Pannerden en laat je overtuigen!

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven, mits anders aangegeven.

23 december 8.45 u ds W. Scherff 16.00 u ds D.F. Ensing

25 december 8.45 u ds R.A. Nijhoff

30 december 8.45 u ds P.S. Baas

De middagdienst wordt gehouden in de Oude Jan te Velp Kerkstraat 56

16.00 uur ds J.A. Boersema

31 december 19.30 u ds R.A. Nijhoff dienst in de Oude Jan te Velp

Sociaal Raadslieden Zevenaar verhuizen naar Gemeentehuis

ZEVENAAR - De Sociaal Raadslieden van STMR in Zevenaar is verhuisd naar het gemeentehuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar.

De reden van verhuizing is dat het pand aan de Didamsestraat 35 een andere bestemming krijgt. Gezocht is naar een nieuwe locatie die gemakkelijk toegankelijk is voor inwoners en dichtbij samenwerkingspartners gesitueerd is. Zeker met de realisatie van HAL12 wordt daarmee aan de wensen van de sociaal raadslieden voldaan.

"Bij het sociaal raadslieden werk kunt u terecht voor informatie en advies over de vaak ingewikkelde wet- en regelgeving op het gebied van uitkeringen, belastingen, werk, huisvesting, consumentenzaken, toeslagen en financiën, onderwijs en personen- en familierecht. De sociaal raadslieden kunnen u helpen met het invullen van formulieren, bijvoorbeeld voor het aanvragen van uitkeringen of toeslagen. Ook bij het instellen van bezwaar of beroep tegen een officiële beschikking kunnen onze sociaal raadslieden behulpzaam zijn. (Maandag 08.30 – 11.00 uur; dinsdag 08.30 – 11.00 uur; woensdag 08.30 – 11.00 uur. De Sociaal Raadslieden is telefonisch bereikbaar op 0900 8433. Het bezoek en postadres is: Kerkstraat 27, Zevenaar."

Scouting Duiven bakt overheerlijke oliebollen

De oliebollen worden ingepakt. (foto: Scouting Duiven) Foto Scouting Duiven

DUIVEN - Scouting Duiven gaat weer ouderwets lekkere oliebollen bakken en verkopen. Dat wordt gedaan in blokhut 'Ons Holten Huus' op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december.

"Onze krentenmeester zorgt voor het lekkerste beslag waarna de bollen met zorg worden gebakken. De opbrengst van de actie wordt besteed aan de activiteiten van onze leden waaronder het zomerkamp, een van de jaarlijkse hoogtepunten. Door de verkoop van de oliebollen kunnen we de kosten van de activiteiten laag houden waardoor Scouting voor iedereen toegankelijk is en blijft.

Op vrijdag 28 december brengen onze leden ook een bezoekje aan Thuvine, de Liemerije locatie Droostaete en Zozijn locatie de Droo en de Vergert en Driestroomhuis De Wilgenhof. Wij gaan daar onze oliebollen aan de bewoners aanbieden, gratis natuurlijk!

Wilt u oliebollen bij ons bestellen dan kan dit bij de leden van Scouting Duiven die bij u aan de deur komen of op onze website, www.scoutingduiven.nl/oliebollen. Bestellen kan tot en met 23 december.

De bestellingen kunnen op verzoek worden bezorgd op zaterdag 29 december of zondag 30 december. Afhalen in onze blokhut Ons Holten Huus, De Nieuweling 3 in Duiven, kan op vrijdag 28-12 tussen 13:00 en 18.00 uur, op zaterdag 29-12 tussen 9.00-18.00 uur en op zondag 30-12 tussen 10.00-13.00 uur."

Basketiers'71 boekt een nuttige zege

ZEVENAAR - We schrijven de laatste speelzaterdag van 2018, de laatste wedstrijd. Het vlaggenschip van de vereniging, Heren 1 tegen Rebound’73. Nog één keer alles uit de kast halen, nog één keer vlammen voor het thuispubliek.

Dat gevoel kwam boven, een vlotte, uitstekende start, een royale voorsprong 24-9. Hierna nam men gas terug, liet men de teugels teveel varen, gaf teveel weg. Een gevolg was dat de wedstrijd opnieuw spannend werd, ruststand van 35 – 30. In de rust een donderspeech aan elkaar gegeven, dit hielp voortreffelijk.

De draad van de eerste periode werd weer opgepakt, een veilige marge werd opgebouwd. Een 59 – 41 veilige voorsprong, voor aanvang van de laatste periode. Deze werd routinematig uitgespeeld, zonder al te verassingen, een winst van 81 – 60.

Op de ranglijst kan men weer omhoog kijken, de bovenste middenmoot is nu bereikt. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om hoog te eindigen, als deze trend zich voortzet. Als arbeid loont, is het verstandig om de trainingen weer volop serieus te nemen. Wie weet waar dit dan in de toekomst, en in 2019 toe kan leiden.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 23 december (vierde advent) is er om 10.00 uur een viering, waarin mw. ds. I. Veldhuizen uit Doetinchem zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er in gebouw ‘Ons Huis’ gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op maandagavond 24 december is er om 21.30 een kerstnachtviering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan. Na afloop van deze dienst wordt er warme chocolademelk geschonken en kunt u genieten van snee krentenwegge.

Op kerstmorgen 25 december is er om 10.00 uur een gezinsviering waarin ds. Alle Jonkman voor zal gaan.

Op zondag 30 december gaat om 10.00 uur in de viering ds. J. Brezet uit Duiven voor.

Op oudejaarsavond 31 december is er om 19.00 uur een viering, waarin dhr. E. Fokkema uit Twello zal voorgaan.

Een echte nachtmis, maar dan anders...

BABBERICH - Ja, wat doe je als je als koor te horen krijgt dat er voor jullie kerstviering op kerstavond geen voorganger beschikbaar is? Dan gaat de tekstgroep aan het werk en maakt er een eigen versie van!

Het koor heeft een vaste tekstgroep die al hun vieringen voorbereidt en er nu ook weer iets speciaals van heeft gemaakt. Het kerstverhaal wordt verteld vanuit de invalshoek van twee herders: een herder van toen en een herder van nu. Is er wel zoveel verschil? Hoe beleven zij dit? De tekst wordt afgewisseld met passende (kerst)liederen.

Het wordt een bijzondere woord- en communieviering, zoals men dat alleen van het Ritmisch Koor Babberich kunt verwachten op maandagavond 24 december om 20.00 uur in de Sint-Franciscuskerk in Babberich. Kerk open vanaf 19.30 uur. Er is wel een limiet aan het aantal toegestane bezoekers.

Fort Pannerden in muzikale kerstsfeer

Kerstman heet iedereen welkom op Fort Pannerden. (foto: Fort Pannerden) Fort Pannerden

DOORNENBURG - Op 22 en 23 december verkeert Fort Pannerden in muzikale sferen. Ga tijdens dit kerstweekend op ontdekkingstocht door het mooi aangeklede fort. Onderweg zorgen verhalenvertellers, muzikanten en soldaten voor een unieke kerstsfeer.

De kerstactiviteit is van 13.00 tot 16.00 uur, maar het fort gaat al om 11.00 uur open. Speel alvast met uw (klein)kinderen de speurtocht ‘Expeditie Pannerden’ en ontrafel het geheim van soldaat Willem Derksen, ga mee met een rondleiding of verken het fort met behulp van een luisterfort-audiotour.

Om 13.00 uur start de kerstactiviteit waar u met uw entreekaartje gratis aan kunt deelnemen. Als u alleen de kerstroute bezoekt betaalt u een gereduceerd tarief. Entree is inclusief consumptiebon.

Wandel door het fraai versierde fort en geniet van mooie kerstmuziek in de bijzondere setting van een negentiende-eeuws, militair bolwerk. Op diverse locaties vertellen soldaten waargebeurde fortverhalen en kunt u soldaten in actie zien tijdens hun werkzaamheden. Zo krijgt u een goed beeld van het leven op het fort in de tijden dat er soldaten gelegerd waren.

Geniet van heerlijke versnaperingen in de horecagelegenheid. Er zijn lekkere kerstkoekjes, chocolademelk en glühwein. Natuurlijk is de kerstman ook aanwezig. In de kerstvakantie van 27 december tot en met 6 januari is Fort Pannerden extra geopend. Speel met korting het real life game Elements en voor alle opa’s en oma’s die met hun kleinkinderen komen zijn er speciale aanbiedingen.

Meer informatie over het kerstweekend en de kerstvakantie kortingsacties op www.fortpannerden.eu.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- De zorgboerdederij van stichting Belfjor in Loil zoekt een chauffeur voor het vervoer per bus van pupillen met een verstandelijke beperking, één à twee keer per week.

- Fort Pannerden zoekt een gastheer en gastvrouw voor de horeca. Het werk bestaat o.a. uit koffie en thee serveren.

- Het BOS-project (Bezoek en Opvang Service) zoekt iemand die administratieve ondersteuning biedt aan de projectcoördinator. Werkuren in overleg.

- De Vrijwillige Hulpdienst zoekt een chauffeur die met de eigen auto, op afroep, mensen vervoert naar de huisarts, het ziekenhuis enzovoort.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

H. Remigius Duiven

Zondag : 23 december 2018 om 11.00 uur. Boeteviering.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames en Herenkoor.

Kerstavond:

Maandag : 24 december om 17.00 uur 2018. Kindje wiegen.
Voorganger: Werkgroep.

Maandag: 24 december 2018 om 18.30 uur. Familieviering.         Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Combo Liemers Harmonie,

Maandag 24 december 2018 om 23.00 uur. Woord/communiedienst.         Voorganger: Pastor M. Smits. Koor: Dames en Herenkoor.

1e Kerstdag:

Dinsdag 25 december 2018 om 11.00 uur. Woord/communiedienst. Voorganger: Pastor M. Smits en pastor J. Heemink.                                 Koor: Liemers Harmonie Duiven.

Zondag 30 december 2018 om 11.00 uur. Eucharistieviering.         Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Samenzang.                                        

Gebedsintenties 23-12-2018: Luus van den Anker-Vossebeld, Jo Snelder-Velthausz, John Francis Post, Jan Post, Jo Peters-Wacki.

Gebedsintenties 24-12-2018 (18.30 uur): Albert Mattijssen, Toos Bus, Michel Thuyns, Jan en Corry Vette, Jan en Annie Hagen-van Keulen, Theo Kok.

Gebedsintenties 24-12-2018 (23.00 uur): Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Jos Gielis, Ellen Bisseling, Freek Hell, Riekie Peters-Wieleman, Gerrit en Willemien Wieleman-Pelgrim, Gerrit en Dinie Hagen-van Swaaij, Loes Oosterman-Geurtsen, Michel Thuyns, Annet Gertsen-Roelofs, Robert Faber, Carel en Wil Lesemann-Willemsen, Ouders Faber-Willemsen, Familie van Marwijk-Rozendaal, Familie Lintzen-de Ruijter, Familie Keiman-Smits, Familie Lichtenberg, Familie Sueters, Martine Hauwert.

Gebedsintenties 25-12-2018 (11.00 uur): Jan en Dieneke Krus-Duis, Luus van den Anker-Vossebeld, Ouders Hooijman-Geurtsen, Jan en Thea van Huet-Bles, Herman van Schaik, Bart Boekhorst, Piet en Fien Mulder-Lamers en hun kinderen Jan Mulder en Ria Moraal-Mulder, Piet en Riek Jansen-Leijser en dochter Jolanda, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Wilhelmien Bomers-Idink, Tonnie ten Broeke-van Rijnsoever, Ouders Snijders-Freriks,

Vervolg 25-12-2018:

Paul Verhoef, Piet Driessen, Michel Thuyns, Gerrit Basten, Margriet Tomassen-Tilleman, John Francis Post, Bernard Hoppenreijs, Fam. Derksen-Janssen, Familie Franken-Daams, Ouders Staring-Uffing, Ben en Thérése Godschalk-Huls, Ouders van de Boom-Jacobs, Gerardus en Dora Staring-Franken, Johanna Franken-Lieftogt, Fam. Reuling-Schoenaker, Theo Böhmer, Ouders Böhmer-van de Horst, Ouders Ben en Bets Boss, Martine Hauwert, Ton Verwaaij, Ouders Bisseling-Fontein, Theo en Riet van Loon en zoon Ron.

Jaargedachtenis: Herman Derksen.

Gebedsintenties 30-12-2018: Els en Eeke Schampers, Anna Meijer-Rutten, Jan Post, John Francis Post.

Overleden : Jan Post in de leeftijd van 89 jaar.

23-12-2018: Sacrament van het doopsel: Novalynn van der Heiden, Suze Bloem, Lieke Bodde, Milou Bouts en Odin Bynoe.

Liemers College kleurt paars

Liemers College kleurt paars. (foto: Liemers College) Liemers College

ZEVENAAR - Voor het eerst kleurde het Liemers College op vrijdag 14 december paars. Leerlingen en medewerkers deden dit om op Paarse Vrijdag te laten zien dat het oké is om jezelf te zijn. Hoe je je ook voelt en op wie je ook verliefd wordt. Voorzitter van de centrale directie Maarten Delen was positief verrast: “Ik had niet verwacht dat zoveel mensen gehoor zouden geven aan onze oproep om paars te dragen.”


Paarse Vrijdag wordt dit jaar voor het eerst in Zevenaar en Didam gevierd. Het Liemers College wil dat iedereen op school zich veilig voelt. Delen: “Een medewerker kwam met dit initiatief. Het is voor ons vanzelfsprekend dat je homo, lesbisch, biseksueel of transgender mag zijn. Maar door die boodschap actief uit te dragen, kunnen we leerlingen laten voelen dat jezelf zijn ook echt oké is.” Naast het dragen van paarse kleding en armbandjes, is in de lessen gepraat over homo- en transfobie.

Positieve sfeer
Docent Lotte Konings is één van de mentoren die het onderwerp Paarse Vrijdag met haar mentorklas besproken heeft. “Het is goed dat Paarse Vrijdag nu groots aangepakt wordt. Er waren veel leerlingen en collega’s die paars droegen. Daardoor ontstaat een positieve sfeer waarin gepraat wordt over acceptatie. Het viel me zelfs op dat leerlingen het er in de gangen over hadden.” Een leerling die liever anoniem blijft, heeft ook gemerkt dat de dag hem aan het denken gezet heeft: “Zonder het door te hebben, schold ik altijd met ‘homo’. Maar nu snap ik dat dit eigenlijk best wel naar is.”

Nu ook met Happen en Stappen-arrangement Midwinterhoorntocht richting Groessen

Midwinterhoorntocht Foto: Edwin Wendrich

ZEVENAAR - Op zondag 30 december wordt in Zevenaar al voor het zesde achtereenvolgende jaar een midwinterhoorntocht georganiseerd. De tocht kan zowel worden gewandeld als gefietst; de tocht kan ook met de auto gereden worden.

Er is een korte (6 km) en een lange (14 km) route beschikbaar. De tocht voert langs diverse bijzondere locaties in en rond Zevenaar. Onderweg staan midwinterhoornblazers opgesteld rond een brandende vuurkorf en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Op sommige locaties wordt onder andere glühwein uitgedeeld. Dit jaar gaat de route niet meer richting Babberich, maar richting Groessen, en zijn diverse leuke nieuwe locatie's in de route opgenomen!

Midwinterhoorntocht Foto: Edwin Wendrich
Midwinterhoorntocht. (foto: Edwin Wendrich ) Edwin Wendrich
Midwinterhoorntocht. (foto: Edwin Wendrich ) Edwin Wendrich
Midwinterhoorntocht. (foto: Edwin Wendrich ) Edwin Wendrich

Er kan gestart worden tussen 10.00 en 15.00 uur. Starten is mogelijk bij Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14, Zevenaar of bij De Wellinghoeve, Rijnstrangenweg 15, Groessen. Einde van de tocht is om circa 16.00 uur. Deelname aan de midwinterhoorntocht is geheel gratis.

Dit jaar wordt naast de tocht, in samenwerking met enkele van onze trouwe partners, ook een Happen- en Stappen-arrangement georganiseerd: een paardentramroute, met enkele smakelijke culinaire stops.

Alle verdere informatie staat op: http://www.midwinterhoorntochtzevenaar.nl.

Excelsior kerstconcert in Sint-Antonius Abtkerk Sfeervol kerstspektakel in Loo

LOO – Muziekvereniging Excelsior uit Loo brengt je in kerstsfeer tijdens Kerstconcert. Dit vindt plaats op zondagmiddag 23 december in de Sint-Antonius Abtkerk in Loo. De muzikanten brengen een gevarieerd programma, en dat in een sfeervolle omgeving. De entree is gratis.

Het kerstconcert is een jaarlijks evenement dat altijd veel publiek trekt. Excelsior draagt zorg voor de algehele organisatie en speelt een keur aan werken. Er staan populaire nummers op het programma, zoals Lonely this Christmas (Mud) en Do they know it’s Christmas (Bandaid), maar ook een medley (Happy Christmas) en kerstwerken met een klassiek karakter (Menuet from Berenice). Excelsior treedt op onder leiding van dirigent Michael van den Broeck.

Muziek, zang én kerstverhaal

Het kerstconcert is een sfeervolle middag voor jong en oud. Mensen krijgen een gratis kop koffie aangeboden. De kerk is fraai aangekleed met allerlei kerstversieringen. Traditioneel wordt gezamenlijk geopend met Komt allen tezamen en eindigt het concert met White Christmas. Loonaar Henk Peeters presenteert aan het einde een kerstverhaal. De kerk opent om 14.45 uur en het circa anderhalf uur durende concert begint om 15.00 uur.

Juf Marianne in de auto

Marianne bij de lesauto. (foto: René Janssens) René Janssens

ZEVENAAR - In dit artikel stelt een nieuwe ondernemer in de regio de Liemers-Arnhem zich aan u voor. Na 25 jaar met plezier voor de klas was Marianne toe aan een nieuwe carrière. Zevenaar e.o., is sinds het voorjaar van 2018 een nieuwe autorijschool rijker. Autorijschool onetwodrive.

In 2017 startte Marianne de opleiding tot rij-instructeur voor rijbewijs B, de personenauto. In combinatie met haar baan voor de klas behaalde ze de opleiding en ging meteen aan de slag. Als kleine zelfstandige met veel onderwijservaring wil ze verschil maken binnen de autorijschool wereld. Op maat les bieden door aan te sluiten bij wat iemand nodig heeft om zich veilig te voelen en te slagen hoort daar zeker bij.

Met Marianne kun je lachen maar ze is daarnaast een serieuze instructeur die je verder probeert te helpen tijdens de rijlessen. In ongeveer 20 tot 30 lessen word je klaargestoomd om je praktijkexamen te halen. Vanaf december werkt Marianne fulltime voor haar autorijschool en is het ook mogelijk om spoedles te krijgen.

"Ik probeer altijd leuke aanbiedingen te regelen. Zo kun je bij elke leerling die je aanbrengt een gratis les verdienen. En omdat het CBR de prijzen omhoog gooit voor 2019 krijgt iedereen die zich in de kerstvakantie aanmeldt voor rijlessen zijn praktijkexamen van 108 euro gratis. Voor alle info kun je contact opnemen met Marianne via de website van autorijschool onetwodrive. Veilig en vaardig op weg!"

Info: www.onetwodrive.nl; 06 14400900.

Kerstontmoeting Duiven en Westervoort wint vrijwilligersprijs Westervoort

WESTERVOORT - Tijdens de vrijwilligersavond op 7 december heeft de stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort het Lokaal Compliment 2018 ontvangen. Aan deze onderscheiding is ook een prijs verbonden: een geldbedrag van 500 euro.

Ieder jaar reikt de gemeente Westervoort het Lokaal Compliment uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich dat jaar heeft onderscheiden. De stichting ontving uit handen van burgemeester Arend van Hout het Lokaal Compliment 2018. De twee andere genomineerden waren: Bert Stienissen en Repair Café Westervoort-Duiven. Ook zij verdienen het om vanwege waardevolle initiatieven in het zonnetje te staan, aldus juryleden Petra Koenders, Jeanette van Schuijlenburg en Jan Smink.

Stichting Kerstontmoeting Duiven & Westervoort is al 17 jaar actief om voor mensen die om wat voor reden dan ook een eenzame kerst moeten vieren om op tweede kerstdag een onvergetelijke middag en avond te organiseren. Inwoners van gemeenten Westervoort en Duiven krijgen voor een bijdrage van zes euro een vijfgangenmaaltijd. De kerstontmoeting is voor iedereen.

Stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort voorziet al heel lang in een behoefte en daarom ondersteunt de gemeente Westervoort haar graag door middel van uitreiking van het Lokaal Compliment 2018. Hopelijk is het winnen van deze geldprijs voor de vrijwilligers een extra motivatie om met dit mooie evenement door te gaan.

Uitslagen show vogelvereniging Vogel-Eiland

LOBITH - Bij de leden van vogelvereniging Vogel-Eiland is de spanning weer voorbij. Vrijdag 30 november werd in partycentrum Schipperspoort in Lobith bekend gemaakt wie de kampioen waren geworden in de verschillende groepen.

Op deze mooie vogelshow waren een scala aan vogels waaronder vele soorten kanaries, tropische vogels, Europese cultuurvogels en parkieten. De vogels werden beoordeeld door de keurmeesters volgens de geldende standaard eisen voor kleur, tekening, formaat, kenmerken, houding en conditie. Er stonden 314 vogels te pronken waarvan 25 met een kampioensrozetje. De show werd goed bezocht door de liefhebbers uit de verre omgeving en men was weer verrast door de hoge kwaliteit, die men hier steeds aantreft.

Kampioenen Vogel-Eiland 2018 Stammen J.M. te Pest KL.Kan. Wit 375 pnt. Stellen M.S.W.H. IJsveld Post.Kan.Gloster Corona Int. 185 Stellen B.Wennekes Gestrilde Astrilde Wildkleur 187 Stellen J.G.M. Schreven Agapornis Roseicollis DD blauw 185 Enkelingen J.M. te Pest KL.Kan. Wit 94 J.G.Wemmers Kl.Kan.Rood Intensief 92 J.G.Wemmers Kl.Kan.Rood Schimmel 92 J.M. te Pest Kl.Kan.Rood Moz.T2 93 J.M. te Pest Kl.Kan.Agaat Rood Moz.T2 92 A.T.W.Klop Kl.Kan. Isabel Geel Intensief 92 J.G.Wemmers Kl.Kan.Zwart Kobalt Rood Intensief 91 A.J.B.Wesselkamp Post.Kan.Fife Fancy Int. 93 M.S.W.H. IJsveld Post.Kan.Gloster Consort Schimmel 93 M.S.W.H. IJsveld Post.Kan.Gloster Corona Int. 92 G.J.M.Reymer Post.Kan.Lizard Geel Sch.Gebr.Cap 93 B.Wennekes Gouldamadine Zwartkop Gr.Roodsn. 91 B.Wennekes Gouldamadine Zwartkop Gr.Witborst 93 J.G.Wemmers Magellaansijs wildkleur 92 G.H.W.Pleiter Kleine Barmsijs Wildkleur 93 G.H.W.Pleiter Kleine Barmsijs Donkerfactor 94 A.J.B.Wesselkamp Grote Putter Wildkleur 93 J.H.M.Moerkerk Europese Groenling Wildkleur Man 93 J.T.G. v/d Zand Kleine Goudvink Wildkleur Man 92 W.H.Meijer Grasparkiet Donkergroen 91 W.H.Meijer Graspark.Cinnamon Violet 91 J.H.Geutjes Agapornis Roseicollis Groen 91 J.H.Geutjes Agapornis Roseicollis Opaline blauw 92 W.G.Braam Catharinaparkiet Groen wildkleur 92 W.G.Braam Catharinaparkiet D groen 92 J.M. te Pest 5 Beste Vogels J.M. te Pest Derby J.M. te Pest Bondskruis

Tijdens de show is er een loterij gehouden, de prijzen zijn gevallen op de volgende lotnummers: 585 – 1587 - 1479 – 1099 – 273 – 1317 – 758 – 1238 – 480 – 890 – 1131 – 1695 – 614. De prijzen kunnen bij J.Wemmers 0316-543696 worden afgehaald.

Ruime openingstijden bij Coop Pannerden

PANNERDEN - Zaterdag 22 december is de landelijke 'Coop kom proeven'-dag. Van 10.00 tot ca 18.00 uur kunt u genieten van lekkerste dingen in de winkel.

Zondag 23 december: ruime openingstijden op kerst koopzondag. Coop Pannerden is dan geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Ideale dag om rustig uw kerstinkopen te doen.

Zondag 30 december: ruime openingstijden op oud en nieuw-koopzondag. Verse oliebollenverkoop. De laatste mogelijkheid om uw oliebollen en appelbeignets te bestellen en de ideale dag op uw boodschappen voor oud en nieuw te doen.

Vlooienmarkt Zevenaar

ZEVENAAR - In sporthal Heerenmaten aan Heerenmaten 8 wordt zondag 23 december van 9 tot 16 uur voor de derde keer een leuke grote vlooienmarkt gehouden.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal Heerenmaaten zorgt voor de catering.

Wisselende resultaten voor Basketiers '71

Coach U14-2 geeft de aanwijzingen aan het team door. (foto: Basketiers '71) Basketiers '71

ZEVENAAR - Zaterdag 8 december was de laatste 'thuisspeelzaterdag' van 2018 voor de Basketiers ’71. De resultaten op deze zaterdag waren wisselend.

De U12 mocht beginnen tegen Blackstars uit Rhenen. Na een sterk begin van de Basketiers trokken de Blackstars uiteindelijk toch aan het langste eind. 24-33. Vervolgens was het de beurt aan de U14-2. Zij wonnen met 78-16 van Challange uit Beuningen en nestelden zich daardoor op de twee plek in de competitie. De U16-2 werkte hardtegen Joy Malden maar verloren helaas met 35-60.Vervolgens was het de beurt aan Dames 1. Zij maakten het wel heel spannend tegen de Valley Bucketeers. Uiteindelijk werd na verlenging verloren met 68-69 van het team uit Nijverdal. Tot slot speelde Heren 1 tegen Rebound ’73 uit Hardewijk. Rebound werd op een 81-60 nederlaag getrakteerd.

Deze zaterdag speelde de U14-1 uit bij de Batouwe uit Bemmel en verloor daar heel ruim met 113-12. De U16-1 won bij de Blackstars en verstevigde daarmee de koppositie. Tot slot werd de wedstrijd van Dames 2 gecanceld.

Al met al een mooie afsluiting van deze zaterdag. Komende zaterdag wordt nog een aantal uitwedstrijden gespeeld en dan pakken we in januari de draad weer op.

Misintenties Werenfridus Westervoort

Maandag 24 december 2018, 19.00 uur, Woord- en Communieviering met WKKW koor, voorganger pastor Maarten Smits.

Wim Pauk (jgt), ouders Damen- Bouwmeister en Bennie en Wim, ouders Pauk- v.d. Berg en Truus, Peter van Veldhoven, ouders Messing- van Haren, Co Messing, Bart Weiss, Wim van Maanen, Herman Heijmen, fam Heijmen-Cobussen, Marianne Weijers, Nok en Thea Weijers, Ben Welling, Bart Klomp, Ouders Spaan- Evers, , Jan en Anneke van Luijk- Evers, familie Krechting- ten Brinke,Chris Hoogveldt, Nino Moro, ouders Berntzen- Bloemberg, Jan Huuskes en Geert Huuskes, ouders Freriks- Schopman, ouders Wouterse- Holleman, Cor Smits, Thea van der Bilt- Snelders.

Maandag 24 december 2018, 23.00 uur, Woord- en communieviering met het Werenfriduskoor, voorganger Diaken Andre van Boven.

Theodora Nass- Gieling (jgt.), Annie Jansen- Wolters, Harrie en Riet Kemperman- Schröder, Doortje v.d. Linde, Corrie Messing- Disteli, Engelien Bisselink, Wilma Wigman- Opgenoort, Theodorus Boersma en Anna Boersma- Buitenveld, ouders Bloemberg- Jansen, ouders Koenders- de Reus, Tineke Vloedgraven- Meeuwsen, Lies Pastoor- Kloppenburg, ouders Lubbers- Eykelkamp, ouders Nass- Gieling en kinderen, Cor Smits, Thea v.d. Bilt- Snelders.

Dinsdag 25 december 2018, 9.30uur, Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor, voorganger Pastoor Thanh Ta & Diaken Adri van Zundert.

Dorus en Elisabeth Arends-Arnts en Geurt (jgt), Cor Smits, Wim en Annie Greven- Wanders, Jan Karsten, Wim en Johanna van Loon- Bouman, Doortje v.d. Linde, Engelien Bisselink, Jan en Carla van Osch- Bakker, ouders Reijers- Willemsens, ouders Rekswinkel- Reijers, Herman en Coba Schaars- Stevens, ouders Schriever- Bouwmeister, Arnoldus Hermsen, ouders Hermsen- Gieling, Ria Polman- Schriever, Bart Weiss, Nick Woestenburg, Vader en moeder en Wim Kampschreur, Piet Arends, ouders Stevens- Erdhuizen, Gra en Marie Snelders, Henk en Mies Janssen- Snelders, Gerrit en Annie Kosters- Overbeek, Wim Verhoeven, Henk Teunissen, Robert Budel, ouders Berntzen- Bloemberg, Theet Bisseling, Jan en Rudie Rutjes, ouders Koenen- Cremer, fam. Holtslag- Teunissen, Tonny Claessens, Alice Jansen, ouders Stevens- Greven, Eveline en Susan Bish, Thea v.d. Bilt- Snelders, overleden leden bedevaart Kevelaar.

Gedoopt op 9 december, Sophie Catharina Maria van Onna .

Kunstwerk! Het Musiater

Theater

Marlies Claasen, Ernest Beuving, Bas Steman e.a.

So long Cohen

Eind 2016 overleed Leonard Cohen. Wie was deze charmante romanticus? In 'So long Cohen' zoekt schrijver en verteller Bas Steman op zijn zolderkamer naar antwoorden. De zoektocht voert hem langs Cohens vele prachtige poëtische liedjes. De zolderkamer verandert af en toe in een café of een talkshowpodium. Daar laat cabaretier Ernest Beuving, imitaties/ persiflages van tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken; van Maarten van Rossum tot Jules Deelder.

Vrijdag 11 januari. Aanvang 20.15 uur. Prijs inclusief pauzedrankje 19,50 euro.

Percossa
BAM!Percossa, uitgeroepen tot beste slagwerkgroep van 2017, maakt muziek en theater met traditionele instrumenten van over de hele wereld, maar dit keer ook met alles wat het publiek aan huis-tuin-en-keukenspullen meeneemt. Daag Percossa nu zelf uit, en neem uw tandenborstels, kinderwagens, buisjes, klompen of wat dan ook mee naar de voorstelling en de mannen van Percossa – 'zeer virtuoos en goed op elkaar ingespeeld' (Theaterkrant) – zorgen ervoor dat het dak eraf gaat!

Zaterdag 12 januari. Aanvang 20.15 uur. Prijs inclusief pauzedrankje 22,50 euro.

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a.

Op Hoop van Zegen (try-out)

'Op Hoop van Zegen' de oer-Hollandse musical gebaseerd op over het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Musical. Woensdag 16 januari 20.15 uur
Prijs inclusief pauzedrankje 34,00 euro

Sterrenkunde is leuk...

Sterrenwacht Zevenaar. (foto: privé-foto)

ZEVENAAR - Leer het heelal kennen. Alles weten over ons zonnenstelsel, planeten kometen en zwarte gaten.

Men kan dit te weten komen bij een boeiende cursus sterrenkunde op 10 maandag avonden van 21 januari tot 6 mei op de sterrenwacht Corona Borealis in Zevenaar. Bij mooi weer kan men zelf door de kijker waarnemingen doen.

Belangstelling ; informatie bij H.K. Meuter te verkrijgen via hmeuter@hotmail.com of bel 0263615861. Kom kijken op de sterrenwacht. (www.coronaborealis.nl)

Basketiers jeugd: winst en twee keer verlies

ZEVENAAR - De laatste thuis speelzaterdag van 2018, de jeugdteams willen nog één keer vlammen. De U12 tegen Black Stars. Een wisselvallige wedstrijd van beiden partijen, wel spannend.

De ploegen waren en bleven aan elkaar gewaagd. Het was snel duidelijk: degene die als eerste een gaatje sloeg, een kleine voorsprong nam, zou winnaar zijn. Helaas lukte dat net niet voor de thuisploeg, een eervolle nederlaag met 24 – 33. Goed gespeeld, dat was de winst van de partij, alleen de punten waren voor Black Stars.

De U14 – 2 tegen Challange, door omstandigheden kon en mocht dit op centercourt. Even wennen voor een ieder, gelukkig was de juiste draai gauw gevonden. Het werd een eenzijdige partij, waarin nog vele open kansen werden gemist. Toch kon de winst royaal worden binnen gehaald, een winst van liefst 78 – 16.

De U16-2 tegen Joy Malden, weinig scores, schaarse kansen aan beide kanten. Als je de mogelijkheden die zich voor doen, dan niet allemaal benut, dan is het pleit gauw in je nadeel beslist, strijdvaardig ging men ten onder 35 – 60.

Voor de jeugdteams rest nog het oliebollentoernooi op donderdag 27 december. Natuurlijk het verenigingsuitje op zondag 6 januari. De competitie zal worden hervat op zaterdag 12 januari.

Nieuw bowlingjaar en nieuwjaarstoernooi

Bowling Zevenaar met kerstballen! (foto: O. van Tongeren)

ZEVENAAR - "Het afgelopen jaar hebben wij bij bowlingvereniging Zevenaar weer een aantal nieuwe jeugdleden en ook senioren mogen verwelkomen."

"We hopen ook in 2019 nog meer nieuwe bowlers te mogen verwelkomen. Loop gerust eens binnen op de maandag, dinsdag, woensdag (jeugd van 18.30 tot 19.30 uur) en donderdag. Voor tijden zie onze site.

Aan het begin van het nieuwe jaar vind er bij ons volgens traditie het jaarlijkse Nieuwjaars toernooi plaats op 6 januari, mocht je mee willen bowlen geef je dan snel op via hdijkhuizen1958@kpnmail.nl. Inschrijving sluit op 27 december. Dit toernooi is ook voor niet-leden.

De eerste serie begint om 11.00 uur, doe je mee graag een half uur van tevoren aanwezig. Het is een supergezellig toernooi met een leuke loterij aan het einde. Ook een mooie kans om te kijken of bowlen misschien iets voor jou is. Voor nog geen zes euro kan je je inschrijven. Wil je meer informatie over onze vereniging kijk dan op www.bowling-zevenaar.nl."

Muziekvereniging Sint-Andries zet deuren open

Camiel tijdens concert

GROESSEN - De Groessense muziekvereniging heeft in haar harmonieorkest ruimte voor muzikanten! Een speciale commissie staat klaar om zoveel mogelijk mensen te bereiken, te enthousiasmeren en te begeleiden.

Sint-Andries is voor alle leeftijden. Voor kinderen vanaf zeven jaar wordt de opleiding Algemene Muzikale Vorming (AMV) aangeboden. Hierbij maken kinderen in groepsverband op speelse wijze kennis met de basisbeginselen (ritme, muzieknoten, et cetera) van het muziek maken. De vereniging heeft ook een instrumentale opleiding. Deze opleiding is niet leeftijdsgebonden en ook toegankelijk voor mensen met een beperking.

Uiteraard zijn ook ‘herintreders’ welkom. Heeft u ooit muziek gemaakt bij Sint-Andries of een andere vereniging? En denkt u weleens: ‘Ik zou wel willen, maar…’? Dan bent u bij Sint-Andries aan het juiste adres!

Kortom, iedereen die interesse heeft, is welkom. Sint-Andries biedt een compleet pakket met een ruime instrumentkeuze, ondersteund door vakbekwame opleidingsdocenten. De opleiding en het bijbehorende instrument wordt voor een aantrekkelijke prijs aangeboden, ook voor de wat kleinere beurs.

Meer informatie staat op www.st-andries.nl of stuur uw vraag naar opleiding@st-andries.nl.

TOP2000-dienst 30 december in Duiven

TOP2000 in de kerk. (foto: Jolande van Baardewijk)

DUIVEN - Zondag 30 december is de TOP2000dienst om 14.00 uur in de kapel in Duiven. De TOP2000 dienst draait om de TOP10 van Duiven, in de maand november bij elkaar gestemd. Deze TOP10 wordt grotendeels live uitgevoerd en iedereen kan meezingen, via projectie van de songteksten op de beamer.

Het thema is ‘Geloof, hoop en liefde’. Wát de TOP10 is en vooral wat op nummer 1 staat, houden we nog even een verrassing. Alle songs worden toegelicht door wie ze had gekozen. Dit maakt de TOP2000 dienst een levendige ontmoeting in gezellige opzet. Het is een nostalgische uitsmijter van dit jaar! Na afloop een hapjesbuffet.

Maandag 31 december is de oudejaarsdienst om 19.30 uur.

Hé vakman, waar ken ik jou van?

Het Variabele Nieuwbouw-project

REGIO - "Zie jij ze ook steeds vaker? Advertenties achter op busjes, steeds meer vacatures in week- en dagbladen… Bedrijven zijn volop op zoek naar personeel, vooral in de technische sector. Maar hoe vind je geschikte vakkrachten en vooral: hoe vind je mensen die bij jouw bedrijf passen? Met de actie "Hé vakman, waar ken ik jou van?" gaan onze eigen vakmensen op zoek naar nieuwe collega's."

"Praktisch en zonder drempel. Geen sollicitatiebrieven, geen lastige gesprekken en moeilijke vragen. Je loopt gewoon op één van onze projecten bij de teamleider binnen en gaat het gesprek aan. Je krijgt een beeld van ons bedrijf, van wat we doen en wie je nieuwe collega's kunnen worden.

geen sollicitatiebrieven en moeilijke vragen

Na de eerste kennismaking denk je nog eens rustig na. Je laat alles op je inwerken en je bepaalt zelf of en wanneer je toe bent aan de volgende stap. Is het gevoel goed? Dan praten we graag met je verder.
Over een leuke baan bij een vastgoedonderhoudbedrijf, dat in jouw eigen omgeving actief is. Waarbij je veel vrijheid en doorgroeimogelijkheden hebt.
We hebben bij De Variabele alles in huis om mensen te binden én te behouden. En ook al heb je een heel ander soort opleiding of beroep: heb je affiniteit met bouw en onderhoud, loop gerust eens binnen. Op onze website vind je meer informatie over de bouwplaatsen die je kunt bezoeken en collega's met wie je in gesprek kunt gaan. We spreken elkaar!"

Voor meer informatie mag men naar de site www.werkenbijdevariabele.nl

Brommobielverzekering via Van Bindsbergen Minicars

ZEVENAAR - Van Bindsbergen Minicars werkt samen met de ANWB en biedt u voor een voordelige premie een goede brommobielverzekering. Bent u lid van de ANWB? Dan ontvangt u vijf procent korting op de premie.

De pluspunten van de ANWB brommobielverzekering: Stel zelf uw verzekering samen. Accessoires eenvoudig meeverzekerd. Keuze uit betalen per jaar of per maand.
Twee verzekeringsvormen. U kunt kiezen uit twee basisdekkingen: Diefstal U bent volledig verzekerd tegen diefstal.
Diefstal&Beschadiging. Naast diefstal bent u ook verzekerd voor beschadiging aan uw brommobiel. Zoals bijvoorbeeld door een een aanrijding, dan wordt de schade aan u vergoed. Daarnaast kunt u uw brommobielverzekering eenvoudig uitbreiden met Ongevallen- en Verhaalsrechtsbijstand. Ook accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren.

ANWB gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door. Zo vormen wij uw vangnet voor onderweg. Met de betrouwbaarheid en service die u van de ANWB gewend bent.

Marconistraat 29B, Zevenaar; 0316 254186

Een stroperige zondag bij Gilsing Herenmode

DIDAM - Gilsing Herenmode bestaat dit jaar 120 jaar. Iedere koopzondag was het daarom een extra feestelijke. Zo ook de laatste koopzondag van dit jaar, 23 december. Van 12.00-17.00 uur kun je weer terecht om gezellig te komen shoppen voor de feestdagen.

En ook voordelig, want de uitverkoop is begonnen! Kortingen tot vijftig procent op de gehele wintercollectie. Natuurlijk worden de kerstcadeaus die je gaat kopen mooi voor je ingepakt. Naast onze ruime collectie van vesten, truien, jassen, schoenen, ondergoed en accessoires kun je natuurlijk ook altijd nog besluiten om een cadeaucheque te geven. Ga je lekker wandelen met de kerstdagen of bij familie op visite? Onze casual collectie van warme truien, vesten, jassen en jacks zijn nu afgeprijsd. Ga je op sjiek of heb je een silvesterparty met de jaarwisseling, dan adviseert team Gilsing Herenmode je graag bij je keuze. Eventueel met de gepaste schoen, overhemd en stropdas erbij.

Op deze koop-zondagmiddag zal Roelof van Gelder verse Goudse stroopwafels voor onze klanten bakken. Warm uit het vuistje een traktatie voor groot en klein. Deze échte wafel met het bekende ruitjespatroon bestaat vermoedelijk al sinds 1810. Naast de koffie serveren we, in samenwerking met Toorank, een Van Meer's Cream stroopwafellikeurtje. Deze likeur kun je warm, puur, maar ook on the rocks drinken. En zo wordt het weer een ware belevingsmiddag. Het team van Gilsing Herenmode staat voor je klaar aan de Spoorstraat 11 in Didam.

Liemerse bedrijven schieten lokale maatschappelijke organisaties te hulp

(foto: Fotografie Jacques Kok)

ZEVENAAR – De derde editie van Beursvloer de Liemers leverde op maandag 19 november weer veel blije gezichten op. In een uur tijd werden in het Liemers College in Zevenaar ruim zestig concrete hulpafspraken (matches) gemaakt tussen lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De aangeboden hulp varieerde van het uitlenen van een tractor en het weggeven van een koffiezetapparaat en verf tot advies over het bouwen van een website. Samen vertegenwoordigen deze afspraken in natura een waarde van rond de 28.000 euro. Als tegenprestatie boden de geholpen verenigingen en stichtingen bijvoorbeeld oliebollen, naamsvermelding op social media, bokslessen of kaartjes voor een theatervoorstelling aan.

De opening van de Beursvloer werd dit jaar verzorgd door Vaye Musicaltheater. Zij betrokken op ludieke wijze de Liemerse wethouders Johannes Goossen, Hans Breunissen, Anita van Loon en Martin Som in hun act. Vervolgens werd er een uur gehandeld in vraag en aanbod. In blauw-gele jassen gestoken 'matchmakers' en spreekstalmeester Duco Scholtanus hielpen actief mee om partijen bij elkaar te brengen. Notaris mr. Aletta Laarberg-Trynes en notaris mr. Michiel Oude Luttikhuis legden vervolgens alle afspraken officieel vast, waarna fotograaf Jacques Kok de betrokkenen op de foto zette.

Beursvloerorganisatoren, de Liemerse Uitdaging en de welzijnsorganisaties, Caleidoz, Welcom en Mikado, kijken terug op een geslaagde beurs. Audrey Jeurissen, manager van de Liemerse Uitdaging: "Er zijn weer prachtige verbindingen ontstaan. En dat hadden er zelfs nóg meer kunnen zijn. Want lang niet alle organisaties, die zich vooraf hadden aangemeld, zijn gekomen. Het blijft mooi om te zien hoe mensen elkaar kunnen inspireren en op een concrete manier kunnen helpen. Ik ben trots op alle betrokken ondernemers en organisaties, die dit mogelijk hebben gemaakt."

Brasserie Wirtshaus Elten

ELTEN – Sinds mei 2018 mogen wij, Ramon en Mariëlle Teunissen, ons de trotse nieuwe eigenaren van Brasserie Wirtshaus noemen.

"Na ons eerste bezoek aan het voormalig Wirtshaus in Elten, waren wij aangenaam verrast door de inrichting en uitstraling van Het Wirtshaus. Wij waren het direct met elkaar eens: "Zo zouden we ons restaurant graag willen hebben. Precies onze smaak." Toen we de kans kregen om het voormalig Wirtshaus over te nemen, twijfelden we geen moment en hebben we snel besloten om deze kans te benutten.

Omdat we graag een informele en een persoonlijke sfeer willen creëren, hebben we de naam aangepast naar 'Brasserie Wirtshaus'. Een gezellige eet- en drinkgelegenheid waar men snel aan denkt als je een hapje wilt eten of alleen een drankje wilt drinken. De menukaart van Brasserie Wirtshaus biedt voor ieder wat wils en is uitdagend om bij een regelmatig bezoek wat anders uit te proberen.

Onze trots in de keuken is de keramische Kamado BBQ, ook wel 'het ei' genoemd. Deze BBQ biedt ons de mogelijkheid om diverse gerechten te koken, te roken, te stomen en natuurlijk te grillen. Op deze manier voegen we met Brasserie Wirtshaus in Elten, originele en lekkere gerechten toe, die prima passen bij de sfeer die wij willen creëren.

Samen met onze twee zoons, Yannick en Noël en natuurlijk het voltallige team van Brasserie Wirtshaus gaan we ervoor om die beleving waar te maken."

Team Brasserie Wirtshaus. Tel: 0049-2828-9032532; www.brasseriewirtshaus.de; Klosterstrasse 2 Elten.

Ondernemers stemmen vóór bedrijveninvesteringszone Het Ambacht

WESTERVOORT - Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 27 november de uitslag bekend gemaakt voor het invoeren van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op Het Ambacht in Westervoort. Van de 73 uitgebrachte stemmen heeft 86 procent vóór gestemd. Ook aan de andere wettelijke eisen om tot een BIZ te komen is voldaan en daarmee is de invoering een feit.

Deze invoering betekent dat vanaf 1 januari de ondernemers op Het Ambacht samen gaan investeren in het bedrijventerrein. Er komt een parkmanager, gezamenlijke bedrijfsborden en het keurmerk Veilig Ondernemen wordt ingevoerd. Met deze en andere activiteiten zorgen de ondernemers ervoor dat het ondernemersklimaat op orde blijft. De activiteiten worden betaald uit een nieuwe heffing die vanaf 1 januari geldt en waar alle pandeigenaren aan meebetalen.

Het college is blij met het resultaat. Wethouder Hans Sluiter: "Ik ben trots op de ondernemers en in het bijzonder het BIZ-bestuur dat zij hun nek hebben uitgestoken om dit mogelijk te maken. Het zorgt voor structurele aandacht voor Het Ambacht en is een mooie aanvulling op de opwaardering van de openbare ruimte."

Geslaagde opmaat kerstconcerten Zonnebloemkoor uit Zevenaar

Solo van drie koorleden Zonnebloemkoor, 10 december in De Pelgromhof in Zevenaar. (foto: Susan de Vries)

ZEVENAAR - Op maandagmiddag 10 december bood het Zonnebloemkoor uit Zevenaar, onder leiding van dirigente Loyse ten Kate, de bewoners van de Pelgromhof een kerstconcert aan dat klonk als een klok.

Naast internationale (bekende en minder bekende) kerstliederen waren in het programma ook bekende Nederlandse kerstliederen opgenomen, zodat de aanwezigen gezellig mee konden zingen of neuriën.

Het was heel stil in de zaal tijdens de vertolking van 'Stil nu' en 'Veni Jesu', maar er kon ook gelachen worden om 'Rudolph'. Vooral de prachtige solo van drie koorleden en later ook van de dirigente zelf, werden met een welgemeend applaus gewaardeerd. Naast dit concert verzorgt het Zonnebloemkoor deze en volgende week nog vier (besloten) kerstconcerten, waarvan twee in Zevenaar. Maar ook in Lent en Velp mag het koor een optreden verzorgen.

Een van de bewoners bedankte het koor dat het voor een echt kerstgevoel had gezorgd en gaf aan te hopen dat de koorleden nog een keer terug wilden komen naar De Pelgromhof.

Caritas Groessen steunt de zwaksten met kerstactie

Andreaskerk Groessen. (foto: Sjoerd Geurts)

GROESSEN - Vanaf 2009 zet de Groessense werkgroep van Caritas een actie op onder het motto ‘Hulp dichtbij’ om iets te betekenen voor gezinnen en personen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Aan de Groessenaren wordt gevraagd om in de naaste omgeving te kijken of er iemand is die een extraatje goed kan gebruiken. Zo’n benarde situatie kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld ontslag, ziekte, overlijden van dierbaren of een scheiding. De decembermaand waarin de kerstgedachte een grote rol speelt is bij uitstek de gelegenheid om daar eens extra bij stil te staan. Bij de Dorpsbode is een opgaveformulier gevoegd die ingevuld anoniem kan worden gedeponeerd in de brievenbus van de Andreasparochie (Dorpstraat 7) of ingediend per mail caritasgroessen@outlook.com. De taak van Caritas Groessen is vervolgens om te zorgen dat er bestedingsbonnen voor een supermarkt worden bezorgd bij de opgegeven adressen. Dat gebeurt geheel anoniem. Vorig jaar resulteerde deze actie in 21 meldingen.

Mocht u niemand weten die een extraatje verdient, maar deze actie toch financieel willen ondersteunen, kunt u dat doen middels een gift op bankrekening NL61 RABO 0315 4031 87 t.n.v. PCI Caritas Groessen.

Volksdemagogie Rutte en co

Het vertrouwen van een groot deel van de Nederlandse bevolking in de regering is tanende. AOW'ers hebben al jaren te kampen met koopkrachtdaling. Niemand zou er op achteruitgaan maar ook nu weer verhoging van de btw, energiebelasting, zorgkosten, BPM, hogere bijdrage aan de miljarden verkwistende EU… en ga zo maar door. Ja ik zou het merken in daling van de inkomstenbelasting. En daar zit nu net de truc. Ons belastingstelsel is zo ingewikkeld dat dit niet te controleren is. Ons pensioenstelsel zou het beste in de wereld zijn maar door idiote rekenregels hebben de gepensioneerden al 10 jaar geen verhoging gehad terwijl het wel hun geld is. Komt mede door de pensioenroof eind vorige eeuw.Zou me niet verbazen dat er opnieuw een greep van tientallen miljarden uit deze pot wordt gedaan om het aardgasprobleem op te lossen. Terugstorten is er niet bij!! Naast deze volksverlakkerij andere bangmakerij zoals iedereen van het gas af en aan de warmtepompen en allemaal vanaf 2030 elektrisch rijden. Allemaal van die loze kreten zonder enige verantwoorde onderbouwing. Ook mee ondertekenen van het migratiepact getuigt er van dat de binding met het volk er niet meer is. Migratie kost ons al veel maar gaat ons nog veel meer kosten. In plaats van de vrijvallende dividendbelasting te besteden aan nuttige zaken als armoedebestrijding, beter laten functioneren van politie en rechtspraak, onderwijs etc. wordt het besteed aan het bedrijfsleven. En weet u wat zo jammer is … er is ondertussen geen enkele politieke partij meer waar ik nog met enig vertrouwen mijn stem aan zou willen geven.

Fleur Bes, Zevenaar

Speeltoestellen voor Park Steenderens door BTML

Ontvangst van de toestellen door wethouder Hans Sluiter. (foto: Rob Jansen) rob jansen

WESTERVOORT - Ook dit jaar is er op 2 september tijdens de Bert Timmer Memorial Loop geld bij elkaar gelopen voor een lokaal goed doel.

Voor 2018 had de organiserende Loopgroep FRoS twee doelen gesteld. Eén van deze doelen was het om het recent gerenoveerde park Steenderens speeltoestellen voor de jeugd mede te financieren. De realisering en financiering van de speeltoestellen gebeurde in nauwe samenwerking met Wijkraad Steenderens. Afgelopen zaterdag was dan de officiële overhandiging van de speeltoestellen.

Wethouder Hans Sluiter van Westervoort sprak de dank uit voor het geschonken tuimelrek en tafeltennistafel en nam hiermee officieel de toestellen in ontvangst. Tijdens de overhandiging was zowel het bestuur van Wijkraad Steenderens als van de Loopgroep FRoS aanwezig.

Zonnebloem Groessen

GROESSEN - Dinsdag 11 december konden veertig gasten en vrijwilligers genieten van een gezellige en smakelijke high tea.

De hartige en zoete hapjes waren merendeels door de vrijwilligers zelf bereid, maar ook beschikbaar gesteld door Het Eetlokaal Zevenaar en De Koekfabriek uit Babberich. Verder waren er ook cadeautjes in kerstsfeer, gedoneerd door Jodeco Glasdecorsties en Eldeco Westervoort. De Groen Catering Zevenaar stelde serviesgoed en etagères beschikbaar.

Het was een zeer geslaagde middag van Zonnebloem Groessen.

Sponsor bedankt!

ZEVENAAR - Sinds medio dit jaar heeft Hockey Vereniging Zevenaar er een nieuwe sponsor bij.

Langs de lijn van het hoofdveld van HVZ prijkt nu dan ook een felrood reclamebord van Mediterraans restaurant Doydoy uit Zevenaar. De eigenaren van Doydoy, zwagers Volkan Pilavci en Sertan Bayazit zijn in hun nopjes: "Wij zijn trots sponsor te zijn van deze sterrenclub!" Reden genoeg voor een fotomomentje, en een bedankje van HVZ met een mooi boeket bloemen, overhandigd door HVZ-er André Mulder.

Nieuwjaarsconcert Het Hooge Bongertkoor

Hooge Bongertkoor

ZEVENAAR - In plaats van het gebruikelijke kerstconcert heeft het Hooge Bongertkoor er dit jaar voor gekozen om een nieuwjaarsconcert te geven.

Het koor bestaat uit ruim vijftig zangers en zangeressen en zal bekende en minder bekende liederen ten gehore brengen. Alle stukken uit het veelzijdige repertoire worden meerstemmig gezongen, onder leiding van de dirigente Diane Hidding en aan de piano Gerard van der Heijden.

Kaarten voor dit concert zijn te koop bij de koorleden en/of bij aanvang van het concert. "Cadeausuggestie: geef toegangskaarten cadeau voor Sinterklaas of kerst. Wilt u vooraf kaarten reserveren, mail dan naar penningmeester@hethoogebongertkoor.nl. De toegangsprijs inclusief een kopje koffie of thee in de pauze is tien euro." Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee en op zondag is het parkeren ook gratis.

Het concert zal plaatsvinden in het Sint-Andreas schuttersgebouw, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar op zondag 20 januari. Aanvang 14:30 uur, zaal open vanaf 14:00 uur.

Koopzondagen bij Peters Vuurwerk

ELST - Bij Peters Vuurwerk in Elst, zijn ze al druk bezig met het inrichten en vullen van de winkel en bunkers voor het uiteinde van het jaar. Er komt deze weken veel vuurwerk binnen en wij houden de bestellingen goed in de gaten.

Elk jaar tonen we weer nieuwe producten en zijn er vele goede acties, ook in de voorverkoop online. Dat doen we al ruim veertig jaar en het is dit jaar zeker weer gelukt om een mooie collectie neer te zetten. Peters Vuurwerk verkoopt de gehele Lesli en Zena vuurwerk lijnen. Hierdoor verkopen ze een breed assortiment voor iedere portemonnee.

Nieuw dit jaar is dat Peters Vuurwerk op zondag 23 en 30 december open is van 12.00 tot 15.00 uur. Je kunt dan advies krijgen en rustig al het vuurwerk bekijken en bestellen. Ook is er een grote collectie Cat. 1 vuurwerk, die u het hele jaar kunt kopen, dus ook op de koopzondagen. Op de verkoopdagen (vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december) zijn we vanaf 8.30 uur tot 20.00 uur geopend.

Kom snel langs of kijk online op www.peters-vuurwerk.nl zodat je geen aanbieding mist!

JO-8 van SDZZ herfstkampioen

De JO-8 van Omni vereniging SDZZ najaarskampioen. (foto: Wendy Salemink) Wendy Salemink

ZEVENAAR - De JO-8 van omni-vereniging SDZZ. is zaterdag 8 december kampioen geworden op sportpark De Grietshe Poort.

Na het verlies vorige week tegen Groessen werd het nog even spannend, maar uiteindelijk sleepte het team van Ronald Vreken en Rick Salemink tegen OVC 85 het kampioenschap in de wacht.

Digitaal café in de bibliotheek

(foto: Bibliotheek Montferland)

DIDAM - Leer meer over een digitaal onderwerp tijdens het Digitaal café, iedere vierde zaterdag van de maand van 11:00-12:30 uur in Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22.

Op 22 december is het onderwerp Hulp bij de smartphone. "Heeft u een smartphone, maar weet u nog niet zo goed hoe u hem kunt gebruiken? Tijdens het Digitaal café geeft een specialist van SeniorWeb een korte inleiding over het onderwerp en kunnen er daarna vragen gesteld worden. U bent welkom, de koffie staat klaar!"

Drie certificeringen bij Home-Start de Liemers

Jeroen Lommen, Rosanne Fikke en Betty Euser,Miranda Niels, Loes HUlsebosch, Sasjka Lore en Eline van Kuijk. (foto: Lucy Verheijen) Lucy Verheijen

REGIO - Op 6 december ontvingen drie vrijwilligers in huis van Droo, hun certificaat van deelname na het volgen van de Humanitas Home-Start training.

Samen met coördinatoren Eline van Kuijk en Loes Hulsebosch, wisselden zij vier dagen kennis en ervaring uit rondom het onderwerp opvoeden. Naast de training doorliep ieder van hen twee modules vanuit het e-learning aanbod : kennismaken met Humanitas & Home-Start.

Vanaf nu zijn zij inzetbaar in Liemerse gezinnen met kinderen waar opvoedingsvragen zijn over bv. eten, slapen, ontwikkeling en wel/niet luisteren Vragen die veel ouders/opvoeders herkennen. Voor niet iedereen is er een netwerk beschikbaar die wil en kan ondersteunen op de momenten dat het ouders tijdelijk te zwaar wordt.

Dan kan een vrijwilliger van Home-Start net dát steuntje in de rug bieden om die periode door te komen en daarna weer verder te kunnen.

Het team Home-Start de Liemers bestaat nu uit 31 vrijwilligers, die vanuit ervaring, kennis en enthousiasme ingezet worden in gezinnen in Duiven, Westervoort en Zevenaar. "In 2019 vieren we ons 10-jarig jubileum! Wilt u meer informatie, als ouder, belangstellende of verwijzer? Vrijwilligers en coördinatoren vertellen u graag meer en/of sturen de folder toe. Telefonisch te bereiken op: 06 13436787 of 06 35130961."

Home-Start : gezinnen geven zelf aan waarbij zij steun willen. Hun vragen staan centraal. Vrijwilligers ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid, denken vanuit mogelijkheden, gaan uit van eigen kracht van mensen en sluiten aan bij de vragen van de ouders.

Trio Sandra Vanreys in De Lantaern Zevenaar

Trio Sandra Vanreys

ZEVENAAR - Op zaterdag 5 januari opent Muziekcafé De Lantaern het nieuwe jaar met een spetterend optreden van Trio Sandra Vanreys. Samen met Pauline en Marius Duurland zal Sandra Vanreys er voor zorgen dat het aanwezige publiek weer een avond kan genieten van prachtige muziek. Aanvang 20.30 uur. Entree: 10,00 euro.

Sandra Vanreys is een allround artieste, maar haar bekendheid verwierf ze voornamelijk met countrymuziek. Inmiddels is zij door het Nederlands countrypubliek acht keer uitgeroepen tot Nederlands beste en favoriete countryzangeres. Tevens is Sandra betiteld tot millennium-countryzangeres van Nederland. Een unieke prestatie! Vanreys werkte mee aan de theatershow Country Road. In samenwerking met de top van de Nederlandse Country zorgde zij voor staande ovaties in de Nederlandse theaters.

Met ruim twintig jaar bühne-ervaring op binnen- en buitenlandse podia, een eigen stemgeluid, sympathieke uitstraling en met de capaciteit om elk publiek voor zich te winnen, maakt Sandra Vanreys tot een zangeres van formaat. Met het trio Vanreys brengt zij ook folkmuziek en bewerkingen van hedendaagse popmuziek. Trio Sandra Vanreys bestaat uit Sandra Vanreys- zang en gitaar, Pauline Duurland- viool mandoline, accordeon, thin whistles en backing vocals, Marius Duurland- contrabas en backing vocals. Ook zal er een gastoptreden zijn van Mitch Lodewick. Hij heeft meegedaan aan Idols en eindigde op de derde plaats. Let op! Per 1 januari is de aanvangstijd van Muziekcafé De Lantaern vervroegd naar 20.30 uur. De zaal gaat open om 20.00 uur.

Ter Heerdt nieuwjaarsduik in Zevenaar

De nieuwjaarsduik bij De Breuly

ZEVENAAR - Op nieuwjaarsdag wordt voor de derde keer de Ter Heerdt nieuwjaarsduik georganiseerd. Vanaf 13.00 uur zijn alle helden die zich in het water willen wagen om het nieuwe jaar in te luiden welkom bij De Breuly.

Ook de supporters zijn natuurlijk welkom! Om 13.30 uur wordt eerst het startschot gegeven voor de kinderduik. Daarna is het de beurt aan de volwassenen die zich tot die tijd kunnen warmtrappelen aan de oever, onder begeleiding van gezellige muziek. Deelname aan de nieuwjaarsduik kost 10,00 en voor kinderen 5,00 euro. Hiervoor ontvangen de deelnemers, naast uiteraard de heldenstatus en eeuwige roem, een heerlijk kom erwtensoep, warme chocomelk en uiteraard de Unoxmuts. De duik is namelijk een door Unox erkende nieuwjaarsduik.
De opbrengst gaat, net zoals vorig jaar, naar een goed doel. Dit jaar is dat de het Ronald McDonald huis in Arnhem.

Net als vorig jaar is de organisatie van plan om er een gezellig familie-evenement van te maken. Een leuke manier om vrienden en bekenden te ontmoeten en een fijn nieuwjaar te wensen. Natuurlijk wordt de locatie weer sfeervol aangekleed en is er ook voor de supporters erwtensoep, warme chocolademelk, koffie en thee te verkrijgen.

Meer informatie of direct aanmelden kan via: nieuwjaarsduik@terheerdt.com.

Pigeons ondertekent partner-overeenkomst

Het tekenmoment; van links naar rechts: Adriaan van Bergen, Taco Jansen en Thomas van der Staak. (foto: Landstede Basketbal ) Landstede Basketbal

DUIVEN - Zondag 16 december was het moment dat Pigeons als eerste Liemerse basketbalvereniging, de partnerclubovereenkomst met eredivisionist Landstede Basketbal mocht ondertekenen.

Voorafgaand aan de wedstrijd Landstede Basketbal versus BAL werd de overeenkomst ondertekend door de voorzitter van Pigeons Taco Jansen, algemeen manager Landstede Adriaan van Bergen en voorzitter Landstede Thomas van der Staak. Met deze overeenkomst gaat de Duivense basketbalvereniging een langdurige samenwerking aan met de Zwolse eredivisionist. Zo zal Landstede Basketbal verschillende clinics verzorgen aan Pigeons en ook zullen er vanuit Duiven regelmatig basketbalwedstrijden worden bezocht in Zwolle.

Van links naar rechts: Benjamin van der Voet, mascotte Victory, Mert Can Becerikli, Taco Jansen, Chelsey van Limbeek, Bowy Schuurman, Eymen Ozel. Bradley van der Grift en Brian ten Bosch (Marketing Landstede). (foto: Landstede Basketbal ) Landstede Basketbal

De twee verenigingen willen op deze manier het basketbal in de regio nog meer op de kaart zetten. Basketbal is immers een geweldige sport en die verdient op zowel lokaal als landelijk niveau alle aandacht.
De eredivisiewedstrijd werd door ruim veertig leden van Pigeons en hun ouders bezocht. In de rust van de eredivisiewedstrijd mochten de jonge basketballers van de U12 Pigeons basketballen tegen Landstede U12. Het was een fantastische ervaring voor de jonge basketballers uit Duiven die voor het eerst in een echte eredivisie basketbalarena hun skills mochten tonen.
Na de rust lieten de basketballers van Landstede zien dat zij op dit moment de terechte koploper zijn in de Nederlandse basketbaleredivisie. De eindstand was 84-69 in het voordeel van Zwolle. "Wil jij ook basketballen kijk dan snel voor meer informatie op www.depigeons.nl."

Met nieuwjaarsduik in Didam begint het jaar goed

Klaar voor de koude duik 2016. (foto: Harry Peters)

DIDAM - In Didam begint de eerste dag in het nieuwe jaar straks goed met de traditionele nieuwjaarsduik. Carnavalsvereniging De Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem hebben de organisatie in handen van deze koude duik.

Om 13.00 uur precies zal het startschot worden gegeven voor een sprint richting het koude water van het ‘Baggergat’ (De Nevelhorst). De organisatie heeft de steun van de duikers van Triathliem, de Didamse Ehbo en de gemeente Montferland. Ieder jaar gebeurt het omkleden in twee vrachtwagens. Net zoals voorgaande jaren wordt op 1 januari weer rond de 250 duikers verwacht. Het zijn niet alleen de te verwachten vele bikkels, maar ook honderden supporters die deze bikkels aanmoedigen voor deze koude duik.

Deze duik is tevens een gelegenheid voor vele mensen om elkaar al het goede voor het nieuwe jaar te wensen. Opnieuw wordt er in meerdere groepen gestart om te voorkomen dat het koude spektakel zo snel voorbij is. De meeste duikers gaat het om de kick en een eervolle vermelding.

Nadat de laatste bikkel heeft gedoken kan iedereen deelnemen aan het koude waterevenement The Iceman. Dit is een unieke en korte triatlon die bestaat uit 10 meter zwemmen, 400 meter ATB-en en 400 meter hardlopen.

Elk jaar weer zorgt zalencentrum Plok voor koffie en glühwein en kampioensbakker Berntsen voor honderden oliebollen. Dit alles is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Deelname is gratis en op eigen risico. Voor meer informatie www.baggerloop.nl of www.geinskop.nl.

Sponsor bedankt!

DUIVEN - Via deze weg wil ik onderstaande ondernemers bedanken die het weer mede mogelijk hebben gemaakt dat op het Eilandplein in Duiven weer een mooie kerstboom is komen te staan.

Bedankt aan de volgende ondernemers en en Gemeente Duiven en Kleur uw buurt die ook hebben bijgedragen.

Richard Braam---Snack Counter Braam 't Eiland

Chris Gradussen---Jumbo Eilandplein Duiven

Peter Aaldering----Kapsalon Diana

Paul Koenen----Warme Bakker Koenen

Ron van Wessel---Personeel-Direkt Uitzendorganisatie

Patrick Wiendels---V V E Beheer Wiendels

Wil Kemperman---Wijkraad Duiven zuid oost

Met vriendelijke groeten Wim Coeleman.

Meld je aan voor Eindeloos Musiceren!

LIEMERS - Eindeloos musiceren is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, mensen met Parkinson en dementie. Maar ook eenzame en licht gedesoriënteerde ouderen hebben baat bij muziek.

De muziek kan thuis, in zorginstellingen of door medewerkers van de thuiszorg gebruikt worden. Door Eindeloos Musiceren in te zetten, krijgt de mantelzorger meer rust en ondersteuning. Een vrijwilliger van Eindeloos Musiceren komt bij de cliënt langs om samen te bepalen welke muziek een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld en maakt een afspeellijst. Het effect van muziek is het grootst als de muziek van betekenis is geweest in het leven en emoties en herinneringen oproept. Via Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is het mogelijk om de muziek kant en klaar aan te bieden op een IPod, inclusief koptelefoon en speaker.

Als vrijwilliger van Eindeloos Musiceren krijg je twee gratis trainingen, zodat je individuele afspeellijsten kunt samenstellen. Aan het eind van de training krijg je een certificaat. Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Kunstwerk! via info@liemerskunstwerk.nl. Eindeloos Musiceren is een initiatief van: Kunstwerk ! Culturele Voorzieningen in de Liemers, AlzheimerMuziekGeluk, Ignar Rip Liemerije deskundige zorg voor ouderen en Leo Harmonie, Lobith.

Meld je aan voor Eindeloos Musiceren!

LIEMERS - Eindeloos musiceren is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, mensen met Parkinson en dementie. Maar ook eenzame en licht gedesoriënteerde ouderen hebben baat bij muziek.

De muziek kan thuis, in zorginstellingen of door medewerkers van de thuiszorg gebruikt worden. Door Eindeloos Musiceren in te zetten, krijgt de mantelzorger meer rust en ondersteuning. Een vrijwilliger van Eindeloos Musiceren komt bij de cliënt langs om samen te bepalen welke muziek een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld en maakt een afspeellijst. Het effect van muziek is het grootst als de muziek van betekenis is geweest in het leven en emoties en herinneringen oproept. Via Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is het mogelijk om de muziek kant en klaar aan te bieden op een IPod, inclusief koptelefoon en speaker.

Als vrijwilliger van Eindeloos Musiceren krijg je twee gratis trainingen, zodat je individuele afspeellijsten kunt samenstellen. Aan het eind van de training krijg je een certificaat. Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Kunstwerk! via info@liemerskunstwerk.nl. Eindeloos Musiceren is een initiatief van: Kunstwerk ! Culturele Voorzieningen in de Liemers, AlzheimerMuziekGeluk, Ignar Rip Liemerije deskundige zorg voor ouderen en Leo Harmonie, Lobith.

Kerkberichten H. Andreas Groessen

Kerkberichten: Door de grote hoeveelheid opgegeven intenties kunnen deze met kerstmis niet allemaal, in dit blad worden opgenomen. De vieringen zullen wij wel vermelden.

Vieringen: Zo.23-12-18: geen viering. Ma 24-12-18: 19.30uur Woord- & Communieviering Diaken Adri van Zundert met samenzang en m.m.v. Muziekvereniging Sint Andries. Ma 24-12-18: 21.00uur Woord- & Communieviering Pastoraal Werker Maarten Smits m.m.v. Herenkoor. Di 25-12-18: 09.30 uur Woord- & Communieviering Parochianen voorgangers Piet Peters en Wim Herbes m.m.v. In Between. Zo 30-12-18: geen viering. De kerk is wel geopend vanaf 10.00 tot 15.30uur i.v.m. de Midwinterhoornblazers tocht. Bij en in onze kerk zijn twee midwinterhoornblazers aanwezig, men kan de kerststal bezoeken en gratis een kaarsjes aansteken waarbij men een wens kan doen.

Intenties: Ma 24-12-18: 19.30 uur Wim en Riet Driessen-Teunissen, Theo Vis, Jan en Johanna Berendsen-van Dalen, ouders Dikker-Berntssen - Theo en Joop, ouders Derksen-Polman, Theodorus en Riek van Ditshuizen,Gerrit en Riet Otten-Peters, Tonnie Visser, ouders Lentjes-Beudel - Piet en Patricia, ouders Visser-Holland en Frans, Henk Schenning, Frans Marcusse, ouders de Ruiter-Lendering, Bernard en Mieneke Bouwman-Driessen, Bernard ter Bogt,Wim en Lies Raasing-de Hair, Wim Wieggers,

De intenties van de andere vieringen kunnen helaas niet worden opgenomen.

Top2000-kerkdienst in Westervoort

Top 2000 2017. (foto: Hetty Alewijnse) Hetty Alewijnse

WESTERVOORT - Op vrijdagavond 28 december om 19.30 uur vindt de vierde editie van de Top2000-kerkdienst plaats. Iedereen is welkom in de protestantse kerk van Westervoort aan de Dorpstraat 61, die net als voorgaande jaren prachtig verlicht zal worden.Toegang is gratis.

De kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. In de dienst speelt een live-band popsongs uit de Top2000. De nummers zijn met zorg gekozen rond het thema ‘You’ll never walk alone’. Alle nummers zullen toegelicht worden: bemoedigend, inspirerend en met weetjes uit de popgeschiedenis.

Top 2000 2017. (foto: Hetty Alewijnse) Hetty Alewijnse
Top 2000 2017. (foto: Hetty Alewijnse) Hetty Alewijnse

Tijdens de dienst is er, voor wie dat wil, gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting, met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom, jong en oud, kerkelijk of niet, om samen met ons een mooie avond te beleven.

Op zondag 30 december is er in de Samen op Weg Kapel in Duiven ook een Top 2000 dienst, zij het in een andere vorm. Het thema zal zijn ‘Geloof, hoop, liefde… en muziek’.

Film 'the Nutcracker' in Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - Het Zevenaarse filmhuis heeft de hand weten te leggen op de filmopnamen van de balletuitvoering 'the Nutcracker' door het Wiener Staatsballet. Voor de balletliefhebber dé kans om dit gerenommeerde ballet op het witte doek aan het werk te zien. Kaarten dienen vooraf gereserveerd te worden.

Het filmhuis heeft dan ook twee voorstellingen ingelast op 23 december en wel om 11.00 en om 15.00 uur. Entreeprijs 10 euro. Voor donateurs 8 euro. Kaarten zijn te reserveren bij Filmhuis Zevenaar via 0316 344250.

Ook op 13 januari volgt er een primeur voor niet alleen het filmhuis, maar ook voor het orkest van André Rieu. Want dan is het traditionele nieuwjaarsconcert, ditmaal in The Town Hall te Sydney, voor het eerst te zien op het witte doek. De liefhebbers van André Rieu zullen worden meegevoerd backstage en volgen er interviews met de maestro himself en zijn speciale gasten. Datum: 13 januari om 11.00 uur en 15.00 uur. Entree: 12.50 euro. Reserveren via www.filmhuiszevenaar.nl.

Oudejaarsvlooienmarkt in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL - Zondag 30 december van 9.00 tot 16.00 uur is er een leuke, grote vlooienmarkt op de oude voetbalvelden naast De Hessenhal aan de Monumentenweg 30 in Hoog-Keppel.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Grondplaatsen kosten per zes meter 15 euro, Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152.

De markt bezoeken kost het drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal verzorgt de catering en biedt heerlijke oliebollen aan.

Gezellige overdekte vlooienmarkt 's Heerenberg

's-HEERENBERG - Zondag 6 januari van 9.00 tot 16.00 uur is er een vlooienmarkt in Laco Sporthal aan de Oude Doetinchemseweg 43 in 's-Heerenberg.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 3,00 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Pianolessen in Duiven

DUIVEN - Pianodocente Faya Farrakhova uit Het Musiater (Kunstwerk) geeft pianolessen op woensdagmiddag op Toermalijn basisschool.

Gratis proefles is mogelijk voor alle leeftijden. Het aantal plaatsen is beperkt. Wil je meer informatie of je opgeven voor een proefles? Stuur dan een email naar info@liemerskunstwerk.nl o.v.v. proefles Faya. (www.faya-piano.nl).

Sfeervolle kerstmiddag bij De Zonnebloem

Gasten aan de kerstdis. (foto: Els Schipper) Els Schipper

ZEVENAAR - 13 december was Staring Zalencentrum Zevenaar het middelpunt van een sfeervolle kerstmiddag voor de gasten van Zonnebloem Zevenaar-Oost, Babberich, Ooy en Oud-Zevenaar. Kosteloos aan hen aangeboden door de afdeling.

Buiten werd iedereen muzikaal welkom geheten door midwinterhoorn blazers. Zodra iedereen een plaatsje had gevonden, werd een heerlijke lunch geserveerd door Staring. Na smakelijk gegeten te hebben, kon Marie Christien het eerste deel van haar 'Ultieme Kerstgevoel'-programma ten gehore brengen, welke soms in passende stilte werd beluisterd om daarna weer uitbundig meegezongen te worden. De pauze werd benut om drankjes en bittergarnituur uit te serveren en uitleg te geven over de midwinterhoorn. Na de pauze volgde het tweede deel van het programma, dat erg bij de gasten in de smaak viel. Een hartverwarmend applaus, aangevuld met een mooie bos bloemen en een flesje Sevenaehrtje kruidenbitter voor haar man/technicus waren hun terechte deel.

Als afsluiting kregen de gasten een kopje koffie met kerstbrood, waarna door Dorothé Peters nog een leuk kerstverhaal vertelde over hoe een kerstboom kerst meemaakt en één van onze chauffeurs vertelde een vrolijk en hilarisch verhaal over het ouder worden. Een woord van dank is zeker ook op z’n plaats voor Staring Zalencentrum voor de prima invulling van de innerlijke mens alsmede de smaakvolle inrichting van de zaal. Aan alles komt een einde dus ook aan deze geweldige kerstmiddag echter niet eerder dan wanneer de mensen een mooi kerstcadeau van de afdeling in ontvangst hebben mogen nemen om hiermee de komende kerst luister bij te zetten. Tevreden keerde men huiswaarts.

Zonnebloem Duiven-Loo

(foto: M. van der Poel )

DUIVEN - De Zonnebloem afdeling Duiven-Loo heeft op donderdag 6 december haar Wintermiddag gehouden met een stamppottenbuffet en de Dorusparodie.

De 71 aanwezigen hebben genoten van de Dorusparodie met 'Poesie mauw', 'Er zaten twee motten' en vele andere zeer bekende melodieën. Regelmatig zongen de deelnemers mee en kon de artiest mooi inspelen op zijn publiek. Zo hebben wij met een lach het activiteiten jaar 2018 mogen afsluiten.

Pianolessen in Duiven

DUIVEN - Pianodocente Faya Farrakhova uit Het Musiater (Kunstwerk) geeft pianolessen op woensdagmiddag op Toermalijn basisschool.

Gratis proefles is mogelijk voor alle leeftijden. Het aantal plaatsen is beperkt. Wil je meer informatie of je opgeven voor een proefles? Stuur dan een email naar info@liemerskunstwerk.nl o.v.v. proefles Faya. (www.faya-piano.nl).

DCS JO9-3 kampioen!

DCS JO9-3. (foto: sv DCS) sv DCS

REGIO - Zaterdag 8 december zijn de mannen van JO9-3 van sv DCS ongeslagen kampioen geworden.

Op de vroege ochtend werd in Zelhem het team van vv Zelos verslagen. De mannen van sv DCS JO9-3 worden getraind door toptrainers Detlef Koenders en Stevian Blokland.

Kerstkoopzondag

in Zevenaar

ZEVENAAR – Op de zondag voor kerst houden de binnenstadondernemers van Zevenaar een extra kerstkoopzondag.

De winkels zijn op 23 december open van 12.00 tot 17.00 uur. Natuurlijk is er veel kerstsfeer in de stad en is de kerstman aanwezig.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven.

5 januari 8.45 ds D.T. Vreugdenhil

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk te Zevenaar dr Honigstraat 3

16.00 u ds R.A. Nijhoff

12 januari 8.45 ds J.J. Poutsma; 17.00 u ds S. de Bruine

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

In het weekend van 29 en 30 december zijn er geen vieringen

Maandag 31december , Oudjaar, , Communie viering 19.00 uur met voorganger pastor Jeroen Heemink en zang van het Ritmisch Koor.

Gebedsintenties :

Henk en Dineke van Dinther

Henkie en Albert van Dinther

Thea en Diny Martens

Fien Verhoeven

Bennie Tanck

Bart Willemsen.

Jan Witjes en Riet Witjes-Schlief

Jan en Piet Ross

telefoon: 0316 247216 email:babberich@rkliemers.nl

Openingstijden

bieb Montferland

DIDAM - Vanaf januari veranderen de openingstijden van Bibliotheek Montferland.

Van maandag - vrijdag is de bibliotheek in Didam extra open van 10:00-12:30 uur. Dit is een zelfservice openstelling. Men kan dan de krant lezen, materialen inleveren of lenen en gebruik maken van de computers. 's Middags is de bibliotheek open van 13:30-17:30 uur en kan men eventueel vragen stellen aan een medewerker.

De bibliotheek in 's-Heerenberg gaat vanaf 1 januari ook op zaterdag van 11:00-14:00 uur open.

De bibliotheken in Didam en 's-Heerenberg zullen vanaf 1 januari op vrijdagavond vanaf 19:00 uur sluiten.

Aangepaste sluitingsdagen tijdens de feestdagen: Maandag 24 - woensdag 26 december gesloten. Maandag 31 december en dinsdag 1 januari gesloten.

Hele triatlon tussen Arnhem / Nijmegen

BETUWE - Op 24 augustus gaat de hele triatlon voor de eerste keer van start in het gebied rondom de Rijkerwoerdseplas.

De deelnemers zullen eerst 3,8 km zwemmen dan gaan ze 180 km fietsen (4 x45 km) om vervolgens nog een hele marathon te volbrengen van 42.2 km. Om vervolgens onthaald te worden aan de finish voor de prestatie van topformaat. We gaan er een waar festijn van maken. Wil je hier graag onderdeel van zijn als deelnemer, vrijwilliger of supporter kijk dan op www.gelreman.nl of op Facebook.

Overdekte kerstvlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Op tweede kerstdag 26 december is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

In het weekend van 29 en 30 december zijn er geen vieringen

Maandag 31december , Oudjaar, , Communie viering 19.00 uur met voorganger pastor Jeroen Heemink en zang van het Ritmisch Koor.

Gebedsintenties :

Henk en Dineke van Dinther

Henkie en Albert van Dinther

Thea en Diny Martens

Fien Verhoeven

Bennie Tanck

Bart Willemsen.

Jan Witjes en Riet Witjes-Schlief

Jan en Piet Ross

telefoon: 0316 247216 email:babberich@rkliemers.nl

Openingstijden Bibliotheek Montferland

DIDAM - Vanaf januari veranderen de openingstijden van Bibliotheek Montferland.

Van maandag - vrijdag is de bibliotheek in Didam extra open van 10:00-12:30 uur. Dit is een zelfservice openstelling. Men kan dan de krant lezen, materialen inleveren of lenen en gebruik maken van de computers. ’s Middags is de bibliotheek open van 13:30-17:30 uur en kan men eventueel vragen stellen aan een medewerker.

De bibliotheek in ’s-Heerenberg gaat vanaf 1 januari ook op zaterdag van 11:00-14:00 uur open.

De bibliotheken in Didam en ’s-Heerenberg zullen vanaf 1 januari op vrijdagavond vanaf 19:00 uur sluiten.

Aangepaste sluitingsdagen tijdens de feestdagen: Maandag 24 - woensdag 26 december gesloten. Maandag 31 december en dinsdag 1 januari gesloten.

Basketiers'71 maakt balans op