GN Nijmegen-Noord

24 januari 2018

GN Nijmegen-Noord 24 januari 2018


Tweedehands hengelsportbeurs in Oosterhout

OOSTERHOUT - Op zondag 11 maart van 10:00 tot 14:00 uur is er in dorpshuis De Schakel gelegenheid om tweedehands hengelsport artikelen te verkopen.

"Dit jaar zijn er weer twee mogelijkheden om uw spullen te verkopen: 1. huur tafel met grondruimte: u kunt bij ons een tafel met grondruimte huren om zelf uw spullen te verkopen. De opbrengst van de verkochte spullen mag u zelf houden. De tafel is circa 2,20 X 0,80 meter, daarnaast heeft nog een grondruimte van circa 1,5 meter om wat spullen neer te zetten. Voor een tafel met grondruimte betaalt u vijftien euro.

2. Spullen inbrengen: Dit jaar is er ook de mogelijkheid om tweedehands hengelsport spullen in te brengen, zodat wij het voor u gaan proberen te verkopen. U bepaalt zelf het bedrag wat er betaald moet worden voor het artikel. Voor de uitbetaling van uw verkochte spullen kunt u kiezen: waardebon KH Baits and Tackle. Als u kiest voor een waardebon van KH Baits and Tackle, dan krijgt u het volledige bedrag uitgekeerd in waardebonnen. Uitbetaling in contanten: van alle artikelen die verkocht zijn, krijgt u het verkoopbedrag minus 25 procent contant van ons uitbetaald. U mag zoveel tweedehands artikelen inbrengen als u wilt, zolang ze maar schoon en werkend zijn!

Wilt u tweedehands spullen inbrengen of een tafel met grondruimte huren, stuur dan een mail naar: info@khbaitsandtackle.nl en we zullen u alle informatie toesturen." Meer informatie staat op www.khbaitsandtackle.nl.

Gregoriaans koor Magna Voce in Oosterhout

OOSTERHOUT - Het Gregoriaans koor Magna Voce start haar optredens van 2018 in de Sint-Leonarduskerk van Oosterhout. Voorganger is pastor F. Bomers.

Het Gregoriaans koor bestaat uit zangers vanuit de voormalige St.Benedictus parochie en zal in het nieuwe jaar ook zijn vleugels uitslaan in de nieuwe parochie. Het koor nodigt zangers uit de nieuw gevormde parochie, die het gregoriaans een warm hart toedragen en ervoor willen ijveren om de gregoriaanse zang te behouden in onze parochiegemeenschap van harte uit om zich bij hen aan te sluiten.

Zaterdag 27 januari is het de vierde zondag door het jaar. Het thema van de viering is 'Durf jij echt te luisteren'. Het Introitus Laetetur cor quaerentium dominum zal door het koor worden gezongen als ook het Alleluia, Offertorium en Communio. De vaste gezangen Kyrie, Gloria, Sanctus en Agnus Dei zullen afwisselend door koor en parochianen gezongen worden, zodat het een viering wordt waarbij gebeden en zang elkaar aanvullen tot een inspirerende viering.

Magna Voce ontmoet een ieder weer graag tijdens haar vieringen in 2018 en voor nu in Oosterhout. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel, het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst.

Pelgrimswandeling Ressen

RESSEN - Op zaterdag 3 februari is er weer een pelgrimswandeling in de prachtige omgeving van Ressen, Lent en Bemmel.

Vanaf 9:30 uur is de kerk in Ressen (Kerkenhofstraat 3) open voor koffie en een meditatief moment, we vertrekken om 10:00 uur. Wandelen is een mooie manier om je hoofd leeg te maken, je gedachten te ordenen en – soms letterlijk – even stil te staan bij wat voor jou betekenisvol is.

"We lopen deels in stilte en onderweg vinden waardevolle ontmoetingen plaats. Halverwege is er een pauze. Bij terugkomst eten we een broodje/lunchpakket dat je zelf hebt meegenomen. Voor mensen die extra hongerig zijn geworden, het brood al op hebben gegeten onderweg of uitgedeeld, zijn er wat krentenbollen zodat niemand met een lege maag naar huis hoeft te gaan!"

Opgave is niet nodig het programma wordt als het nodig is aangepast aan het aantal deelnemers, zodat de stilte en de ontmoeting mogelijk blijft.

Prinsenpaar De Geintrappers kijkt bij lopers en bouwers

BEMMEL - Beweegt alles naar behoren? Klinkt de muziek een beetje? Past de kleding? Bij menigeen begint het weer te kriebelen en moeten de puntjes nog op de ‘i’. Binnenkort kun je jezelf weer laten zien tijdens de Bemmels carnavalsoptocht. Het prinsenpaar van De Geintrappers neemt alvast een voorproefje.

Op vrijdagavond 2 februari zullen prinses Mirjam van het Festijn en adjudant Jan weer een ronde maken langs de loopgroepen en wagenbouwers die deelnemen aan de optocht. De parade vindt plaats op zondag 11 februari en wordt georganiseerd door de Bemmelse Optocht Kommissie (BOK). Ook graag bekeken worden door het prinsenpaar van de Geintrappers? Meld je dan aan bij president Frank Hoekjan (frankhoekjan@hotmail.com).

Workshop websites bouwen voor vrijwilligers

BETUWE - Op dinsdag 30 januari organiseert de Oost-Betuwse Uitdaging de workshop websites bouwen met WordPress! Deze workshop is gratis voor vrijwilligers van verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe.

Wilt u een website opzetten voor uw stichting, vereniging of initiatief? Of bent u verantwoordelijk voor het beheer of het plaatsen van berichten op de bestaande website? Of wilt u gewoon meer weten over de mogelijkheden voor een website voor uw maatschappelijke organisatie? Meld u dan aan voor de workshop websites bouwen met WordPress.

Een expert van Webbureau IFRA is deze avond aanwezig om u alles te leren over het bouwen van een website in WordPress. Ook zonder voorkennis bent u van harte uitgenodigd. De workshop duurt van 19.00 tot (uiterlijk) 21.30 uur en vindt plaats in het adviescentrum van de Rabobank Oost Betuwe in Elst. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.oostbetuwseuitdaging.nl. Aanmelden kan per mail via info@oostbetuwseuitdaging.nl. Er is beperkt plek.

Jeugd in actie voor jaarlijkse Kerkbalans

Elster jongeren houden zich lopend in (Kerk)balans. (foto: Hans Janssen)

ELST - Ook in de Betuwe is de jaarlijkse actie Kerkbalans weer van start gegaan. Verscheidene protestants-christelijke en katholieke kerkgenootschappen kloppen momenteel aan bij hun leden, met het verzoek om financiële steun.

De bijdragen komen ten goede aan de eigen geloofsgemeenschap. Het ontvangen geld wordt besteed aan onder meer salarissen van voorgangers en dirigenten, energiekosten, onderhoud van gebouwen, kaarsen, bloemen. Voor de parochie Maria Magdalena gaan in Elst bijna honderd vrijwilligers op pad. Van deze groep nemen acht jongeren (van wie er zes op de foto staan) een groot gedeelte van de Westeraam voor hun rekening. Ze bellen aan om - de vooraf bezorgde - retourenvelop (met ingevuld deelnameformulier) in ontvangst te mogen nemen. De jongeren hopen op vriendelijke reacties en natuurlijk een goed resultaat voor de Betuwse kerken! Kerkbalans 2018 wordt zaterdag 3 februari afgesloten.

Leerlingen OBC Bemmel helpen Sint-Maarten

Overhandiging van de cheque voor St. Maarten (Foto: Els van den Bor Foto: Els van den Bor

BEMMEL - Alle klassen van OBC Bemmel hebben op een creatieve manier een behoorlijk bedrag ingezameld voor de leerlingen van het Milton Peters College op Sint-Maarten. De ene klas bijvoorbeeld door het doen van karweitjes, de verkoop van kaarsen en een andere klas door het houden van challenges. Ook de opbrengst van de kerstmarkten is naar dit goede doel gegaan.

Op dinsdagochtend 16 januari was Wim de Visser, rector van het Milton Peters College, aanwezig op OBC Bemmel om de cheque van het verzamelde bedrag in ontvangst te nemen van rector Roos Bloemberg. Ook kwam hij vertellen waaraan het geld besteed zal worden.

De leerlingen op Sint-Maarten zijn na de orkaan Irma naast hun huis ook de school en al hun schoolspullen kwijtgeraakt. Zo'n 300 leerlingen (van de 1200) kunnen geen nieuw schooluniform, schoenen en verdere schoolspullen betalen. Zij komen ook regelmatig zonder ontbijt naar school. De bijdrage van OBC Bemmel zal gebruikt worden voor deze zaken. Daarmee wordt de basis gelegd om onderwijs te volgen en niet de criminaliteit in te gaan. De opbrengst van liefst 7.587,90 euro zal gebruikt worden voor schooluniformen, schoenen en diverse andere sociale voorzieningen. De Parochiële Caritas Instelling (PCI) doneerde ook nog eens 500 euro.

"We zijn blij dat we iets kunnen betekenen voor de leerlingen op Sint-Maarten en dat de school weer als een veilige plek kan worden ervaren", aldus een begeleidend docent OBC Bemmel.

Zwitserse Week Bemmel zoekt gastgezinnen

BEMMEL - De Stichting Zwitserse Week zoekt gastgezinnen in de gemeente Lingewaard of directe omgeving om Zwitserse muzikanten onderdak te verlenen in de week van 14 tot en met 21 juli.

Wat is de Zwitserse Week Bemmel? Door de Internationale 4-daagse van Nijmegen en contacten met de Zwitserse militairen is de Zwitserse Week Bemmel ontstaan. De Zwitserse Week in Bemmel, die gelijktijdig wordt gehouden met de Vierdaagse van Nijmegen, is een jaarlijks terugkerend muzikaal cultureel gebeuren dat altijd in de derde week in juli plaats vindt. In deze week is een Zwitsers muziekkorps te gast in Lingewaard. De muzikale hoogtepunten vinden vooral plaats in Bemmel en Nijmegen.
Ieder jaar komt er een ander muziekkorps uit het Duits sprekende deel van Zwitserland naar onze gemeente. Deze muzikanten worden zoveel mogelijk bij gastfamilies in de gemeente Lingewaard ondergebracht. Dit jaar komt ‘Spiel Der Kantonspolizei Bern’ naar de Gemeente Lingewaard en ze zijn met ongeveer 70 muzikanten.

Door uw medewerking om deze Zwitserse muzikanten als gast op te nemen, kunnen wij deze muzikale traditie voor de 55e keer voortzetten. Voor meer informatie zie www.zwitserseweek.eu ook kunt u contact opnemen met Dini te Dorsthorst telefoonnr.: 06 34336248 of e-mail bestuur@zwitserseweek.eu.

Open Podium in Overbetuwse Elst

(foto: Cindy Veenstra) Foto: Cindy Veenstra

ELST - Open Podium 2018 biedt talenten kans zich te presenteren. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ook in de eerste maand van 2018 krijgen talentvolle zangers, zangeressen, singer-songwriters en bands de gelegenheid zich te presenteren tijdens het Open Podium in het Overbetuwse Elst? Die eerste mogelijkheid is op vrijdag 26 januari vanaf 21.00 uur.

Evenals het afgelopen jaar is de bijzaal van Ristorante L’Italiano aan de Smidsstraat 1 in het centrum van Elst de locatie waar deze muzikale activiteit plaatsheeft. Wie een instrument bespeelt of in een band speelt of zingt is op die vrijdagavond van harte welkom. Vanaf 21.00 uur kunnen deelnemers het aanwezige publiek mogelijk laten verbazen met hun liedjes of met hun optreden.
Wie interesse heeft om op deze avond op te treden kan zich vóór vrijdag 26 januari melden bij organisator en initiatiefnemerTonny Dulos via 06 53868766, of via Tonny@muziekinelst.nl.
Tijdens het eerste Open Podium van 2018 treedt deze keer, naast de aangemelde deelnemers, ook de regionale formatie We-Cover op. De band speelt, zoals de naam al zegt, covers van bekende hits. We-Cover bestaat uit zanger/gitarist Dirk, basgitarist Bartosz, gitarist Riccardo, drummer Bart Jan en zangeres Cindy.Publiek is bij het Open Podium altijd welkom. De entree is zoals gewoonlijk gratis. Info: www.muziekinelst.nl/open-podium. "Wij zijn nog op zoek naar een geluidsvrouw of -man."

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 27 januari

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, presentatie Eerste H. Communie

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Magna Voce

19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, V. Bulthuis, Dameskoor

Zondag 28 januari

10.00 uur uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad, eucharistieviering, G. Peters, InVoice

10.00 uur uur: Maria Geboorte Driel, oecumenische viering in Protestantse kerk, R. Heinen en E. Kamper, Enjoy

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Workshop: Beeldende therapie

ELST - Het Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe houdt op dinsdagmiddag 27 februari een workshop met als thema beeldende therapie.


Wat is beeldende therapie? In de bekendste vormen van therapie wordt veel gepraat. Maar lang niet altijd kun je met woorden uitdrukken wat er in je omgaat. Het is soms lastig om erachter te komen wat je voelt en waarom deze gevoelens je leven negatief beïnvloeden. Sommige mensen zijn juist zo vaardig met taal dat hun gevoel wordt ondergesneeuwd door hun verstand. Ook dan is praten misschien niet de meest voor de hand liggende vorm van therapie. Een beeldend therapeut helpt de cliënt met behulp van beeldende middelen zoals klei, verf, krijt en tekenmaterialen, inzicht te krijgen in dat wat er in zijn leven speelt en hoe hier beter mee om te gaan. Deze therapievorm gaat niet om praten, maar om te doen.

De informatie krijgt u van Lisanne Reijnen, beeldend therapeut. De entree is gratis. Wel graag van tevoren even aanmelden. Dit kan via 0481 350050, of via de mail: info@mantelzorgoverbetuwe.nl. De workshop vindt plaats in De Ruimte, Sint-Maartensstraat 32 B in Elst en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Een muzikale boot op de helling

HERVELD - Sinds het voorjaar van 2017 wordt met man en macht gewerkt aan een nieuwe productie van Music Herveld. Regisseuse Samantha Janssen, muzikaal leider Jarno Scholten en een twintigtal enthousiaste spelers hebben de kiel gelegd van de musical 'Het Laatste Schip'. die 20, 21 en 22 april in première zal gaan.

Basis voor deze productie is een door Sting gecomponeerde musical. Het vertelt over een dorpje waar iedereen werkt in de scheepsbouw, totdat de scheepswerf gesloten wordt. Een verloren zoon keert echter terug om wellicht het tij te keren… Bij 'Scrooge' was Music te gast in de pannenkoekenboerderij aan de Linge en voor 'Het Laatste Schip' wordt het bedrijfspand aan de Binnestraat in Herveld omgedoopt tot een heus theater.

De voorstellingen zijn op vrijdag 20-4 om 20:00 uur, zaterdag 21-4 om 14:00 en om 20:00 uur en op zondag 22-4 om 14:00 en om 19:00 uur. Meer informatie:staat op http://www.stichting-music.nl en Facebook: https://www.facebook.com/stichtingmusic.

1e zaalkampioenschap seizoen

BEMMEL - Meisjes B6 zijn als eerste van onze club zaalkampioen geworden.

Eigenlijk waren ze het weekend van 13 januari al zeker van de eerste plek maar afgelopen zaterdag hebben ze het gevierd. Het team heeft van de 10 wedstrijden er acht gewonnen. Daarnaast is er veel gescoord! Een erg mooie prestatie voor een jong en gepassioneerd team. Met uiteraard een goede begeleiding van de coaches.

De competitie in de zaal gaat nog even door. MHCBemmel800 verwacht de komende weken nog meer eerste plekken te behalen.

Winterfeest, Lungarno & Zano

REGIO - Op zaterdag 27 januari organiseert Watergoed een te gek feest. De hele locatie is in winterse sferen gehuld en vanaf 15:00 draaien diverse dj’s deephouse en soulful funky house.

Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop. Mis het niet. Meer informatie en het kopen van kaarten: www.watergoed.nl/live.

Kinkelbestuur in gesprek met…

Er zat zeker een beschermengeltje op mijn schouder

BEMMEL - Hij kan echt van geluk spreken. Drie keer begaf zijn hart het. De laatste keer in 2008. Dat was op de golfbaan in Elst. Mijn engeltje had ervoor gezorgd dat er een AED was én ook iemand die het apparaat kon bedienen. Ook de ambulance stond toevallig om de hoek. Binnen 10 minuten was ik in het ziekenhuis. “Wat een geluk…”, aldus een dorpsgenoot (84). Zijn vrouw knikt.

Bij het gesprek valt al gauw de naam Dick Nadorp, oud-huisarts in Bemmel. Fantastisch dat hij al in de 80'-er jaren ervoor zorgde dat er een AED op de golfclub kwam. Hij schreef ook de instructie en regelde reanimatiecursussen. Als oud-politieman in Nijmegen had ik al heel wat meegemaakt. Destijds waren er de Piersonrellen om die parkeergarage en kopte de krant: Krakers verdreven met tanks. Ik was erbij. Maar dat ik bij het golfen bij hole 5 onderuit zou gaan. Nee, dat had ik nooit gedacht.

Ik werd duizelig en ging onderuit in het gras. Ik was weg. Dat de AED met een golfkar werd gebracht, ging aan mij voorbij. Net als de mond-op-mondbeademing door mijn vriend met wie ik speelde. Pas uren later kwam ik weer ‘op de wereld’. Op de intensive care. Dat is een aparte ervaring. Tegen zijn zoon zei ik in die eerste uren bij binnenkomst: “Wie bent u mijnheer?”

Ik ben nu 28 jaar met pensioen. Verzuchtend: Ja, ik ben wel een dure voor mijn pensioenfonds. Maar ook oppassend: Ik beweeg dagelijks en gebruik de loopband… een half uur per dag. Zijn vrouw stelt dit bij: een kwartier! Ten slotte: Ik heb mijn leven te danken aan de AED of toch aan dat engeltje?

Jan de Moor en Johan Hesselink

Waar is dat feestje?

seniorenzitting 2017. Foto: Frank Bekker

BEMMEL - Hé Hendrik, waar is dat feestje? U heeft het vast wel gehoord of gezien op de posters en flyers die in het dorp verspreid zijn: de Opperstalmeesters van De Blauwe Pony ’81 organiseren op dinsdag 13 februari weer een heel gezellig feestje voor alle 50-plussers uit Bemmel en omgeving: de Seniorenzitting!

Ja Eefje, Marietje, Piet, Jan en Kees en ... Hier is dat feestje! Alle 50-plussers worden van harte uitgenodigd in café/zaal De Roskam aan de Dorpsstraat in Bemmel. Het programma begint om 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur. De toegang is gratis en u krijgt een kopje koffie/thee en een drankje aangeboden.

Op het programma staan zang, dans, muziek, een bijzondere buut en een optreden van 'Het Koor met Eigenheimsche carnavalskrakers'! Het zou wel erg leuk zijn als u verkleed komt maar dat is zeker niet noodzakelijk, want ook mét of zonder hoedje, pruik, boa, boerenkiel of carnavaleske outfit maken wij er sowieso een prachtig mooi feest van! Plaatsen worden alleen (telefonisch) gereserveerd voor genodigden en minder-validen! (06 54975063). Om alvast in carnavalsstemming te komen gaat u natuurlijk naar de Bemmelse carnavalsoptocht kijken op zondag 11 februari! De Opperstalmeesters zullen ook meerijden in hun 'Gouden Koets'. De Opperstals zijn blij met uw komst! Alaaf ! Met dank aan sponsor de Stichting MGZ Bemmel.

Wilde plantencursus voor beginners

Kattestaarten (Foto: Foto: Frans Mikx)

LENT - In het voorjaar van 2018 wordt door een aantal ervaren gidsen van IVN RijnWaal een wilde plantencursus voor beginners gegeven vanuit de Dorpsschuur in Lent.

Tijdens deze cursus maak je kennis met de familienamen van de veldbloemen op de dijken en landgoederen en de natuurontwikkeling in de uiterwaarden van de Waal bij Nijmegen. De cursus wordt gegeven met vers plantenmateriaal, een syllabus en internet, op de woensdagavonden van 21 maart, 18 april en 23 mei van 19.30 tot 21.00 uur in de Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29 in Lent.

Bijbehorende excursies worden gehouden in de uiterwaarden op de zaterdagen 24 maart, 28 april en 25 mei van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn 40,- voor niet-IVN-leden en 20 euro voor IVN-RijnWaal-leden. Aanmelden kan bij Frans Mikx via fransmikx@hotmail.com of bel 024 3244531. Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Actuele informatie staat op www.ivnrijnwaal.nl.

Döppert Festival: hét carnavalsfeest van Elst!

ELST - Ook dit jaar organiseren De BierBeuners en De Batsers samen het uiterst succesvolle Döppert Festival op carnavalszondag (11 februari).

Nadat de Elster carnavalist ’s middags kan genieten van een mooie optocht (waar diverse wagens van beide verenigingen aan deelnemen) en een gezellig feest in de Dorpsstraat, is ’s avonds het Wapen van Elst traditiegetrouw de 'place to be'. Net als voorgaande jaren wordt het Wapen op zijn kop gezet door spectaculaire en feestelijke acts, ditmaal van Rave van Fortuin, de Zingende Schlager, Sjieke Bazen, het BierBeuners Feestteam en DJ Henk. Van moderne carnavalsklanken tot ouderwets hossen; alles komt voorbij! Kaarten (á tien euro) zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Wapen van Elst en via http://cvdebierbeuners.nl/doppert-festival.

Nederland is acht gediplomeerd 'Bekwaam afscheidsfotografen' rijker

BEMMEL - Een van deze afscheidsfotografen is Jeroen Meuwsen uit Bemmel, die inmiddels met Nicole Dees (Ede), die ook op zondag 7 januari jongstleden haar diploma in Amsterdam in ontvangst nam, een samenwerkingsverband is aangegaan. Nicole en Jeroen brengen uitvaarten in beeld. Een tak van fotografie die in Nederland de laatste jaren bijna net zo 'gewoon' aan het worden is, als het fotograferen van andere belangrijke gebeurtenissen in het leven.

Er zijn diverse redenen om voor afscheidsfotografie te kiezen. Nabestaanden beleven het afscheid en een uitvaart vaak van in een roes. Een album met foto's geeft achteraf de gelegenheid om op momenten, wanneer daar behoefte aan is, nog eens rustig terug te kijken wie er nou eigenlijk allemaal aanwezig waren, wie er gesproken hebben enzovoort. Het kan ook voorkomen dat er familieleden in het buitenland wonen en niet aanwezig konden zijn of dat er kinderen in de familie zijn die erg jong zijn en later de beelden terug kunnen kijken.

"Tijdens de opleiding leer je niet alleen het hele verhaal zo onopvallend mogelijk in beeld te brengen, maar ook het contact met de nabestaanden en het omgaan met trieste omstandigheden komt aan bod", aldus Nicole.

"Natuurlijk vind ik het leuker om Champions Leaguewedstrijden te fotograferen, maar uit afscheidsfotografie haal ik meer voldoening. Er is geen dankbaarder werk dan met jouw beelden mensen helpen bij het verwerken van het verlies van een dierbare." Alle nabestaanden zeggen: "Wat ben ik blij dat ik deze beelden heb laten maken!" Meer informatie staat op www.afscheidvastgelegd.nl.

Een echte 'Waar ben ik?'-kalender voor jonge kinderen

BETUWE - Wat maakt deze kalender zo bijzonder? Deze kalender is speciaal ontwikkeld door onze kindercoach voor kinderen vanaf 4 jaar die in twee huizen wonen en/of extra structuur en 'houvast' nodig hebben.

Kinderen kunnen zelf ( of samen met een ouder) de verschillende stickertjes met afbeeldingen plakken op de dag/dagdeel dat er een gebeurtenis activiteit, wisselmoment plaats vindt (papa-stickers, mama-stickers, BSO-sticker, opa en oma-stickers zwem/sportstickers et cetera). Kinderen die in twee huizen wonen kunnen dus onder andere mama en papa-stickers plakken op de dagdelen dat er gewisseld wordt. Dit geeft kinderen rust doordat ze zelf steeds kunnen kijken wanneer ze weer naar iedere ouder gaan en het dus niet steeds hoeven te vragen. Er wordt gewerkt met een tweewekelijks rooster, waardoor de kinderen in de week zelf, maar ook in de aankomende week precies kunnen zien wat er allemaal gepland staat. Omdat er ook afbeeldingen staan op de dagen en dagdelen, kunnen kinderen die niet kunnen lezen ook zien welke dag het is en welk moment van de dag het is. Deze kinderkalender wordt ook heel veel gebruikt voor kinderen die een stoornis hebben binnen het autistisch spectrum.

Onze kinderkalender is inmiddels ruim vijf jaar 'op de markt' en heeft zijn meerwaarde voor kinderen al ruimschoots bewezen. Onze kinderkalender is er in een jongensuitvoering, meisjesuitvoering en een 'neutrale uitvoering'. U kunt deze kalender bestellen via onze website www.waarbenikkalender.nl.

Repair Café in Elst en Randwijk

repair café elst (Foto: peter van kempen)

BETUWE - De vrijwilligers van het Repair Café Overbetuwe staan op donderdag 25 januari en 2 februari weer klaar om samen kapotte spullen te repareren of advies te geven.

Het gaat hier bijvoorbeeld om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie. (Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café). Ook voor vragen op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de USB-stick of een vastgelopen programma.

Het repaircafé in Elst vindt plaats op donderdag 25 januari van 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42. U vindt ons midden in de winkel. In Randwijk staan de vrijwilligers klaar op vrijdag 2 februari van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a.

De daaropvolgende bijeenkomsten van het repaircafé in Elst zijn telkens op de laatste donderdag van de volgende maand. In Randwijk telkens op de eerste vrijdag van de volgende maand. De tijden zijn hetzelfde. Er is nog steeds behoefte aan vrijwilligers om mee te helpen bij het repareren. Hebt u technische kennis en vaardigheden met name op elektrisch gebied, komt u dan eens kijken. Misschien kunt u ons team versterken. Meer info staat op www.fortewelzijn.nl; 085 0406066.

Tweede Open Rockmiddag Herveld

Een van de samenstellingen (foto: Mark Rooijakkers) Foto: Mark Rooijakkers

HERVELD - Na de succesvolle eerste editie van de Open Rockmiddag, zal er op zondagmiddag 18 februari voor de tweede keer worden gerockt in Herveld.


Bij de eerste editie kwamen er al meteen veel artiesten (én bezoekers) naar De Hoendrik, waardoor het dit keer iets groter wordt opgezet. Maar het Open Rockpodium gevoel zal daarbij zeker aanwezig blijven. Dus staat zondagmiddag 18 februari – een weekend na carnaval - in het teken van lekkere rockmuziek. Er staat een geluid set, drumkit, toetsen en een gitaar/basversterker klaar, dus als je kan en wil komen rocken, neem dan je muziekinstrument mee.

Of je nu alleen komt of met een complete band, alles kan. Ben je een singer-songwriter die zijn/haar nummers wil komen spelen? Ook jij bent welkom. Het is een open podium en de verwachting is dat rockmuzikanten elkaar hier ontmoeten. Wil je komen kijken en luisteren? Dan ben je natuurlijk ook hartelijk welkom. De entree is gratis en de zaal is open om 13.00 uur. Rond half 6 sluiten we deze tweede Rockmiddag af. Voor vragen kun je contact opnemen met Mark Rooijakkers (via mail: rooim69@gmail.com).

Leuke luitjes uit Nijmegen ontmoeten elkaar

Kennismaken met koffie (foto: Shironosov) Foto: Shironosov

NIJMEGEN - Diverse 60-plussers uit Nijmegen hebben zich aangemeld op www.leukeluitjes.nl, omdat ze interesse hebben in nieuwe contacten en samen op pad willen. Leuke luitjes gaan graag een hapje eten, naar een concert of wandelen. Maar eerst kennismaken bij een kopje koffie.

"Wil jij ook nieuwe mensen van 60 jaar en ouder leren kennen? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Wij brengen je in contact met andere Leuke luitjes bij jou in de buurt. Wat is www.leukeluitjes.nl? Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby's hebben als jij. Je bent echt niet de enige die iemand zoekt om mee op stap te gaan. Kijk maar op onze website, dan zie je vele aanmeldingen. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier vind je op de website www.leukeluitjes.nl."

Diverse 60-plussers schreven zich al in bij Leuke luitjes. En een deel van hen vond al een nieuw maatje om mee op pad te gaan. Zij ontmoetten elkaar bij een kopje koffie en toen het bleek te klikken gingen ze samen op pad. "Mogen we jou ook blij maken? Dan kun je gezellig samen wandelen, taart of wijn proeven, handwerken of samen koken. Alle hobby's zijn welkom. Leuke luitjes zijn echt dichterbij dan je denkt! Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar die samen iets leuks en gezelligs willen gaan doen. Meld je aan, dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt.

Klassiek in de Theaterkerk: Eke Simons en Konstantyn Napolov

BEMMEL - Het unieke duo Eke Simons (piano) en Konstantyn Napolov (marimba) gaan de bezoeker trakteren op een aantal prachtige klassieke composities. En voor het eerst in de TOP-geschiedenis wordt er op een heuse vleugel gespeeld!

Het programma dat ze ten gehore brengen, heet Keyboards: een project waarin Eke en Konstantyn piano combineren met een scala aan keyboard- en percussie-instrumenten, zoals de marimba, vibrafoon, Thaise gongs en klokkenspel. Zo ontstaat een uniek geluid met een eigenzinnige combinatie van klankkleuren.

Eke en Konstantyn spelen een stuk uit de Canto Ostinato, een prachtige compositie van de Nederlandse componist Simeon ten Holt, een mooie, rustgevende compositie is uitgegroeid tot een hedendaagse klassieker. Tevens spelen zij stukken van onder andere Bach en Dudell.

Zowel Eke als Konstantyn studeerden cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalden vervolgens vele Nederlandse en internationale prijzen. "Wilt u alvast wat horen en zien van Eke en Konstantyn, bezoek dan de Facebook-pagina van TOP."

Datum optreden is zaterdag 3 februari, aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

9 / 24

HGD Boerboom nu dan ook in Elst gevestigd

ELST - HGD Boerboom Deuren is nu per direct verhuisd en gevestigd met haar tweede vestiging op de Fahrenheitstraat 6 in Elst. Per 1 januari hebben we officieel de sleutel mogen ontvangen, maar in goed overleg konden we al eerder aan de slag in Elst en hebben we ons aardig bezig gehouden rond de feestdagen.

Met man en macht hebben we met ons team aan onze nieuwe vestiging mogen werken omdat we wat tegenslag hadden in onze vestiging in Wijchen. Hier hebben we helaas wat brandschade gehad waardoor we met kantoor al eerder moesten verhuizen en hierdoor zijn de plannen voor Elst dan ook wat naar voren getrokken. Kantoor is nu dan ook gereed, met de showroom zijn we nu nog volop bezig. Het wordt een XL showroom. Wij kunnen en hopen u dan nog meer te laten zien van alle mogelijkheden op het gebied van aluminium voordeuren, garagedeuren en industriedeuren. We hebben hier tijdelijk een grote demowagen staan van Hörmann om u alles te kunnen laten zien onder het genot van een lekker bak koffie of thee. We staan klaar voor u met ons team om u goed en uitgebreid te adviseren welke deur het beste bij u past en of in u begroting.

Een garagedeur is zo persoonlijk en waar gaat u hem voor gebruiken? Zet u de auto in de garage of wilt u liever een loopdeur om met u fiets naar buiten te gaan, de gemakken van een elektrische deur met afstandsbediening of via een app via uw telefoon. Tegenwoordig hebben we ook de NT60-2 openslaande deuren. Aluminium twee-vleugelige openslaande deuren die als vervanger van de garagedeur ideaal zijn in het dagelijks gebruik indien u heel intensief u garage gebruikt voor onder andere fietsen en of als achterdeur. We hebben ook een uitgebreid programma in de aluminium voordeuren van Hörmann, optimale isolatie en veiligheid voorop. Ruime keuze uit verschillende modellen. Laat u verrassen en kom eens kijken wat er allemaal mogelijk is. Het is ook mogelijk om op uw bestaande garagedeur te voorzien van een aandrijving en deze te laten monteren, informeer ook hier naar de mogelijkheden. Ook voor het onderhoud en service van de deuren, industriedeuren, docks en levellers bent u bij HGD Boerboom Deuren aan het juiste adres en laat u adviseren wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en knowhow.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. avonden en zaterdags mogelijk op afspraak. In Wijchen zijn we tijdelijk alleen op afspraak beschikbaar. Wij zien u graag tegemoet in onze showroom in Elst. De koffie staat voor u klaar. Fahrenheitstraat 6 Elst 0481 350208, info@boerboomdeuren.nl, Celsiusstraat 13 Wijchen, 024 6452782, info@hgdg.nl.

Coert Lamers, eigenaar Lamers Schilderwerken, krijgt positieve reacties van klanten

BEMMEL – Met ruim 22 jaar schilderservaring kent Coert Lamers de fijne kneepjes van zijn vak. 'Als schilder probeer ik elke keer tot een nóg mooier resultaat te komen en met onze Superfinish Plus Spuitmachine in combinatie met onze Airbo Aircleaner is het resultaat echt subliem! Daarnaast zorgt het voor veel minder ongemak voor de klant, als we daar thuis schilderen'.

Coert is een ware perfectionist. 'Ik kan wel zeggen dat ik een 'pietje precies' ben in mijn werk ja', aldus Coert. 'Een negen voor het resultaat is voor mij niet goed genoeg. Ik streef altijd naar een tien.' Bij Lamers Schilderwerken kunt u terecht voor houtreparatie, binnen- en buitenschilderwerk en schildersonderhoud. Uiteraard werkt Lamers alleen met hoogwaardige kwaliteitsverf waaronder Sigma, Trimetal en Sikkens. Ook voor behangwerkzaamheden of glas zetten bent u bij Lamers verzekerd van vakmanschap. Coert: 'Voor een kennismaking en om de klus te bekijken kom ik eerst even langs en binnen twee weken valt er een overzichtelijke offerte in de bus'. Voor het lakken van radiatoren, deuren en kozijnen en het sauzen van wanden en plafonds werkt Lamers graag met de spuitmachine en de aircleaner. 'Deuren en radiatoren kunnen we ophalen om in onze eigen werkplaats te spuiten, maar we kunnen ook ter plaatse spuitwerk verrichten zonder veel overlast. Één meter buiten het te spuiten object hoeft zelfs niet eens afgeplakt te worden. Dankzij de aircleaner worden stof, nevel en stank tot het minimale beperkt. En het resultaat? Superstrak in de lak!' zegt Coert enthousiast. Tip: wegens drukte is het aan te raden uw klus vroeg genoeg te laten inplannen, dus belt u alvast voor een vrijblijvende offerte? 06 28549851 www.lamersschilderwerken.com.

10 / 24

Deze sportieve meid word op 24 januari al weer 6 jaar!
Gefeliciteerd
Lieve Lisa een Dikke kus van Papa & Mama

Deze knappe vrijgezel
wil het zelf niet weten,
maar wij zijn jouw 40e
verjaardag niet vergeten X

Het is altijd lente in de ogen van de ………..

Na 40 jaar stopt onze Oma als tandartsassistente

Liefs en een knuffel van Isa & Anouk.

Hoera.. op 28 januari
wordt (O)pa Maassen 90 jaar!
Op naar de 100! Gefeliciteerd
namens de kinderen en
kleinkinderen xxx

Lune alweer 4 jaar,
gefeliciteerd door Papa, Mama, Ize
en de gehele Familie.

Deze Gendtse timmerman,die alles kan

Wordt 80 jaar, proficiat Jan!

De 6 Dochters van Rina en mannen

Lieve Alex, GEFELICITEERD met je 18de verjaardag.
En succes in de Z1
We zijn trots op je, doel behaald!

Lune

Hoera prinses Lune is 4 jaar!
Gefeliciteerd!
Heel veel plezier op de basisschool.
Liefs, Lev, Fee en Lux

Hiep hiep hoera
Mijn aller grootste schat Anne 4 jaar. Op naar de basisschool

Dikke knuffel Oma Ellie.xxx

De liefste papa en hubby wordt vandaag 39!
Gefeliciteerd schat.

Volle zalen tijdens pronkzittingen in Herveld

De Kwikstaartjes (foto: Peter Ariese)

HERVELD - Tijdens de pronkzittingen van De Deurdouwers traden de artiesten voor volle zalen op voor Prins Olaf uut de Bongerd en hofdames Malou en Joyce.

Henkie Frentz en Jan Klerelijer (Martijn van Schaik) namen dorpse zaken op de hak. De Klerelijer “Er komt een muur om Herveld-Andelst!” kondigde aan mee te doen aan de komende verkiezingen. Noud Rooijakkers kreeg met zijn twee buikspreekpoppen Bart en Bep de lachers op zijn hand. IJkhout & Co tafelde op zijn VI's na over Herveldse (voetbal)zaken.

Het optreden ‘Typisch’ was het afscheid van typetje Stien. Alle drie dansgardes lieten zien dat er weer hard is gewerkt met de trainsters. Muziek van de Deurzingers und der Alte, koor In B’tween en ook de Boeren Rockgroep ´t Remspoor was aanwezig met onder andere teksten over vleermuizen in De Hoendrik.

DDD (de DeurDouwerDames) zette een visueel schouwspel op muziek neer. De verrassing was de zanggroep De Primulas.Vier dames in mooie outfits zongen live en werden daarbij begeleid door een accordeoniste. De Familie van het Prinsentrio zetten een wervelende act neer. Grappige anekdotes, verteld door alle drie de partners van ons prinsentrio, werden uitgebeeld door de overige familieleden. De knallende afsluiting werd verzorgd door 'De vrienden van de Plekband Live': De muzikale samenwerking tussen Plekband en Deurzingers. Al met al zo´n 130 artiesten en allemaal van eigen bodem. Op zondag was onze jeugdpronkzitting. Meer hierover in het jeugdartikel. We gaan ons nu opmaken voor de Dolle Dagen. Het laatste nieuws hierover staat op www.cvdedeurdouwers.nl.

Gezinsondersteuners kunnen aan de slag in Lingewaard

(foto: SWL)

LINGEWAARD - Voor het derde jaar op rij staan er weer een aantal gecertificeerde gezinsondersteuners te popelen om aan de slag te gaan bij gezinnen in Lingewaard. Reden voor een klein feestje in de Cuperstraat bij Stichting Welzijn Lingewaard.

In de vijfdaagse training krijgen deze vrijwilligers handvatten en praktische tips om gezinnen te ondersteunen. ‘Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Iemand met een luisterend oor, tijd en aandacht kan dan heel waardevol zijn. Een beetje zoals de buurvrouw van vroeger die een handje helpt’, aldus Susan Weerd (projectleider SWL).

Gezinsondersteuning is dus heel laagdrempelig zonder dat daar een doorverwijzing voor nodig is. Het gaat vooral om praktische zaken, maar ook meedenken over opvoeding van de kinderen. De ondersteuning wordt gratis aangeboden en is gericht op ouders met kinderen van 0-18 jaar. Omdat er geen enkel gezin hetzelfde is, wordt de ondersteuning afgestemd op wat voor het desbetreffende gezin nodig is. Echt maatwerk dus.

Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met projectcoördinator, Susan Weerd, 06 13966541 of mail: s.weerd@swlingewaard.nl.

TOP-optreden Jody Moon

BEMMEL - Jodymoon bestaat uit een bijzonder duo van twee singer-songwriters. Zangeres en pianiste Digna Janssen en muzikant Johan Smeets schrijven samen nummers met folk en blues als uitgangspunt. Zowel live als op de plaat zorgen extra strijkers voor een spannende mengeling van folk, pop, klassiek en roots.

In 2008 won Jodymoon de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, ook in Canada, Engeland en Italië zijn ze succesvol. Inmiddels hebben de twee vijf albums uitgebracht en weten ze steeds meer mensen te overtuigen van hun eigen singer-songwriterstijl. Zo wordt de stem van Digna vergeleken met die van Joni Mitchell en wordt ook de combinatie van instrumenten en arrangementen geprezen.

Hun muziek wordt in het VPRO-radioprogramma ‘3 voor 12’ omschreven als ‘om onder je huid te kruipen en daar niet meer weg te gaan’. Ervaar het zelf en laat Jodymoon je kippenvel bezorgen tijdens deze bijzondere TOP TLC Session.

Datum optreden is vrijdag 2 februari, aanvang 21:00 uur. Kaartjes kosten 10 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24