GN Lingewaard

15 oktober 2014

GN Lingewaard 15 oktober 2014


1 / 32

Natuur en bewegen in de herfstvakantie

BEMMEL - "Hou je niet van stilzitten? Ben je niet bang voor een vieze broek? Hou je van een natuuravontuur?" Kinderenyoga-juf Manon Janssen en natuurgids Ben Cornelissen geven kinderen in de herfstvakantie de kans om deel te nemen aan gezond bewegen in de natuur en er onderweg ook nog wat van op te steken.

Waterbeestjes uitbeelden in een speelse yogahouding en ze daarna vangen met een schepnet. Of op zoek gaan naar beversporen in de ruigte van het ooibos en aan de waterkant op een matje of vuilniszak de dieren uitbeelden die we onderweg gezien of gehoord hebben. Of op zoek gaan naar Romeins goud en andere bijzondere stenen en onderweg natuurspelletjes doen met veel beweging.

"Doe je mee? Kom dan op een van de namiddagen van maandag 20, dinsdag 21 en donderdag 23 oktober naar De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. We verzamelen ons dan tussen 13.00 en 13.30 uur voor vertrek. Om 16.30 uur zijn we dan moe en voldaan weer terug. Sportieve ouders en grootouders mogen alleen mee als er minder dan vijfentwintig kinderen zijn. Want meer kunnen er niet mee. De kosten zijn voor een kind vijf euro en tien euro voor een volwassene."

"Neem laarzen mee en doe gymschoenen aan. Regenkleding en een vuilniszak in de rugzak!! Onderweg is er wat te eten en te drinken." Aanmelden bij Ben Cornelissen: 06 44870449; bencornelissen@hotmail.nl.

Exoduscomité reikt eerste Rode Kruisheld uit aan Poolse ambassadeur

De Poolse ambassadeur Jan Borkowski ontvangt het eerste exemplaar Foto: Exoduscomité.

LINGEWAARD - Het boekje 'Zij, die voor U paraat stonden' bevat een schat aan informatie over de oorlogsperiode '40-'45. Szerkowski vertelt over zijn herinneringen met de inval in 1940 en het boek eindigt met de bevrijding.

Bijzonder is de manier waarop hij schrijft over de oorlogservaringen vanuit de beleving van de Rode Kruismensen, als hulpverleners. Ondanks de strijd en ellende was men dag en nacht paraat voor iedere hulpbehoevende; zowel vriend als vijand.

Naast het bombardement op Nijmegen en Arnhem is er veel te lezen over de verschrikkelijke tijd rond de Grebbeberg en de hulp aan de burgers tijdens de evacuatie.

Evacuatie

Onder erbarmelijke omstandigheden worden burgers geëvacueerd. Zo beschrijft Szerkowski het transport van vluchtelingen vanuit het Dominicanenklooster in Huissen naar het Rode Kruis-opvangoord Otterlo en de ellende die onder andere het gezin Goossen uit Elden trof bij het bombardement in Huissen.

Het feit, dat de oorlogsgeschiedenis van de Over-Betuwe integraal onderdeel uit maakt van dit bijzondere boek was ook voor de gemeente Lingewaard reden om onderdeel te zijn van een mooi project. Het boek uit 1945 is namelijk volledig geredigeerd en hernieuwd uitgegeven.

Na de oorlog bleek, dat de Rode Kruisveteraan ook diverse oorkondes had gekregen, zoals die van president Eisenhower. Het voorwoord is verzorgd door Job Cohen. Het boekje is inmiddels ook in ontvangst genomen door burgemeester Schuurmans.

De komende weken zal meer informatie volgen. Het is te koop bij onder andere drukkerij Kuipers, boekhandel Polman en de VVV. De prijs is zeer laag gehouden, om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen het te kopen: 6,50 euro. Meer informatie staat op www.exodushuissen.nl.

Seizoenskaarten 55 jaar jubileum SCG De Gentenarren

Foto: Niels Sparnaaij, Foto Mireat Gendt

GENDT - Op donderdag 30 oktober is de jaarlijkse seizoenskaartenverkoop van SCG De Gentenarren van 19.30 tot 21.30 uur bij café De Klok. De kaarten kosten 22 euro waarvan twee euro als bijdrage voor de realisatie van de verbouwing van Providentia.

Uitgerekend in het 55ste jubileumjaar kunnen De Gentenarren niet terecht in hun vertrouwde onderkomen, zaal Providentia. In verband met de revitalisering van Providentia wijken de Gentenarren uit naar café De Klok en sporthal Walburgen. Een aanpassing maar dat zal een grootse viering van het jubileumjaar niet in de weg staan. Verwacht wordt dan ook dat de seizoenskaarten zoals gewoonlijk de deur uit vliegen.

Het 55 jarig jubileum jaar start tijdens de openingsavond op zaterdag 15 november bij café De Klok. Aanvang 20.11 uur.

Jubileum- en pronkweekend:

Het 55-jarig jubileum wordt groots gevierd in het weekend van 31 januari en 1 februari. Op zaterdag 31 januari is er een grootse pronkzitting in sporthal Walburgen. Alle artiesten zetten een extra beentje voor. De sporthal wordt omgetoverd tot een prachtig en groots theater. "We willen u er nu reeds op wijzen dat de pronkzitting eerder begint dan de 20.11 uur dat u gewend bent. Hierdoor zal de eindtijd ook vervroegen, waardoor er mogelijk nog ruimte is voor gezellig napraten en een afzakkertje."

Op zondag 1 februari is de jubileumreceptie voor iedereen. Er wordt een leuk en afwisselend programma in elkaar gezet waarin het verleden, heden en wellicht ook toekomst van de Gentenarren aan bod zal komt. Ook is er al een verrassende act vastgelegd.

Dolle Dagen 2015

Tijdens de dolle dagen zijn de Gentenarren dit seizoen bij café De Klok. De dolle dagen zijn dit seizoen van 12 tot en met 17 februari. De Après Skiparty wordt echter gehouden in sporthal Walburgen. Meer informatie over de kaartverkoop van de Après Skiparty volgt in het nieuwe jaar.

De kaartverkoop op donderdag 30 oktober is tussen 19.30 en 21.30 uur. Mocht men nu al seizoenskaarten willen bestellen, kan een e-mail sturen naar info@gentenarren.nl.

Kom dansen bij TOP: swing- en soulnights

BEMMEL - Hoe oud of jong je ook bent, een avond lekker dansen is het leukste dat er is. Voor iedereen die op zaterdagavond niet stil wil zitten, heeft TOP drie prikkelende live-acts en een dj geprogrammeerd.

De benen gaan vanzelf van de vloer en het dak gaat er af bij de down-to-earth funk & soul van de Soul Snatchers, de spetterende mix van gospel, jazz, soul en funk van Mrs. Hips en de smooth & rough jazz en soul van de Arnhemse band Longstory. "Schud de benen vast los en maak de borst maar nat. We gaan dit jaar bij TOP swingend door de herfst en de winter."

Op 25 oktober trappen de Soul Snatchers af met hun aanstekende pure soul die muziekliefhebbers bij de lurven pakt. Met hun eigen werk pretenderen The Soul Snatchers niet de soul te hebben uitgevonden of opnieuw uit te vinden; ze hebben hem, die soul... en ze willen hem maar al te graag delen! Met jou!

Als de band is uitgespeeld, zorgt de dj ervoor dat de voeten in beweging blijven en er tot in de kleine uurtjes doorgedanst kan worden.

Volgende swing- en soulavonden zijn op 29 november Mrs. Hips, en op 7 februari Longstory.

De band begint om 21.30 uur; de foyer is geopend vanaf 20.30 uur. Kaarten à tien euro zijn verkrijgbaar via boekhandel Polman en Arends Optiek. Reserveren kan via www.topbemmel.nl.

De cirkel is rond...

HUISSEN - De cirkel is een oud en universeel symbool voor eenheid en heelheid. In oude culturen is dit symbool veelvuldig gebruikt als versiering maar ook in de vormgeving van religieuze bouwwerken, zoals stone-circles en ronde graftombes.

In het Sanskriet is het woord voor wiel, cirkel: mandala. Tibetaanse monniken maken van fijn gekleurd zand via dunne metalen buisjes prachtige mandala's; een samenspel van lijn, vorm en kleur. Voor deze monniken komen hierin, symbolisch, de aarde en kosmos samen. Een mandala bestaat uit een basiscirkel die meestal opgevuld is met geometrische figuren, lijnen, symbolen en kleuren.

Steeds meer mensen, in onze drukke westerse maatschappij, kiezen voor het mandala-tekenen. Het is een rustgevende, mediterende activiteit. De concentratie die het vraagt, brengt ontspanning. Naar eigen idee invullen, inspireert tot scheppende creativiteit.

In de wereldwinkel zijn voor beginners en gevorderden boeken met prachtige voorbeelden te koop. De bezoeker wordt erin op weg geholpen en uitgenodigd tot het zelf scheppend bezig zijn.

Mandala's worden niet alleen getekend. U kunt ze ook zelf ruimtelijk vormen. Tibetaanse monniken hebben voor de Wereldwinkel een mandala draadwerkspeeltje ontworpen. Het bestaat uit een aantal concentrische vormen. Met deze metalen mandala kan je diverse symbolen maken zoals: de aarde, de ster der wijsheid, yin en yang, lotusbloem, enzovoort; een gebruiksaanwijzing is bijgevoegd.

Dit spel, dat ook als een armband gedragen kan worden is in verschillende maten verkrijgbaar en gemaakt in India. Een zeer creatief fairtrade product.

Verkrijgbaar in de Wereldwinkel van Lingewaard in Huissen, die bijna tien jaar bestaat..

Nederlandse titels voor schutters van Op de Korrel

BEMMEL - Tijdens het Nederlands Kampioenschap Kruisboog tienmeter staand zijn er door schutters van Op de Korrel vier titels veroverd. Op het onderdeel met diopter werd Jeroen Willemsen voor de vierde maal in zijn carrière kampioen in de ereklasse. Voor Yvonne Kuster was het haar eerste titel in de C-klasse.

Beide schutters werden samen met Bart Wolters ook nog kampioen in de A-klasse bij de teams. Voor Bart was er ook nog een eerste plaats op het onderdeel zonder diopter.

Onderdeel met diopter

De titel in de ereklasse werd door Jeroen behaald met een score van 199 punten van de maximaal 200 te behalen punten. Hij werd op het podium geflankeerd door Marco van Geneijgen uit Weert met 198 punten en Gerrit Kijk in de Vegt uit Dedemsvaart eveneens met 198 punten. De laatste had overigens onlangs nog de twinttigste Kruisboogmarathon van Op de Korrel gewonnen.

In de C-klasse was Yvonne Kuster met 194 punten duidelijk te sterk voor haar concurrenten.

Onderdeel zonder diopter

Het podium op het onderdeel zonder diopter werd voor tweederde bezet door schutters van Op de Korrel. Op het hoogste treetje mocht Bart Wolters plaatsnemen met een score van 194 punten, terwijl Jeroen Willemsen ook op dit onderdeel z'n mannetje stond met een tweede plaats en een score van 192 punten. Het laagste treetje werd ingenomen door Jac Laenen uit Ospel met 188 punten. Voor Bart was het overigens ook al weer de vierde nationale titel in deze discipline.

Kerkdienst protestantse gemeente Huissen

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente in Huissen is te bezoeken in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35. Zondag 19 oktober is ds. I. Lodewijk de voorganger in de dienst van 10.00 uur. Meer informatie: staat op www.pknhuissen.nl.

Een cadeautje voor de jarige PKN

Op 14 september vierde de Protestantse Kerk Nederland (PKN) haar verjaardag. Deze kerk met twee miljoen leden en ruim 1800 plaatselijke protestantse gemeenten is tien jaar geleden ontstaan door het samengaan van de Gereformeerde Kerken in Nederland, de Nederlands Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk.

Ze vierde haar verjaardagsfeestje, hoe kan het ook anders, met een kerkdienst waarbij de koning en koningin aanwezig waren. U zag misschien de televisie-uitzending?

Bij een verjaardag horen cadeautjes. Voortbordurend op het thema van die kerkdienst, 'Vieren en verbinden', heeft de jarige de wens uitgesproken bijdragen te ontvangen voor haar werk in Syrië en Irak. De PKN ondersteunt de kerken aldaar in het bieden van noodhulp in deze regio waar de strijd een humanitaire ramp veroorzaakt met veel burgerslachtoffers, met name vrouwen en kinderen.

Alle protestantse gemeenten, de achterban van de PKN, is gevraagd dat verjaardagscadeautje te verzorgen. Niet alleen met geld maar ook met een grote solidariteitsactie. Door kaarten te sturen naar medechristenen die zich in Irak en Syrië vaak zo verschrikkelijk alleen voelen wordt hoop geboden. Oprechte verbondenheid door steunbetuigingen en concrete hulp over grenzen heen! Geïnspireerd door Jezus Christus delen wat ons gegeven is. En zo mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen.

Mediabar in Bibliotheek Lingewaard

HUISSEN - In de Bibliotheek in Huissen is de eerste mediabar geplaatst. Op de bar staan verschillende actuele digitale apparaten tentoongesteld. Om de bezoeker bekend te maken met een aantal nieuwe apparaten en te laten zien wat de mogelijkheden zijn, krijgen alle bibliotheken in Lingewaard een mediabar.

In de loop van de maand worden de mediabars ook in Bemmel en Gendt geplaatst. Tijdens openingstijden van de bibliotheek kunnen leden en bezoekers op deze manier kennismaken met eigentijdse media.

Een telefoon heeft tegenwoordig zoveel functies dat het wel een computer lijkt. En wat is een iPad nou eigenlijk? De mediabars zijn bedoeld om zowel globaal over de apparaten te informeren als voor gespecialiseerde adviezen. Voor verkoopadviezen wordt verwezen naar de verkooppunten.

Spreekuren

De bibliotheekmedewerkers zijn altijd bereid om eenvoudige vragen over de mediabar te beantwoorden. Voor uitgebreide vragen of een globale toelichting op de apparaten zijn leden/bezoekers welkom op de speciaal ingestelde spreekuren. Tenzij anders vermeld, geldt voor de spreekuren een vrije inloop.

Bibliotheek Bemmel: woensdagmiddag 14:00 tot 17:00 uur; bibliotheek Huissen: vrijdagmiddag 14:00 tot 16:00 uur; bibliotheek Gendt (alleen op afspraak).

Presentatie van bijzondere sieraden in Huissen

HUISSEN - Dinsdag 14 oktober is er bij het Dames Plaform Huissen een gezellige magneetsieradenpresentatie, georganiseerd door het DPH en gepresenteerd door Anke Schakenraa, een onafhankelijk gecertificeerd Energetix partner van Flow Magnetic Jewellery.

Reeds duizenden jaren worden magneten voor therapeutische doeleinden gebruikt. Blessures, kwalen en pijnplekken worden beter te lijf gegaan. "Magneten geven meer energie en u komt weer helemaal in balans. Daarbij zijn het mooie sieraden. Op de website www.flow-energetix.nl kunt u alvast alle informatie vinden over de werking van deze bijzondere sieraden."

Diegene die al in het bezit zijn van bijvoorbeeld een armband, die eventueel niet meer de gewenste werking heeft, raden wij aan deze mee te nemen naar deze avond. De avond is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets. Voor eventuele aankopen is een pinautomaat aanwezig.

"Neem gerust u vriendin, kennissen of buurvrouw mee. Niet leden-betalen vijf euro entree per avond. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

De presentatie is om 19.45 uur in de kleine zaal bij zalencentrum De Valom. Voor info kan men altijd bellen naar 026 3251331 of kijken op www.dph-huissen.nl en www.facebook.com/dph.huissen.

Winst voor alle teams rugbyclub Betuwe

ELST - Het eerste weekend van oktober was een zeer succesvol weekend voor de jongens en mannen van rugbyclub Betuwe. Met op zaterdag meerdere jeugdwedstrijden en op zondag een wedstrijd van de senioren werd er door alle teams een winst binnen gehaald met de bijbehorende vijf punten voor de ranglijst.

Voor de allerkleinste rugbyjeugd stond er zaterdags een verre uitwedstrijd op het programma in Tilburg. Ondanks de afstand hebben de jongens toch een sterk en goed team op de been kunnen brengen om mee af te reizen naar Tilburg. Daar hebben zowel de Turven (zes tot acht jaar), als de Benjamins (negen en tien jaar), en de Mini's (elf en twaalf jaar) hun wedstrijden gewonnen.

Ook de oudere jeugd heeft zaterdag goed hun best gedaan. Zowel de Cubs (dertien en veertien jaar) als de Junioren (vijtien en zestien jaar) hebben hun wedstrijd met een winst bezegeld. Deze laatste groep jongens speelde hun wedstrijd zaterdag voor eigen publiek in Bemmel, net zoals de senioren die op zondag een thuiswedstrijd hadden tegen De Harlequins uit Oldenzaal.

Die senioren waren een paar weken eerder al afgereisd naar Oldenzaal en hadden daar uit met 11-41 gewonnen. Er werd voor deze wedstrijd dus ook een goed resultaat verwacht en dat hebben de mannen meer dan waar kunnen maken door de wedstrijd met een overweldigende 86-7 te winnen.

Al en al was het dus een zeer geslaagd weekend zo aan het begin van het seizoen. Nu nog hopen dat ze deze lijn voorlopig door kunnen zetten…

Achtste Middeleeuwse Wandeltocht deBOL

De zeer tevreden organisatieladies na afloop op kasteel Doornenburg

LINGEWAARD - Op zaterdag 4 oktober werd voor de achtste keer de Middeleeuwse Wandeltocht georganiseerd door Stichting deBOL. Het was schitterend wandelweer en al vroeg waren lopers uit het hele land naar kasteel Doornenburg gekomen om op tijd te kunnen starten.

Om 09.00 uur gaven de jonkvrouwen het startsein aan een record aantal deelnemers: 222 van nul tot tachtig jaar. De jongste deelnemer Nikki was negen weken oud, in de draagzak of in de kinderwagen mocht zij al 17,5 kilometer mee beleven.

De koffiepauze was bij Fort Pannerden waar de wandelaars zeer gastvrij ontvangen werden en ook boven op het Fort konden genieten van het prachtige uitzicht.

Daarna kon er gestruind worden door de Klompenwaard en de polder bij Gendt, maar men kon ook over de dijk blijven lopen. De lunch was bij het NH kerkje aan de dijk in Gendt, waar iedereen bij de losstaande toren, op het voorplein en in het kerkje even kon bijkomen.

Bij de finish kregen de wandelaars een zeer verdiende originele herinnering en nog even napraten op de voorburcht. Het was een zeer geslaagde dag!

Het bestuur van deBOL is de mensen van Fort Pannerden, van de NH Kerk in Gendt, de beheerders van kasteel Doornenburg, de pijlen uitzetters en alle vrijwilligers dankbaar voor hun inzet en enthousiasme. "Met ons allen kunnen wij terugkijken op een fantastisch wandelevenement: de mooiste en leukste tocht in Nederland (zoals een deelnemer uit Drenthe zei!). Info staat ook op www.debolbemmel.nl.

Dagje uit met KNVB-bus

GENDT - Veel bekijks had het koor Con Spirito uit Gendt toen het een dagje uit was met de KNVB-bus.

Het leukste moment was wel de verbazing van de toegestroomde fans toen de bus openging en er oudere dames en heren uit de bus stapten.

Sponsor bedankt

ANGEREN - Waarom deze meiden zo blij zijn? Ze hebben nieuwe tenues, hele mooie shirtjes en broekjes van Kunst dak en geveltechniek en... fantastische trainingspakken van Degen Drankenhandel.

Dat komt helemaal goed dit handbalseizoen. En wat betreft het plezier samen, dat hebben ze altijd al jarenlang. Maar, sponsors namens Meiden D1 van Handbalvereniging Angeren: bedankt!

Sponsor bedankt

ANGEREN - Dames 1 van handbalvereniging Angeren heeft nieuwe tenues.

"Namens alle speelsters, de coach/trainer en het bestuur bedanken wij onze sponsor Gijba Autolease Lingewaard B.V."

Expositie in De Kijkruit Gendt

GENDT - "Begin september 2010 zijn we in Gendt gestart met 'Uit de Kunst'. Dit is een creatieve dagbesteding voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking, binnen De Karmel wonen en dagbesteding."

"Omdat we met verschillende materialen werken, ontstaan er erg leuke producten. Soms knappen wij meubels op, maar ook hebben we bij De Karmel een timmerwerkplaats aan de Lingewal 4a in Bemmel, waar nieuwe meubels worden gemaakt, ook op bestelling en naar eigen ontwerp. Deze meubels geven wij bij Uit de Kunst op bestelling een mooi kleurtje met krijtverf."

Verder wordt er bij uit de kunst geborduurd, geboetseerd, geknoopt, geweven en gebrandschilderd. "Ook vinden wij het erg leuk om tweedehands spullen te kopen die wij weer nieuw leven inblazen. U kunt hierbij denken aan kinderstoeltjes, houten schalen en dergelijke. Tevens is het mogelijk om een bestelling te plaatsen voor een persoonlijke wens. Een aantal keren per jaar zijn wij aanwezig op regionale markten om onze producten te laten zien en te verkopen. Onze deelnemers doen dit met veel enthousiasme en vol overgave."

"Nu maken we gebruik van De Kijkruit in Gendt (Dorpstraat 21b) om een aantal van onze creaties te tonen. Dit biedt ons de gelegenheid aan nog meer mensen te laten zien, waarom wij erg enthousiast zijn over onze producten. Een verzameling van deze producten kunt u bekijken en kopen bij de Inktvis Repro, Lodderhoeksestraat 15 in Angeren en binnenkort ook op webshop@dekarmel.com. Ook kunt een afspraak maken voor een bezoek aan onze dagbestedinglocatie in Gendt.

Algehele informatie over werkgroep De Kijkruit wordt gegeven door Anneke van Huystee, Dorpstraat 56 in Gendt; 0481 421156. Dagbesteding Gendt Uit de Kunst, Angerensestraat 7 in Gendt; 06 34098890.

Herfst in de Bemmelse polder

BEMMEL - Op zondag 19 oktober kunt u uitwaaien in de Bemmelse polder onder leiding van natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk. Om 14.00 uur start er een excursie vanaf De Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

De tocht gaat door het wielenpark De Ward op zoek naar paddenstoelen en herfstverschijnselen. Waarom laten bomen hun bladeren vallen? Hoe zien hun vruchten er uit? Welk dier verzamelt die vruchten om er de winter mee door te komen? Hoe beschermen planten zich tegen de naderende winter?

In de buitenpolder gaan we op zoek naar trekvogels. Mogelijk zijn kramsvogels en koperwieken te bewonderen of vangt de visarend een prooi. Beversporen zijn er zeker te verwachten. Met goede kleding aan en goedgemutst is het een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien door de wind.

Tip: laarzen aan en regenkleding mee. Met een verrekijker ziet u scherper. De tocht is niet geschikt voor mindervaliden. De kosten (inclusief kopje koffie of thee) zijn zes euro.

Traditioneel open toernooi van de tennisclub in Doornenburg

De finalisten van Gemengd Dubbel 7 van links naar rechts: Peter van de Brink, Rinado Alofs, Marjo Rossen en Marianne van de Weerd

DOORNENBURG - Van zondag 28 september tot en met zondag 5 oktober stond alles bij de tennisclub in Doornenburg in het teken van het jaarlijkse open toernooi.

Het herfsttoernooi van TCD is georganiseerd voor heren-, dames- en gemengde dubbels in de leeftijd vanaf vijfendertig jaar. Dit toernooi wordt door veel spelers uit de regio gezien als een gezellige en sportieve afsluiting van het tennisseizoen.

De organisatie stond voor de lastige opgave om de ingeschreven tennissers, verdeeld in de sterktecategorieën 5, 6, 7 en 8, in een week tijd 132 wedstrijden te laten spelen. Op de doordeweekse avonden werden in de grotere categorieën eerst voorrondes in de vorm van een poulesysteem gespeeld. De winnaars van deze poules gingen vervolgens het bekende afvalsysteem in. Dit afvalsysteem werd tenslotte op de afsluitende zondag afgerond met de finale wedstrijden. De toernooicommissie feliciteert de volgende finalisten van het 35-plustoernooi:

HD8 1: Erwin Gertsen + Vincent Leenders,;2: John van Ginkel + Eric Hartman

DD8 1: Marike Broesder + Annet de Vries-Toxopeus; 2: Angela den Ouden-Jansen + Marion Peters

GD7 1: Rinado Alofs + Marjo Rossen; 2: Peter van de Brink + Marianne van de Weerd-Verwaayen

HD7 1: Albert Kregting + Fred Wissing; 2: Theo Bombach + Bjorn Gertsen

DD7 1: Marij Leijser + Marjo Rossen; 2: Ghislaine Cortenbach + Liza Hurkens

GD6 1: Hans Wissing + Edith Wissing; 2: Rob van Aalten + Annelies Aarntzen

DD6 1: Feber Janssen + Carla Peters; 2: Judith Gertsen + Irma Peters

HD6 1: Rob van Aalten + Erik Teunissen; 2: Wim Peters + Gerard Reymers

GD5 1: William van Alst + Feber Janssen; 2: Frank Aarntzen + Frederike Jansen-Welling

DD5 1: Sofie Claassen + Henriëtte van der Welk; 2: Rianne Gelsing + Cornea van der Salm

HD5 1: Marc Donckers + Hans Peters; 2: Stefan Rasing + Richard Rikken

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 19 oktober is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. In deze viering zal mmevrouw dominee M. de Bree voorgaan. De viering begint om 10:00 uur.

De collecte in deze viering is bestemd voor het NBG, het Nederlands Bijbelgenootschap. Dit jaar bestaat het NBG tweehonderd jaar. Begin oktober is dat gevierd met het uitkomen van een nieuwe bijbelvertaling: de Bijbel in Gewone Taal (BGT). In heldere en toegankelijke taal zijn de teksten van de bijbel in deze uitgave vertaald.

Naast verspreiding en bekendmaking van de bijbel, zet het NBG zich via onderwijsprojecten in om het analfabetisme in verschillende landen terug te dringen. In deze projecten leren kinderen aan de hand van educatieve bijbelboekjes lezen en schrijven. Voor de kinderen zijn deze projecten een mooie kans en mogelijkheid om door te kunnen leren en zo te werken aan hun toekomst.

ING drie jaar lang intensieve sponsor SC Bemmel

BEMMEL - ING is intensieve sponsor geworden van Sportclub Bemmel. De bank heeft zich per 1 september voor drie jaar aan de voetbalclub verbonden.

In maart startte ING met één van de meest omvangrijke sponsorprogramma's in de geschiedenis van het amateurvoetbal. Met dit programma wil de ING samen met de KNVB het amateurvoetbal in Nederland een flinke impuls geven.

Clubs uit heel het land konden deelnemen door een onderscheidende en originele pitch in te dienen. Daarmee maakten zij kans op een intensief sponsorschap van ING. Uit zo'n achthonderd inzendingen werd Sportclub Bemmel één van de 122 amateurclubs in Nederland die drie jaar lang met een intensief hoofdsponsorschap werd beloond.

Meer mogelijkheden

"We zijn natuurlijk erg blij dat we met onze pitch in de prijzen zijn gevallen. Met het intensieve sponsorschap van ING ontvangt Sportclub Bemmel de komende drie seizoenen een mooi sponsorbedrag, waar we een aantal van onze ambities mee kunnen realiseren en waar we enkele nieuwe initiatieven kunnen opstarten," zegt Arno van Heusden, woordvoerder namens het bestuur en de sponsorcommissie van Sportclub Bemmel.

Nieuwe initiatieven

"Eén van die nieuwe initiatieven is Heldenvoetbal. Dat is een equivalent voor G-voetbal en is bedoeld voor jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Deze mensen kunnen als gevolg van hun beperking niet meedoen aan een reguliere voetbalcompetitie, maar bij Sportclub Bemmel kunnen ze dit najaar gewoon trainen en voetballen. Door de ING sponsoring kunnen we het Heldenvoetbal ook faciliteren. Zo hoeven de deelnemers bij ons geen contributie te betalen en krijgen van de club ook nog een complete voetbaloutfit.

Verder gebruiken wij de ING sponsorbijdrage voor promotie van meisjes- en damesvoetbal en willen we ook het recreatieve voetbal voor 40- en 50-plussers stimuleren."

Tegenprestatie

Door de sponsorbijdrage van ING krijgt Sportclub Bemmel wat meer bestedingsruimte, maar de club ziet er op toe dat het geld goed besteed wordt. Sportclub Bemmel voorzitter Cor Hendriks daarover: "De sponsorbijdrage van ING moet echter een impuls geven aan de hele club. Dat betekent dat er voor alle geledingen meer ruimte komt om zaken (nog) beter te organiseren en te faciliteren." Van Heusden vult aan: "Sportclub Bemmel heeft een groeiende en bloeiende jeugdafdeling en ook het aantal seniorenteams neemt steeds meer toe. Die moeten allemaal gefaciliteerd worden en daarom prijzen wij ons ook gelukkig met onze vele vrijwilligers. Dankzij de ING kunnen we daar nu wat extra voor doen. Inmiddels hebben we ruim duizend leden en dat aantal groeit nog steeds. En dan heb ik het nog niet eens over de uitbreiding van onze damesafdeling en het Heldenvoetbal. Zijn we best trots op en dat onderstreept nog maar eens de belangrijke sociale en maatschappelijke functie van de club binnen onze gemeente. Keerzijde is wel dat we met zoveel leden uit ons jasje groeien. Maar goed, dat is probleem, maar wel een luxe probleem."

De woorden van Arno van Heusden sluiten naadloos aan bij de doelstellingen van de ING. Guido Heijnen, relatiemanager MBK van ING Nijmegen: "Als intensieve sponsor van amateurclubs wil ING een structurele bijdrage leveren aan het waarmaken van ambities van amateurverenigingen. Een belangrijk onderdeel is ook de financiële gezondheid van de verenigingen. ING wil stimuleren en helpen om financieel fit te blijven. Wat dat betreft heeft Bemmel de zaken trouwens prima op orde."

Sprookje in Doornenburg over een prins die een ezel was...

DOORNENBURG - Op kasteel Doornenburg kun je van zaterdag 18 tot en met 25 oktober het sprookje meebeleven van de prins, die een ezel was.

Hoe kan dat dan, denk je misschien. Kom kijken aan de Kerkstraat 27 Doornenburg om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Het sprokkje duurt ongeveer één uur. De voorstelling is voor kinderen van vier tot honderd jaar. De entree (inclusief consumptie) bedraagt zes euro.

Reserveren kan alleen via sprookjesindoornenburg@hotmail.com.

Sponsor bedankt

BEMMEL - De M8D1 van MHC Bemmel is voorzien van nieuwe wedstrijdshirts en trainingspakken gesponsord door Hugo Donker van DTT Installatietechniek. Het team M8D1 heeft hiermee de primeur om als eerste team van MHC Bemmel shirts van het merk TK Hockey te mogen dragen. DTT Installatietechniek bedankt!

Hutaf 1 wint weer!

HUISSEN - Het eerste jeugdteam van Hutaf presteert goed in de landelijke tafeltenniscompetitie. Dit keer werd met 4-6 bij Bit.nl gewonnen.

In deze spannende wedstrijd was Max Hubers met drie zeges de grote man aan Hutaf-zijde. Ricco Gerritsen en Bram Schutte scoorden elk eenmaal, terwijl het dubbelspel werd gewonnen door het koppel Gerritsen/Hubers. Halverwege de najaarscompetitie staat debutant Hutaf 1 op een keurige derde plaats in groep C van de landelijke C-klasse.

Overige uitslagen jeugdteams: SKF 3 - Hutaf 2 8-2, Hutaf 4 - Westa 1 6-4 (Hutaf 4 bllijft meedoen om het kampioenschap), Hutaf 5- Westa 2 7-3, Hutaf 6 - TCB 2 0-10, Hutaf 7 - Herpen 1 3-7, Hutaf 8 - Hercules 5 9-1, SKF 10 - Hutaf 10 3-7, Hutaf 11 - TCB 6 0-10 en Litac 6 - Hutaf 13 7-3. Hutaf 1 Heren 1 verloor nipt met 4-6 van koploper SKF 4. Marc Korthouwer won drie partijen en Wilbert Neijenhuis 1.

Overige uitslagen seniorenteams: Hutaf 2 - Looping 1 8-2, Hutaf 3 - Treffers 2 5-5, Hutaf 4 - SKF 11 3-7, Hutaf 5 - Tik Hard 2 4-6 (maar Hutaf 5 blijft koploper), ONI 7- Hutaf 6 3-7, Shot (W) 4 - Hutaf 6 6-4, Litac 5 - Hutaf 7 5-5, Rhenus 2 - Hutaf 7-3 en Gazelle 1 - Hutaf 10 10-0.

Bingoavond Tikkieerbij

BEMMEL - Wat reeds twee jaar een zeer succesvolle en gezellige avond is gebleken, wordt ook dit jaar weer voortgezet. Zaterdag 8 november is er bingo in zaal De Meierij/Roskam in Bemmel.

Er zullen weer prachtige prijzen te winnen zijn en de opbrengst van deze avond gaat naar de goede doelen waar stichting Tikkieerbij zich voor inzet dit jaar: stichting Alzheimer, stichting Make a Memory en Waterbasketbal Aqua Novio 94 Nijmegen (eerste teamsport in het water voor mensen met een beperking).

Meer informatie staat op www.tikkieerbij.nl.

Wijkplatform Huissen

HUISSEN - Wijkplatform Huissen Centrum vergadert woensdag 15 oktober vanaf 20.00 uur in zaal 2 tegenover ons 'Stadhues',

"Als bewoner van het Centrum, Kempke, Bloemstraat en Johanna Hoeve is u bij voorkeur deskundig als het om Uuw eigen leefomgeving gaat. Hebt u ideeën? Help ons. Loop gewoon even naar binnen, er is koffie en een luisterend oor."

Belangrijke onderwerpen zijn momenteel: Wat gebeurt er met het Stadhues, een veilige oversteek van de dijk uit de Burchtstraal naar AH, herstel schilderingen in tunnel Arnhemse poort, een verkeersveilige Bloemstraat en wanneer krijgt het centrum haar verkeer doeltreffend en veilig afgewikkeld.

Openingsavond De Narrenpoel

met Seven Days Music

ANGEREN - Heb je nu al zin in de carnaval, en kun je niet wachten tot de dolle dagen Kom dan carnaval vieren tijdens de openingsavond van A.K.G. De Narrenpoel op zaterdag 15 november in het dorpshuis.

De regionale topband Seven Days Music zal er samen met de bezoekers een topfeest van maken! De avond is in het dorpshuis vanaf 20.11 uur. De entree bedraagt zeven euro vijftig. Jaarkaarthouders hebben gratis toegang.

Column

Koekiemonster

Als mijn vrouw met het avondeten bezig is besteed ik mijn rustmoment graag aan tv kijken. Het 24-uursprogramma kookprogramma 24Kitchen met een aflevering van Grenzeloos koken is mijn favoriet. De gekke en gepassioneerde Italiaanse chef Giovanni Caminita vind ik top.

Als Rudolph van Veen met zijn Rudolph's Bakery op het scherm komt, ga ik zappen. Ik heb niks met taartbakken. Vaak eindig ik op Sesamstraat. De uitzending ging over gezond eten. Ernie, die altijd zijn chagrijnige vriend Bert op stang weet te jagen, had nu een sprekende banaan opgevoerd om te vertellen dat fruit eten gezond is. Koekiemonster werd door het harig monster Elmo met speels gemak er op gewezen dat zoete koekjes eten niet gezond is en hij moet letten op producten die bereid zijn van gezonde granen. Koekiemonster vond het zelfs nog veel lekkerder.

Goed opvoeden en communiceren, scheelt de helft. Ook Lingewaard houdt zich ermee bezig. Het college stuurt steeds frequenter een persbericht de deur uit om het volk via de media te informeren. Het heeft veel weg van propaganda. "College Lingewaard niet blij met komst windturbines in Ressen", jammert wethouder Theo Peren over de actie van onze Nijmeegse buren. Dan een persbericht van burgemeester Marianne Schuurmans. Het drama tijdens een monstertruckshow in Haaksbergen moet een les zijn voor de Lingewaardse burgers. Ze heeft een brief gestuurd naar evenementenorganisatoren met het verzoek om vergunningen tijdig en volledig aan te vragen. "Een drama als in Haaksbergen maakt ons ten volle bewust van de kwetsbare positie en de zware verantwoordelijkheid die wij dragen, u als evenementenorganisator en ikzelf als verantwoordelijk bestuursorgaan." Zegt dit iets over Lingewaardse evenementenorganisatoren die, zoals het persbericht suggereert, te traag zouden zijn met het aanvragen van vergunningen? In Sesamstraat had Elmo het anders aangepakt en zonder persbericht. Het harige monster had de gruwelijke monstertruckshow er niet bijgehaald om Koekiemonster te vertellen dat een vergunning voor een groot koekjesstuntfestijn gewoon op tijd aangevraagd moet worden.

Sjaak

Nieuws en informatie vanuit dorpshuis De Tichel

HAALDEREN - Woensdag 15 oktober is er weer een bingoavond in het dorpshuis om 20.00 uur.

"Iedere eerste en derde woensdag van de maand proberen we te zorgen voor een gezellige bingoavond. Er worden vijftien rondes gespeeld en één tussenronde. Ook is er een kleine pauze.

Wij zijn niet van de grote prijzen, deze worden bepaald door het aantal bezoekers. Ook staan de sociale contacten bij ons hoog in het vaandel. Er is regelmatig een kleine versnapering tussendoor. Iedereen is van harte welkom om mee te spelen. Dit jaar zijn de verdere data: 15 oktober / 5 november / 19 november / 3 december en 10 december."

"Misschien kunt u vast 16 november 2014 noteren op uw kalender. Op deze dag heeft Sinterklaas met zijn Pieten toegezegd om ons dorpshuis te bezoeken. Verdere informatie zullen we te zijner tijd bekend maken. Bezoek ook eens onze website: www.dorpshuisdetichel.nl."

Het dorpshuis heeft nog ruimtes vrij voor diverse activiteiten. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met de beheerster tijdens openingstijden. Iedereen is welkom.

Gendtse Vogelvrienden houdt show in Doornenburg

GENDT/DOORNENBURG - Schitterende kleuren zijn er vrijdagavond 17 en zaterdag 18 oktober te bewonderen in zaal Kort Oisterwijck (lokaliteit van schietvereniging) aan de Pannerdenseweg in Doornenburg.

De Gendtse Vogelvrienden (GVV) organiseert daar gedwongen door de op handen zijnde renovatie van Providentia Gendt een nationale tentoonstelling, waarvoor inzenders uit voornamelijk Gelderland vogels hebben ingeschreven.

Australische prachtvinken, gouldamadines en andere tropische vogels, grote parkieten, scotch-fancy's, Europese cultuurvogels, kanaries in vele kleuren, beoordeeld door keurmeesters, zullen voor de bezoeker een lust voor het oog zijn. Deze show is dit seizoen weer de eerste van een groot scala aan vogeltentoonstellingen in Gelderland.

De toegang tot de show is gratis en is op vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur en op zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Tevens is er de mogelijkheid om voor een schappelijk prijsje zelf eigenaar te worden van een gevederde vriend.

Hoera: vier generaties Schuil

HUISSEN - Op 26 augustus is Dex geboren. Nu de jongste telg binnen de familie Schuil.

Hugo (82) is erg trots op zijn achterkleinkind en laat dit ook iedereen weten die hij tegen komt bijvoorbeeld tijdens het vissen en biljarten. Ook opa Rob (55) vind het erg leuk dat er een stamhouder is en heeft Dex als puppy lid al aangemeld bij RKHVV en heeft al een shirt met rugnummer vier.

Vader Patrick (28) ziet het allemaal rustig aan en geniet met Simone van alle leuke en nieuwe momenten die nu voorbij komen. Dex komt in ieder geval geen aandacht tekort en hem wordt een warm welkom gewenst binnen de families Schuil en Maatman.

Voetbalprogramma HAVO

Zaterdag 18 oktober (beker)

THUIS

12.00 HAVO C1D - AWC C3

Woensdag 15 oktober

UIT

20.15 Woezik 9 - HAVO 4

Zondag 19 oktober

UIT

14.30 VIOD 1 - HAVO 1 (beker)

10.15 Elistha 4 - HAVO 3

Vergadering supporters GVA

DOORNENBURG - De supportersvereniging van voetbalvereniging GVA uit Doornenburg houdt op maandag 20 oktober haar jaarlijkse vergadering.

Aftredend en herkiesbaar is G. Nissen. Aftredend en niet herkiesbaar is secretaris J. Janssen. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij een van de bestuursleden.

De vergadering begint om 20.30 uur in de kantine van voetbalvereniging GVA op sportpark De Vijzel in Doornenburg. Alle leden zijn welkom.

Openingsavond A.K.G. de Narrenpoel met Seven Days Music

ANGEREN - Heb je nu al zin in de carnaval, en kun je niet wachten tot de dolle dagen van 2015???

Kom dan carnaval vieren tijdens de openingsavond van A.K.G. de Narrenpoel op

zaterdag 15 november 2014 in het dorpshuis.

De regionale topband Seven Days Music zal er samen met jullie een topfeest van maken!!

Zet deze datum alvast in je agenda en kom gezellig meefeesten.

Wij hopen jullie allemaal te ontmoeten op zaterdagavond 15 november in het dorpshuis, vanaf 20.11 uur, voor een gezellig feest!! Entree €7.50. Jaarkaarthouders hebben gratis toegang.

In een Oogopslag Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

Vrijdag 17 oktober

14.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en Aalmoezenier Crolla en het Gemengd Koor

                                                                                                                                         Huwelijksviering van Paula Plugaru en Christian Mattijssen

Zaterdag 18 oktober

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Dames & Herenkoor

Zondag 19 oktober

10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastor Bulthuis en het Groot koor uit Huissen-Zand

10.00 u. St. Martinus Doornenburg, Communieviering met Pastor van Cuijk en het Herenkoor

Gevonden

BEMMEL - Op donderdag 2 oktober s er ter hoogte van het Vossenhol 6 (huisarts Egging) een (kinder)bril gevonden.

De bril is af te halen bij het kantoor van Het Gemeente Nieuws, Klappenburgstraat 30A, Bemmel, 0481 464770.

Naast herstofferen is het nu ook mogelijk meubelstof te reinigen Ambachtelijk Meubelstoffeerderij Van Olderen: van oudsher een naam van hoogstaande faam

Foto: Martien Holthuis

HAALDEREN – Je ziet de bus van Ambachtelijk Meubelstoffeerderij A.J.J. van Olderen steeds vaker in de regio rijden. Een bedrijf uit 1966; destijds opgericht door de vader van de huidige eigenaar Arie-Jan. Zijn vader wist het bedrijf tot op grote hoogte te brengen, Arie-Jan weet ook deze kwaliteit te leveren en er zelfs nog extra diensten aan toe te voegen. Sinds enige maanden kan de klant zelfs (stofbeklede) meubelen laten reinigen.

Arie-Jan oefent dit ambachtelijk beroep met veel plezier uit. Een ambacht, dat dreigt verloren te gaan. Dat is jammer, want veel oude meubelen verdienen een volgend leven. Is het niet om de kwaliteit, dan wel om de emotionele waarde.

De klant kan voor alle zitmeubelen bij Arie-Jan van Olderen terecht. Stof en ander materiaal kan in het atelier worden uitgezocht. "We maken de meubels naar de wensen van de mensen. Kleine reparaties verricht ik ook. Zelfs voor wie kleiner gaat wonen, kan een bank ingekort worden tot een tweezitter. Of maak een fauteuil hoger, lager of zelfs minder diep. Zo hou je je eigen favoriete meubelen!

Doordat Arie-Jan zonder personeel werkt en zijn atelier aan huis heeft, weet hij zich ook prijstechnisch in concurrerende zin te onderscheiden. En afspraak is afspraak: een meubel maandag opgehaald is aan het eind van de week gestoffeerd terug!

Heeft uw meubel een nog goede, maar smoezelige stof? Informeer dan eens naar het professioneel reinigen ervan (met garantie)!

Stoffeerderij Van Olderen is gevestigd aan Van der Mondeweg 7 in Haalderen; telefoon 0481 450671 / 06 53810537.

RegioBank blijft de bank in de buurt

BEMMEL - Steeds meer banken sluiten hun bemande vestigingen. Mensen hebben daardoor niet meer een bank in de buurt waar zij persoonlijk over hun geldzaken kunnen praten. RegioBank denkt dat het ook anders kan. Waar andere banken zich terugtrekken, komt RegioBank daarom naar de mensen toe. Want de behoefte om dichtbij huis persoonlijk advies over financiële zaken te krijgen is nog steeds groot. Bovendien is een bank goed voor de economie en de leefbaarheid van dorpen en kleine kernen.

Obdam Financieel Advies in Haalderen en inmiddels ook in Bemmel: "Mensen willen voor hun financiële zaken nog graag persoonlijk advies en contact. Waar andere banken zich terugtrekken, blijft RegioBank dichtbij. Wij geloven dat een bank in de buurt zorgt dat de omgeving levendig blijft."

Lokale verbondenheid

"Onze klanten willen dichtbij huis over hun financiële zaken kunnen praten. Liefst met iemand in de buurt die je kent. Als adviseur van RegioBank blijf ik aanwezig in Haalderen en inmiddels ook in Bemmel. Ik voel mij zeer verbonden met de regio. Ik weet wat de lokale gewoonten zijn en wat er speelt", aldus Rinus Obdam. "Uniek is dat ons kantoor in Haalderen als één van de weinige banken in de regio ook nog over een kasfunctie beschikt. RegioBank is net als andere banken een complete bank. Klanten van RegioBank kunnen betalen, sparen, hypotheken, verzekeringen, alles. Met een goede prijs voor de producten en een aantrekkelijke rente op onze spaarrekeningen en hypotheken. Alles prettig en vlot geregeld. Met veel persoonlijk aandacht en gevoel voor service. En dat alles onder één dak."

Een kerstpakket van het platteland

Het kerstpakket is zelf samen te stellen uit het hele assortiment van boerderijwinkel De Geer. Foto: Sjaak Veldkamp

GENDT - Het kerstpakket komt van oorsprong van het platteland. Voor bedrijven en instellingen is en blijft een kerstpakket nog steeds het meest populaire kerstgeschenk om te geven. En het mag duurzaam, streekgebonden en gezond zijn. Met deze drie eigenschappen biedt boerderijwinkel De Geer in Gendt een onbegrensde keus. Een kerstpakket van het platteland heeft een verhaal en is mooi om te geven.

De geschiedenis van kerstpakketten gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. Bewaren van etenswaren was in de wintermaanden niet eenvoudig. Elke traktatie werd als een luxe beschouwd. Mensen die bij boerengezinnen langs de deur kwamen om deze een fijne kerst te wensen, werd eten en drinken aangeboden. Het boerenpersoneel kreeg op tweede kerstdag vrij om naar hun familie te gaan, zij kregen een mand mee met lekkere en nuttige producten voor het gezin. Dit maakte de thuiskomst extra feestelijk en werd ook wel beschouwd als blijk van waardering voor het harde werk.

Later is deze mand met lekkernijen overgegaan in een echte traditie voor vele Nederlanders in de vorm van kerstpakketten. Veel werknemers en families beschouwen het ontvangen en uitpakken van een kerstpakket een traditie om het jaar mee af te sluiten.

Ondernemers, maar ook particulieren, kunnen uit het hele assortiment van boerderijwinkel De Geer zelf de kerstpakketten samenstellen. Het assortiment is streekgebonden en divers. Zoals originele cadeauartikelen, boerderijkaas, jam, bier, wijn, sauzen en fruit uit eigen boomgaard. U kunt samen met ons een pakket naar uw wensen samenstellen. Wij bieden pakketten voor elke beurs.

Boerderijwinkel De Geer, Flierensestraat 5 Gendt. www.boerderijwinkeldegeer.nl.

Geheel vernieuwde Albert Heijn in Gendt

GENDT - Op 21 oktober om 16.00 uur is iedereen uitgenodigd om (op)nieuw kennis te maken met de geheel vernieuwde Albert Heijnwinkel in Gendt.

"Twee weken lang zijn we met man en macht bezig geweest om de winkel te vergroten, het assortiment flink uit te breiden en om er weer een geweldige, maar vooral gezellige winkel van te maken. Onze groente- en fruit afdeling is nu nog ruimer van opzet en onze vleeswaren en kaasafdeling ziet er nog lekkerder uit. Kortom, er is enorm veel veranderd, behalve onze medewerkers, want u wordt nog steeds geholpen door dezelfde vertrouwde gezichten."

Na een korte feestelijke openingshandeling die gedaan wordt door burgemeester Marianne Schuurmans en eigenaar Hans Geveling, kan iedereen zelf kijken hoe mooi het geworden is. "We hebben diensten toegevoegd zoals een afhaalpunt voor pakketjes van Bol.com en voor gedistilleerde dranken hoeft u bij ons de winkel niet uit. Met deze nieuwe diensten hopen we dat het doen van uw boodschappen nog makkelijker wordt."

"We zien u graag tijdens onze feestelijke openingsweek, met heel veel leuke verrassingen, lekkere proeverijen en zeer scherpe aanbiedingen. Let daarom op uw brievenbus volgende week voor de folder met alle openingsactiviteiten en spectaculaire aanbiedingen. Graag tot ziens bij Albert Heijn Gendt, Peter van Appeldoorn, uw supermarktmanager."

Inspirerende eerste avond Rabo Starterstraject

Sjoerd Bakker geeft een inspirerende presentatie over ondernemerschap

BETUWE - De Rabobank deelt graag haar kennis met ondernemers. Daarom organiseert de bank dit najaar het Rabo Starterstraject voor startende ondernemers. Maandag 6 oktober vond in Elst de eerste avond plaats.


Tijdens de eerste sessie vertelde ondernemer Sjoerd Bakker (Shake The Counter BV) vol passie zijn verhaal over ondernemerschap. Deze presentatie leverde veel enthousiaste reacties op. "Inspirerende eerste avond over ondernemersvaardigheden!" en "Na deze avond ben ik zo enthousiast geworden, ik wil meteen aan de slag als ondernemer!"

Maandag 13 oktober stonden fiscale en juridische zaken centraal. De volgende thema's komen nog aan bod: 27 oktober: Bankzaken en verzekeringen, 3 november: PR en marketing en 17 november: Afsluiting met netwerkborrel. Kennis delen. Zo investeren we samen in ondernemers.

Herfststukjes maken in De Zilverkamp Huissen

HUISSEN - Zaterdag 18 oktober is er in winkelcentrum De Zilverkamp een herfstactiviteit.

"We gaan herfststukjes maken. De herfst is helaas echt gepasseerd en we moeten er aan geloven. Tussen 11.00 en 14.30 uur zullen we dit gaan doen. Gebruik eikeltjes, stokjes, roosjes, kastanjes enzovoort. Knutsel je eigen herfststukje en kom langs! Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp."

15 / 32

16 / 32

17 / 32

Ingezonden brief

HIJ en ZIJ


Hij heeft een hobby, radio en tv maken en vooral zelf veel in beeld zijn. Zij is zijn steun en toeverlaat en ondersteunt op alle fronten.


Je kunt het werk niet alleen aan en zegt een leerbedrijf te zijn en zoekt vrijwilligers. De vrijwilligers komen en gaan. Je hobby loopt uit de hand en voordat je het weet heb je een bedrijfje/stichting. Hij organiseert een kerstmarathon en het Huissens publiek geeft gul, gemeenschapsgeld noem je dat. Daarvan kopen hij en zij nieuwe apparatuur voor hun grote hobby.


En dan ontbreekt het aan een zendmachtiging. Inventief zijn hij en zij en richten een nieuwe Stichting op. Uiteraard een stichting zonder Raad van Toezicht. Mobiliseren politiek en een bevriend echtpaar die zorgen voor een zendmachtiging. Ook levert het een nieuw bestuurslid en een vakbekwame tv-maker op, daarnaast een PBO (Programma Beleidsbepalend Orgaan) van dertien personen.


Meer kapiteins op het schip is echter niet de bedoeling, de zendmachtiging is binnen. En dat op grond van de grote groep vrijwilligers. Werk je toch gewoon het bevriende echtpaar eruit en maak je het leven van de vrijwilligers zuur. Dit had tot gevolg dat het PBO niet werd geïnstalleerd. Vrijwilligers gaan lopen vanwege mismanagement van hem. Zij, op papier het enigste bestuurslid van de stichting, zorgt voor onbehoorlijk bestuur.


De ontstane reuring zorgt ervoor dat hij en zij hun functies neerleggen. Het bestuur, zij dus, doet niets richting vrijwilligers. Het lijkt erop dat hij en zij echt hun functies over willen dragen, inclusief de apparatuur bekostigd door het Huissense gemeenschapsgeld. Vijf vrijwilligers willen het nieuwe bestuur worden. Wat een aanbod als je zo in de hoek zit waar de klappen vallen. Maar nee hoor. De ene na de andere eis wordt gesteld.


Enige weken later herhaalt deze situatie zich, met het aanbieden van een compleet interim-bestuur. Het opgestelde convenant werd echter niet getekend. Nog erger, de onvolledig aangeleverde overname stukken mochten slechts twee uurtjes bekeken worden. Een kopie of een foto daarvan maken werd verboden.


Nu zitten hij en zij met een zendmachtiging in hun maag, een uit 1 persoon bestaand bestuur, en geen vrijwilligers meer. Die stoppen per 13 oktober. Aan de zendmachtiging zit wel verbonden dat hij en zij de verplichting hebben uitzendingen te verzorgen gedurende de contractperiode van vijf jaar. Zover als bekend zijn bestuurders van een stichting hoofdelijk aansprakelijk. Of hebben hij en zij daar heel slim ook iets op bedacht?


Ja en dan die subsidie van de Gemeente. Gaan zij die nog betalen bij dit wanbeleid? De toekomst zal het leren.

Tot slot, hij en zij zijn betrokken bij de regionale zender Lingewaard Lokaal en wie weet gaan hij en zij samen wel verder!


En dan geschiedt een wonder. Donderdag eind van de middag verschijnt het bericht dat zij alsnog het convenant heeft getekend. Fijn voor al die vrijwilligers die vooralsnog de uitzendingen nu blijven verzorgen. Fijn voor hij en zij die de kans hebben van een zware last verlost te worden. Zwaar voor het uit vijf personen bestaande beoogde interim-bestuur. Eindelijk kunnen zij hun onderzoeken beginnen, weliswaar twee maanden te laat. Er is weer hoop! Ook voor de gemeente, waarvoor het een hoofdpijndossier is geworden.


Weten we voor 1 december eindelijk de oplossing voor deze soap? Ik hoop het van ganser harte!

B. Gerritsen Huissen

Duo Van der Ploeg - Van Bezooijen wint na spannende strijd 39 koppels aan start koppeltijdrit Verzetje

BEMMEL - In het eerste weekend van oktober werd de open koppeltijdrit van TWC 't Verzetje uit Bemmel verreden. Duo's van binnen en buiten de vereniging streden met elkaar over een afstand van bijna twintig kilometer over de dijk van Bemmel naar Angeren. Het weer zat helaas niet mee. Aan het begin lichte regen, maar de laatste koppels fietsten zelfs door stevige buien.

Bij de senioren finishten de eerste drie koppels binnen een halve minuut van elkaar. In 25 minuten en 35,12 seconden legde het Verzetje-duo Cor van de Ploeg/Joost van Bezooijen beslag op de eerste plaats; de gemiddelde snelheid: 46,2 km. De strijd om de tweede plaats was bijzonder spannend: Michiel Ahoud/Mark de Langen waren 2,25 seconden sneller dan Marcel Alma/Arnaud Hurenkamp.

Bij de junioren won het koppel Stijn van Veelen/Alden Chazan met een gemiddelde van 42 km per uur. Bij de dames bleek het koppel Jet Jansen/Gonnie van de Vecht het snelste.

De jeugd tot en met twaalf jaar met ouder reed een afstand van 6,1 kilometer. Vader en zoon Rene en Bram Gerritsen wonnen de tijdrit 10 minuten en 11 seconden. Jelle Baks en Cor van der Ploeg fietsten naar de tweede plaats. Tenslotte won het duo Sjoerd van der Post/Yan Disselhout de tijdrit bij de jeugd tot en met twaalf jaar. Tweede werd Gijs en Remco Maassen op slechts elf seconden.

Met deze succesvolle koppeltijdrit werd het wegseizoen 2014 afgesloten.

Tweestroom Heren HS1 pakt de volle buit

GENDT - De Nevobo schonk in de week van 4 tot 12 oktober extra aandacht voor de scheidsrechters in clubverband. Tweestroom had hier ook aandacht voor, middels een kleine attentie voor iedere scheidsrechter, ook voor een gastscheidsrechter.

Tweestroom-DS1 ontving streekgenoot Kidang-DS2 en nam in de vijfde set de overwinning (3-2). Dames-2 speelde thuis tegen Vocasa-DS6 en verloor de eerste set. Hierna werd er lustig de punten gehaald (3-1).

Tweestroom-DS4 ontving Pegass-DS11 en kon alleen de derde set winnen (1-3). Dames-5 ontving streekgenoot Kidang-DS5, kon in de eerste en vierde set aan de overwinning ruiken. Helaas was het net niet (0-4). Tweestroom-HS1 ontving Voreo-HS3 waarbij de bond als prognose (0-4) had opgegeven. Echter de mannen vochten als leeuwen; hetgeen een klinkende overwinning opleverde (4-0).

Aspiranten Tweestroom-MB1 gingen op bezoek bij Hurry-up-MB1en gaven de eerste set weg. De andere sets werden ruim gewonnen (1-3). Meisjes-MB2 speelde uit bij Trivos-MB4 en won de vierde set (3-1). Tweestroom-MC1 ging op bezoek bij V.C.V-MB3, boekte in de eerste set een krappe overwinning.(25-27) Hierna had men minder moeite om de wedstrijd te winnen (0-4). Meisjes-MC4 ging op bezoek bij Trivos-MC2, maar kwam amper in hun spel (4-0).

De TV uitzendingen zijn te zien op UPC Kanaal 31 (analoog 14+) op de website lingewaardlokaal.tv uitzending live.

TV Programmering:

Zondag 12.00 uur: Nieuwe Lingewaard Lokaal Info uitzending met nieuws en studiogasten uit de gemeente Lingewaard. Deze uitzending wordt elke dag om 08.00u - 15.00u - 17.30 u - en 22.00u herhaald. De uitzending is ook rechtstreeks te zien via www.lingewaardlokaal.tv. Uitzending live. En via glasvezel KPN Kanaal 629. UPC kanaal 31.

De radioprogramma's zijn te horen op FM 93.6 en kabel 93.1 onder Tekst TV en op kanaal 379 op KPN glasvezel.

Radio Programmering:

Maandag 20.00 – 22.00u That's Music – presentatie Alfred Danjé. Om je werkweek verder goed door te komen. Met muziek vanaf de jaren 60 tot de hits en tips van nu!!

Dinsdag 20.00 – 22.00u Country Shop – presentatie Alex van Beek. In Country-shop kunt u luisteren naar country, folk, americana, bluegrass en country-pop. Er is veel aandacht voor nieuw uitgebrachte albums maar ook het oudere wordt niet vergeten.

Woensdag 20.00 – 22.00u Avondvitaminen – presentatie Carl Witjes. @Live - met wekelijks aandacht voor (minimaal) twee nummers, Rondje Hollands - wekelijks aandacht voor Nederlandse artiesten (zowel Nederlandstalig/Engelstalig). Vitamineplaat. Uit de cloud.

Donderdag 20.00 – 22.00u Muziekdossier – presentatie Hans Verduijn. De muziek kan wekelijks verschillen maar kent wel een rode draad zoals een oude hitparade, een willekeurig jaar met nieuwsberichten en muziek uit dat jaar, of een programma over een bepaalde muziekstroming zoals Ska, dialect, soul, glitterrock.

Vrijdag 20.00 – 22.00u Pop Shop – presentatie Alex van Beek. U kunt dan luisteren naar diverse soorten muziek zoals blues, rock, country, bluegrass, soul en aanverwante muziek die onder de categorie lichte muziek vallen. Alles wat met de pomuziek te maken heeft laat hij horen natuurlijk met de nodige informatie erbij.

Zaterdag 11.00 – 13.00u Hans Verduijn met Muziekdossier Extra. Afwisselend Nederlands of Duits.

07.00 – 09.00 / 15.00 – 17.00u Prettig Weekend gepresenteerd door Louis Carpaij. De radiomaker achter dit programma is de vijftig al een tijdje gepasseerd en zijn passie ligt bij de 70's en 80's. Maar ook in de 60-er jaren is er mooie muziek gemaakt en om niet al te oubollig te klinken, zitten er in Prettig Weekend ook 'n paar 90's in. Kortom de muziek en de gebeurtenissen van vandaag, in het verleden.

Zondag 10.00 u Kerkradio vanuit Eucharistisch centrum Huissen.

                        

Berichten voor TV, radio en Tekst TV kunt u sturen aan redactie@lingewaardlokaal.tv.

Verkoop Vriendenkaarten Kraonige Zwaone

Foto is van Gerdien Jansen

HUISSEN - Op dinsdag 11 november is het weer zover. 's Ochtends om 11.11 uur zal op initiatief van SHCG De Kraonige Zwaone, bij de Huussese Zwaon op de markt, het startschot van het nieuwe carnavalsseizoen worden gegeven.

Om de traditie van het Carnaval in Huissen in eren te houden, zijn De Kraonige Zwaone elk jaar weer in de weer om het Carnaval in al haar facetten uit te dragen. Telkens weer wordt geprobeerd het beste beentje voor te zetten om het Huissens carnaval zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Wordt vriend(in)!

Om het carnaval in Huissen te kunnen blijven vieren zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van carnavalisten die het carnaval in het algemeen en De Kraonige Zwaone in het bijzonder, een warm hart toedragen. Wordt daarom vriend(in) van De Kraonige Zwaone! Als vriend(in) van De Kraonige Zwaone heeft u niet alleen toegang tot alle avonden van De Kraonige Zwaone, waaronder de Pronkzitting die dit seizoen op zaterdag 31 januari 2015 zal plaatsvinden U zult ook grotere betrokkenheid bij het gezelschap ondervinden. Deze betrokkenheid wordt mede vorm gegeven door een onderscheiding die speciaal voor dit initiatief is gemaakt en door een speciale vriendenmiddag. Indien u onderdeel wilt uitmaken van De Kraonige Zwaone kunt u voor vijftig euro vriend(in) worden.

Vrienden Kaarten bestellen

Een 'Vriendenpas' is eenvoudig via de website van De Kraonige Zwaone www.dekraonigezwaone.nl worden besteld. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Loet Berdense: l.berendse@upcmail.nl

Indien u zorgt dat u zich uiterlijk voor 1 november aanmeldt, dan zorgen wij ervoor dat uw 'Vriendenpas' voor de Openingszitting van De Kraonige op 15 november bij u in huis is. U kunt dan getuige zijn van de onthulling van de Nieuwe Prins van Huusse!

Jaarprogramma Theater Kees deze week in de brievenbus! Voor ieder wat wils: toneel, cabaret, films

HUISSEN – Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen, de thuishaven van theatergroep Koperen Kees, jeugdtheater StairKees en kindertheater Kleine Kees, heeft voor ieder wat wils aankomend seizoen! U kunt niet alleen genieten van diverse toneelvoorstellingen, maar ook van cabaretoptredens, modeshows, boekpresentaties en topfilms in HD-kwaliteit.

Dit gevarieerde aanbod vindt u terug in het overzichtelijke jaarprogramma dat u deze week bij Hét Gemeente Nieuws ontvangt. Zo ziet u in één oogopslag wanneer wat te doen is in Theater Kees.

Vernieuwde website

Het jaarprogramma is ook terug te vinden op de vernieuwde website van Theater Kees, www.theater-kees.nl. Op deze, in een nieuwe huisstijl uitgevoerde, site kunt u snel en eenvoudig een keuze maken uit één van de theateronderdelen. Alles onder één dak dus! De meest rigoureuze verandering zit 'm echter in het bestelproces van de theaterkaartjes. Deze kunnen nu direct na het online bestellen worden betaald met iDeal. Na betaling worden de tickets per e-mail toegezonden. Deze worden dan bij binnenkomst in Theater Kees gescand. Geen lange wachtrijen bij de kassa meer dus!

Een greep uit het aanbod

Woensdag 5 november nemen de mannen van Nederlands' beste impro-cabaretgroep Op Sterk Water u mee op een bijzondere ontdekkingsreis. Met snelle, intelligente, hilarische en muzikale improvisaties scheren zij langs de rafelranden van de fantasie. Met een interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes en vooral virtuoze improvisatie.

Woensdag 22 oktober kunt u genieten van de familiefilm Wreck-It Ralph en op zaterdag 25 oktober van de komische actiefilm The Heat. Het theater wordt hiervoor omgetoverd in een heuse bioscoop met een negen meter breed scherm. Beide films worden vertoond in HD-kwaliteit met dolby-surround en de entreeprijs bedraagt slechts vijf euro!

Wilt u weten wat er nog meer te beleven is in Theater Kees? Bekijk dan snel het jaarprogramma of surf naar www.theater-kees.nl en reserveer de kaartjes.

Laatste koningswedstrijd van De Karper

HAALDEREN/BEMMEL - Op zondag 5 oktober werd de achtste en laatste koningswedstrijd van hengelsportvereniging De Karper gevist.

Met veertien deelnemers gingen we naar de waal om weer goed vis te vangen. Het begon met rustig en goed weer,maar na twee uur begon het regenachtig en koud te worden. De vissen hielden het vandaag ook voor gezien en lieten zich maar mondjesmaat zien. Toch was Ton de Haas de enige die flink uitpakte met liefst 35.800 kg aan de bovenkant.

Aan de onderkant was Wim van Zuilekom eerste met 4.700 kg. Hieronder de volledige uitslag:

Bovenkant: 1 ton de haas 35.800 kg, 2 mart sweers 6.280 kg, 3 michon plones 6.220 kg. 4 bert v vorsselen 4.500 kg, 5 leo klok 3.600 kg, 6 luuk dennissen 3.100 kg, 7 marcel willemsen 2.300 kg, 8 cor remie 0 kg

Onderkant: 1 wim v zuilekom 4.700 kg, 2 jurgen evers 4.600 kg, 3 menno albouts 4.050 kg, 4 eef gertsen 3.900 kg, 5 jan derksen 0 kg, 6 john boshoven 0 kg.

Uitslag eindklassement 2014 1 Koning Leo Klok 13 punten 110.700 kg, 2 Bert van Vorsselen 18 punten 94.940 kg, 3 Ton de Haas 19 punten 88.200 kg.

De wedstrijdcommissie is alle sponsors, vrijwilligers en vooral de vissers zelf dankbaar voor weer een gezellig en geslaagd seizoen.

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 21 oktober is er een open eetcafé in creatief centrum Hofstede aan de Hoefslag 28. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan kunt men zich aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Benefietavond Hofbrouwers

HUISSEN - Op vrijdag 14 november houdt de Huissense carnavalsvereniging De Hofbrouwers een benefietavond in zalencentrum De Buitenpoort in Huissen.

Aan deze avond werken verschillende Huissense buutreedners mee en een buutreedner uit Boxmeer. De Hofbrouwers hoopt met de opbrengst van deze avond toch nog activiteiten te kunnen organiseren rondom het 55-jarig jubileum, dat dit carnavalsseizoen plaats zou moeten vinden. Immers, in april van dit jaar werd bekend dat de kas van de vereniging was leeggehaald door de penningmeester.

Voor deze avond zijn driehonderd kaarten, à tien euro per stuk, beschikbaar. Deze zijn te koop vanaf 22 oktober bij Wim Kersten, Langestraat 47a Huissen, 026 3255453; Hendriette Rijfkogel, Jorisplein 1 Huissen, 06 642417769; Caroline Hopman, Gravekamp 56 Huissen (na 18.00 uur). Meer info staat op www.cvdehofbrouwers.nl.

Huwelijk Jan en Nelly Houterman in goud

HUISSEN - Zij komt uit Haalderen, hij uit Huissen, maar ze vonden elkaar daar ergens tussenin. In Bemmel, op de Teselaar om precies te zijn. Zij werkte daar als huishoudhulp, hij metselde er schuurtjes bij de woningen, maar liet de troffel altijd even rusten zodra zij passeerde.

„Toen ik op een dag naar mijn werk fietste, zagen we elkaar voor het eerst. In het voorbijgaan keek ik naar hem en hij naar mij. En daarna zijn we blijven kijken. De eerste paar keer nog kort, maar het ging al snel van kwaad tot erger", lacht zij.

Was het ene schuurtje af, dan schoof hij snel door naar het volgende, langzaam maar zeker haar kant op. Tot hij eindelijk dichtbij genoeg was en zij, als mondigste van de twee, het ijs brak met warme drank. „Kopje koffie meneer de metselaar?"

Met het dienblad met dampende kommen in haar handen wachtte ze de mannen op. Hem in het bijzonder. Flirten in de baas z'n tijd. Want eenmaal samen, kwam er van werken niet veel meer terecht.

En bleef zij naar zijn idee iets te lang weg, had hij een mooi excuus bedacht om haar binnen op te kunnen zoeken, al kun je ook overdrijven. „Kwam-ie weer aan met een lege emmer. Of hij wat water mocht pakken voor de specie. Soms wel drie, vier keer per dag. Dat begon op te vallen."

De eerste kus volgde. Net als de eerste date, in het verderop gelegen café De Roskam. Nauwelijks een jaar later al traden ze in het huwelijk en vestigden ze zich in Huissen. „Na het aanzoek ben ik meteen voor langere tijd de ziektewet ingegaan", grapt hij.

Dat ze elkaar troffen op de werkvloer is geen toeval. Die twee hebben nooit anders gedaan dan hun handen uit de mouwen steken. Geluk komt niet zomaar aanwaaien, dat dwing je af en geef je door: vader en moeder van vier kinderen, opa en oma van drie kleinkinderen.

Jan en Nelly Houterman zijn maandag 20 oktober op de dag af vijftig jaar getrouwd. Twee dagen daarvoor vieren ze hun gouden feest in besloten familiekring met een diner in Oosterhout. Dat is niet eens zo heel ver van de Teselaar, daar was alles ooit begon en op stille dagen de echo van de prille liefde nog altijd hoorbaar is.

Stedelijke Muziekvereniging Huissen houdt verenigingsconcert in De Buitenpoort

Foto: Leo Kapoen

HUISSEN - De Stedelijke Muziekvereniging Huissen geeft op zondag 26 oktober een feestelijk verenigingsconcert in de zaal van De Buitenpoort in Huissen.

Aan het concert wordt meegewerkt door het slagwerkensemble en het harmonieorkest van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Ook zal het leerlingenensemble van de harmonie acte de présence geven. Eerst met een eigen optreden, daarna zullen ze samen met het orkest een optreden verzorgen.

Het orkest onder leiding van Johan Jacobsen heeft voor dit concert gekozen voor een aantrekkelijk programma dat bestaat uit bekende film- en musical muziek. Wat te denken van 'The Lion King', van 'Shrek 2', van 'James Bond' of van 'Beauty and the Beast'. Allemaal aansprekelijke titels met herkenbare muziek.

Ook het slagwerkensemble timmert de Stedelijke Muziekvereniging Huissen weer aan de weg. Het heeft al weken uitgekeken naar dit moment. Vol trots presenteert het zich onder leiding van Marius Bongers met een programma waarin gestemd en ongestemd slagwerk elkaar leuk aanvullen.

Ditzelfde programma zal het slagwerk ensemble ook uitvoeren op 1 november in Ederveen, waar onder de titel 'Meeting Mallets drie slagwerkensembles samen een concert zullen geven.

Het concert begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. "Meer weten over het concert; de vereniging of over de orkesten? Kijk op de website www.stedelijkemuziekhuissen.nl, bel 06 13865492 of mail naar: secr.smh@stedelijkemuziekhuissen.nl."

Laatste openstelling van Ford Pannerden op 19 oktober

Foto: Vrienden van Fort Pannerden, M. Janssen.

DOORNENBURG - Bericht van Soldaten van Fort Pannerden:

"Hallo jongens en meisjes. Veel van jullie bezochten afgelopen jaar Fort Pannerden en hebben ons geholpen om alle soldaten die zoek waren, weer terug te vinden. Dat hebben jullie goed gedaan, het antwoord van de speurtocht is vaak gevonden. Vertel dit alleen niet door aan anderen, want zij moeten zelf ook maar komen zoeken! Dat kan ook in deze herfstvakantie, want het fort is op zondag 19 oktober van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Dat is trouwens de laatste keer van dit jaar. Daarna gaat het fort voor het publiek tot de lente op slot… maar voor een kinderfeestje zijn jullie wel welkom. Dan komen we zeker in het fort om jullie een gezellig bezoek te bezorgen. Misschien dat we in de kerstvakantie nog iets speciaals organiseren, houd hiervoor onze website (www.fortpannerden.eu) in de gaten.

Volgend jaar, als het weer lente is, komen we terug met nog meer leuke activiteiten: een nieuwe puzzeltocht of ander spel om samen te doen. Ook het waterkanon, wat dit jaar een groot succes was, staat weer voor jullie klaar.

Wij vonden het heel erg leuk dat jullie het afgelopen seizoen met zoveel zijn gekomen. Tot zondag 19 oktober en anders wellicht tot volgend jaar! E-mailadres: info@fortpannerden.eu."

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 16 oktober vindt er een open eetcafé plaats in het Dominicanenklooster van Huissen. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop), die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboek, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 16 oktober: bloemkoolsoep, gehaktbal met rode kool, aardappeltjes en appelmoes en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Rommelmarkt Huissen-Zand

Op 2 november houdt wijkvereniging 't Zand-Binnenveld in Huissen een rommelmarkt voor gebruikte goederen. Deze wordt gehouden in het gemeenschapshuis aan de Van Wijkstraat in Huissen van 11.00 tot 15.00 uur. De rommelmarkt is binnen, dus onafhankelijk van het weer!

Een tafel (circa 140 x 70) om te verkopen kost 12,50 euro, waarvan vijf euro borg. Een kleine tafel (circa 110 x 70) om te verkopen kost tien euro, waarvan vijf euro borg. De borg ontvangt men retour indien men na afloop de plek opgeruimd achterlaat. Het is niet toegestaan om niet-verkochte goederen achter te laten. Tevens ontvangt men twee consumptiebonnen om te besteden bij het gemeenschapshuis op 2 november (voor koffie/thee of een glaasje fris).

Het bezoeken van de rommelmarkt kost 1,50 euro per volwassene (kinderen gratis). De entree is inclusief een consumptiebon en voor de kinderen is er gratis ranja.

Wie een plek wil reserveren, dan kan dat tegen contante betaling (bij voorkeur gepast) tot 30 oktober aanstaande bij Ine Scholten, Nieuwe Diep 12.

Mooie prijzen voor raden van het juiste gewicht

Foto: Sjaak Veldkam Foto: Sjaak Veldkamp

HUISSEN - Het vleiskeure in Huissen is een traditie. Slagerij Buurman doet er graag aan mee. In de winkel was 'traditioneel' een vèrke ondersteboven op de leer geknoopt. Dit jaar waren er extra mooie prijzen te winnen door het gewicht te raden.

Drommen mensen liepen om het varken heen. Het juiste gewicht van dit varken is 96.6 kg. De winnaars zijn de familie Janssen uit Bemmel, goed voor een party-pan met warme hapjes, Jeroen Florissen uit Huissen heeft een plateau gewonnen met verschillende koude lekkernijen en de familie Teunissen uit Huissen werd verrast met een gourmetschotel.

Feest! Bij Kinder Open Podium van TOP

BEMMEL - Even stond ons podium voor de kinderen op de tocht: is er nog voldoende belangstelling, willen kinderen hun kunsten nog vertonen of komen ze liever naar een voorstelling? Maar na een zeer succesvol Kinder Open Podium afgelopen seizoen was die twijfel snel van de baan. TOP heeft besloten, met steun van de Rabobank, ook dit jaar de Bemmelse jeugd van vier tot twaalf de kans te geven aan toekomstige roem te ruiken.

Dus, wil je komen dansen, zingen of toneelspelen? Een mooi verhaal vertellen of muziek maken misschien? Durf je alleen, of wil je samen met je vrienden optreden? Het kan allemaal deze middag: het podium is voor jou. TOP zorgt er voor dat jullie goed in de spotlights staan en dat het geluid tot op het Kinkelplein te horen is! Alle kinderen die optreden krijgen een kleine verrassing.

Het thema van deze middag is dat van de Kinderboekenweek. En wat een thema: Feest! Het moet toch niet moeilijk zijn om daar met zijn allen een geweldige middag van te maken. Wil je optreden? Stuur dan een mailtje naar: kop@topbemmel.nl. Je publiek mag gratis naar binnen!

Het Kinder Open Podium is zondag 26 oktober om 14.30 uur. De foyer is open vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis. Meer info staat op www.topbemmel.nl.

Project Gezinsondersteuning

Foto: Roelof Pot

LINGEWAARD - Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Een luisterend oor, een steuntje in de rug kan dan heel waardevol zijn. Gezinsondersteuning is er voor mensen die tijdelijke wat extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het opvoeden van hun kinderen. Zij kunnen gekoppeld worden aan een vrijwilliger die hen daarbij gaat helpen. Projectcoördinator Susan Weerd zal een aanvraag beoordelen en de juiste match maken tussen gezin en vrijwilliger.

Heb je ervaring met opvoeden en vind je het leuk om dit met anderen te delen? Word dan nu vrijwilliger bij het project Gezinsondersteuning!

Waarover beschikt de vrijwilliger? Ervaring met opvoeden; Aandacht en tijd (minimaal een dagdeel per week); Goede sociale vaardigheden en goed kunnen luisteren; Gelijkwaardigheid en vertrouwen uitstralen; Stimuleren van eigen kracht.

Wat bieden we? Training ter voorbereiding; Persoonlijke coaching & intervisie; Mogelijkheid om eigen ervaring/talenten in te zetten en te ontwikkelen; Thema bijeenkomsten; Vergoeding van onkosten; Vrijwilligersovereenkomst.

Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld. We gaan uit van de filosofie dat mensen een schat hebben aan ervaringen, bekwaamheden, deskundigheid en kennis, zogenoemde ervaringsdeskundigheid. Maar bovenal beschikken zij over menselijke kwaliteiten zoals optimisme, zorgzaamheid, humor, vriendelijkheid en flexibiliteit.

Meer weten over dit project, kijk dan op de website of neem contact op met Susan via mail: s.weerd@swlingewaard.nl of bel: 06 13966541.

Met Sancta Maria kan SCC het Stadhues over jaar in gebruik

Ruim twee jaar wordt er al gesteggeld over de toekomst van het voormalig klooster Foto: Sjaak Veldkamp

BEMMEL – De mogelijkheid om vijftig bewoners van Santa Maria tijdelijk te huisvesten in het Stadhues betekent een positieve impuls voor een snelle totstandkoming van een sociaal cultureel centrum in Huissen. Wethouder Theo Janssen ziet in de combinatie van zorgfunctie en culturele activiteiten veel voordelen. Het college heeft besloten architectenbureau Harmonische Architectuur in Voorstonden opdracht te geven een schetsplan te maken met een kostenraming. Het bureau heeft veel ervaring met historische gebouwen.

(van de redactie)

Betuwe Zorgcentra gaat in 2015 Sancta Maria vervangen door nieuwbouw. Het college is gevraagd of een gedeelte van het Stadhues geschikt gemaakt kan worden als tijdelijke huisvesting voor vijftig cliënten. Het college staat niet onwelwillend tegenover dit verzoek en laat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Ruim twee jaar wordt er al over gesteggeld om het voormalige gemeentekantoor te bestemmen als sociaal cultureel centrum. Janssen zegt het niet hardop, maar hij spreekt niet tegen, dat het vorige college veel te weinig daadkracht heeft getoond. Het huidige college wil doorpakken, ondanks dat ze niet op één lijn zitten met het Stadhues Comité, zegt Janssen. Het comité heeft voor eenderde de bezetting in het Stadhues rond. De rest komt volgens het comité wel als het centrum eenmaal in gebruik is. En dat ziet Janssen niet zitten. "We praten wel over een exploitatietekort van twee ton." Lingewaard moet op de centjes letten, zo was ook het devies bij de ontwikkeling van Providentia in Gendt en de Kinkel in Bemmel, zo legt Janssen uit.
De resterende tweederde deel, waarvoor het Stadhues Comité geen invulling heeft gevonden, kan verbouwd worden tot vijftig woonkamers en ander noodzakelijke faciliteiten voor Sancta Maria.

Betuwe Zorgcentrum is bereid een flinke huursom te betalen. De verbouwingskosten komen voor rekening van de gemeente. Wethouder Janssen gaat op zoek naar een investeerder die over twee jaar de leeggekomen zorgwoningen in het Stadhues wil overnemen. Janssen ziet ook nog een sociaal aspect als Sancta Maria in het Stadhues terecht kan. "Mocht het plan niet doorgaan, dan zullen de ouderen ergens op Loovelden gehuisvest worden. Daar worden ze niet gelukkig van. In het Stadhues kunnen de mensen lekker in het centrum van Huissen blijven wonen."

Naar verwacht komt het college in december met een definitief voorstel met kostenplaatje naar de raad. Janssen wil dan een intentieverklaring van een investeerder op zak hebben. Geeft de raad straks groen licht dan heeft Huissen over een jaar een sociaal cultureel centrum in een Stadhues met veel reuring, zo is de verwachting van Janssen.

Koffieconcert Ons Verzetje

DOORNENBURG - Op zondag 26 oktober houdt gezelligheidskoor Ons Verzetje zijn jaarlijks terugkerende koffieconcert onder het motto 'Wij zingen voor u!'.

Om 10:30 uur is de zaal in het ontmoetingscentrum Doornenburg open en de aanvang is gepland om 11:00 uur; de laatste klanken zullen om ongeveer 13:00 uur klinken.

Dirigent Wim Zweers uit Zevenaar heeft weer gezorgd voor een nieuw repertoire waarbij ook enkele solisten uit eigen koor zullen optreden. Het belooft een paar gezellige en ontspannende uurtjes te worden. De toegang is gratis.

Zeemanskoor Schip Ahoy bij Gendtse Ouderenvereniging

GENDT - Zondagmorgen 19 oktober verzorgt het zeemanskoor Schip Ahoy het jaarlijkse koffieconcert bij de Ouderenvereniging Gendt.

Het koor heeft in haar nog korte bestaan al een behoorlijke reputatie opgebouwd met succesvolle optredens in onder andere verzorgingscentra, op braderieën en korenfestivals. Het repertoire bevat diverse lekker in het gehoor liggende melodieën waar het prettig naar luisteren is.

Voor vijf euro inclusief koffie met cake kunnen ook niet-leden dit vrolijke koffieconcert bijwonen. Zoals gebruikelijk is er ook weer een verloting met mooie prijzen. Anders dan in het jaarprogramma van de OVG staat aangegeven, is de aanvang van het concert 10.30 uur en vindt plaats in zaal Tinneveld aan de Dorpstraat.

Wonderbaarlijk improvisatieavontuur

HUISSEN - Woensdag 5 november kunnen cabaretliefhebbers in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen genieten van het wonderbaarlijke improvisatieavontuur van impro-cabaretgroep Op Sterk Water. Met een interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes en vooral virtuoze improvisatie nemen de mannen van Op Sterk Water de bezoeker mee op een bijzondere ontdekkingsreis.

Met snelle, intelligente, hilarische en muzikale improvisaties scheren ze langs de rafelranden van de fantasie, vissen ze naar de meest verbluffende verhalen en voeren ze de bezoeker in een kolkende stroom mee tot voorbij de horizon van de verbeelding. Langs griezelig herkenbare situaties en langs plekken waar geen mens ooit is geweest. De Volkskrant beloonde Op Sterk Water met een viersterren-waardering. 'Voor deze club is maar één slogan denkbaar: Op Sterk Water, er is geen betere,' zo publiceerde de Volkskrant.

Ga het avontuur aan en beleef vanaf 20.00 uur een avond die u nooit eerder beleefde! Kaarten kosten 16,50 euro en zijn te bestellen via de vernieuwde website www.theater-kees.nl (bekijk hier ook een impressie) of via (026) 325 20 83.

24 / 32

ParticipatieRondje van wethouder Johan Sluiter

Foto: SWL

GENDT - Op de koffie bij ParticipatiePunt Gendt, vrijwilligers van het PP en de activiteiten delen hun ervaringen, successen en knelpunten. Daarna een kijkje nemen bij Over & Weer – kledingruil, het kersverse participatieproject in samenwerking met Driestroom. Afsluiten met een gezonde leefstijl lunch verzorgd door de Buurtsportcoaches. Voor wethouder Johan Sluiter en Mariska Belliot (medewerker Sociaal Beleid) was het een goed gevuld Rondje Participatie, waarmee zij een kijkje konden nemen in de keuken van SWL.

"Het is slechts een tipje van de sluier die we afgelopen woensdagochtend konden laten zien op het gebied van het kunnen meedoen in de samenleving. Graag nodigen we hem nog eens uit bij een van de Repair Cafés, KoffieochtendPlus, Open Eetcafé om met de mensen die als vrijwilliger aan de slag zijn of diegene die gebruik maken van deze collectieve voorzieningen van gedachten te wisselen."

"Maar ook willen we hem graag in gesprek laten gaan met een zorgvrijwilliger, een budgetcoach, een klusvrijwilliger of een van onze andere vrijwilligers en natuurlijk ook met onze gedreven professionals. Samen helpen wij het meedoen mogelijk maken!", aldus SWL.

"Ook benieuwd naar wat SWL voor jou kan doen, kijk op www.swlingewaard.nl."

Damvereniging VBI haalt uit tegen Hijken

HUISSEN - De tweede ronde van de nationale competitie pakte opnieuw grandioos uit voor damvereniging VBI. Na winst in de vorige ronde werd nu de regerende landskampioen Hijken volledig het bos ingestuurd. Net als tegen Culemborg werd het een 13-7 overwinning.

Gérard Jansen zette het eerste resultaat neer in een technisch hoogstaande partij. Het evenwicht werd nooit verbroken en remise was het logisch resultaat. Nieuwkomer in de Huissense garde Yuriy Lagoda kon zich coryfee Roel Boomstra van het lijf houden. Ondanks flinke druk werd het een gelijkwaardige remise.

Guntis Valneris sleepte na een drukpartij de eerste winst binnen. Nadat Pepijn van den Brink wat minder uit de opening kwam koerste hij aan op een gelijkwaardige remise. Maarten Linssen, na ruim twintig jaar op zijn thuishonk teruggekeerd, deed goede zaken. Na een heel mooie klassieke partij werden de vaandels gestreken.

Johan Krajenbrink zocht de aanval. Zijn tegenstander pareerde goed en de vrede werd getekend. Alexander Baljakin lanceerde een prachtige aanval. Op onnavolgbare wijze wist zijn tegenstander de remise nog te pakken. De tweede winstpartij kwam van Geert van Aalten. Langzamerhand nam de verdediging van zijn tegenstander in kracht af. Hij kwam tenslotte in een verlopen spel terecht.

Bij Jos Stokkel gebeurde er in zijn partij eigenlijk weinig en dat liep logischerwijs uit naar remise. Joost Hendriksen gaf de Huissense overwinning nog meer glans. Zijn tegenstander kwam in de problemen en Joost profiteerde met een vlotte overwinning.

Kom topfilms kijken in Theater Kees!

HUISSEN - In oktober en november kunnen filmfanaten in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen voor slechts vijf euro genieten van een aantal topfilms voor jong en oud. Het theater wordt hiervoor omgetoverd in een heuse bioscoop met een 9 meter breed scherm. De films worden vertoond in HD-kwaliteit met dolby-surround.

Wreck-it Ralph (animatie)

Woensdag 22 oktober 14.00 uur

'Wreck-it Ralph' is de slechterik in een arcadegame, maar zou graag net zo geliefd zijn als de perfecte 'Fix-It Felix', de held uit het spel. Als de kans zich voordoet, stapt hij stiekem over naar het schietspel Hero's Duty om daar een medaille te winnen. Hiermee denkt hij ook een gerespecteerde held te kunnen worden, maar dit loopt helemaal verkeerd.

The Heat

Zaterdag 25 oktober 20.00 uur

Sarah Ashburn (een rol van Sandra Bullock) is een methodisch onderzoeker bij de FBI. Zij staat bekend om haar superioriteit en arrogantie. Shannon Mullins (Melissa McCarthy) is een politieagente in Boston. Zij heeft een grote bek, een kort lontje en pakt de meest moeilijk te vangen criminelen op. Geen van beiden had ooit een partner, of zelfs een goede vriend. Als deze twee wilde, onverenigbare dames door de wet worden gedwongen hun krachten te bundelen, gebeurt het ondenkbare.

The wolf of wall street (16+)

Zaterdag 15 november 20.00 uur

Eind jaren '80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten.

Last Vegas

Vrijdag 28 november 20.00 uur

Het verhaal draait om een oudere man (Michael Douglas) die op het punt staat te trouwen met een vrouw die half zo jong is als hij. Voordat hij in het huwelijksbootje stapt, besluit hij zijn drie beste jeugdvrienden uit te nodigen in Las Vegas voor een vrijgezellenfeest. Het feest begint plezierig, maar de spanning stijgt al snel.

Kaarten zijn bestellen via www.theater-kees.nl. Kom, kijk en geniet!

Eerste plaats dj-contest in Huissens partypaleis prooi voor Flo & Jeff Duo wint Buitenpoort Beats DJ Battle

HUISSEN - Florian de Ligt en Jeffrey Smink alias Flo Phielix & Jeff Smink uit Westervoort en Duiven hebben De Buitenpoort Beats DJ Battle gewonnen. Het dj-duo uit Duiven en Westervoort bleef daarmee zaterdagavond/-nacht nummer 2 Sjoerd Driessen (dj-naam: Sam Modelo) en nummer 3 Jesty Moeliker?(alias Dirtyjaxx) voor.

De twee draaiden een heerlijke set vol puur dansbare house en mixten er en passant ook enkele dancefloorfillers in. Onder meer uit 1989. Een extra criterium en/of opdracht die de finalisten vooraf door hadden gekregen. Een andere was de set van de vorige dj goed en soepel overnemen.

De jury lette verder op criteria als mixing skills, opbouw set, platenkeuze en interactie met het publiek. Op alle punten scoorden zij het hoogst. En daarom was de jury (bestaande uit de bekende dj's DJ Antoine (Peters) en Orson Welsh? en dj/medeorganisator Hans Schmeinck alias Kinki Sminki) eensluidend in haar oordeel en kregen Florian en Jeffrey de eerste plaats van de (eerste) Buitenpoort Beats DJ Battle toebedeeld.

Het Liemerse duo won een breedbeeld LED-tv van Janssen Elektro Service Huissen, een studiosessie met dj/producer Orson Welsh en een optreden op een dancefeest in De Buitenpoort of in een andere venue.

Publiek grote winnaar

De nummers twee en drie ontliepen elkaar in punten bijna niets. Toch ging het zilver naar Sjoerd/Sam Modelo omdat hij op de eerder genoemde twee extra criteria veel beter scoorde. De Arnhemmer won met zijn tweede plaats een luxe behandeling bij Raf Kappers Huissen, een exclusief drankenpakket van De Buitenpoort/Jac Bongers Drankenhandel uit Nijmegen en tickets voor een danceparty.

Jesty/DirtyJaxx eindigde dus nipt op de derde plaats. Hij scoorde prima op 'opbouw set', 'mixing skills' en 'platenkeuze'. De jonge Huissenaar ging er vandoor met een exclusief boxershortpakket van Juul Bodyfashion Huissen, een selectie van bieren van De Buitenpoort/AB InBev en tickets voor een danceparty.

Het publiek was de grote winnaar met zoveel goede dj's en dansbare muziek. Als klap op de vuurpijl sloten de juryleden Antoine en Orson Buitenpoort Beats ook nog eens knallend af met een unieke back-to-back set.

27 / 32

Tot laat in het jaar kleur in tuin en op terras Ze zijn er weer: de winterviolen!

HUISSEN – Het winterviooltje is als een knipoog in tuin en terras. En veel viooltjes zijn heel wat knipoogjes! Deze bloemen brengen in donkere tijden extra kleur en fleur rondom huis. Ze staan prachtig in bakken en borders. En bij kwekerij Gerritsen kiest u uit meer dan honderd soorten!

Wie volop van de winterviolen wil genieten, koopt ze rechtstreeks van de kweker. Kwekerij Gerritsen heeft ze speciaal voor de particuliere verkoop gekweekt. In grote potten, zodat er weer een seizoen lang van genoten kan worden.

Kwekerij Gerritsen is dé specialist in deze regio als het om winterviolen gaat. Je vindt hier altijd het allernieuwste op dit gebied en... je kunt er in de kas zelf je viooltjes uitzoeken. Neem gerust het bakje en de potten mee, waarin ze moeten staan en zoek de beste kleurcombinaties uit!

De viooltjes zijn van hoge kwaliteit tegen een alleszins vriendelijke prijs en kunnen tegen een nachtvorstje! Ga maar eens naar al dat moois kijken. En kijk ook eens naar die prachtige heideplanten en gaultheria's met fraaie rode bessen. Ook siergras, laurier en palmpjes doen het dit jaargetijde goed.

En boomschors, potaarde, hydrokorrels of tuinaarde nodig. Ook dat wordt geleverd door Wilbert en Anita Gerritsen. Ze geven graag het juiste advies er gratis bij!

De kwekerij is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Kwekerij Gerritsen, Polseweg 23, Huissen; telefoon 026 3251933; www.kwekerijgerritsen.nl.

'Als we dan een keer opruiming houden, doen we het ook goed' Hoge kortingen bij ScanaBouw Houtmarkt

Geert Mollen: "Als we dan een keer opruiming houden, doen we het ook goed."

HUISSEN - Geert Mollen van de ScanaBouw Houtmarkt windt er geen doekjes om. "Ons hele assortiment timmer- en tuinhout en alles wat daarbij hoort zoals isolatiemateriaal en binnendeuren, is standaard al zo scherp geprijsd dat we slechts hoogstzelden speciale aanbiedingen hebben. Maar ook wij moeten zo af en toe ruimte maken en dus ons magazijn en buitenterrein drastisch opruimen. Vandaar dat we nu een heel veel artikelen wegdoen met kortingen die oplopen van twintig en dertig tot veertig procent en meer."

Een uitgelezen kans voor de vele doe-het-zelvers die ook tijdens de opruiming kunnen rekenen op deskundig advies van Geert en en zijn collega's. Ze zijn allen vakbekwame timmerlieden die de klant graag behulpzaam zijn een klus tot een goed einde te brengen. Tegen een zeer schappelijke vergoeding worden de materialen desgewenst op maat gezaagd of anderszins bewerkt en thuisbezorgd. Van sommige artikelen ligt er een behoorlijk voorraad, van andere slechts enkele stuks. Het is dus zaak er snel bij te zijn.

U vindt de ScanaBouw Houtmarkt aan de Nijverheidsstraat 2 in Huissen. Het telefoonnummer is (026) 325 72 15. De Houtmarkt is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 13.00 uur. De Houtmarkt is ook natuurlijk ook op internet te vinden: www.houtmarkt.com en te mailen via info@houtmarkt.com.

Nieuwe menukaart met écht Griekse specialiteiten Dineren is altijd eten met plezier bij Grieks Restaurant Athene in Huissen

Foto: Martien Holthuis

HUISSEN – Al bij het vernieuwde Grieks Restaurant Athene geweest? Sinds de komst van de nieuwe bedrijfsleider Migdis heeft het restaurant niet alleen een nieuw uiterlijk kregen, maar ook een menukaart met echte Griekse specialiteiten. Het is zeker de moeite waard om er een 'avondje Griekenland' te beleven. Dan bent u vast overtuigd, dat Athene ook een prima restaurant is om er met de kerst te dineren!

Migdis heeft een behoorlijke horeca-ervaring. Hij heeft alle facetten van het vak doorlopen. Hij was onder meer kok, de functie, die hij in Huissen naast die van gastheer ook zal vervullen. Migdis weet als geen ander, hoe hij de mogelijkheden van een restaurant kan benutten. Hij ziet dan ook dat het restaurant meer potentie in zich heeft.

Allereerst heeft hij samen met de medewerkers het interieur een extra impuls gegeven. De tafeltjes, decoratie en aankleding met bloemen maken het geheel tot een sfeervolle en gezellige ruimte. Het zal een feest zijn om hier een hele avond met familie en vrienden te zijn. Daarnaast is de kaart aangepast met echte Griekse specialiteiten, bereid met olijfolie en verse kruiden. "Zoal de oude Grieken het ook maakten, geheel biologisch."

Grieks Restaurant Athene is ook hét adres voor recepties en feestjes. Voor groepen vanaf vijftien personen is een lopend buffet mogelijk. Nu ook zeven dagen per week geopend vanaf 16.30 uur en zondags vanaf 15.00 uur. En ondanks alle vernieuwingen, zijn de prijzen gelijk gebleven. Welkom bij Athene: u krijgt als welkomstdrankje altijd een ouzo!

Grieks Restaurant Athene, Vierakkerstraat 38, Huissen; telefoon 026 3252055 / 06 85059715; www.athenehuissen.com.

Automannen versterken team Wouter Hageman

Alex Haverkamp (links) en Ian Jansen zijn de nieuwe gezichten in de showroom van Autobedrijf Wouter Hageman. Foto: Sjaak Veldkamp

GENDT - Autobedrijf Wouter Hageman in Gendt heeft zijn team weer op volle sterkte. Met twee nieuwe gezichten is de ervaring, naast Ford met de merken Fiat, Nissan, Kia en Volkswagen stevig ook verankerd. Deze uitbreiding sluit naadloos aan bij de filosofie van het Bosch Car Service concept waar Autobedrijf Hageman al jaren mee werkt.

In 2011 kwam Dave Nienhaus in het bedrijf. Met nieuwe inzichten stortte hij zich met succes op de showroom. Tot dat hij een aanbod kreeg voor een directiefunctie binnen een dealerholding, een aanbod dat hij niet kon laten schieten. "Voor iedere ondernemer is het altijd even schrikken wanneer een gewaardeerde werknemer besluit het bedrijf te verlaten", zegt Wouter Hageman terugblikkend. "Gezien de kansen die er voor Dave liggen hebben wij begrip voor zijn besluit en wensen wij hem veel succes toe in zijn nieuwe functie."

Door het succes van de ingeslagen formule stond Autobedrijf Wouter Hageman al op het punt een extra showroommedewerker aan te nemen. Vanaf oktober hebben Ian Jansen en Alex Haverkamp het team compleet gemaakt. Beide mannen zijn op en top 'automannen'. Ian Jansen heeft ruime ervaring bij een groot autobedrijf. "Hier voel ik me beter thuis. Een klein bedrijf met meer eigen verantwoordelijkheid. Dat trekt me. Bij Wouter Hageman wordt je niet afgerekend op de wekelijkse verkoopcijfers. Hier is alle ruimte om een goed en persoonlijk contact met je klanten op te bouwen. Een auto verkopen betekent voor mij meer dan handel. Het geeft me een goed gevoel als ik mijn klant met zijn aankoop tevreden weg zie rijden. Dan maakt het me niet uit of het in een nieuwe auto is of in een occasion."

Alex Haverkamp is begonnen als parttime showroommedewerker. "Het is toch mooi om werk te hebben dat ook nog je hobby is", zegt hij enthousiast. Alex is met zijn laatste jaar bezig met de opleiding voor autoverkoper.

Autobedrijf Wouter Hageman: www.auto-hageman.nl

De Klussenier Gerard van Bremen uit Lent: ook voor je Velux dakraam en veranda!

Foto: Een veranda op maat en naar wens van de klant vervaardigd door De Klussenier Gerard van Bremen Foto: Martien Holthuis

NIJMEGEN/LENT – Heb je een karwei en wil je perfect afgeleverd werk? Een verbouwing, schilderwerk, de keuken of badkamer renoveren? Het zijn de dagelijkse werkzaamheden voor De Klussenier Gerard van Bremen. Vraag hem eens vrijblijvend een offerte te maken! En wist je dat Gerard ook actief is met het plaatsen van veranda's en het leveren en monteren van Velux dakramen?

Wat is er comfortabeler dan een veranda of terrasoverkapping. Heerlijk langer 's avonds genieten van je tuin of met regenachtig weer en dreigende wolken toch nog aangenaam en droog buiten kunnen zitten! Gerard van Bremen maakt veranda's op maat, zoals op de foto is te zien. Geen fabriekswerk, maar puur ambachtelijk en aangepast aan de omstandigheden.

De Klussenier Gerard van Bremen is ook erkend Velux montagepartner. Hiervoor heeft hij een speciale scholing bij Velux gevolgd. Gerard kan alle soorten en maten Velux dakramen leveren en monteren. Dat geldt ook voor alle onderdelen, accessoires en zonwering van Velux. Heb je bijvoorbeeld wazig glas in een ouder Velux dakraam? Het dakraam kan weer nieuw origineel Velux glas krijgen, in exact dezelfde maat! Dat is flink goedkoper dan totaal nieuw aanschaffen...

De prijs valt vast mee bij Gerard. De overheid helpt (tot 1 juli volgend jaar) nog eens met de verlaagde btw-regeling, waardoor het karwei nog eens vijftien procent voordeliger uitvalt.

Gerard van Bremen is gevestigd aan Zandsepad 11 in Lent; telefoon (024) 6635237/ 0613118150; www.klussenier.nl.

Groot Gymfeest bij gym- en turnvereniging Zwieps

Foto: van de KNGU

BEMMEL - Op 19 oktober houdt gym- en turnvereniging Zwieps het Grote Gymfeest. Kinderen van twee tot en met vijftien jaar kunnen deelnemen aan een uitdagend programma.

Het Grote Gymfeest is een landelijk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Het doel is om zoveel mogelijk kinderen in heel Nederland op een feestelijke manier te laten bewegen. GTV Zwieps vindt dit een belangrijk en leuk doel en zet daarom de deuren op 19 oktober open voor alle kinderen uit de buurt.

Kinderen van twee tot en met vijf jaar kunnen van 12.30 tot 13.30 uur in sporthal De Bongerd in Bemmel komen gymmen, springen, turnen en dansen. Kinderen van zes tot en met vijftien jaar zijn welkom van 14.00 tot 15.30 uur. "Heb jij zin om je herfstvakantie sportief te beginnen? Kijk voor alle informatie op www.zwieps.nl en meld je aan!"

Eerste thuiswedstrijd voor Lekdetec.nl in Bemmel

Foto: Brigitte van Heeswijk.

BEMMEL - Woensdag 15 oktober treedt het vrouwenbasketbalteam van Lekdetec.nl voor het eerst dit seizoen aan voor een thuiswedstrijd. Tegenstander is het CTO uit Amsterdam.

De ploeg uit Bemmel is het seizoen uitstekend begonnen met twee overwinningen op landskampioen Lintex Binnenland/Rotterdam; eenmaal werd daardoor de Supercup binnengehaald en daarna werd de eerste wedstrijd van de competitie ook gewonnen, al was het krap (88-86). Lekdetec.nl speelt aantrekkelijk basketbal onder de nieuwe trainer/coach René van der Wielen met veel snelheid en variatie.

Het CTO is de competitie ook goed begonnen en heeft een paar van de grootste talenten van Nederland in haar gelederen. Speelsters als Emese Hof, Esther Fokke en Janis Ndiba zijn ondanks hun leeftijd sterke eredivisiespeelsters geworden. "Wij verwachten dan ook een zeer spannende wedstrijd en nodigen u graag uit om te komen kijken!" De wedstrijd begint om 20.30 uur in sporthal De Bongerd.

Waardwonen viert start wijkvernieuwing

Directeur-bestuurders Holwerda (links) en Muilenberg (midden) en wethouder Sluiter (rechts)

HUISSEN - Op maandag 6 oktober heeft Waardwonen de start bouw van 17 eengezinswoningen en 37 appartementen in fase I van de omvangrijke herstructurering van het gebied Van Kleefstraat en omgeving in Huissen feestelijk gevierd. Een project waarin Waardwonen ruim twintig miljoen euro investeert.

Wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard en directeur-bestuurder Wim Muilenburg van Driestroom hebben samen met directeur-bestuurder Sije Holwerda van Waardwonen beton gestort voor de fundering.

Het herstructureringsproject is in twee fasen opgedeeld. De bouw van fase I bestaat uit 17 eengezinswoningen en 37 appartementen. In fase II worden 21 eengezinswoningen en 37 appartementen gebouwd. De bouw van fase II start hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2015. ] Waardwonen speelt met de nieuwbouw in op de behoefte aan eigentijdse duurzame levensloopbestendige eengezinswoningen en appartementen.

In fase II van het project worden door zorgpartij Driestroom in een deel van het appartementencomplex mensen die begeleiding bij het wonen nodig hebben gehuisvest. Tevens worden achttien studio's gerealiseerd voor mensen met een beperking. Ook zij worden begeleid bij het wonen door Driestroom. Een mooi voorbeeld van het integreren van mensen met een beperking in de Van Kleefstraat en omgeving. Waardwonen is trots dat zij samen met Driestroom haar maatschappelijke taak, ondanks de door de overheid opgelegde (verhuurders)heffingen, in de wijk vorm kan geven.

Tegen de landelijke stroom in, investeert Waardwonen ruim twintig miljoen euro in dit project en zal de corporatie haar investeringsopgave kunnen realiseren. Daarmee geeft Waardwonen een enorme impuls aan de wijkvernieuwing, kwaliteit van haar woningbezit, de omgeving en duurzaamheid.

Schrijvers op school en in de bibliotheek

Schrijver Tjibbe Veldkamp op De Boemerang Foto: Roos Castricum

LINGEWAARD - In het kader van de Kinderboekenweek bezocht schrijver Tjibbe Veldkamp diverse basisscholen in Lingewaard en kwam verhalenvertelster en schrijfster Netty Gebbing naar de Bibliotheek. Tjibbe Veldkamp vertelde enkele verhalen uit de Serie 'Agent en Boef' aan groepen één-twee en drie-vier.

De verhalen zijn zeer grappig en het thema spreekt gelukkig ook veel jongens aan. Elke keer is boef de agent te slim af en ontsnapt uit de gevangenis. Agent probeert boef weer te pakken, maar die haalt ondertussen allerlei streken uit. Uiteindelijk lukt het agent om hem weer te pakken te krijgen. De grappige illustraties van Kees de Boer nodigen uit om zeer goed te kijken en aan te wijzen wat er allemaal gebeurt. De kinderen hebben daar grif gebruik van gemaakt! Als herinnering ontving elke klas een boek van Agent en Boef met een prachtige poster en elk kind kreeg een mooie ansichtkaart.

Netty Gebbing vertelde het zelfgemaakte sprookje van Prinses Goudhartje. De groepen drie, vier en vijf van diverse basisscholen in Lingewaard hebben het verhaal van Prinses Goudhartje en haar wederwaardigheden meebeleefd. Tot slot vindt Goudhartje haar prins. Een zeer interactief verhaal, waarvan de kinderen hebben genoten! Ieder kind ontving een stukje van het hart van Prinses Goudhartje: "Als je veel geeft en aardig bent voor anderen is dat heel mooi en ontvang je ook veel van anderen terug."

EHBO Gannita Gendt

GENDT - De EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) is voornemens om in november een cursus te starten voor beginners. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De cursus zal gegeven worden in SKC De Leemhof in Gendt. De kosten van deze cursus bedraagt 150 euro. In deze prijs is koffie, cursusmateriaal en examenkosten begrepen. De avond zal nog nadere bepaald worden in overleg met de instructeur.

"Motivatie voor het volgen van een EHBO cursus: Om bij een ongeval van je naaste direct eerste hulp te kunnen verlenen.
Om je leefomgeving leefbaar te houden. Denk hierbij aan het kunnen mogen organiseren van triatlon, kersenfeest, kerstmarkt, sportactiviteiten, paardenmarkt et cetera. Om aansluiting te zoeken bij het landelijk netwerk in geval van rampen of grote ongevallen."

"Hierbij zien wij dat er steeds meer erkenning komt voor de EHBO-er. En uit de landelijke campagne komt naar voren dat de eerste minuten na een ongeval bepalend kunnen zijn voor een voorspoedig herstel. Tevens vragen verenigingen (zwem-, voetbal-, gym- et cetera) om mensen toe te rusten om bij ongevallen en onwel wordingen adequaat te helpen."

De EHBO rekent op spontane leden om ons daarbij te helpen. Afgelopen jaar heeft Gannita negen nieuwe kandidaten met succes kunnen opleiden. Aanmelden kan bij Jan van de Sant, telefoon 0481 422937 na 18.00 uur of via janvandesant@zonnet.nl.

Parencompetitie bridgeclub Gendt

GENDT - Na de start met de algemene ledenvergadering in september is bridgeclub Gendt het nieuwe verenigingsjaar weer begonnen met de eerste competitieronde. Omdat sindsdien vijf speelavonden zijn verlopen, was het weer tijd de standen in de verschillende lijnen op te maken, om te zien welke paren voor promotie of degradatie in aanmerking kwamen.

De spanning in de C-lijn liep hoog op, maar hier was de eerste plaats tenslotte voor de dames Thea van Haaren en Truus Schrooten met 56,21 procent. De dames Lidy Cappetti en Liesbeth Puiman werden kort daarop tweede met 54,46 procent en daar weer kort achter bezetten de dames Annie Degen en Leny Willemsen de derde plaats met 54,30 procent. Deze drie paren promoveren daardoor naar de B-lijn.

De B-lijn werd aangevoerd door Coen Matzinger en Herman Evers met 54,63 procent, gevolgd door Riet van der Velde en Piet Boeijen met 53,52 procent als tweede. Zij werden weer op de voet gevolgd door Annie Janssen en An Nissen als derde met 53,41 procent. Deze drie paren mogen hun kunnen de volgende ronde in de A-lijn vertonen.

In de A-lijn werd met 57,64 procent het paar Wil en John Lentjes verrassend eerste. Op enige afstand eindigden de heren Ad Augustin en Arie Puiman met 54,26 procent als tweede en zij werden gevolgd door Riet en Geert Rikken met 54,04 procent op de derde plaats.

Stichting recreatie 50+

BEMMEL - Linedance; gezonde voor lichaam en geest! Bewegen is goed!

Op donderdagmorgen tussen 9.30 en11.30 uur in De Kinkel is iedereen welkom om eens te kijken en mee te doen met linedance. Er wordt gedanst onder leiding van Anne Patty. Informatie wordt gegeven door Nettie Stevens, telefoon 06 48922968 en Sijan Boeder, 0481 465812.

30 / 32

Hoera,

Deze grote knul wordt alweer 12 jaar!

Gefeliciteerd

Opa en Oma, Sandra en Harm en Nicky en Benthe

Hoera, Anne wordt 21 oktober 1 jaar!

Gefeliciteerd lieve meid

Een hele fijne verjaardag

Dikke knuffel van Opa, Oma, Coert, Kim en je neefje Daan

16 oktober het is echt waar

Opa Wim 80 jaar

gefeliciteerd

Van kinderen en kleinkinderen

Jeroen, nog 27 jaar tot je pensioen

Proost!!!!

Egon, Thera, Tabitha, Willie, Maaike, Brechtje, Hester, Stijn, Maren en Roos

Yasmine 15 oktober 1 jaar

Hiep Hiep Hoera

Papa, Mama, Lukas, David en Ruben

David

De 11e wordt hij 12

Van harte proficiat

Mama, Bertie, Lukas, Ruben en Yasmine

Mike en Angela,

Gefeliciteerd met jullie verloving

Veel geluk

Twan, Joyce, Ryan en Fenna

Deze stoere bink is alweer 4 jaar oud!

Maar kijk uit want hij deelt wel eens een low kick uit!

Bend van harte gefeliciteerd!

Je fans

Al 55 jaar bij elkaar
In al die tijd een prachtig paar
Vandaag is een speciale dag
Die je van je leven niet meer vergeten mag

Gefeliciteerd

De Sissy's

Hiep Hiep Hoera!

Het klinkt misschien wat raar maar 9 oktober werd deze mooie vrouw 40 jaar!

Kus Thomas, Julian en Robbert

Toen een nestdotje, nu een oud wief

Paula 50 jaar

Gefeliciteerd van Marcelino, Loes en Jaap

Niet te geloven, toch waar,

Toon 50 jaar!

Proficiat Abraham.

Cis, Jordy, Tesse, Sven en verdere familie

Jos is 50 jaar geworden

Hartelijk gefeliciteerd

Je schoonmoeder van de plaza

Krantje, krantje in mijn hand...
16 oktober is Marike de mooiste Sarah van het hele land!

Gefeliciteerd!

Kinderboekenweek zit er op!

LINGEWAARD - Met heel veel plezier kijken Geert en Netty Gebbing terug op deze wel zeer speciale Kinderboekenweek. Netty is sinds 2000 professioneel verhalenverteller en sinds een paar jaar doet haar man Geert ook mee. Dit jaar was het thema 'Feest'.


Het was dit keer voor haar een makkie om een verhaal te bedenken. Wat is er feestelijker dan een mooie prinses die een prins zoekt en gaat trouwen? Van de zomer is ze samen met haar man aan de slag gegaan. Het is bijna traditie geworden.
De tweede helft van de grote vakantie staat voor hen in het teken van de naderende Kinderboekweek. Dan smeden ze plannen en gaan aan de slag. Geert doet het timmerwerk en zij schildert het decor, maakt de kleding en eventuele attributen. Meestal wordt het meer werk dan ze voorzien hadden.

Zo ook deze keer: ze ontdekten pas laat dat er ook een sofa moest komen. Een prinses met een torenhoge pruik en een jurk met een soort kooi eronder van een meter breed, kan niet gewoon plat liggen. Na wat gepuzzel was de sofa klaar. Hij past prachtig in het geheel.

Geert en Netty hebben samen geoefend om een overtuigende prinses Goudhartje met haar verliefde prins neer te zetten. Het was heel bijzonder om een voorstelling met zijn tweeën uit te voeren. Een feestje. En een geslaagd feestje, want iedereen ging met een stralend gezicht naar huis! Wat wil je nog meer?
Netty Gebbing is de bibliotheek Lingewaard dankbaar voor haar gastvrijheid en hulp en met name Anneke van Huystee voor haar enorme inzet!

Nederlandse Techniek Kampioenschap Voetbal

BETUWE - De Nederlandse Techniek Kampioenschap Voetbal wordt dit jaar alweer voor de achtste keer georganiseerd en is gebaseerd op de visie van René Meulensteen (ex-trainer Manchester United) en staat garant voor kwaliteit, uitstraling en bovenal succes.

De visie is om de kinderen eerst de baas te laten worden over de bal. Voetbalorganisatie Sportpartners werkt al heel lang samen met René en heeft het genoegen om zijn visie uit te mogen werken tot een uniek concept; "Het Nederlandse Techniek Kampioenschap voetbal." Je leert iemand uitspelen met een mooie passeerbeweging, bijvoorbeeld een schaar, een overstap of een schijntrap (Cruijff-beweging). We spelen op die dag natuurlijk ook partijtjes. Hier kun je laten zien wat je hebt geleerd.

Je krijgt ook nog van alles: Naast de hele dag nieuwe trainingsvormen aanleren, ga je bovendien naar huis met een fraai voetbalshirt, een bal, een speciaal ontworpen medaille, een techniekdiploma, een computertrainingsprogramma en een Goal voetbalmagazine. Voor eten en drinken wordt ook gezorgd.                

Het NTK vindt dit jaar plaats op maandag 20 oktober bij sportclub Bemmel, op woensdag 22 oktober bij RKHVV Huissen en op vrijdag 24 oktober bij Spero Elst. Om 09.30 uur word je verwacht op het sportpark en de start is om 10.00 uur."Ben je tussen de zes en veertien jaar en wil jij ook aan dit geweldig evenement meedoen en kans maken op een finaleplaats op het NSC Papendal... schrijf je dan in bij één van bovenstaande locaties. Inschrijven kan via www.moves-skills.nl."

Hans Schmeinck haalt in 'Glazen Huis' Buitenpoort zijn 25 Uur van Le Hans Muzikale marathon met gemak volbracht

Foto: Benno Arends

HUISSEN – Op enkele geeuwtjes na heeft Hans Schmeinck zijn muzikale marathon zonder slaap volbracht. Om zijn 25-jarig jubileum als (hobby)dj luister bij te zetten draaide hij namelijk vrijdag en zaterdag 25 uur non-stop zijn favoriete platen in het 'Glazen Huis' van De Buitenpoort in Huissen. Stichting Huissens Weldoen vaart er wel bij.

De Huissense dj (ook bekend als onder meer Kinki Sminki en Hansi Schimanski) startte zijn 25 Uur van Le Hans op vrijdag om 17.00 uur in de fraaie glazen uitbouw van De Buitenpoort in Huissen. Op zaterdag 11 oktober om 18.00 uur was de finish. Hans slaagde met vlag en wimpel. Een paar geeuwtjes brachten de missie (zonder te slapen 25 uur muziek draaien) niet in gevaar.

Behalve zijn 25-jarig jubileum als (hobby)dj vierde Hans ook de duizendste aflevering van zijn Kinki Sminki's Tune of the Day op zijn facebookpagina (facebook.com/hansschmeinck) en (alvast) zijn verjaardag (16 oktober). Na het einde van zijn muzikale marathon volgden nog zijn verjaardagfeest en De Buitenpoort Beats DJ Battle (Hans is jurylid), dus direct naar bed was even geen optie. ,,Maar ik maak het goed en ik voel dat ik alweer in mijn ritme zit. Ik wil wel graag iedereen bedanken die mij op welke wijze dan ook steun heeft gegeven. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!''

Met De 25 Uur van Le Hans haalde de dj geld bij elkaar voor het goede doel, Stichting Huissens Weldoen (www.huissensweldoen.nl). Omdat er nog toegezegde betalingen binnen moeten komen is het definitieve bedrag nog niet bekend. Maar de tussenstand aan het einde van zijn muzikale marathon klonk veelbelovend: 2500 euro. Wordt vervolgd….

Open lunchcafé in Angeren

ANGEREN - Op donderdag 9 oktober hielden de vrijwilligers van Het Dorpshuis Angeren een 'Open Lunchcafé'. Deze open lunchcafé werd voor de eerste keer georganiseerd, de opkomst voor dit experiment was goed te noemen, er waren eenentwintig deelnemers.

Kokkin Simone Harmsen had haar uiterste best gedaan om dit te doen slagen. De gasten kregen een heerlijke kop tomatensoep, waarbij een lekker broodje met kruidenboter werd geserveerd.

Hierna kwam er een champignons- of kippenpasteitje waarna de lunch werd afgesloten met lekker apfelstrudel met slagroom en 'n kopje koffie.

Simone Harmsen werd middels een applaus bedankt voor haar inzet, met de hoop dat dit prachtige initiatief een vervolg zal krijgen.