De Liemers Helemaal Goed Courant

14 april 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 14 april 2017


Galaconcert hamonie Wilhelmina Pannerden: Classic Meets Pop

PANNERDEN - Op zaterdag 15 april geeft harmonie Wilhelmina weer haar jaarlijkse galaconcert, dit keer met als thema 'Classic Meets Pop'. Met professioneel licht en geluid, en de muzikanten netjes in gala gestoken.

Alhoewel het showelement hoog in het vaandel staat, weten ze er ieder jaar weer een muzikaal hoogtepunt van te maken. Dat dit door het publiek wordt gewaardeerd, is te merken aan de vele bezoekers die we elk jaar mogen begroeten. Ook dit jaar zal het programma afgewisseld worden door muziek van de Harmonie en de slagwerkgroep. Beide orkesten krijgen weer hun eigen plaats op het podium, zodat podium wisselingen een mooi aan een gesloten programma niet zullen verstoren.

Ook de aankondigingen zullen tot een minimum worden beperkt, alleen de hoognodige info zal worden verstrekt door een voice-over. Zoals het thema al aangeeft zullen klassieke muziek en pop elkaar afwisselen, maar kan men ook genieten van de echte klassiekers in de popmuziek zoals van Pink Floyd waarbij ook een kinderkoor zal aantreden.

Ook zullen enkele nummers gezongen worden door rasartiest Edgar Lutke, en wordt de harmoniebezetting uitgebreid met een gitarist en pianist. Ook de slagwerkgroep heeft weer enkele spectaculaire nummers op het programma staan, waarmee ze het publiek zullen betoveren, en meevoeren op de ritmische klanken van bekende klassieke en popmuziek. Heeft u zin in een afwisselend en verrassend avondje uit, dan bent u welkom op zaterdagavond 15 april in het Schuttersgebouw van Pannerden. De zaal gaat open op om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur.

Concert Hooge Bongertkoor

ZEVENAAR - Op zondag 7 mei geeft het Hooge Bongertkoor haar voorjaarsconcert. Het Hooge Bongertkoor staat onder leiding van Diane Hidding en wordt op de piano begeleid door Gerard van der Heijden.

Het thema is 'Gouwe Ouwe'. Ook wordt er een aantal nieuwe nummers gezongen. Er is een gastoptreden van het trio Marcando met op accordeon Harry Gerritsen, gitaar Richard Vierwind en op piano Gerard van der Heijden. Iedereen is welkom op zondag 7 mei in het Andreas Schuttersgebouw, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14:00 uur. De toegangsprijs is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze tien euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert of via de koorleden. Kaarten reserveren is ook mogelijk via info@hethoogebongertkoor.nl. Meer informatie staat op www.hethoogebongertkoor.nl.

Op 6 mei wandelen voor Alpe d’HuZes

DUIVEN – Op zaterdag 6 mei organiseert Fysiofit De Liemers een wandeltocht vanuit Duiven. Wandelaars kunnen kiezen voor een wandeling van 5 of 10 kilometer door de Duiven en omstreken. Beide afstanden zijn ook toegankelijk voor scootmobiels en rolstoelen. De opbrengst van dit evenement wordt geschonken aan Team Duiven dat op 1 juni deelneemt aan de Alpe d’HuZes.

Toen Sjon Gieling van Team Duiven ook dit jaar weer aanklopte voor sponsoring bij Fysiofit de Liemers, was het antwoord helder. ‘Natuurlijk doen wij weer mee, de strijd tegen kanker blijft belangrijk en wij ondersteunen het motto ‘Opgeven is geen optie’ graag’, aldus Josée Veneklaas. ‘In onze dagelijkse praktijk stimuleren wij mensen actief te blijven, niet alleen vanwege hun conditie, maar ook vanuit sociaal oogpunt. Daarom organiseren wij op 6 mei een wandeltocht voor iedereen. Ook mensen die gebruik maken van een scootmobiel of rolstoel zijn van harte welkom. Na de wandeling sluiten we de middag af met soep en een broodje.’

Voor 10,00 euro per persoon kun je deelnemen. Een extra bijdrage is altijd welkom. Aanmelding kan via info@fysiofitdeliemers.nl of aan de balie van de praktijk. Er wordt gestart vanaf de praktijk aan het Eilandplein 476 in Duiven. 10 km wandelaars vanaf 14.00 uur, 5 km vanaf 15.00 uur.

Bij erg slecht weer wordt het programma aangepast. ‘Dan kiezen we voor een mooie film en kunnen we terecht in het Candea College aan de Eltensestraat. Houd onze website www.fysiofitdeliemers.nl of Facebook www.facebook.com/fysiofitdeliemers in de gaten.’

The Quiggs uit Schotland in Muziekcafé De Lantaern

ZEVENAAR - De liefhebbers van eenvoudige maar expressieve folkmuziek komen op 22 april weer aan hun trekken. Dan betreedt het uit Schotland afkomstige duo The Quiggs voor de tweede keer het podium van Muziekcafé De Lantaern. Een eerder optreden van deze twee werd door het publiek zeer gewaardeerd. Aanvang: 21.00. Entree: 13,00 euro.

The Quiggs is een duo dat afkomstig is uit de Schotse folkscene. Het wordt gevormd door Stephen en Pernille Quigg. Stephen Quigg is al jaren een bekende folkzanger en een voormalig bandlid van de legendarische band The McCalmans. De van oorsprong uit Denemarken afkomstige Pernille Quigg is een folkzangeres en songwriter.

Samen vormen zij The Quiggs. Stephen en Pernille delen een passie voor de traditie van folksongs en beiden herkennen een goed lied als zij er een horen. Zij zijn gezamenlijk al op succesvolle tournees geweest door Denemarken, Duitsland en uiteraard door Nederland. De combinatie van close-harmony en solo gezongen songs, onderbroken door de nodige humor wordt gewaardeerd door het publiek. Een concert met The Quiggs is een kans om folksongs te horen in hun meest eenvoudige maar hoogst expressieve vorm. Goede wijn behoeft geen krans; ‘de Lantaern’-bezoekers, die the Quiggs eerder hebben gehoord zullen dat ongetwijfeld beamen.

Kerkberichten pasen Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

BABBERICH - Kerkberichten pasen Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus.

Eerste paasdag is er om 09.30 uur een Communieviering met Diaken van Boven en zang van het Gemengd koor.

Op tweede paasdag is er geen viering in onze kerk. In het weekend van 22 en 23 april zijn er geen vieringen. De eerstvolgende viering is op zondag 30 april om 9.30 uur. Voorganger is pastoraal werker Jeroen Heemink en het gemengd koor verzorgt hierbij de zang.

Gebedsintenties:

Overleden ouders Hoof-Leenders

Ome Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Overleden ouders Geven-Hoffman

Geert Mulder

Ouders Burgers-Hendriks

Ouders Bouwman-Bodd

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Eef Schlief

Overleden ouders Jansen-van Wessel

Overleden ouders Nienhuys-Willemsen en zonen Jan en Tonny

Herman Köning

Familie Köning-Gerritsen

Tonnie van den Bemt

Overleden familie Sweers-Etzroth

Gerard Schipper (jaargetijde)

Dora Wolters-Medze

Ouders Kluitman-Berndsen

Rianne Bodd

Toos en Dick Bosma-Kluitman.

Toos en Dick Bosma – Kluitman

Overleden Familie te Raay – Essing

Bertus van Kempen en

Gabriële Reuling van Kempen

Hent Bouwman

Oma Hendriks een zonen

Bertus Rutjens

Herman Wezendonk.

Telefoon: 0316 247216; Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Nieuwe voorzitter voor Ondernemend Westervoort

WESTERVOORT - Bert Jansen (Advieskring) neemt de voorzittershamer van Diana van Kesteren (Mediaz) over. Diana van Kesteren heeft met onder andere Bert Jansen 10 jaar geleden Ondernemend Westervoort opgericht. Na 10 jaar voorzitter te zijn geweest vond Diana van Kesteren het tijd worden voor een nieuwe voorzitter.

"Ik heb 10 jaar lang met veel passie en plezier de taak als voorzitter op mij genomen, maar nu maak ik plaats voor een nieuwe voorzitter met nieuwe ideeën. Ondernemend Westervoort is mede dankzij de fantastische bestuursleden, die altijd achter mij stonden, een groot succes geworden", aldus Diana van Kesteren.

Doelstelling van Ondernemend Westervoort blijft het verenigen van zelfstandige ondernemers die in Westervoort bedrijf voeren (of in Westervoort wonen en elders bedrijf voeren). Voor ondernemers is netwerken erg belangrijk. De mogelijkheid om voor of met ondernemers samen te werken vergroot de kans op succes.

"Wij gaan zeker door op de weg die Diana al is ingeslagen om netwerkavonden te organiseren. Daarnaast gaan wij in samenwerking met MKB Duiven gelegenheid geven middels workshops van leden voor leden om kennis en ervaring op te doen. Met jonge bestuursleden gaan wij kijken iets op touw te zetten voor jonge en aspirant ondernemers. Tot slot blijven wij in gesprek met de Gemeente om het ondernemersklimaat in Westervoort te verbeteren. Er is een werkgroep beschikbaar om een bijdrage te leveren aan het nieuw te vormen economisch beleid", aldus de nieuwe voorzitter. Voor meer informatie www.ondernemendwestervoort.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

In de periode van 13 tot en met 19 april worden de volgende films vertoond:

Matthäus Missie. Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek, maar tegenwoordig strekt hij zijn armen uit naar Bachs Matthäus Passion, een nieuwe uitdaging. Donderdag 13 april en vrijdag 14 april 14.30u.

Matthäus Passion. Als logisch vervolg op de succesvolle documentaire Matthäus Missie is nu de integrale uitvoering op doek te zien van de Matthäus Passion. Zeer bevlogen gedirigeerd door Reinbert de Leeuw in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Zondag 16 en maandag 17 april om 10.00 u.

Manchester by the Sea .Lee Chandler krijgt na het overlijden van zijn broer opeens het voogdijschap over zijn neefje. Tegen de achtergrond van de havens van Manchester by the Sea leren we langzamerhand Lee's tragische familiegeschiedenis kennen. Confronterende film, maar ook hartverwarmend. Donderdag 13 en zondag 16 april om 20.15u en dinsdag 18 april 14.30u.

Le Fils de Jean.Dertiger Mathieu Capelier is opgegroeid zonder vader. Maar op een dag krijgt hij een telefoontje uit Canada. Pierre, een oude vriend van zijn vader, vertelt hem dat zijn vader tijdens een weekendje vissen is verdronken en dat er een klein pakketje voor hem is achtergelaten. Geïntrigeerd besluit Mathieu naar Québec te reizen. Vrijdag 14, maandag 17 en woensdag 19 april om 20.15u, dinsdag 18 april om 10.30u en woensdag 19 april 14.30u.

Fai Bei Sogni. Turijn, 1969. Massimo's jonge leven wordt verstoord door de dood van zijn moeder, vanwege een hartaanval volgens zijn vader. Massimo gelooft hem niet. Jaren later, wanneer hij werkt als oorlogsverslaggever keert hij terug naar Turijn. Hij zoekt hulp bij zijn begripvolle en aantrekkelijke dokter Elisa. Zaterdag 15 april 20.15u en maandag 17 april 14.30u.

Moonlight. De film speelt zich af in een ruige buurt van Miami en volgt drie periodes uit het leven van Chiron, een jonge Afro-Amerikaan die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Zondag 16 april 14.30u en dinsdag 18 april 20.15u.

Verdere informatie: www.filmhuiszevenaar.nl.

Collecte Jantje Beton

DUIVEN - De onlangs gehouden collecte voor Jantje Beton heeft het mooie bedrag van 4867 euro opgebracht.

Scouting Groessen, Scouting Duiven, H.V.Duiven , de Speel-o-theek. Korfbalvereniging Duko, basketbalvereniging Pigeons en het Nationaal Jeugdfonds zijn iedereen die hieraan heeft bijgedragen erg dankbaar. Vooral alle collectanten die er samen voor gezorgd hebben dat dit mooie resultaat behaald is.

Westervoort geeft Reumafonds 3935 euro

WESTERVOORT - Het Reumafonds is alle collectanten en bewoners in Westervoort dankbaar voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 13 - 18 maart is in Westervoort in totaal 3935 euro opgehaald. Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden.        

De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd tegen reuma. De sleutel om reuma helemaal de wereld uit te helpen is nog meer wetenschappelijk onderzoek. Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het fonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunt het patiëntenactiviteiten en komt het op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl.

Kunstwerk! Liemers Museum De chocolade-kan van koningin Juliana

Foto: Liemers Museum.

ZEVENAAR - Adri van Woudenberg en Leo Ransdorp kregen in 1965 bij hun huwelijk van een goede kennis een chocolade-kan. Vanaf die tijd heeft de kan op een mooi plekje in hun huis gestaan. Vaak gevuld met bloemen, waardoor het deksel wat roestig is geworden. Met kerst zag Adri ooit koningin Juliana chocolademelk schenken uit net zo'n soort chocolade-kan. Dat maakt de kan extra bijzonder.

Privé-parels. Een Privé-parel is een voorwerp waarbij de eigenaar een speciale herinnering heeft . Het object hoeft niet kostbaar te zijn. De privé-parels zijn te zien bij Kunstwerk! Liemers Museum. Het museum heeft een vitrine ingericht met privé-parels die bezoekers voor een jaar in bruikleen hebben gegeven.

Het Dienstencentrum: Samen komen we verder!

DUIVEN - Niemand kan alles in het leven alleen. Maar samen komen we een heel eind! Hebt u eens een beetje hulp nodig of kent u iemand voor wie dat geldt? En is er niemand die een helpende hand kan bieden? Bel dan het Dienstencentrum. Daarin werken vrijwilligersorganisaties uit Westervoort en Duiven samen. Zodat we samen verder kunnen komen!

Waarmee kunnen wij u ondersteunen? Hieronder noemen wij een aantal mogelijkheden die zeker niet volledig zijn:

-Mantelzorgondersteuning
-Samen koken/samen eten
-Thuisadministratie
-Informatie en advies zorg en welzijn
-Klusjes in en om het huis
-Nederlands leren/voorlezen
-Ontmoeting en bezoekservice
-Zelfstandig wonen, regie behouden
-Vrijwilligerswerk, activiteiten
-Vervoer, medisch vervoer of er-op-uit
-Coaching voor jongeren
-Opvoedingsondersteuning

Het Dienstencentrum: ook voor activiteiten. Neem contact op als u aan een activiteit wilt meedoen, gezelschap of een hobbyclub zoekt. U kunt meedoen aan tientallen activiteiten, van breien tot fietsen en van een kop koffie drinken tot gezamenlijk koken. En u kunt ook zeker uw eigen activiteit opzetten.

Zelf uw kennis en kunde inzetten voor anderen? Graag!. Het Dienstencentrum is niet alleen dé plek voor wie hulp nodig heeft, maar ook dé plek voor mensen die iets willen betekenen voor anderen. Wilt u uw kennis inzetten om voor anderen het verschil te maken? Graag! Bel of mail met het Dienstencentrum voor meer informatie.

U kunt elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur terecht bij het Dienstencentrum op nummer 0316 282032. Mailen kan ook: dienstencentrum@mikado-welzijn.nl

Bijzondere goede vrijdag in Oud-Zevenaar

Christus aan het kruis; Aad de Haas, Heerlen 1949

OUD-ZEVENAAR - Klaagliederen van Jeremias en La Passione uit het Colloseum. Het is al voor de derde keer dat op Goede Vrijdag een Kruisweg wordt gevierd, met bijzondere teksten, projecties en moderne muziek.

Vrijdag 14 april om 15.00 uur begint deze viering in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar met een gedicht van Paul Celan, een moderne klaagzang na Auschwitz. Daarna volgen de Klaagliederen van Jeremias. In de katholieke liturgie van de Goede Week zijn deze klaagliederen onderdeel van de ‘donkere metten’ die volgens de traditie in de Goede Week gezongen worden.

Vervolgens wordt onder de titel La Passione de Kruisweg van de schilder Aad de Haas, nu in het gemeentehuis van Landgraaf, op een scherm geprojecteerd. Daarbij worden enkele overwegingen van de Italiaanse dichter Mario Luzi (1914-2005) voorgedragen. Deze teksten werden voor het eerst gelezen te Rome op Goede Vrijdag in het jaar 1999 tijdens de jaarlijkse Kruisweg van het Colloseum te Rome. Hierin komt een eenzame Christus aan het woord die op weg naar Golgotha zijn liefde uitspreekt voor de mens ondanks ontgoocheling en angst.

De Klaagliederen én Luzi’s teksten worden afgewisseld met passende muziekfragmenten van enkele grote componisten als Bartok, Dvorak, Theodorakis. Deze bijzondere muziek van moderne componisten geeft een extra dimensie aan de teksten.

Annie Weenink, Wim van Heugten en Theo Salemink zullen de teksten voordragen, Herman Ross zorgt voor het geluid, Wim Wismans voor de coördinatie terwijl Gerrie Visseren voor het beeldmateriaal zorgt.

Lezing over maatschappelijke vraagstukken

LOBITH - Departement Lobith van ’t Nut heeft prof. dr. Henk Kummeling, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, uitgenodigd een lezing te verzorgen.

Deze avond zal de vooraanstaand wetenschapper, gespecialiseerd in Staatsrecht en vergelijkend Staatsrecht, vertellen over zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarna zullen diverse maatschappelijke vraagstukken die tegenwoordig spelen aan de orde komen. Hierbij valt te denken aan de volgende onderwerpen: handhaving van openbare orde, drugsprobleem, prostitutie, hangjongeren, terrorismebestrijding.

Als er bijzondere ontwikkelingen zijn in de kabinetsformatie, dan behandelt prof. Kummeling deze ook. Alle reden om naar deze leerzame avond te komen op donderdag 20 april. Aanvang: 19.30 uur, Partycentrum Schipperspoort, Dorpsdijk 30 in Lobith. Belangstellenden zijn welkom. Toegang voor leden is gratis. Van niet-leden wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd (dit is inclusief kopje koffie).

Tussen Hemel en Aarde

ZEVENAAR - Op 23 april, de 1e zondag na pasen, wordt door het Liemers Mannenkoor onder de titel 'Tussen Hemel en Aarde' de verwachting van het Licht en het Nieuwe Leven bezongen.

Na de Passie-concerten welke op vele podia zijn uitgevoerd en waarin het lijden en sterven van Jesus Christus bezongen wordt, heeft dit concert als rode draad juist de thema's; Hoop, Licht en Leven. Dirigent Emile Engel stelde een bijzonder gevarieerd programma samen waarin het koor klassieke én eigentijdse werken uitvoert met onder meer het 'O Isis en Osiris' uit Die Zauberflöte van W.A. Mozart, Psalm 150, en het 'Panis Angelus' van Cesar Franck, maar ook het nummer 'Bui-doi' uit de wereldberoemde musical, Miss Saigon.

In dit concert met ook deze keer aan de vleugel Evert Jan de Groot, treden als gastsolisten op: Cindy Gregoor (sopraan) en tenor Martin Hogenkamp. Het concert is zondag 23 april om 14.30 uur in Andreaskerk Zevenaar. Toegangskaarten kosten tien euro per persoon. Meer iformatie staat op www.liemersmannenkoor.nl.

Romheen met La Zona

ZEVENAAR - Zondag 23 april om 15.00 uur spelen La Zona met Romheen bij Eet-Lokaal in Zevenaar. Er is, sinds ze elkaar kennen, één ding dat ze aan het toeval overgelaten hebben. Dat was hun ontmoeting.

La Zona maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle, ze kunnen het allemaal met de band bestaande uit drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol en saxofonist/klarinettist Erik Laarman.

Romheen, Jan Eikelenboom, schrijft. Teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza. Op gevoel, over gevoel en met gevoel tussen de regels. Op het timbre van zijn stem wordt het publiek weggevoerd naar de horizon van hun voorstellingsvermogen.

En toen sloeg dus het toeval toe. De noten werden woorden en de woorden klonken als muziek. In uw oren welteverstaan.
Want sinds hun ontmoeting is er niets meer aan het toeval overgelaten. In de afgelopen maanden hebben ze muziek en woorden zo dicht bij elkaar gebracht dat er een unieke twee eenheid ontstaan is. De muziek van La Zona en de teksten van Romheen passen elkaar als een handschoen. Toeval? Wij denken van niet.

Op zondag 23 april om 15.00 uur is het try-out tijd bij Eet-Lokaal. Bij goed weer in de binnentuin, bij slechter weer binnen, in de Van Nispenzaal. Een muzikale proeverij die haar weerga niet kent, u ontdekt te kunnen horen met uw smaakpapillen. Dit concert is er één uit de serie Monumentale Klanken en wordt georganiseerd in samenwerking met het 3 Oever Festival 2017

Smartlappenkoor Duiven zoekt een accordeonist

DUIVEN - Smartlappenkoor Duiven zoekt een accordeonist. Dit Duivense zangkoor bestaat uit 30 zangers en zangeressen, het repertoire bestaat vooral uit gezellige meezingers.                

Doelstelling is om wekelijks een gezellige repetitieavond te hebben met nu en dan een optreden bij verzorgingshuizen. Om het koor muzikaal te versterken zoekt het een accordeonist om samen met nog twee accordeonisten het koor te begeleiden. Ze repeteren iedere maandagavond in Duiven van 19.30 tot 21.30 uur Voor meer informatie: Gerard en Marianne Vos: 0316 267564 of mail m.vosbeer@chello.nl.

DVC'26 Vrouwen 1 kampioen

DIDAM - Vrouwen 1 van DVC’26 uit Didam voetbalde afgelopen zondag thuis tegen DAW. Dit zou voor DVC’26 mooi kunnen uitpakken, want met 16 punten voorsprong konden de vrouwen nu al kampioen worden van de 2e klasse H.

En dat werden ze. DVC’26 scoorde al gauw de 1-0 door een prachtige kopbal van Fleur Egging. Het werd nog even spannend, want na rust scoorde DAW de 1-1. Gelukkig verloste Laura Smit DVC’26 en schoot de bal links boven tegen het net aan, de 2-1. Al snel daarna scoorde Tessa Hulshof nog de 3-1 en na het fluitsignaal van de scheidsrechter kon het feest beginnen voor de dames van DVC’26.

De vrouwen binnen DVC’26 maken inmiddels een groot deel uit van alle leden; bijna 245 meisjes/vrouwen zijn lid van deze mooie voetbalclub. Nadat de vrouwen vorig jaar waren gedegradeerd hebben ze alles aangegrepen om dit jaar weer naar de landelijke eerste klasse te gaan. Gezien de meisjes die op dit moment in de jeugdteams voetballen, vertrouwt Didam volledig op de aanwas van de jeugd naar de senioren. Een mooie toekomst dus voor de vrouwen die willen voetballen: prestatief of gewoon recreatief.

Mobieltjesproject door jongeren voor ouderen

ZEVENAAR - Woensdag 17 mei wordt voor de negende keer het mobieltjesproject in Zevenaar georganiseerd. Een groep derdejaars leerlingen van het Liemers College gaat aan de slag om ouderen te leren hoe hun mobieltje, smartphone en/of tablet werkt. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis (afdeling Liemers Oost), Caleidoz Welzijn en het Liemers College en is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar.

Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, is de mobiele telefoon een belangrijk hulpmiddel om contact te onderhouden. Het verhoogt de zelfredzaamheid van de ouderen fors. Maar het gebruik van de mobiele telefoon, de smartphone of een tablet is voor veel ouderen niet zo eenvoudig. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren aan ouderen instructies geven hoe zij met hun mobieltje of tablet kunnen omgaan. Het project is onderdeel van hun Maatschappelijke Stage, waarbij jongeren kennismaken met het vrijwilligerswerk. De leerlingen worden aan ouderen gekoppeld en, wanneer dit nodig is, wordt er een afspraak gemaakt voor een vervolg.

Aanmelden
Heeft u vragen over uw tablet of smartphone, dan is dit echt iets voor u! Het Mobieltjesproject wordt gehouden op woensdag 17 mei van 13.30 tot 15.30 uur op Steenhuizen 6 (Caleidoz) in Zevenaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 15 mei.

Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Emmy van Aalten, 0316 332 765 of mail naar: e.vanaalten@caleidoz.nl.

Pigeons U14-2 bijna kampioen

DUIVEN - De jongens en meisjes van het mixteam U14-2 speelden een erg goed seizoen. Daarmee overtroffen zij alle verwachtingen. Mooi was om te zien welke groei de spelers meemaakten. Alsof andere teams stilstonden, zo eenvoudig wist het team veel wedstrijden te winnen.

Trainer/coach Andreas Kiele zag halverwege de competitie zelfs kansen voor U14-2 om mee te doen om het kampioenschap. Het team kreeg loon naar werken en mocht tegen de enig overgebleven concurrent Tower Jumpers een echte kampioenswedstrijd spelen. De vraag hoe weerbaar de Duivenaren waren na een reeks wel erg eenvoudige overwinningen kreeg snel een antwoord. Pigeons speelde de eerste twee kwarten lang het beste spel dat ze dit seizoen had laten zien.

In het derde kwart haalde enkele scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van Pigeons – en ook de reactie van de talrijke meegereisde supporters daarop – de spelers wat uit hun concentratie. Dat was voor Tower Jumpers genoeg om uit te lopen naar een niet meer in te halen voorsprong. Daarmee werd het team uit Barneveld kampioen. Een terechte kampioen, want hoe goed U14-2 ook speelde, Tower Jumpers was net iets sterker.

Wie de ontwikkeling heeft gezien van het team U14-2, dat bestaat uit Siebe Gerritsen, Simon Baharlou, Mirre Slot, Lars Blij, Marco van Ravenzwaaij, Quintine Sol, Jaryssa van Holland, Roos Roelofs – bij wedstrijden aangevuld met supersubs uit de U12 als Christiaan van der Voet, Martin Freij en Loes de Vreede – die ziet dat ook op een tweede plek echte winnaars kunnen staan. Een hele mooie prestatie.

Cursussen Kunstwerk! Het Musiater Zevenaar

Kleutercursus Kunstwerk Musiater

All about singing: Ontwikkel je eigen zangtalent

Wij dagen je uit je meest persoonlijke instrument te ontwikkelen met de cursus 'All about singing'. In deze cursus komen alle facetten van het zingen aan bod. Je werkt aan: ademhaling, articulatie, microfoontechniek, interpretatie en de ontwikkeling van je eigen muzikale identiteit. Deze cursus wordt zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen aangeboden. De cursus start op 12 april 2017 in Het Musiater in Zevenaar. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.hetmusiater.nl.

Muziek op schoot (9 mnd – 3 jaar)
Muziekles vanaf 9 maanden, kan dat al? Jazeker, bij Muziek op schoot! Samen met je (klein)kind ga je dansen en liedjes zingen, met instrumentjes spelen en muziekspelletjes doen. Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind. Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind, zoals taalontwikkeling en waarnemingsvermogen.
Vanwege het enorme succes wordt de cursus zowel in Zevenaar als Duiven aangeboden. De cursus start op 13 april (Zevenaar) en op 1 mei (Duiven). Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.hetmusiater.nl.

Theatercursus Improviseren (10 – 14 jaar)
Heb jij een enorme energie, oneindige fantasie en veel zin om samen gekke dingen te bedenken? Dan is deze theatercursus iets voor jou! Met een groep ga je leren hoe de techniek van het improviseren in elkaar zit en leer je hoe je zonder voorbereiding de meest prachtige scènes speelt. Wie kent niet De Vloer Op Junior of de spelletjes van de Lama's? Kom mee doen en ontdek het zelf! Schrijf je snel in. Er is slechts plek voor 20 deelnemers! De cursus start op 8 mei 2017 en is op maandag om 18.30 uur. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.hetmusiater.nl.

*De cursus vindt doorgang mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Liemerije start met digitaal verwijzen via Zorgdomein

LIEMERS - Huisartsen in de Liemers kunnen hun patiënten sinds 10 april eenvoudig digitaal verwijzen naar Liemerije. Om dit te bereiken, is Liemerije aangesloten op het landelijke systeem ZorgDomein.

Vrijwel alle huisartsen in Nederland gebruiken ZorgDomein om patiënten snel en foutloos naar de juiste vervolgzorg te verwijzen. Dat kan nu ook naar alle afdelingen van Liemerije. Hiermee verbeteren we de service aan verwijzers. Via ZorgDomein kan de huisarts makkelijk zien welke passende vervolgzorg er voor de patiënt is. Is de keuze gemaakt, dan stuurt de huisarts een verwijsbrief met alle relevante medische gegevens digitaal naar Liemerije.

"Zo beschikken wij meteen over alle benodigde informatie om de patiënt bij de juiste behandelaar in te plannen of een opname voor te bereiden. Bovendien zijn zowel de behandelaar als de patiënt goed voorbereid op het consult. We verwachten dat we de zorg door Zorgdomein sneller én beter gaat verlopen."

Popkoor Repeat schittert met 2Worlds in uitverkocht Musiater

ZEVENAAR - Het laatste weekend van maart was het dan eindelijk zo ver. Na ruim 2 jaar vol repetities, op gebied van zang, spel en choreo, nam Popkoor Repeat haar intrek in het Musiater in Zevenaar voor een weekend lang 2Worlds. Onder leiding van dirigente Juliette Dumoré en regisseur Richard Sprokkereef speelde Popkoor Repeat op 25 en 26 maart voor liefst drie uitverkochte zalen hun nieuwste muzikale theatervoorstelling.

Bij binnenkomst in de zaal heeft het publiek nog geen idee welke muzikale reis tussen twee werelden zij zullen maken de daaropvolgende 2,5 uur. Een man op de eerste rij is druk aan het telefoneren over deadlines en werk dat écht af moet. In de ouverture maken we mee dat de drukke zakenman belandt in de 'andere wereld', die door het decor prachtig beeldend is gemaakt als zijne een rustgevend paradijselijk groen oord. Absolute topper in a capella koorzang is een versie van In This Heart van Sinead O' Connor. Door Repeat uitgevoerd in een 5stemmige zinderende versie.

De solisten in 2Worlds zijn in de gehele linie op volle sterkte. Het publiek voelt de emotie, van lach tot traan. Popkoor Repeat heeft met deze muzikale theatervoorstelling een enorme stap vooruit gemaakt aldus het publiek. Het totaalplaatje van zingen, dansen én acteren past de koorleden bijzonder goed en het enthousiasme en de passie spatte dan ook van het toneel af.

Er een professionele videoregistratie in de maak. Deze is via de site van Popkoor Repeat te bestellen. Over twee jaar gaat Repeat weer het theater in, met een gloednieuwe show waar zij naar verluidt alweer mee zijn gestart.

Basketiers'71: 'n gelijkwaardige speelzaterdag

ZEVENAAR - De laatste speelzaterdag van het seizoen, bijna altijd goed voor verrassingen. Er speelden liefst zes teams thuis, nog één keer alles geven.

De U12 speelde tegen Arnhemia Eagleas, deze was al kampioen, dit was te zien. Krachtverschil was te groot, er werd met plezier gebald, verlies met 11 – 62. U14-2 speelde tegen Wyba Wijchen, een goede inzet tonen, veel geven. In sommige periodes net tekort komen, levert geen positief resultaat op 26 – 44.

De U20 tegen Unlimited, bij de rust was het nog nagenoeg gelijk. De kleedkamerspeech hielp enorm, er werd gas gegeven, de ballen vielen erin. Werd een beslissend gat geslagen, de eerste winst van de dag gepakt, 55 – 43.

De U18 tegen Pigeons, de derby die iedere speler altijd wil winnen!. Het beste kwam naar boven, volledige inzet om te winnen werd getoond. Als je dat beetje geluk tekort komt, ballen op de ring belanden, in plaats van erin. Dan moet je het hoofd buigen, een waardige 34 – 40 nederlaag.

Dames 1 tegen Trajanum 2, een uitstekende start, waarin een gaatje werd geslagen. Hierna een gelijkwaardige wedstrijd met over en weer scores. Totdat er gas werd gegeven, de dames vleugels kregen, een mooie winst van 55 – 34.

Heren1 tegen Valley Bucketeers, de1e thuiszege en grootste winst van het seizoen. Een 89 – 49 overwinning, zorgt ervoor, dat de rode lantaarn in de competitie werd ontlopen.

"Het speelseizoen 2016-207 zit erop, voor ons (Mike & Mark) een jubileumseizoen (het 30e). Onze eerste stappen zetten wij in het seizoen 1986-1987, hopen er nog vele te maken!"

Ouderwetse avond bij Basketiers'71

ZEVENAAR - De laatste wedstrijd van het seizoen, het eerste herenteam tegen Valley Bucketeers. Beide teams waren reeds gedegradeerd, dit was nu eenmaal een feit. Maakte de wedstrijd er niet minder om, de sfeer was als vanouds,

Bijna alle jeugdleden zaten op de tribune, de allerjongsten mochten het veld betreden. Samen hand in hand met de spelers, de High Five uitdelen, op de foto met zijn allen. Daarna met toeters, slingers, vele aanmoedigingen, die goed hoorbaar waren. Een uitstekende motivatie, stimulans om voor het enthousiaste thuispubliek te gaan. Dit gebeurde dan ook, want veel mooie spelcombinaties werden getoond.

Bij tijd en wijle werd de tegenstander volledig zoek gespeeld. Een prachtige overwinning, de 1e thuiszege van het seizoen, een overtuigende 89 – 49 zege. Met opgeheven hoofd kan men deze klasse verlaten, en op een niveau lager gaan spelen. Als je uitgaat van deze ouderwetse Basketiers’71 avond, kan men zijn borst nat maken. Ondanks degradatie, werd het seizoen goed afgesloten, met winst en een bbq.

Roording koersbalkampioen

Van links naar rechts Jo Roording, Tiny Prak, Truus Aalberts en Jo Verkerk

DIDAM - Een kleine 35 deelnemers streden afgelopen woensdag 5 april om het kampioenschap van Montferland. Al jaren zijn het de bekende namen van de organiserende vereniging DSV Relax die de dienst uitmaken tijdens deze kampioenschappen.

Ook dit jaar waren Jo Verkerk en Willie Beursken de favorieten voor deze titel. Jo Verkerk was te sterk voor Willie, maar hij had niet gerekend op een debutant in dit gezelschap. Jo Roording sinds november 2016 lid van DSV Relax scoorde elke ronde hoge punten en eindigde met Jo Verkerk gelijk met 29 punten. In een onderlinge confrontatie moest Verkerk uiteindelijk het onderspit delven en mocht de debuterende Jo Roording met 31 punten zich tot kampioen van Montferland kronen, Jo Verkerk werd tweede en Tiny Prak met 28 punten derde. Het toernooi werd zoals gewoonlijk weer afgesloten met een hapje en drankje en de poedelprijs werd uitgereikt aan Truus Aalberts.

Het toernooi was weer in goede handen bij de koersbalafdeling van DSV Relax. Voor veel ouderen is deze sport een sportieve, gezellige en sociale activiteit. Voor meer informatie kan men zich wenden tot de coördinatrice Tineke Labots; 0316 226492 of via de website www.dsv-relax.nl.

Team Duiven verzorgt Alpe d’HuZesdiner

GROESSEN - Op 1 juni wordt de elfde editie van de Alpe d’HuZes gehouden met ruim 5000 deelnemers, waarvan 10 van Team Duiven. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen kanker. Hiervoor worden evenementen georganiseerd die mensen aanspreken en waarvoor ze bereid zijn een bijdrage te doen voor dit goede doel.

Om die reden organiseert Team Duiven op 21 mei het Alpe d’HuZes gangen diner bij Zaal Gieling Groessen. Rogier Sluyter, vroeger eigenaar en chefkok van restaurant De Goede Gooier in Blaricum, zwaait die dag de scepter. Hij zorgt voor een geweldig 6 gangen diner, bestaande uit een aperitief, amuse, 6 gangen vlees, vis of vegetarisch, en afsluitend koffie/thee met bonbons. Naast fantastisch eten, zal er ook voor entertainment gezorgd worden, waaronder een veilig! U betaalt 66,66 euro, inclusief drankjes. De avond begint om 17.36 uur en eindigt om 22.06 uur.

Omdat Team Duiven zoveel mogelijk geld wil doneren aan het KWF wordt het diner grotendeels gesponsord door Zaal Gieling Groessen, Bas Derksen Slagerij, Slagerij Theo Scholten, Janssen Eieren, Wennekes Vishandel, Makro Duiven, De Groene Schuur, Kaas & Delicatessenwinkel De Pompernikkel, Zingg Chocolaterie en Terborgse Wijncentrale. Ook voor de veiling is alles gesponsord!

Mail naar teamduiven@hotmail.com. Geef in je mail aan met hoeveel personen je wilt komen, evt dieetwensen of allergieën en je contactgegevens. Er is plaats voor maximaal 80 personen. Vanaf vier personen kun je een eigen tafel reserveren.

Betalingen contant bij binnenkomst op 21 mei. Pinnen is niet mogelijk.

Country à la Sandra Vanreys op Open Podium

ZEVENAAR - Op zaterdagavond 29 april start het Open Podium met talentjachttopper Marten Buiter. Hij laat horen hoe bluesrock op de gitaar klinkt. Vervolgens treedt het duo Mankes op met oprechte folkmuziek. De avond wordt afgesloten met onvervalste country muziek à la Sandra Vanreys door het trio Tryo. Aanvang: 21.00 uur. Toegang: Gratis.

De jonge Marten Buiter uit Etten heeft tijdens de talentenjacht van De Lantaern van 3 september het publiek en jury versteld doen staan met zijn uitmuntend gitaarspel. Vanavond zal de singer/songwriter vooral blues en rock nummers laten horen van eigen hand. Afgewisseld met bewerkingen van bestaande nummers.

Het duo Selma en Johan vormen samen Mankes. Hun muziek is een kruising tussen de folk inbreng van Selma en de basale benadering van de wat rauwere 'postpunk' invloed van Johan. Op dit moment werkt Mankes aan een aantal nieuwe nummers die ze graag op podia willen uitproberen. Bij voorkeur in een (semi-)akoestische setting waarin gebruik gemaakt wordt van twee akoestische gitaren, een saz en een trommel. De avond wordt afgesloten met onvervalste countrymuziek à la Sandra Vanreys. Deze alom bekende countryzangeres coach namelijk het trio Tryo. De naam Tryo is een knipoog naar de term try-out. Want Debby, Megen en Erwin staan vanavond voor het eerst in deze setting op het podium. Het belooft een spectaculair optreden te worden waar het publiek niet hoeft te schromen om een dansje te maken.

Pigeons wint derby

DUIVEN - Terwijl in het Gelredome de derby van Gelderland plaatsvond speelden Pigeons en Dedein in Triominos de derby van de Liemers. Een kleinere regio, een kleinere accommodatie, een kleiner publiek, maar niet minder belangrijk.

Want een derby is een derby en dat is een wedstrijd die bij spelers en toeschouwers extra krachten losmaakt. De positie op de ranglijst doet er dan niet toe: winst in de derby kan een heel seizoen goed maken. Net als de voetballers van Vitesse hadden de basketballers van Pigeons grote moeite om afstand te nemen van een stugge tegenstander. Maar anders dan in het Gelredome was de wedstrijd in Triominos allesbehalve saai.

Voor deze wedstrijd heeft coach Amr Grayyeb twee spelers vanuit Heren 2 ingezet. Zo was het debuut voor Dennis Jacobs die samen met zijn broer Sander Jacobs Heren 1 met succes tot gevolg versterkte. Als het echt om het entertainen van het publiek ging, dan zou in het Gelredome een basketbalveld moeten liggen.

Pigeons wist uiteindelijk Dedein van zich af te houden, al was geen Duivense supporter daar tot het eindsignaal helemaal gerust op. De winst hoefde het seizoen van Pigeons niet goed te maken. Dat de winst de mooie reeks wedstrijden van Heren 1 extra glans geeft is zeker. Eindstand: 73-68.

Voorjaarsschuttersdag Sint-Andreas

ZEVENAAR - In het weekend van 22 en 23 april viert schutterij Sint-Andreas, haar voorjaarsfeest. Dit jaar is de start op zaterdagavond om 18.15 uur met het ophalen van ons koningspaar Gerald & Inge. Dit ophalen gebeurt traditioneel met de optocht van de gehele schutterij.

Vanaf 20.00 uur is er in het schuttersgebouw Sint-Andreas een feestavond met de muziek verzorgd door band Bandje Speciaal. Op de zondagochtend vertrekt om 9.30 uur de schutterij voor het ophalen van de huidige jeugdkoningin Lisanne Jordens. Daarna wordt op de Schaapsdrift de schuttersboog bezocht. Omstreeks 12.00 is de schutterij weer terug in het schuttersgebouw voor de feestmiddag. Deze middag zal verder begeleid worden door Robert Pouwels.

Op zondagmiddag zal er door de jeugd geschoten worden om te bepalen wie de nieuwe jeugdkoning(in) zal worden. De inhuldiging van de koning(in) en jubilarissen zal omstreeks 15.00 plaatsvinden. Verder is er nog een geluksschieten, kruisboogkampioenschap en een springkussen voor de kinderen. Einde van deze middag zal rond 18:00 uur zijn. Kortom een gezellig programma voor eenieder.

Kom daarom op zaterdagavond of de zondagmiddag naar het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar en vier dit weekend mee.

Bluesroute Tolkamer

TOLKAMER - Op 26 april is voor de veertiende keer de Bluesroute in Tolkamer. In zes cafés is de toegang weer geheel gratis. De avond is van 19.00 tot 01.30 uur.

Deze Bluesroute is alom bekend in binnen- en buitenland. Veel bluesbands willen graag op deze route spelen. Ook dit jaar weer twee buitenlandse acts uit België en Engeland. De Bluesbreakers hebben een special guest from the UK, die men niet mag missen: Bex Marshall, aanvang 22.30 uur in Taveerne De Bijland. Vanuit alle windstreken in Nederland en daarbuiten komen de bluesliefhebbers hier heen. Dat wordt ook dit jaar weer overal volle bak. Er worden weer alle stijlen van de blues ten gehore gebracht: voor ieder wat wils!

Duiven D1 handbalkampioen

DUIVEN -Zondag 2 april werd het zaalseizoen 2016-2017 voor de D1 afgesloten met het kampioenschap.

Op de foto: bovenste rij: Marc Vermeulen (coach), Lise van de Berg, Marith Sterken, Tesse Blaauw, Isa Vermeulen. Onderste rij: Bibilot Verweij, Tess Vierwind, Cato van Alst, Jet Vermeer, Vera van de Velden.

Duiven D2 handbalkampioen

DUIVEN - Ook de D2 van handbalvereniging Duiven sloot het seizoen 2016-2017 af met het kampioenschap.

Op de foto: bovenste rij: Susanne Hartskeerl (coach), Meike Elbersen, Robin van Hummel, Kim Tonissen, Yara Vlaswinkel, Hans van Noesel (coach), onderste rij: Hugo Nijenhuis, Bink Groener, Dani van Noesel, Meike Hartskeerl, Jay Verhaaf, Maric Smulders.

Handbaltoppers te gast

DUIVEN - Op woensdag 29 maart kwamen twee dames van eredivisionist en zesvoudig landskampioen Sercodak Dalfsen naar Duiven om een gasttraining te verzorgen voor de handbaljeugd van de D- en C-jeugd van Duiven, Groessen en Loo.

Dat werden leerzame uurtjes en met veel plezier werd er getraind. Na afloop natuurlijk handtekeningen en samen op de foto. Op de foto de groep van de C-jeugd.

Vroeg uit de veren!

DIDAM - Op zondagmorgen 23 april verzorgt IVN-de Oude IJsselstreek Werkgroep de Liemers een wandeltocht bij de Nevelhorst.

Tijdens deze wandeltocht gaan we luisteren en kijken naar de vogels die hier voorkomen. In deze periode zingen de vogels hun hoogste lied. Ze zijn op zoek naar een liefje en bakenen hun territorium af. We gaan kijken en luisteren naar onze gevleugelde vrienden. Tip: Neem een verrekijker mee! De duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Aanvang: 7.30 uur bij de parkeerplaats van DVC, Vinckwijcweg 12 in Didam. Informatie: Dick van den Berg, 0316 262649.

3 Oever Festival zoekt nieuwe deun

REGIO - Van 15 -17 september is er weer een grandioos 3 Oever Festival. Fietsen, wandelen en varen langs alle 3 de oevers rondom de kop van Pannerden met onderweg: kunst, muziek, cultuur, ontspanning, creativiteit en spontaniteit. Wie of welke band, welk koor wil zich onsterfelijk maken en een deun componeren van 9 seconden?

Het kunnen klanken zijn, woorden of een melodietje dat spontaan in je hoofd opkomt. Mag opgenomen zijn met je smartphone, gefloten, geneuried, gezongen of op de tafel getikt. Hoeft absoluut niet professioneel. Het is de bedoeling dat de 3 Oever Deun de herkenningstune van het festival wordt en blijft. Het vormt aldus de muzikale verbinding tussen alle andere activiteiten en gaat af en toe als een Olympische vlam alle oevers rond. Bij de uitvoering van onder andere de 3 Oeverture tijdens de opening op 15 september, met zonsondergang, wordt het gebruikt als leidmotief waarbij de muzikale echo’s van de andere oevers terugkaatsen.

Inspiratiewoorden: Water, Rivier, Zand, Klei, Wind, Lucht, Natuur, Boten, Wervelingen rond kribben, Kabbelen, Draaikolkjes, Zon, Rivieroever, Muziek, Verbinding, Veer, Dijk, Groen, Gras en meer. Stuur je MP3 vóór 21 mei naar: deun@3oeverfestival.nl. Een jury kiest uit alle inzendingen de meest geschikte deun. Voor de winnaar is er behalve eeuwige roem en het gespeeld worden van je tune, ook nog een hele mooie prijs beschikbaar in de vorm van een ‘3 Oever Vogel’ door één van de deelnemende kunstenaars aan de Open Atelierroute gemaakt.

Loo Budget Concerten presenteert ensemble Capella Phos Hilaron

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo. Het aanbod is wisselend omdat ook de interesse van mensen wisselend is, zo is er voor elk wat wils. Bezoekers wordt een gezellig samenzijn bezorgd met mooie muziek. Zij kunnen bovendien een kijkje nemen in de mooie, authentieke Loose kerk. Het eerstvolgende concert is zondag 23 april om 15.00 uur; u kunt al vanaf 14.30 uur in de kerk.

Vocaal ensemble Capella Phos Hilaron werd in 2008 opgericht door Theo Menting, met als doel de muziek uit de Liturgische tradities van Oost en West bij elkaar te brengen. Zo wordt muziek gezongen uit de Slavische-Byzantijnse, de Latijnse en de Anglicaanse traditie. Zijn repertoire bevat tevens muziek van de Franse Dominicaan Andre Gouzes: deze hedendaagse componist laat zich strek beïnvloeden door zowel de Byzantijnse meerstemmige muziek als ook het Gregoriaans.

De kosten zijn inclusief een consumptie (koffie, thee, chocomel) in de pauze 7,50 euro.

Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk. 0316 263981.

Bijzondere Pop-up expositie in Kunsthal Zevenaar

ZEVENAAR - In de Kunsthal Zevenaar is er een grote expositie in het weekend van 21-23 april. Zestig kunstenaars exposeren hun werk.

Omdat de ruimte zo heerlijk groot is kun je kunst op een heel andere manier beleven door bijvoorbeeld eens goed afstand te nemen. Bijzondere werken van bijzondere kunstenaars. U zult verbaasd zijn over het niveau en een groot aantal werken zet u aan het denken. Een kunstwerk hoeft niet mooi te zijn (maar mag wel), maar het moet fascineren of een emotie oproepen volgens Madeleine Corbey de organisator van dit prachtige evenement.

Veel ruimtelijk werk installaties en beelden van papier en steen; er zijn ook prachtige foto’s en schilderijen. Gedurende het weekend zijn er ook optredens, de band Crash-out uit Zevenaar treedt vrijdag op en het vrouwenkoor Colours uit Westervoort zondag. Ook op zaterdag wordt er natuurlijk wat leuks georganiseerd.

De meeste kunstenaars zijn aanwezig dus als u nieuwsgierig bent naar de mens achter het kunstwerk dan kan dat. Gratis parkeren en gratis entree. Vrijdag 21 april van 19:00-22:00 uur; zaterdag/zondag 22/23 april van 11:00-17:00 uur.

Kunsthal Zevenaar (www.atelier-allegro.nl) ligt aan Fahrenheitstraat 3 in Zevenaar (De Hengelder).

Minivlagschip van Pigeons U10 kampioen van Gelderland

ZEVENAAR - De meeste teams van basketballvereniging Pigeons hebben dit jaar laten zien goed bijzonder goed te kunnen meedraaien in de Nederlandse Basketbalcompetitie. Waar de Heren echter helaas niet in geslaagd zijn dit jaar is het behalen van het kampioenschap. Dit geldt echter wel voor het Minivlagschip van Pigeons U10. Afgelopen zaterdag zijn de kanjers van Pigeons erin geslaagd om in Wageningen de ´kampioensbeker´ binnen te slepen.

De jongens van trainers Peter van de Voet en Michael Evers wisten in toernooivorm praktisch alle tegenstanders dit jaar te verslaan. Ook afgelopen zaterdag waren de kleine grote spelers van Pigeons te sterk voor de andere teams uit hun pool.

Op de overvolle tribune werden alle basketballers aangemoedigd en Pigeons kreeg werkelijk vleugels. Tot aan de laatste wedstrijd tegen het thuisspelend Pluto bleef het zinderend spannend. Ook Pluto wilde een thuisoverwinning behalen, gelukkig voor Pigeons trokken de basketballers uit Duiven en Westervoort de overwinning naar hun kant. Naast het feit dat de kleine grote basketballers ook het afgelopen jaar enorm veel lol gehad hebben, wisten ze zichzelf alleen maar nog meer te verbeteren. Het toekomstig Heren 1 van Pigeons staat heel wat groots te verwachten! Hulde was er aan de kampioenen: Benjamin van der Voet, Duncan Holman, Merijn Evers, Leon Tielen, Mike Tielen. Olivier Grauwde. Jesse Logtmeijer Ronan Leito en Davy Gamelkoorn.

Recreantentoertocht

REGIO - Fietsliefhebbers kunnen 22 en 23 april heerlijk erop uit trekken. TC de Liemers biedt fietstochten aan van 40 of 55 kilometer.

De Recreantentoertocht is ideaal voor ouders die met hun kroost erop uit willen trekken, voor oudere fietsers en voor fietsers met een e-bike. "Voor elk wat wils", zeggen organisatoren Ab Lubbers en Richard Tijsseling namens TC de Liemers.

De tocht van 55 kilometer gaat door het Montferland. Bijzonder is dat de route het parcours aandoet waarop in juni het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen wordt verreden. De 40 kilometer route is nagenoeg vlak. "Voor de fietsliefhebber die de heuvels liever mijdt. Ook deze tocht is erg mooi", belooft het tweetal.

De start is beide dagen tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf atletiekbaan Heerenmäten in Zevenaar. "In de nieuwe kantine van Stichting Breedtesport kan er vooraf en na afloop een kopje koffie of iets anders worden gedronken. Dus gezellig napraten kan voortaan ook", zegt Ab Lubbers.

Voorinschrijven kan via de website van TC de Liemers (www.tcdeliemers.nl/toerfietsen/recreanten-toertocht.html). Onder de eerste 500 inschrijvingen verloot TC de Liemers vouchers voor een rit in de gastenwagen tijdens het NK Wegwielrennen. "Die unieke kans kunnen wij bieden, omdat TC de Liemers organisatiepartner is geworden van de Nederlands Kampioenschappen in Montferland. Een erg bijzondere ervaring", verzekert Richard Tijsseling. Elke deelnemer aan de Recreanten toertocht ontvangt daarnaast kortingsbonnen ter waarde van 100 euro.


Isseltaler Musikanten vieren in Babberich 40-jarig bestaan

BABBERICH - De Isseltaler Musikanten uit het Rheden bestaan 40 jaar en gaan dit op zondag 30 april in Babberich vieren met een non-stopprogramma van topblaaskapellen. Headliner is het uit Tirol afkomstige orkest Die Innsbrucker Böhmische. Dit orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek in Europa en is op bijna alle vooraanstaande festivals aanwezig.

Naast Die Innsbrucker Böhmische gaan Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen, de Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen en de Isseltaler Musikanten zelf, er alles aan doen om van het jubileum een onvergetelijk feestje te maken.

Verandering in de muzikale leiding van de Isseltaler Musikanten: trompettist Cyrille van Poucke is onlangs benoemd tot dirigent van de Isseltaler Musikanten. De officiële overdracht van het dirigeerstokje zal plaatsvinden tijdens het jubileumoptreden in Babberich; daar zal de vertrekkend dirigent Bennie ter Heide het stokje overdragen aan zijn opvolger. De Isseltaler Musikanten zijn er trots op, dat zij met Cyrille opnieuw een gerenommeerde muzikale leider hebben kunnen aantrekken. Cyrille is geen onbekende in de muziekwereld en keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar blaasmuziek. Naast al zijn activiteiten in de klassieke muziek heeft hij deel uitgemaakt van de Glanerbrugger Muzikanten en is hij flügelhornist in het orkest van Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten.

De Isseltaler Musikanten worden bij de organisatie in Babberich gefaciliteerd door drumfanfare Sint-Jan Babberich. Het jubileumfeest wordt gehouden op zondagmiddag 30 april in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, Babberich. De aanvang is 12.00 uur en de zaal gaat om 11.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Men kan ook kaarten reserveren via de Reserveringslijn 026 3820245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl De toegangsprijs bedraagt 10,00 euro per persoon.

Geslaagde rookworstenactie van Liemers Harmonie Duiven

DUIVEN - Afgelopen winter heeft Liemers Harmonie Duiven voor de eerste keer een rookworstenactie gehouden in samenwerking met Schipper Vlees & BBQ. De Duivense muzikanten verkochten de ambachtelijke rookworsten op twee zaterdagen huis-aan-huis in Duiven.

Ook bij vrienden en familie werden de worsten aan de man gebracht. In totaal verkocht de vereniging 1260 rookworsten. "Een fantastische opbrengst. Dit hadden we bij aanvang van de actie niet durven denken", aldus organisator Corine Sonderen. Slagwerker Bart Kersten verkocht de meeste rookworsten en won daarmee een vleespakket van Schipper Vlees & BBQ: "Een enorm lekkere actie en een fijne beloning."

Het kostte weinig moeite om de rookworsten te verkopen. Kersten: "De bewoners van Duiven wilde ons echt steunen en ook zelf de ambachtelijke rookworsten proeven." De opbrengst van de actie is bestemd voor de jeugdleden en opleiding van de vereniging. Of er volgend jaar een vervolg komt, weet Corine Sonderen wel zeker: "Absoluut, we hopen hier een jaarlijkse actie van te maken. We kunnen de steun goed gebruiken voor onze jeugdopleiding."

Basketiers'71 maakt (eind)balans op

ZEVENAAR - Alle thuiswedstrijden zijn gespeeld, de competitie zit er (bijna) op. Zijn voorgenomen doelen en verwachtingen uitgekomen en behaald? Als je eerlijk bent, nee niet allemaal.

Het allerbelangrijkste doel wel, namelijk spelplezier blijven houden. Tot op de laatste wedstrijddag, het laatste fluitsignaal is dit het geval geweest. Dit geldt voor alle teams, alle geldingen binnen Basketiers’71. Sportieve resultaten vielen (soms) tegen, verrassende overwinningen waren er ook! Al werd, in de totaliteit van wedstrijden, meer verloren dan gewonnen.

Zoals eerder genoemd dit mocht de pret en het spelplezier niet drukken. Natuurlijk zijn er nu (bijna) de competitie eindstanden, de balans wordt opgemaakt. De meeste teams eindigden in de middenmoot , de U14-1, de U14-2 en de U18. De U12 werd na de winterstop door goede resultaten ingedeeld bij de winnaarspoule. Helaas kon men hier geen potten meer breken, er werd (te) weinig gewonnen.

De U20 speelde (te) wisselvallig over het hele seizoen, eindigde in de onderste regionen. Heren 1 degradeerde dit seizoen, speelt volgend seizoen, een klasse lager. Dames 1 streed lang bovenin mee om de prijzen, kan nog (net) derde worden. Recreanten & U10 speelden geen competitie, wel weer met veel (spel)plezier.

"Kortom, een basketbalseizoen waarop we met tevredenheid kunnen terugkijken. Wil je ook deel willen gaan uit maken van Basketiers’71, meld je dan aan als lid! Of mail voor meer informatie naar secretaris@basketiers.nl."

Volop genieten tijdens open podium folkcafé De Liemers

DUIVEN - Vrijdagavond 12 mei kunt u weer genieten van mooie luisterliedjes tot en met het wat stevigere werk. Gerard Slutter met zijn eigen specifieke stemgeluid was regelmatig te gast op diverse open podia.

Een aantal jaren heeft hij niets meer met muziek gedaan, maar is nu weer eens te horen tijdens deze avond. Daarbij zijn ook de eigen composities het luisteren meer dan waard. Kenmerkend voor Gerard zijn de mooie melodieuze ‘rustige’ popsongs die voorbij komen.

Lyn&Ar brengen eigen werk ten gehore. Engelstalige, romantische luisterliedjes die ontstaan zijn uit goede gesprekken, persoonlijke ervaringen en ritmische tunes op de gitaar. Teksten over de kleurrijke natuur, de liefde, en alles wat het leven mooi maakt. Maar ook onzekerheden schuwen ze niet. Kortom, het zijn kleine pop/folkliedjes met Ierse en Keltische invloeden.

Crash Out is een zeskoppige coverband uit Zevenaar die op eigen wijze nummers brengt van Mary Black, Calvin Russel, Lou Reed, Ilse de Lange, Leonard Cohen en vele anderen. Plezier in het muziek maken staat voorop, en daarnaast kunnen ze ook daadwerkelijk iets brengen.

Folkcafé De Liemers ligtaan het Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal gaat om 20.00 uur open. De muziek begint om 20.30 uur. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Jaarlijkse Batavieren Motorrit

ZEVENAAR - Op zondag 23 april staat bij de Liemerse motorclub MC ASOM in Zevenaar weer de jaarlijkse Batavieren Rit op de toerkalender.

Deze rit staat ook op de landelijke toerkalender van de KNMV/LOOT. Om zo motorrijders van Den Helder tot Vaals en Delfziil tot Terneuzen te laten genieten van een heerlijke motorrit door een stukje Duitsland, Twente, Salland en vervolgens via Deventer en Zutphen richting Zevenaar.Een mooie toerrit met een lengte van ongeveer 230 km. De start is in het clubhuis van MC ASOM aan de Edisonstraat 3 in Zevenaar. De starttijd is van 08.30 tot 11.00 uur en het clubhuis is verder de gehele dag geopend tot 16.00 uur.

Bij de start is er voor iedere inschrijver een gratis kop koffie.De deelnamekosten bedragen zes euro. De route is alleen als GPS versie beschikbaar. Voor motorrijders uit de Liemers een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in ons clubhuis, de sfeer te proeven, informatie in te winnen en ook om te weten te komen wat de club allemaal per jaar onderneemt om van het recreatieve motorrijden te genieten.

Gezellige overdekte paasvlooienmarkt

WESTERVOORT - Er is op tweede paasdag 17 april van 10-17 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sports Planets de Pals , Emmerik 5.

Hier wordt veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en u wilt deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam.

Kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 22,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen en 2,00 euro voor 65+. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang. De sporthal zorgt voor de catering.

Rommelmarkt bij De Griethtreejers

ZEVENAAR - Zondag 30 april houdt carnavalsvereniging De Griethtreejers een rommelmarkt bij hun vaste locatie, Party- en Bowlingcentrum De Griethse Poort in Zevenaar.

Het aanbod op deze rommelmarkt zal zeer groot en zeer divers zijn. De afgelopen weken, maar ook de aankomende weken nog zijn de leden bezig met het ophalen van spullen bij mensen thuis, scholen en zorginstellingen.

"Mocht u toch nog wat spullen hebben, dan kunt u uw spullen elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen weg te brengen dan kunnen ze ook worden afgehaald. Neem dan contact op met Berna Gardien (0316 844057). Graag bellen na 19.30 uur.

De Griethtreejers heten alvast iedereen welkom op zondag 30 april van 11.00 tot 14.00 uur bij Party en Bowlingcentrum De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. De entree voor deze rommelmarkt bedraagt 1,50 euro.

Meer over carnavalsvereniging De Griethtreejers staat op www.degriethtreejers.nl.

OpenKampioenschappen Koreaans Karate Broertjes Wijler behalen beiden eerste plek

ZEVENAAR - Zaterdag 1 april waren in Hendrik Ido Ambacht vele Tang Soo Do scholen uit Nederland, België en Denemarken vertegenwoordigd tijdens dit grote karatetoernooi.

Joey Wijler, 12 jaar (groene band) en Nino Wijler, 10 jaar, (oranje band) van Bent Sports Zevenaar waren met nog een paar deelnemers uit Zevenaar en omgeving vol goede en sportieve zin ook naar dit toernooi gekomen en hebben de onderdelen sparren, breektesten en loopvormen goed doorstaan. Iedereen van het team Bent Sports ging met een prijs naar huis, en... het leuke was dat de twee broers beiden de eerste plek wonnen bij het onderdeel sparren. Ze hebben mooie technieken en vechtcombinaties laten zien maar het belangrijkste: ze hebben genoten en veel plezier gehad! Tang Soo!

Paul Mc Kenna Band in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 6 mei is de Paul McKenna band te zien en te horen in muziekcafé De Lantaern. Deze veelbelovende jonge muzikanten delen samen hun liefde voor folk en traditionele muziek en laten dit graag horen op podia in diverse landen. Vanavond dus in Nederland en wel in De Lantaern in Zevenaar. Aanvang: 21.00 uur. De entree bedraagt 15,00 euro.

De Paul McKenna Band bestaat uit vijf jonge professionele muzikanten. Het is een van de meest veelbelovende Schotse folkgroepen uit Glasgow van dit moment. “De beste folk band uit Schotland in de afgelopen twintig jaar” volgens de New York Times, “De beste band van hun generatie” aldus The Living Tradition en “een band met het potentieel om de Schotse / Ierse traditionele muziekscène voor de komende twintig jaar te domineren" volgens Fatea Magazine.

The Paul McKenna Band bestaat uit: Paul McKenna : zang, gitaar en bouzouki; David McNee : zang, bouzouki en tenor gitaar; Sean Gray : zang, fluit, thin whistle en gitaar; Ewan Baird : zang, bodhran en cajon; Mike Vass : zang, viool en banjo www.paulmckennaband.com.

Koningsdagprogramma in Aerdt

AERDT - Op woensdag 26 april houden wij alweer de 36ste speurtocht deze zal weer per fiets worden afgelegd en is er natuurlijk voor jong en oud. De jongeren dienen wel de basisschool te hebben verlaten. Het Oranje Comité hoopt dan ook op zoveel mogelijk deelnemers die mee doen aan deze speurtocht.

Er kan vertrokken worden tussen 18.00 en 19.30 uur vanaf camping De Aerdtse Wacht. De jeugd heeft voorrang bij het vertrekken. Ook dit jaar kan er weer fel worden gestreden voor de wisselbeker.

Deelname van deze fietsspeurtocht is geheel op eigen risico. Graag bij de start ‘n 06-nummer achter later per groep. De speurtocht is er voor de donateurs van het Oranje Comité. Mensen die geen donateur zijn en toch graag mee willen fietsen, mogen tegen betaling van 3,50 euro mee doen.Pen en een zaklamp meenemen! Bij slecht weer is er een alternatief binnen bij De Aerdtse Wacht. Vanaf 20.30 uur is er weer een gezellig stukje muziek.

Donderdag 27 april is er een kinderoptocht met medewerking van de drumfanfare Eensgezindheid. Vertrokken wordt om 13.30 uur vanaf het dorpshuis Eensgezindheid, hopelijk met zoveel mogelijk versierde fietsen, wagentjes en dergelijke. Voor de mooiste versierde fietsen worden geldprijzen ter beschikking gesteld. Na de optocht is er een spellenmiddag in en rond het dorpshuis. Kinderen uit Herwen zijn natuurlijk ook welkom. Er is feest in Aerdt, dus vlaggen uit!

De Meulenvelders dansen in Meulenvelden

DIDAM - Dansgroep De Meulenvelders uit Doesburg komt op woensdag 19 april naar Meulenvelden in Didam. Na de oprichting in 1949 dansten De Meulenvelders de eerste 25 jaar van hun bestaan in zowel binnen- als buitenland.

Ze brengen een gevarieerd programma. Zo dansen zij de Almelose kermis, Drikusman, Duitse Polka, De Smid, de Veleta, Goat weg ie, Hak en Teen, Hoksebergen, Klapdans, Kleine Molle, Kastelenwals, Lot is dood, Mazurka, Riepe Garste, Smiet ow wief weg, Spaanse Wals, de Voorjaarsbode en nog vele andere.

Tijdens hun optredens laat men niet alleen folkloristische dansen zien, maar er staan ook voordrachten, sketches en een kledingshow op het programma. Het wordt ongetwijfeld weer een gezellige avond met voor elk wat wils.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13 in Didam is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro.

Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom.

Ooievaars bouwen zelf hun nest...

PANNERDEN - Anno 2017 is bekend dat de ooievaars in duidelijke mate in Nederland één veel geziene gast is in onze samenleving. Wil het dat ook buurtverenigingen naast particulieren bewoners hun steentje hier in bijdragen. Er zijn de laatste jaren op diverse plekken nestpalen geplaatst op de omliggende erven.

Door Frans Willemsen

Dit is een duidelijk beeld van de laatste 15 jaar. Zodra de ooievaars weer terug keren half januari begin februari van hun verblijf in het zuiden, worden door diverse paren klepperende luchtgevechten ten tonele gevoerd in de buurt van het nest, wie wordt de bewoner. Meestal heeft het mannetje dat het jaar ervoor ook al was de behuizing ingenomen. Zodat het alleen maar blijft bij luchtgevechten ten tonele voor woningroof.

De laatste jaren is dit verschijnsel dan ook sterk toegenomen. Opvallend hier komt naar voren dat een ooievaar uiteindelijk lui is voor het bouwen van haar nest, om de voortplanting van haar soort veilig te stellen. Nog opvallender is dat in Pannerden op de Pannerdense Waard in 2016 een ooievaarstel het begin maakte met de bouw in een gesnoeide populier voor een nest. Dit nest werd afgebouwd 2017 in de 25 meter hoge populier op de Pannerdense Waard. Dit is in een unicum dat een ooievaarspaartje zelfstandig in de kruin van deze op ruim 25 meter hoogte haar nest heeft gebouwd. De tijd zal het leren of er dit jaar een broedsel komt.

Basketiers'71 bedankt 'Oude' Schoolmeester!

ZEVENAAR - Iedere vereniging kent ze, vrijwilligers die vele onzichtbare taken uitvoeren. Maar niet minder belangrijk zijn, óm goed voor de dag te komen. Zo ook binnen Basketiers’71 zijn er zulke leden.

Een zo’n lid willen we kort in het zonnetje zetten. Al sinds jaar en dag Erelid en Lid van Verdienste van de vereniging. (Bijna) sinds de oprichting betrokken bij Basketiers’71 en het basketbal. Trouwe supporter, iedere speelzaterdag aanwezig. Ondanks zijn leeftijd van meer dan 80 jaren 'oud'.

Nog steeds jong van geest, zeer precies en secuur. Dat laatste komt vast, omdat hij jarenlang schoolmeester is geweest. Binnen Basketiers’71 hanteert hij nog steeds symbolisch het rode potlood. Iedere zondagmorgen trouw controleert hij de concept-persberichten. Zonder goedkeuring en nauwkeurigheid in spelling, typfoutjes geen persbericht.

Actief basketballen doet hij niet meer, de clubliefde blijft echter bestaan. We hebben het hier over onze 'Gold Old' Dick Schermer.

"Dick, we hopen dat je nog vele jaren voor de club blijft behouden, In volle gezonde gezondheid, met veel plezier je schoolmeesters taak blijft doen. Voor Basketiers’71 geen nieuw groen spellingsboekje. Nee, wij hebben Dick Schemer, een man van goud. Dit persbericht heb je niet gecontroleerd, hopelijk zit er geen enkele (spel)fout in!"

Voorjaarsconcert Original Liemers Muzikanten

ZEVENAAR - De Original Liemers Musikanten verzorgt op zondag 23 april, aanvang 11.00 uur het jaarlijkse voorjaarsconcert in zaal Staring Grietakker 3 in Zevenaar.

De Original Liemers Musikanten, opgericht in 1999, staat weer garant voor prachtige Egerländermuziek. Met walzen, polka's en marsen van bekende komponisten zoals Ernst Mosch, worden de liefhebbers van de Egerländer Blaasmuziek weer op hun wenken bediend.

De zang wordt die morgen verzorgd door Ria Leurs en Tino Braam. Het zangduo begeleid door de Original Liemers Musikanten, staat garant voor prachtige luistermuziek.

De entree voor deze muzikale morgen is 5,00 euro per persoon; donateurs hebben op vertoon van hun donateurskaart vrij entree voor een persoon. De aanvang van het concert is om 11.00 uur; de zaal is open vanaf 10.30 uur. Meer informatie staat op www.originalliemersmusikanten.

50 km 4D-Trainingstocht

DUIVEN - Zaterdag 24 juni verzorgt de Liemers-Posbankloop vanuit Huis van Droo in Duiven een 50 km wandeltocht door de Liemers en over de Veluwezoom. Deze tocht drie weken voor de 4-daagse in Nijmegen is een mooie afsluiting van de trainingsperiode voor de 40 en 50 km-wandelaars.

Uniek bij de Liemers Posbankloop is het all-inclusive concept: De wandelaars lopen hun afstand en de organisatie zorgt op de vele rustposten voor een afgestemde catering. Op de tocht lopen ook Kennedywalkers die al 30 kilometer in de benen hebben als de 4D-Trainingstocht van start gaat bij Huis van Droo in Duiven. Limiet is gesteld op 300 deelnemers. Deelname is alleen mogelijk bij voorinschrijving. Voor aanmelden en meer informatie ga naar www.liemersposbankloop.nl of stuur een e-mail naar info@liemersposbankloop.nl.

Samen sportief, gezellig bewegen en samen eten!

ZEVENAAR - Samen Sportief is een nieuwe en ontspannen ontmoetingsactiviteit waarbij je op een prettige manier in beweging komt. Een praatje maken en nieuwe kennissen opdoen staat centraal. Elke Samen Sportief sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.

Samen Sportief is iedere donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in het clubgebouw van de atletiekbaan, Heerenmäten 4 in Zevenaar. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Deelname is 3,00 euro per keer. Sportkleding en/of schoenen is handig, maar niet verplicht. Wel wordt gevraagd je vooraf aan te melden via samensportief@deliemersbreedtesport.nl of te 0316 529339 te bellen.

Samen Sportief is een initiatief van Caleidoz Welzijn en Atletiekvereniging de Liemers in samenwerking met Stichting de Liemers Breedtesport en vrijwilligers uit de buurt.

IJsbaan krijgt zomers vervolg

DUIVEN – Naast een winterevenement (de Gaba IJsbaan) organiseert de Rotary in Duiven dit jaar ook een zomerevenement voor alle inwoners van de Liemers: het MidZomerNachtFestival de Liemers.

Het centrale thema tijdens dit festival is de viering van de langste dag. Op zaterdag 24 juni staat het Horsterpark in Duiven vanaf 15.00 uur 24 uur lang in het teken van deze zomerse Zweedse traditie.

Jong en oud ontmoeten elkaar tijdens MidZomerNachtFestival De Liemers in een vrolijke Scandinavische sfeer (denk aan Pippi Langkous en ABBA) rond een mooi versierde meiboom. Op het grote veld rond de meiboom is op 24 en 25 juni voor iedereen iets te doen, te proeven of te beleven. Zo kun je er samen genieten van hapjes en drankjes, een (nachtelijk) volleybaltoernooi en diverse gratis films, concerten en kinderactiviteiten.

Rotary Duiven organiseert dit gratis toegankelijke evenement met hulp van diverse sponsoren, organisaties en vrijwilligers. De opbrengst van het festival gaat, net als bij de IJsbaan, naar een goed doel. Meer informatie over MidZomerNachtFestival de Liemers is te vinden op www.midzomernachtfestivalliemers.nl.

Open Toernooi groot succes

ZEVENAAR - Op 6 april werd het derde Open Toernooi georganiseerd bij spellenclub De Spelfanaat Zevenaar.

Na twee rondes gespeeld te hebben kwam er een winnaar uit. Op de derde plaats waren twee personen Anja Bannink en AnneWil Ankersmit. Op een tweede plaats eindigde Menno Verbakel en de winnaar van de avond was Rob Meijer. "We hopen dat we iedereen weer terugzien op het volgende toernooi, dat op 20 april wordt gehouden in het participatiepunt Caleidoz Steenhuizen 6 in Zevenaar vanaf 19.30 uur. Dan wordt er Skye gespeeld als toernooi, waar iedereen welkom is. Graag van te voren opgeven in verband met aantal spellen beschikbaar stellen. Het inschrijfgeld bedraagt inclusief koffie /thee twee euro."

Open huis bij Deba Marine b.v.

TOLKAMER - Op zondag 16 april (eerste paasdag) opent Deba Marine b.v. aan de Zwarteweg 6 in Tolkamer weer haar deuren voor haar jaarlijks groots opgezette openhuis.

Deze dag presenteert Deba Marine b.v. haar collectie boten en motoren (nieuw en gebruikt), alsmede veel accessoires en toebehoren voor alles rondom de boot. Tevens een groot assortiment aan waterski's en wakeboards met alles wat daar mee te maken heeft.

Sinds twee jaar heeft Deba Marine b.v. haar eigen zeilmakerij. Hier maken wij uw afdekzeil en of cabriokap voor Uw boot. Ook voor de vervanging van een rits en/ of een ruit in uw kap bent u bij Deba Marine b.v. op het juiste adres. Tijdens het openhuis krijgt u liefst 15 procent korting op alle voorraad artikelen in de winkel.

Onder het genot van een kopje koffie of een drankje heeft u dan ook de mogelijkheid om verder rond te kijken in de showroom en op het buiten terrein. Het team van DEBA Marine b.v. heet u van harte welkom. Wij verheugen ons op ww bezoek.

Deba Marine b.v., Zwarteweg 6, Tolkamer; www.deba.nl.

Voorjaarsruilbeurs van Groei en Bloei afdeling de Liemers

BABBERICH - De voorjaarsruilbeurs van Groei en Bloei afdeling de Liemers is zaterdag 22 april van 11.00-12.00 uur op het parkeerterrein van de Mobiele Eetheid (naast de Molen in Babberich).

Net als voorgaande jaren kunnen leden èn niet-leden op onze voorjaarsruilbeurs weer al hun overtollige planten, bollen, knollen, zaden, stekjes en overige tuinspullen ruilen! Het is een leuke en goedkope manier om uw tuinassortiment en plantenverzameling te vergroten, en u krijgt er gratis advies bij.

Ruilen gebeurt met gesloten beurs. Wilt u uw planten zoveel mogelijk van naamkaartjes voorzien. Verzoek aan iedereen om de overgebleven spullen weer mee naar huis te nemen. De ruilbeurs is ieder jaar een gezellig gebeuren, waar iedereen na afloop met nieuwe plantjes tevreden naar huis gaat en een typisch voorbeeld van een leuke Groei & Bloei activiteit!

Vragen? Mail info@liemers.groei.nl.

Open dag bij AutoVreman: een belevenis voor jong en oud

ZEVENAAR – Altijd al eens willen weten hoe het voelt om in een race-auto vol gas te geven? Kom het meemaken op tweede paasdag bij AutoVreman! Die dag kun je er G-krachten ervaren in hightech race-simulatoren. En er is meer...

Kom een schitterende BMW M4 bewonderen en neem een kijkje in de moderne werkplaats. Misschien wint u wel een gratis poetsbeurt van uw auto! Voor de kinderen is er een gloednieuw springkussen en liggen er nu al kleurplaten klaar bij AutoVreman. Haal deze alvast op (of download via de website), want als deze ingekleurd worden afgegeven op 17 april, ligt er een leuke verrassing klaar!

Het is een jaar geleden dat Rene en Fanny Vreman de deuren openden van het nieuwe pand. Sindsdien is het bedrijf hard door gegroeid, en dat is niet voor niets. Het team van AutoVreman doet er alles aan, om altijd de beste service te bieden. Dat is het visitekaartje van AutoVreman geworden; service en persoonlijk contact.

AutoVreman verzorgt niet alleen het onderhoud en reparaties van alle automerken, maar doet ook in- en verkoop van zowel nieuwe als jong gebruikte auto's. Bent u op zoek naar een bepaald type, model auto van een bepaald merk, en staat deze er op dit moment niet bij? Geen punt, AutoVreman gaat graag voor u op zoek.

Er werkt een vast team van merkspecialisten. Alleen gekwalificeerde monteurs, die volledig op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van iedere merkauto. Bovendien is AutoVreman erkend lid van Bosch Car Service en aangesloten bij de Bovag en de Nationale Auto Pas. Toe aan een andere auto? Kom met het hele gezin langs op 17 april tussen 11.00 en 16.00 uur.

AutoVreman, Marconistraat 33, Zevenaar. www.autovreman.nl (ook op Facebook); 0316 341012.

Visser Totaal Bouwservice ontzorgt u tijdens de (ver)bouw

ZEVENAAR - Of u nu gaat bouwen, verbouwen, aanbouwen, renoveren of onderhoud wil laten plegen, bij Visser Totaal Bouwservice bent u aan het juiste adres voor het hele pakket. De naam zegt het al: Visser Totaal Bouwservice biedt u Totaal Oplossingen. Vakkundig en volgens afspraak.

Met Visser Totaal Bouwservice haalt u ruim dertig jaar bouwkundige ervaring in huis. Voor zowel Burgerlijke- en Utiliteitsbouw (B&U) en Civiele bouw. Of het nu om grote projecten gaat of om kleinere (ver)bouwklussen, Visser Totaal Bouwservice kan passende oplossingen aandragen voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers.

Een bouwspecialist van Visser Totaal Bouwservice komt graag persoonlijk bij u langs om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard wordt er met u mee gedacht en indien gewenst zal er een bouwtekening / constructieberekening gemaakt worden, wij hebben deze kennis in huis. ln het adviesgesprek zal ook uw budget aan de orde komen. Vervolgens wordt er voor u een passende offerte gemaakt.

Vakman Rob Visser: - Wíj houden van transparantie. - Wij zullen er altijd zorg voor dragen dat men niet te makenkrijgt met onverwachte kosten achteraf. - Wij kunnen zeer zeker passende oplossingen voor u aandragen. - Wij bieden hoogwaardige service. - Wij gaan voor een langdurige zakelijke relatie, die berust op goed onderling vertrouwen. - Wij kunnen desgewenst aansprekende referenties aanleveren. Spreekt het bovenstaande u aan?, neem vrijblijvend contact met ons op Visser Totaal Bouwservice. O6-22921118 Mail : robvisser1954@hotmail.com.

Natuurprijs 'Gouden Grutto' voor natuur-inclusief boeren

VELP – Drie boeren ontvingen onlangs uit handen van oud-minister Cees Veerman de Gouden Grutto. De Gouden Grutto is een prijs van Vogelbescherming Nederland voor boeren die laten zien dat plattelandsnatuur prima kan samengaan met een economisch gezonde bedrijfsvoering.

De Gouden Grutto bestaat uit een publieks- en een vakjuryprijs, van 2.500 en 5.000 euro. Marcel Strijtveen won de publieksprijs. De vakjuryprijs, uitgereikt door oud-landbouwminister en boer Cees Veerman, werd tijdens de conferentie 'Succesvol boeren met de natuur: ontmoet de praktijk' uitgereikt aan Marten Dijkstra uit Aldeboarn. 'De jury maakt een diepe buiging voor deze voortrekkers'.

Akkerbouwer Peter Harry Mulder uit Muntendam en zijn partner Eline Ringelberg oogsten bovendien zoveel waardering van de jury dat zij tot een extra prijsuitreiking besloten: een eervolle vermelding voor de kennis en klinkende resultaten voor akkervogels.

De landbouw natuurvriendelijker maken is geen geringe opgave maar noodzakelijk om vogels van het platteland van de ondergang te redden. Het stelsel van agrarisch natuurbeheer is niet voldoende om de achteruitgang van weidevogels als grutto en veldleeuwerik te stoppen. Alleen op plekken waar maximaal wordt ingezet op natuurherstel, worden goede resultaten geboekt. Natuur moet onderdeel worden van de normale bedrijfsvoering: natuur-inclusieve landbouw houdt het Nederlandse platteland leefbaar voor mens en dier. Dat vinden ook veel boeren. Er zijn ook grote zorgen: 'Het nieuwe kabinet moet het mogelijk maken in duurzaamheid te investeren.

Ook consumenten hebben een belangrijke rol. 'Kóóp duurzaam geproduceerde zuivelproducten. Alleen daarmee maak je het mogelijk om al die extra maatregelen te nemen die nodig zijn om grutto's in de lucht, bloemen langs akkers en koeien in de wei te houden.' pleit Fred Wouters, directeur van Vogelbescherming.

Wat op de conferentie 'Boeren voor natuur' vooral duidelijk werd, is dat álle partijen in de keten hun verantwoordelijkheid moeten nemen en stoppen met wegkijken of naar elkaar te wijzen. De natuur van het boerenland is in diepe crisis. Boeren, consumenten, overheid, banken, zuivelbedrijven, supermarkten en inkoopcombinaties moeten zich bewust zijn van hun aandeel in het geheel én hun verantwoordelijkheid voor de natuur van het platteland nemen.

Groessense Lente Pruuveri-j

GROESSEN - Het beste, en zeker het lekkerste alternatief voor de meubelboulevard of het tuincentrum. Op tweede paasdag, 17 april, wordt het eerst de Groessense Lente Pruuveri-j gehouden. De naam verraadt het al: bij de Groessense Lente Pruuveri-j kun je genieten van heerlijke (lente)bieren en frisse wijnen.

Deelnemers aan het lentefeest zijn brouwerij De Wittenburg uit Zevenaar, maar ook Gulpener Bier levert een bijdrage door ondermeer het Gulpener Biercollege te houden. Dat biercollege is waarschijnlijk het enige college waar je niet nuchter voor hoeft te zijn. Tijdens uitleg over het brouwproces proef je enkele smaakvolle bieren en leer je hoe speciaalbieren aan haar specifieke smaak komen. Natuurlijk wordt er ook goed voor de inwendige mens gezorgd en zullen er diverse smaakvolle etenswaren te verkrijgen zijn. Bij de Groessense Lente Pruuveri-j kun je de lente zien, proeven en beleven!

Naast het beleven van de lente in al haar smaakvolle facetten kan de bezoeker ook een ludieke variant van het zo populaire darten spelen waarmee vele leuke prijzen te winnen zijn. Tijdens de middag wordt op de achtergrond sfeermuziek gedraaid en voor de jongste jeugd wordt een springkussen neergezet.

De Groessense Lente Pruuveri-j vindt plaats in een sfeervolle feesttent op het terrein van showband KDO aan de Commendereijstraat in Groessen. Aanvang is 14.00 uur, einde 19.00 uur en de toegang is gratis! Niets te doen 2e paasdag? Kom naar de Groessense Lente Pruuveri-j!

Coop Zevenaar maakt oranje bijzonder!

De lijst met trotse sponsoren die deze actie mede mogelijk hebben gemaakt.

ZEVENAAR - In de week van 24 tot en met 29 april gaat Coop Zevenaar oranje bijzonder maken. Oranje is de kleur van het koningshuis, het Nederlands elftal en vooral van Coop. Gedurende deze week kunt u door middel van een draai aan 'Het rad van fortuin' mooie prijzen winnen.

Coop Zevenaar is de laatste tijd volop bezig om de banden met de Zevenaarse middenstand te verbeteren, vele van hen hebben dan ook meegewerkt aan deze actie, door prijzen beschikbaar te stellen. Een enthousiaste groep medewerkers van de kassa afdeling heeft deze actie georganiseerd. Dankzij deze spontane samenwerking zijn er prachtige prijzen beschikbaar.

Alle klanten van Coop Zevenaar maken in deze week kans om een prijs te winnen. Mede hierdoor zien de medewerkers van Coop Zevenaar u graag in de week van 24 tot en met 29 april in de winkel verschijnen om er samen een bijzondere oranje week van te maken.

Coop Zevenaar, Masisusplein 24, Zevenaar.

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

In het weekend van 22 en 23 april zijn er geen vieringen in onze kerk.

Woensdag 26 april is er om 18.30 uur een eucharistieviering in de kapel.

De eerstvolgende viering in het weekend is op zondag 30 april met voorganger Jeroen Heemink en het Gemengd koor.

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

16 april 9.30 u ds. D.T. Vreugdenhil

15.00 u br. R.A. Nijhoff

23 april 9.30 u br R.A. Nijhoff

16.30 u Lezen

Kerkberichten Sint-Martinuskerk Giesbeek

Vrijdag 14 april om 15 u. Kruisweg, Dhr. J. Ubbink en Caeciliakoor

(Zaterdag 15 april om 21 u. zingen de Caeciliakoren van Giesbeek en Doesburg in Zevenaar, tijdens de Paaswake)

Zondag 16 april om 10 u. Pasen - Woord- en Communie, Pastor E. Lemmen en Caeciliakoren Giesbeek en Doesburg.

Kerkdiensten

Ontmoetingskerk Zevenaar

Goede vrijdag 14 april is er om 19.30 uur een passielezing over de kruisiging van Jezus. De voorganger is ds. Alle Jonkman.

Stille zaterdag 15 april is er om 21.30 uur een Paaswake, waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Paasmorgen 16 april is er om 10.oo de Paasviering waarin eveneens ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Zondag 23 april – Beloken Pasen – is er om 10.00 uur een viering waarin ds. D. Juijn uit Velp zal voorgaan.

Kerkberichten van geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar KERKDIENSTEN 13 t/m 28 april 2017.

In de Goede Week:

Witte Donderdag 13 april om 19.00 uur: Eucharistieviering/ regioviering. Voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken Adrie van Zundert met St. Martinuskoor, Oud-Zevenaar en AMK.

Goede Vrijdag 14 april om 14.55 uur: Kruisweg met pastor Jeroen Heemink, en om 19.00 uur: Kruisverering/ Regioviering met pastoor Thanh Ta en koor NGK. Paaszaterdag 15 april om 21.00 uur: Paaswake / Eucharistieviering/ regioviering. Voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken Adrie van Zundert metmedewerking van Caecliakoren uit Doesburg en Giesbeek. Intentie: Jan ten Brinke.

Kinderopvang Zonnekinderen deelt prentenboek uit!

ZEVENAAR - Het succes van 'Geef mij maar een boek' breidt zich verder uit. Op 7 april is de actie 'Ik wil een prentenboek' gestart, om kinderen de allermooiste en leukste prentenboeken te laten verzamelen.

Prentenboeken zijn niet alleen een prachtig bezit maar ze dragen ook bij aan een betere geletterdheid van kinderen en ze zorgen voor een eerste stap op weg naar plezier in lezen (en bezit) van boeken. De stichting 'Geef mij maar een boek' heeft voor deze eerste editie van 'Ik wil een prentenboek' de rechten van De Gruffalo verworven. Dit prachtige prentenboek is nu te verkrijgen voor slechts twee euro. Op vrijdag 7 april ontvingen alle kinderen van 2 tot 4 jaar oud van de locaties van Zonnekinderen in Zevenaar het boek 'De Gruffalo'. Arjen Wientjes en Sunny van Zonnekinderen en Belinda Rebers van Rebers Boek en Buro reikten het boek uit.

Vooraf kregen de kinderen een leuke poppenkastvoorstelling te zien van het verhaal van de Gruffalo. De kinderen deden enthousiast mee met het verhaal en namen daarna blij hun eigen prentenboek in ontvangst. "Wij wensen alle kinderen heel veel voorleesplezier met dit prachtige boek! Taalontwikkeling en – stimulering staan hoog in het vaandel bij Zonnekinderen. Daarom doen wij mee aan deze actie van 'Geef mij maar een boek'. Voorlezen is leuk en gezellig en een vast onderdeel in de dag op het kinderdagverblijf."

Goede vrijdag 14 april is er om 19.30 uur een passielezing over de kruisiging van Jezus. De voorganger is ds. Alle Jonkman.

Stille zaterdag 15 april is er om 21.30 uur een Paaswake, waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Paasmorgen 16 april is er om 10.oo de Paasviering waarin eveneens ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Zondag 23 april – Beloken Pasen – is er om 10.00 uur een viering waarin ds. D. Juijn uit Velp zal voorgaan.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar KERKDIENSTEN 13 t/m 28 april 2017.

In de Goede Week:

Witte Donderdag 13 april om 19.00 uur: Eucharistieviering/ regioviering. Voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken Adrie van Zundert met St. Martinuskoor, Oud-Zevenaar en AMK.

Goede Vrijdag 14 april om 14.55 uur: Kruisweg met pastor Jeroen Heemink, en om 19.00 uur: Kruisverering/ Regioviering met pastoor Thanh Ta en koor NGK. Paaszaterdag 15 april om 21.00 uur: Paaswake / Eucharistieviering/ regioviering. Voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken Adrie van Zundert met                medewerking van Caecliakoren uit Doesburg en Giesbeek. Intentie: Jan ten Brinke.

Topdarter naar Zevenaars Sportcafé

ZEVENAAR - Het Sportcafé dat donderdagavond 20 april plaatsvindt in het proeflokaal van Stadsbrouwerij de Wittenburg aan de Markt te Zevenaar staat in het teken van darts.

Speciaal gast is topdarter Josephus Schenk, die bij het officiële WK van 2005 als debutant pas in de achtste finale werd uitgeschakeld. De Britse crack Andy Hamilton bleek net een maatje te groot.

Tijdens het Sportcafé wordt Josephus Schenk, geboren en getogen in Zutphen, geïnterviewd over zijn carrière en alle ins en outs van darts. Daarnaast verzorgt hij een korte clinic en krijgen bezoekers de mogelijkheid om op een heuse dartbaan hun kunsten te vertonen. Traditiegetrouw wordt de activiteit afgesloten met een quiz, waarin dit keer uiteraard de dartssport centraal staat.

Het Sportcafé begint om 20 uur en de entree is gratis.

Kunstwerk! Het Musiater Zevenaar

Soundos. Geboren met ervaring Foto: Tessa Posthuma de Boer

Soundos: Geboren met Ervaring

Geen gezeur, geen valse emoties, geen pseudo-engagement en zeker geen allochtonenclichés. Geboren Met Ervaring van Soundos is een ontroerend eerlijke en vooral grappige voorstelling van een vrouw die je móét zien! En niet alleen omdat ze steengoed is…

Actrice, presentatrice en cabaretière Soundos draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld en staat bekend om haar messcherpe grappen, zelfspot en uitgesproken mening. Sinds 2007 is ze één van de stand-uppers van Comedy train.

Donderdag 20 april. Aanvang 20:15 uur. Prijs 18 euro.

Paasdienst PKN Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 16 april is het pasen. Maar wat vieren we eigenlijk met pasen? Als je om je heen kijkt in deze tijd, dan lijkt het wel alsof pasen alleen bestaat uit eieren, gele narcissen en speciale aanbiedingen van de supermarkt. Maar wat is precies de betekenis van pasen? En heeft het ons nog iets meer te zeggen dan al die gezelligheid?

In de kerk staan we op de paasmorgen stil bij het verhaal van Jezus. Hij was gedood door de Romeinen als een opstandeling. Maar van zijn vrienden zijn er verhalen dat hij niet dood was, maar leefde. Ze ontmoetten Jezus op een ochtend in de tuin van zijn graf. Anderen spraken met hem, toen ze met elkaar aten. Tegelijkertijd staan we in de kerk stil bij wat pasen betekent voor ons. Is dood alleen maar dood? Of is er nog leven dat verder gaat?

Zondagmorgen is er dienst in de protestantse kerk in de Dorpstraat. De dienst begint om 10:30 uur. "Wellicht gaat u met antwoorden en nieuwe hoop naar huis. Ik hoop u te ontmoeten", aldus Arjen Hiemstra.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR. Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Afdeling Mantelzorgondersteuning van Caleidoz zoekt een maatje die wekelijks met een gezellige oudere heer (in rolstoel) een wandeling wil maken.

- Kringloopcentrum de Liemers zoekt een breed inzetbare winkelmedewerker. Taken zijn o.a. winkelinrichting, kassa, klanten helpen, receptie/telefonie en het uitzoeken van binnengekomen goederen.

- Voedselbank Zevenaar-Rijnwaarden zoekt een uitgiftemedewerker die twee­wekelijks op de vrijdag wil helpen met de uitgifte van voedselpakketten..

- Caleidoz zoekt een chauffeur die met eigen vervoer één à twee keer per maand op de donderdagochtend vriesversmaaltijden wil bezorgen.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Bingo in Meulenvelden

DIDAM - Op donderdag 20 april houden De Vrienden van Bruisend Meulenvelden in samenwerking met Burgers van Diem een bingo op het terras van Burgers van Diem.

Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. De bingoboekjes kosten vijf euro per stuk. Per boekje zijn er vijftien prijzen te winnen. Men streeft er naar om veel rondes te spelen zodat zoveel mogelijk mensen kans hebben op een prijs. De opbrengst van deze avond wordt gebruikt om het resterende bedrag dat nog nodig is voor de aanschaf van een duofiets bijeen te brengen zodat mensen die niet zelfstandig naar buiten kunnen samen met een familielid of een vrijwilliger kunnen genieten van Didam en omgeving.

U bent vanaf 19.00 uur welkom in Waverlo/Meulenvelden. De avond begint om 19.30 uur. Speel allen mee. Want fietsen is plezier voor twee. Belangstellenden uit Didam en omgeving zijn welkom. Voor informatie kunt u terecht bij het servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Vrijdag 14 april om 15 u. Kruisweg, Dhr. J. Ubbink en Caeciliakoor

(Zaterdag 15 april om 21 u. zingen de Caeciliakoren van Giesbeek en Doesburg in Zevenaar, tijdens de Paaswake)

Zondag 16 april om 10 u. Pasen - Woord- en Communie, Pastor E. Lemmen en Caeciliakoren Giesbeek en Doesburg.

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

16 april 9.30 u ds. D.T. Vreugdenhil

15.00 u br. R.A. Nijhoff

23 april 9.30 u br R.A. Nijhoff

16.30 u Lezen

Acht winnaars bij Cigo Gemak Shop Leuven

ZEVENAAR - "Onze klanten konden met een stempelkaart voorzien van twee stempels kans maken op een van de acht lokale waardepakketten van vijftig euro."

Afgelopen zaterdag kwamen ze bij onze winkel om hun prijs op te halen en natuurlijk gezamenlijk op de foto. We bedanken natuurlijk ook al onze Zevenaarse collega's voor hun bijdrage. De trekkingen van de winnaars werd in elke deelnemende winkel zelf getrokken en staat inmiddels ook Youtube en Facebook.

De prijswinnaars van links naar rechts staand: de heer H. Pastoors, de heer J. van de Veer, de heer R.van der Wurff, de heer L. Jansen, de heer B. Heymen, de heer Wenting, geknield: mevrouw W. van Haften, mevrouw Smit.

Dagtocht naar Genemuiden en Giethoorn

ZEVENAAR - Belangenvereniging Ouderen Zevenaar verzorgt op dinsdag 25 april een voorjaarsdagtocht naar het Tapijtmuseum in Genemuiden met koffie/thee en gebak.

Het museum is zo opgebouwd dat u een overzicht van allerlei technieken uit de geschiedenis van de vloerbedekking industrie krijgt. Dit varieert van biezen tot kokos De koffietafel met kroket is in Giethoorn. Na de lunch een mooie vaartocht naar het centrum van Giethoorn. Vertrek om 8.45 uur vanaf parkeerplaats naast sporthal Lentemorgen. Leden betalen 40,00 en niet-leden 55,00 euro. Er zijn nog enkele plaatsen in de bus beschikbaar,

Cursus Sta in je eigen kracht

LOBITH - De cursus 'Sta in je eigen kracht' bestaat uit vijf bijeenkomsten en een vervolg van twee bijeenkomsten. We werken in kleine groepjes onder leiding van een buddy. De cursus is bedoeld voor mensen uit de Gemeente Rijnwaarden.

Doel: Mensen worden bewust gemaakt van hun persoonlijke doelen om:

- sterker te worden
- meer zelfvertrouwen te krijgen
- herkenning en erkenning te vinden
- je eigen netwerk in te zetten
- prachtige ideeën uit te willen werken
- een baan te willen vinden
- vrijwilligerswerk te zoeken
- uit je isolement of eenzaamheid te komen

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 28 april. De cursusdata zijn maandag 1, 8, 15, 22, 29 mei in Dorpshuis Lobith, Markt 8 in Lobith, steeds van 09.30 tot 11.30 uur. Voor info en aanmelden: 06 83120287.

telefoon 0316 526282.

Lios Lobith levert topprestatie met turnsters en in organisatie

LOBITH - Op 2 april organiseerde Lios Lobith de wedstrijd voor de vijfde divisie in Doetinchem. Dankzij de hulp van alle vrijwilligers is deze organisatie supergeslaagd!

Naast een goede organisatie heeft Lios ook laten zien dat zij veel goede turnsters heeft. Er zijn zelfs podiumplaatsen behaald! In de eerste wedstrijdronde kwamen Demi en Janne in actie. Demie werd 5e en Janne werd 2e. Hierna waren Bente, Kayi en Iris aan de beurt voor hun wedstrijd. Bente werd 19e, Iris 17e en Kayi 3e. Sophie kon in verband met haar gebroken arm helaas niet meedoen aan deze wedstrijd maar moedigde haar turnvriendinnen wel aan.

Ook Juliette en Floor hadden deze dag hun derde wedstrijd in de vijfde divisie. Juliette werd 11e en Floor kreeg een medaille voor de derde plek. In de laatste ronde kwam Anouk in actie. Zij kon na vloer helaas niet verder door een blessure. Gelukkig had zij het de vorige twee wedstrijden al zo goed gedaan dat zij al verzekerd was van een finaleplaats.
Janne, Kayi, Sophie, Floor en Juliette zullen net als Anouk op 13 mei in de finale staan

Giga-Kangoeroe dag: een gigantisch succes!

DUIVEN - Afgelopen dinsdag 4 april was het dan zover. Korfbalvereniging DUKO organiseerde samen met de sportfunctionaris van gemeente Duiven voor de tweede keer een grootse sportdag. Het was fantastisch mooi weer en de kinderen hebben genoten.

In de ochtend waren er 135 kinderen aan het sporten en ’s middags kwamen nog eens ruim 130 kleuters. Na een warming-up dansje van de Giga Kangoeroe werden kinderen in groepjes van 5 verdeeld, en ieder groepje werd begeleid door een student van de sportopleiding ROC A12 en een leerling van de vmbo-sportklas van het Candea College. Daarna gingen de kinderen spelletjes doen waaronder ballen gooien, hindernisbanen en korfschieten. Met name het enthousiasme van de begeleiders zorgden ervoor dat de kinderen een geweldige ervaring hebben opgedaan.

Er zijn al scholen die aangeven dat ze volgend jaar weer komen op de Giga-Kangoeroedag. Een groter compliment kunnen we als vereniging niet ontvangen!

De Giga Kangoeroedag is onderdeel van de KangoeroeKlup. Een wekelijks terugkerende zaterdagochtend, waar kinderen van 3 tot en met 6 jaar oud op spelenderwijze kennis leren maken met korfbal. Je kan je zoon of dochter aanmelden bij Erwin Strasser 06 27427599 of per e-mail naar secretaris@dukoduiven.nl.

TC de Liemers Classic voor echte wielerliefhebbers

LIEMERS - Zaterdag 22 en zondag 23 april kan er 100, 120, 135 of 150 kilometer worden gefietst tijdens de TC de Liemers Classic. Het bijzondere is dat een deel van de routes over het parcours van de Nederlands Kampioenschappen Wegwielrennen in Montferland gaat.

“De TC de Liemers Classic vormt zelfs de aftrap van alle festiviteiten in de aanloop van het NK Wegwielrennen”, vertellen Richard Tijsseling en Ab Lubbers. In het verleden stond het fietsweekend van TC de Liemers bekend als de Reichswaldtour. “Dit jaar organiseren we het voor de 35e keer, dat vonden we een mooi moment voor een nieuwe naam”, aldus het tweetal.

TC de Liemers Classic bestaat uit routes van 100, 120, 135 en 150 kilometer. “De 120 en 150 kilometer komen over het echte NK-parcours. We laten deelnemers zelfs over de finishstreep fietsen, zodat zij voelen wat de wedstrijdstrijders in juni voelen als zij de laatste meters naar de eindstreep afleggen”, zegt Richard Tijsseling. “Daarnaast zit de Eltenberg in de routes en gaan de langste afstanden door de Sonsbecker Schweiz.”

Alle afstanden zijn uitgepijld en staan op gps. Onderweg zijn er verzorgingsposten. De routes beginnen en eindigen bij de atletiekbaan op Heerenmäten in Zevenaar. Starttijd voor de langste afstanden is tussen 8.00 en 10.00 uur. Wie 100 kilometer gaat fietsen, kan tussen 9.00 en 11.00 uur starten.

Onder de eerste 500 voorinschrijvingen verloot de club vouchers voor een rit in de gastenwagen tijdens het NK Wegwielrennen. Voorinschrijven kan via www.tcdeliemers.nl.

Kofferbakverkoop en markt in Giesbeek

GIESBEEK – Zondag 7 mei wordt er een superkofferbakverkoop gehouden; de organisatie is in handen van de Vrienden van de Giese Toren, bekendheid hebben de vrienden in de wijde omgeving al door het organiseren van tentoonstellingen, concerten, de maandelijkse kerk en toren openstellingen en niet te vergeten de alom bekende Winterfair.

Op deze zondag zullen vanaf 9.00 uur de Tuinstraat en de Pastoor Slingerstraat weer bol staan van een kleurrijke verzameling van onverwachte spullen uit de meest uiteenlopende creaties van geopende kofferbakken. Naast de kofferbakverkoop is er ook een kleedjesmarkt waar de jeugd van groep 3 - 8 gratis aan kan deelnemen. Geef je dan wel even op bij de Vrienden van de Giese Toren.

Aan muziek en vermaak zal het deze dag niet ontbreken, zo zal een saxofonist, een jeugdband en een disco het geheel muzikaal verzorgen ook zullen een clown, 'n luchtkussen en 'n schminkhoek niet ontbreken.

Tijdens deze kofferbakverkoop zullen de Vrienden van de Giese Toren een grote rommelmarkt organiseren, voor deze markt kunnen zij nog kleine bruikbare spullen gebruiken, zij die nog wat op willen ruimen kunnen zich melden via onderstaande adressen, de Vrienden van de Giese Toren komen dit graag ophalen. Als men het slenteren langs de vele kofferbakken moe is, dan is er gelegenheid om uit te rusten op het horecaplein, waar men kan genieten van een betaalbaar hapje of een drankje.

Voor meer informatie en/of plaatshuur kan men contact opnemen met Jan 06 10252829, Henk 06 12604822 of via de mail: j.wieggers@hetnet.nl. Informatie over openstellingen van de Giese Toren, kerkdiensten, concerten en uitvoeringen staat op www.giesbeektorenhoog.nl.

LOBITH - De cursus 'Sta in je eigen kracht' bestaat uit vijf bijeenkomsten en een vervolg van twee bijeenkomsten. We werken in kleine groepjes onder leiding van een buddy. De cursus is bedoeld voor mensen uit de Gemeente Rijnwaarden.

Doel: Mensen worden bewust gemaakt van hun persoonlijke doelen om:

- sterker te worden
- meer zelfvertrouwen te krijgen
- herkenning en erkenning te vinden
- je eigen netwerk in te zetten
- prachtige ideeën uit te willen werken
- een baan te willen vinden
- vrijwilligerswerk te zoeken
- uit je isolement of eenzaamheid te komen

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 28 april. De cursusdata zijn maandag 1, 8, 15, 22, 29 mei in Dorpshuis Lobith, Markt 8 in Lobith, steeds van 09.30 tot 11.30 uur. Voor info en aanmelden: 06 83120287.

Nog even geduld… Westervoort krijgt in mei een prachtige nieuwe bibliotheek

WESTERVOORT - Om de verbouwing zo vlot mogelijk te laten verlopen, sluit de bibliotheek tot 30 april. In de tussentijd houden wij je zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen van de verbouwing en heropening. De zijde waar de Gemeente zich zal vestigen krijgt al vorm.

De tussenwanden staan al, de ingang van de bibliotheek is verplaatst, het plafond is klaar en een nieuwe vloer wordt momenteel gestort. In week 17 vindt de herinrichting plaats van de nieuwe bibliotheek.

Gedurende de sluitingsperiode kun je materialen lenen en retourneren op onze vestigingen in Duiven, Giesbeek, Lobith, Pannerden en Zevenaar. De reserveringen kunnen worden opgehaald in onze vestiging in Duiven.
Om je tijdens de verbouwing zo goed mogelijk van dienst te blijven passen wij de uitleentermijnen voor je aan. Dit houdt in dat er geen boetes worden opgelegd als je jouw materalen tijdens deze periode te laat terugbrengt. Tot de heropening hopen we op jouw begrip voor de overlast.

Ons streven is om 1 mei de bibliotheek weer te openen, zodat wij ons Kunstwerk! aan jou kunnen laten zien. Op 20 mei vindt de officiële heropening plaats.

Oproep reünie meisjes- en jongensschool Bemmel

BEMMEL - Enkele weken geleden is in een eerste bericht geattendeerd op een grote reünie die in Bemmel wordt voorbereid voor leerlingen uit lang vervlogen tijden van de lagere jongensschool en de lagere meisjesschool in Bemmel. En dan gaat het om de oud-leerlingen van de geboortejaren 1938 tot en met 1947. Een generatie van vroegere scholieren die op dit moment een leeftijd van 70 tot 80 jaar hebben bereikt.

Die reünie wordt in september gehouden. De voorbereidingen zijn gestart. Er wordt naarstig naar namen en contacten gezocht, en ook naar aanleiding van het eerste bericht zijn er al een aantal aanmeldingen ontvangen. Voor diegenen die het vorige bericht is ontgaan wordt nogmaals gewezen op de mogelijkheid voor aanmelding. Dat kan per mail naar reuniebemmel2017@outlook.com. Bij aanmelding naast naam- en adresgegevens ook graag het geboortejaar vermelden.

In juni worden de geïnteresseerden nader geïnformeerd over het programma en de precieze datum.

45+ dansen bij De Griethse Poort

ZEVENAAR - De Griethse Poort verzorgt op een aantal zaterdagavonden per jaar dansavonden met live muziek. Iedere keer is er een andere band en altijd zeer goede dansmuziek! Zaterdag 22 april speelt het orkest Jersey [www.orkestjersey.nl]. De entree bedraagt 8,00 euro.

Deze avond is voor alle 45-plussers, die graag een gezellige avond met klassieke dansen als foxtrot, Engelse wals, tango et cetera willen mee maken. "U kunt heerlijk dansen, andere mensen leren kennen en onder het genot van een hapje en een drankje heeft u de avond van uw leven. U krijgt van ons twee keer op de avond een gratis hapje aangeboden. Kortom, een avond om eens mee te maken. Er is ruime parkeergelegenheid. Meer informatie staat op www.degriethsepoort.nl.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Op zondag 23 april is er van 10.00 tot 17.00 uur een leuke grote vlooienmarkt in sporthal Beumerskamp, Breedesgtraat 39 in Doesburg.

Hier wordt veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en u wilt deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam.

Kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 22,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152. De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen en 2,00 euro voor 65+. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang. De sporthal zorgt voor de catering. Er is een gezellig terras op de vlooienmarkt.

De Senioren Computersoos helpt

ZEVENAAR - Wil je leren internetten, emailen of online een bepaald programma gebruiken, heb je vragen over programma's op de computer, laptop of tablet, wil je meer weten over bepaalde instellingen van bijvoorbeeld Window's 10, of wil je foto's bewerken en heb je geen zin in een cursus? Kom dan naar de Computersoos van Caleidoz in De Hooge Bongert.

Je kunt daar, begeleid door een vrijwilliger, aan de slag. Je kunt daar ook geholpen worden met de communicatie met de overheid. De soos is open elke maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag vanaf 13:30 uur in De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt komen wanneer en zo vaak je wilt. Loop gewoon een keer binnen voor meer informatie of om te zien hoe we werken. Iedereen is welkom. De kosten inclusief een kopje koffie of thee zijn twee euro per keer.

Finaleplaats voor Ikrame Peelen van Aldo

Van links naar rechts: Iris, Maartje, Mirthe, Yana, Lotte, Emmaloes, Ikrame en Maudi

WESTERVOORT - Zaterdag 1 april vond de derde en laatste voorronde van het damesturnen in de 5de divisie plaats in Doetinchem.

Bij de instap D2 deden Maartje Rondon en Iris Visser hier aan mee. Iris werd met 50.800 punten 13de en Maartje met 50.625 punten 14de. Bij de jeugd 1 deden Lotte van der Veen en Yana Nieuwenhuizen mee. Lotte werd net 50.475 punten 15de en Yana met 48.725 punten 22ste. Bij Jeugd 2 deed Myrthe ter Maat mee. Zij eindigde met 40.550 punten op de 18de plaats. Bij de junioren deden Maudi Hageman en Emmaloes Hoogenkamp mee. Maudi werd met 42.000 punten 18de en Emmaloes met 40.500 punten 23ste.

In de laatste wedstrijd turnde Ikrame Peelen. Ikrame werd met 42.175 punten 6de en plaatste zich hiermee voor de finale op 13 mei.

BC Thuve eert badminton clubkampioenen

DUIVEN - De maand maart is bij badmintonvereniging Thuve traditioneel de tijd waarin de clubkampioenschappen voor volwassen leden worden gehouden. De resultaten kunnen weer van invloed zijn op de samenstelling van de teams voor het komende seizoen.

Er waren dit jaar liefst vijftig deelnemers die zich wilden laten gelden. Bij de indeling van de poules werd specifiek rekening gehouden met de sterkte van de spelers, waarbij geen onderscheid tussen heer of dame werd gemaakt. In totaal ontstonden er op deze manier acht poules met spelers van min of meer gelijk niveau. Geen eenvoudige potjes er bij dus, maar eigenlijk allemaal finales. Dat leverde dan ook veel spannende en langdurige partijen op met soms verrassende uitslagen.

Op de laatste speeldag werden de prijzen uitgereikt. De hoofdprijzen waren voor de winnaars in de hoogste categorie, die zich daardoor een jaar lang clubkampioen mogen noemen. Dit leverde overigens geen verrassingen op, het waren dezelfde namen als vorig jaar: bij de dames Cynthia de Bont en bij de heren Dion Dieker.

Later in het seizoen worden ook nog de clubkampioenschappen voor jeugdleden georganiseerd. In 2016 heeft BC Thuve haar 40-jarig bestaan gevierd. De club telt momenteel bijna 50 jeugdleden en ruim 70 volwassen leden en behoort daarmee tot de grootsten van regio Oost. Wil je ook een keer kennismaken met deze sport voor jong en oud, kom dan langs op maandagavond in sporthal Triominos. Tussen 18.00 en 20.00 uur trainen de jongeren tot 18 jaar, daarna zijn de volwassen aan de beurt. Voor meer informatie zie www.bcthuve.nl.

Voorjaarsmarkt groot succes

ZEVENAAR - Op 2 april werd de jaarlijkse voorjaarsmarkt gehouden. Dit jaar waren de weer-goden ons zeer goed gezind, ongeveer 17 graden en een lekker zonnetje erbij, perfect weer voor die dag.

"Wij van bowlingvereniging Zevenaar stonden er dit jaar voor de tweede keer dit keer met onze eigen mobiele bowlingbaan. Dat idee werd geboren, nadat we er vorig jaar een geleend hadden van de NBF uit Veenendaal."

De belangstelling voor het bowlen op deze mooie baan groeide in de loop van de dag. In de middag stond er inmiddels een rij met vooral kinderen, die een bal wilden gooien op deze baan. Ook de favoriete mascotte van zevenaar Nispy kwam net als vorig jaar langs om een bal te gooien. Iedereen mocht drie keer gooien, Nispy lukte het bijna om een strike te gooien. Het was voor onze vereniging een zeer geslaagde dag.

"We zijn dan ook alle bezoekers zeer dankbaar voor hun komst. Mocht u vaker willen bowlen dan kan dat uiteraard in ons bowlingcentrum, dat gevestigd is in De Griethse Poort in Zevenaar. Wilt u eventueel lid worden van onze vereniging, kom dan op een maandag-, dinsdag- of donderdagavond langs (voor senioren). Voor onze jeugd wordt er getraind op de woensdagavond. Meer info is te vinden op www.bowling-zevenaar.nl. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om deze prachtige mobiele bowlingbaan te huren. Voor meer info kun u mailen naar info@gp-zevenaar.nl."

Bingomiddag door Rode Kruis

ZEVENAAR - Op dinsdag 9 mei wordt door het Nederlands Rode Kruis weer een bingomiddag georganiseerd. De bingo wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in De Hooge Bongert aan de Lentemorgen in Zevenaar.

De prijzen die hierbij gewonnen kunnen worden zijn weer unieke, handgemaakte artikelen, vervaardigd door de deelnemers van de bijeenkomsten die wekelijks in Zevenaar worden gehouden. Voor het bedrag van een euro per plankje kunt u de hele middag meedoen.

Seniorenclub sluit seizoen af

OUD-ZEVENAAR - Op zaterdag 29 april wordt het seizoen van de Seniorenclub afgesloten met een spetterend optreden van Sjaantje. Sjaantje van de Meulenpol laat haar 'koffertje met liefgoed' en aanverwante voorwerpen zien. Het wordt een middag vol humor!

Deze middag is voor alle senioren van Oud-Zevenaar en Ooy. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur, en vindt plaats bij Careza De Kroon. Toegangsprijs is voor leden acht euro en voor niet-leden tien euro. Bij de toegangsprijs is een kopje koffie/thee inbegrepen en diverse hapjes.

Aanmelden vóór 22 april kan bij Ria Lentjes 0316 526657, ria@seniorencluboudzevenaarooy.nl en bij Marian Godschalk 0316 333120, marian@seniorencluboudzevenaarooy.nl. Meer informatie staat op www.seniorencluboudzevenaarooy.nl.

Xycleservice en Multicycle samen verder

DOESBURG - Vorig jaar november viel geheel onverwacht het doek voor de fietsfabrikant Multicycle uit Ulft. De producent van de 'Rolls Royce; onder de elektrische fietsen kon door mismanagement het hoofd niet meer boven water houden en de investeerders trokken de stekker er uit.

Februari dit jaar melde zich een nieuwe eigenaar, is alles overgenomen, worden er weer elektrische fietsen met de hand gebouwd en is het Achterhoekse merk gewaarborgd voor de toekomst. Multicycle-specialist Xycleservice uit Doesburg twijfelt er dan ook geen moment aan om de samenwerking nog intensiever te maken dan de afgelopen jaren al het geval was. De afgelopen maanden zijn we overspoeld met vragen en reacties over hoe nu verder, vertelt Camiel Banda van de fietswinkel uit Doesburg. "Veel bezitters van een MC (Multicycle) en toekomstige eigenaren komen nog dagelijks informeren of wij er weer vertrouwen in hebben en of we doorgaan met het merk. De samenwerking die we nu hebben is beter dan ooit te voren en dat stralen we gelukkig uit naar onze klanten en dat blijkt ook wel uit het feit dat de fietsen die voor het faillissement zijn verkocht en besteld, niet zijn geannuleerd en binnenkort worden uitgeleverd. Dit zegt heel veel over de kwaliteit van MC en ons als dealer", aldus de MC-specialist uit Doesburg.

Voor meer informatie: Xycleservice, Leigraafseweg 33 F te Doesburg, www.xycleservice.nl.

Pedicuresalon 'Marli'

DUIVEN - Voeten zijn een afspiegeling van uw leven, onze voeten zijn belangrijk om te aarden, het hele lichaamsgewicht wordt door de voeten gedragen.

Vindt u uw eigen voeten de moeite waard om goed te (laten) verzorgen, loopt u met fiere tred, of baant u zich al schuifelend een weg?

Een goede verzorging van de voeten, in het bijzonder de teennagels, is daarom van belang. Een regelmatig bezoek aan de pedicure is dan een goed idee. Voor diegenen die wat minder goed ter been zijn, zal de bereikbaarheid geen probleem zijn, aangezien mijn praktijkruimte zich bevindt op de begane grond. Bent u door ziekte/of andere reden niet in staat om bij mij te komen, dan kom ik graag bij u thuis.

De basisbehandeling van de voetverzorging bestaat uit: een uitgebreid voetonderzoek; desinfecteren van de voeten; knippen (op de juiste manier) en frezen van de teennagels; reinigen van de nagelomgeving; afvlakken van mycosenagels; het verwijderen van eelt en/of likdoorns; behandelen van ingegroeide/ingroeiende nagels; alles wordt mechanisch afgewerkt en tenslotte; licht masseren/incremen van de voeten.

Door gebruik te maken van de nattechniek is de behandeling pijnloos. Na afloop loopt u weer weken op rozen. Om van alle ontwikkelingen binnen het vak pedicure op de hoogte te blijven, bezoek ik congressen, lezingen en beurzen en houd ik ook de vakliteratuur bij. Met name voor de diabetische patiënten worden regelmatig cursussen gevolgd. Ik ben aangesloten bij ProCert en ProVoet en geregistreerd in het KRP (Kwaliteitsregister voor Pedicures), bovendien heb ik contracten met podotherapeuten.

Wilt u een afspraak maken, bel dan met: Pedicuresalon Marli; Mw. M.H. Ligthart, Van Dongenstraat 19, 6921 NM Duiven; Tel.: 0316 262026.

Vier mooie films in Didam

Maandag 17 april, 20.00 uur, The Red Turtle. Een meeslepende animatiefilm van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit. Het eenvoudige verhaal over een schipbreukeling maar uniek uitgewerkt. Betoverend en symbolisch met vervagende grenzen tussen dood en leven, mens en dier, waar en onwaar. The Red Turtle laat je kijken als een kind.

Vrijdag 21 april, 20.00 uur, Manchester by the Sea. Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Maandag 24 april, 20.00 uur, oscarwinnaar Moonlight. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Vrijdag 28 april. 20.00 uur, 20.00 uur The Handmaiden. Een duistere erotische thriller. Korea, jaren ’30, een jonge vrouw (Sookee) is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename. Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko…

Innovatiemarkt de Ideeënfabriek van Westervoort

WESTERVOORT - Op dinsdag 18 april is er een markt van de Ideeënfabriek van Westervoort, van 16 tot 19 uur in Kulturhus De Nieuwhof. Niet alleen worden de succesvolle projecten die zijn gerealiseerd met subsidie van het innovatiebudget van 2016 gepresenteerd, het is ook bedoeld voor inwoners die het leuk vinden om een vernieuwend idee uit te werken en in te dienen. Want er is ook voor 2017 budget beschikbaar. De markt staat vooral in het teken van informatie delen & inspireren.

De gemeente Westervoort heeft budget voor vernieuwende initiatieven op het gebied van cultuur, recreatie, ontspanning of mensen samen brengen bijvoorbeeld. De gemeente vindt het belangrijk om ruimte te geven aan ideeën die komen vanuit de inwoners zelf. Het innovatiebudget zoals dat wordt genoemd, stimuleert dit en kan slimme oplossingen financieren. Ook zorg- en welzijnsorganisaties mogen uiteraard hun plannen indienen.

Plannen moeten wel voldoen aan voorwaarden, onder andere dat de activiteit in Westervoort plaats gaat vinden en dat het moet voorzien in een bepaalde behoefte van inwoners.

Initiatiefnemers de Bewonersacademie Westervoort, Goed voor elkaar team Westervoort, gemeente Westervoort en werkgroep de Ideeënfabriek nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Sascha Wolkenfelt van de Bewonersacademie: “We willen vooral mensen enthousiast maken om nieuwe plannen in te dienen. Want het mooie is dat plannen die een aanwinst zijn voor Westervoort zijn daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Daar profiteert heel Westervoort uiteindelijk van. Dan heb je pas eer van je werk, toch?“

Modeshow bij Burgers van Diem

DIDAM - Zondagmiddag 23 april zullen er heel wat knikkende knieën de catwalk opgaan bij Burgers van Diem (Waverlo 14, Didam). Deze middag die georganiseerd wordt door 'Hulp in Gelderland' lopen er geen professionele mannequins of dressmen mee.

Een aantal weken terug is er een oproep gedaan aan mensen om zichzelf, of een ander op te geven die een verwendag verdienden. Hulp in Gelderland kwam met dit idee en benaderde Gilsing Herenmode en Niek Jansen Mode uit Didam om deze modellen te gaan kleden. Het werd nog grootser door er een verwendag aan te hangen. Zo zal Hair Fashion Marion de ochtend alle modellen van een passende coupe voorzien en Oriflame (Linda Koster) zal de visagie van de dames en misschien wel een enkele heer op zich nemen. De modellen in spé moesten minimaal 40 jaar oud zijn. Het aanbod was enorm en een geselecteerde groep dames en heren krijgen die ochtend een heuse catwalkcoaching om die middag als een volleerd model te stralen. Fotograaf Dies Goorman zal de schreden op de catwalk vastleggen, want dit bijzondere moment is toch wel een mooie foto waard!

Een ieder is uitgenodigd om te komen kijken. De toegang is gratis. Aanvang show 13.30 !

Biljartkampioenen Pannerden

PANNERDEN - Een unieke prestatie leverde het eerste team van B.V. Oude Rijn uit Pannerden. Het werd dit seizoen voor het derde jaar op een rij kampioen van de 4e klasse C libre van de KNBB afdeling Doetinchem.

Op 3 april werd het team in de bloemetjes gezet door hun sponsoren: Forellenvijver Het Anker en café-zaal De Dijk in Pannerden.

Foto 1 Van links naar rechts: Marcel Kok, Wim Braam. Nick Jansen, Frans Smolders en Theo Vreman.

Foto 2 Van links naar rechts: Marcel Kok, Marco & Dory Wolsink, Nick Jansen, Frans Smolders, Wim Reijmer en Theo Vreman.

Kinderboerderij Rosorum viert de lente

Foto: Marijke de Both

ZEVENAAR - Op maandag 17 april (tweede paasdag) viert kinderboerderij Rosorum aan De Methen 2b in Zevenaar, het lentefeest. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud te beleven. De entree voor kinderen is gratis, maar aan volwassenen wordt 1,50 euro als bijdrage in de kosten gevraagd.

De lente is begonnen. We zien het overal om ons heen: de zon gaat weer schijnen, het wordt lekker weer, we zien bloeiende bloemen, kuikentjes, lammetjes in de wei. Ook op kinderboerderij Rosorum is van alles te beleven. Op deze dag vieren we de lente met diverse activiteiten zoals verschillende spelletjes, ponyrijden, een springkussen, broodjes bakken en poppenkast. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor de dieren. De kinderen kunnen in de knuffelhoek kennismaken met konijntjes en cavia’s en in de knuffelweide de jonge geitjes en schapenlammetjes aaien. Kom genieten van deze mooie dag vol plezier en lekkere versnaperingen.

Kringconcours De Liemers

LOBITH - Schuttersgilde Excelsior uit Lobith verzorgt op zondag 7 mei het Federatief Kringconcours De Liemers. Zeventien schutterijen komen naar de Sportlaan in Lobith waar de gezamenlijke opening om 11.15 uur op het grasveld zal plaatsvinden met het hijsen van de vlaggen en het spelen van het Wilhelmus.

Een half uurtje later vertrekt Schuttersgilde Excelsior dan als eerste voor de marswedstrijd door de straten van Lobith. Om 14.00 uur zullen de wedstrijden op het veld aanvangen met onder anderen het vendelen, de Marketentsterwedstrijden, de schietwedstrijden en de bielemanwedstrijden. Het beloofd een mooie strijd te worden met zo veel korpsen die deelnemen aan de diverse onderdelen. Tijdens de wedstrijden wordt er natuurlijk ook gefeest in de feesttent op het veld, de muziek is daar in handen van Partyband Nedus en de entree gratis.

Niet alleen schuttersgilde Excelsior is al maanden druk met de voorbereidingen, ook de scholen in Lobith en Tolkamer zullen hun steentje bijdragen. De Tragelijn uit Lobith en De Overlaat uit Tolkamer zijn al druk aan het knutselen om zo ook een eigen schutterij te vormen en ze zorgen ook voor een vrolijke en kleurrijke versiering onderweg tijdens de marsroute.

De marsroute en verdere informatie is te vinden op de site van Schuttersgilde Excelsior. www.schuttersgilde-excelsior.nl.

Toon Rally 2017 op zondag 7 mei

REGIO - Op zondag 7 mei verzorgt het Toon Hermans Huis Arnhem (THHA) de Toon Auto Rally met de start en finish op Landgoed Groot Warnsborn. De route over de prachtige Veluwe voert langs meerdere stops.

U drinkt koffie bij de Veluwse Stoommaatschappij in Apeldoorn. De lunch wordt verzorgd door restaurant ‘t Hilletje in Kootwijk. Onderweg zijn er verschillende uitdagende onderdelen! Er kan worden deelgenomen in de tourklasse of sportklasse.

Het THHA heeft in 2013 haar deuren geopend om iedereen, die geraakt is door kanker een plek te geven om bij te komen, in gesprek te raken, het hart te luchten en lotgenoten te ontmoeten. Het THHA is er voor de (ex-)patiënten en hun naasten. Het Huis wordt gedragen door vrijwilligers en werkt zonder subsidie.Help mee om het huis open te houden voor de bezoekers door mee te doen aan deze uitdagende rally!

Inschrijven kan als equipe of als bedrijf met een aantal auto's als bijvoorbeeld een bedrijfsuitje voor een fantastische ervaring en voor het goede doel. Verdere informatie staat op www.thharnhem.nl.

Na inschrijving volgt een uitnodiging voor een informatieavond op dinsdag 2 mei met uitleg over de spelregels en routeaanduidingen. De start is op zondag 7 mei is om 10.00 uur vanaf Landgoed Groot Warnsborn. Alle soorten en modellen auto’s zijn welkom. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Een ieder is welkom om bij start en finish aanwezig te zijn, waarbij ook aan jeugdige belangstellenden is gedacht: voor hen is er een skelterbaan.

Wereld Tai-Chi dag

ZEVENAAR - Zaterdag 29 april, is het weer Wereld Tai-Chi dag. Op deze zaterdag gaan over de hele wereld mensen naar buiten en doen, vaak samen, hun tai-chi oefeningen in de open lucht.


Op die manier sturen mensen vanuit tuinen, parken en pleinen een golf van energie de hele wereld over. De langzame bewegingen, die vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor tai chi. De nadruk ligt met name op zachtheid. Van groot belang hierbij is het behouden van het eigen evenwicht.

Eenieder is welkom om deel te nemen aan de tai-chi bijeenkomst in de Gimbornhof te Zevenaar, van 12.00 - 13.30 uur. Via de ingang aan de Guido Gezellestraat komt men, rechts aanhoudend, bij de verzamelplaats bij de vijver.Deelname is geheel kosteloos en voor zowel beginners als geoefenden geschikt.

Bridgeclub in Lobith zoekt spelers

LOBITH - Elke woensdagmiddag wordt er door wat oudere mensen bridge gespeeld in het Dorpshuis in Lobith. Van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur worden de kaarten geschud.

De groep is op zoek naar uitbreiding zodat er gezellig gekaart kan worden. Als mensen mee willen doen: de contributie is 5 euro per maand en daarvoor krijgen de kaarters ook nog 2 kopjes koffie of thee. Voor meer infor