De Liemers Helemaal Goed Courant

5 januari 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 5 januari 2018


Ruil & Reparatie Kring De Liemers weer open op 10 januari

DUIVEN - Na een korte vakantie is Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers weer geopend op 10 januari. "Naast het repareren van elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, kleding et cetera (zodat het milieu minder belast wordt) ruilen we ook leuke spullen voor producten waar wij verrassing tassen mee vullen (via facebook)."

"Heeft u leuke nette spullen dan kunt u deze brengen gedurende de openingstijden op de woensdagmiddagen. Heeft u een voorlicht of achterlicht op uw fiets die niet goed werkt, dan vervangen wij deze gratis. Maar ook gewoon een gratis kopje koffie of thee komen drinken met een gezellig gesprek behoort tot de mogelijkheden. Dus kom eens langs een neem dan gelijk een kijkje in de weggeefkasten, waarin boeken, cd’s, dvd’s en leuke spulletjes staan die u zo mee mag nemen. We zijn elke woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur in De Boomgaard, Schoolstraat 9 (ingang achter de oude bibliotheek) in Duiven." Meer info: mail: ruilkringdeliemers@hotmail.com; www.ruilkringdeliemers.nl.

Voorverkoop Pronkzitting Groessen op zondag 7 januari

Groessens artiest 'Boellie van de Boemel'. Foto: Eddy de Wild Foto: Eddy de Wild

GROESSEN – Aan talent is in Groessen geen gebrek. De commissie pronkzitting van Carnavalsvereniging De Deurdreiers kan er drie avonden zaal Gieling mee vullen. Op vrijdag 19 januari vindt de eerste uitvoering plaats, waarbij de Senioren Sociëteit Groessen te gast zijn, samen met de jeugd die dit jaar de basisschool gaan verlaten en die dat vorig jaar deden.

Jeugdprins Evan Lentjes en prinses Doortje Tiedink presenteren zich die avond met hun proclamatie. Dat doen prins Gerrie (Duits) de 1e en adjudant Frank Buiting op zaterdag- en zondagavond. Over de namen van de artiesten zegt de commissie nog niet veel, maar wel dat het weer een compleet en verrassend programma is met sketches, muziek, dans en buuts. Ook staat er een dorpsonderscheiding op het programma. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari start het programma klokslag 19:30 uur. Op zondag 21 januari is de start dit jaar voor het eerst een uur eerder om 18:30 uur.

De pronkzitting staat onder leiding van Bertus Ebbers en wordt gepresenteerd door president Tom Lentjes en muzikaal begeleid door ‘huusorkest’ muziekvereniging Sint-Andries. De voorverkoop op zondag 7 januari in café Gieling start om 11.00 uur ’s-morgens. Het café is open vanaf 10.00 uur. Een plaatsbewijs kost tien euro per persoon, voor leden is het gratis op vertoon van de ledenpas. Meer informatie en vragen: www.deurdreiers.nl en info@deurdreiers.nl.

Nieuwjaarsinstuif Sint-Andreas met Kiep Movin

Ons koningspaar Kees & Angela van den Hondel. Foto: Piet Derksen Foto: Piet Derksen

ZEVENAAR - Op 14 januari houdt de schutterij Sint-Andreas schietvereniging Sint-Hubertus, de Nieuwjaarsinstuif. Deze middag wordt muzikaal begeleidt door de band Kiep Movin.

Vanaf 13.30 uur wensen de besturen van schutterij Sint-Andreas en schietvereniging Sint-Hubertus een ieder een gelukkig 2018 toe. Omstreeks 14.00 uur verzorgt de malletband een klein concert. De locatie is: het schuttersgebouw van Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Deze middag zullen de 25-jarige jubilarissen van Sint-Andreas gehuldigd worden. Tevens is er een springkussen, prijsschieten en wordt de draaideurloterij weer gehouden. Kortom, het belooft weer een gezellige middag te worden.

Film ´Loving´ bij Het Filmhuus

Foto: Focus Films Foto: Focus Films

WESTERVOORT - Woensdag 10 januari is er de eerste filmavond in een reeks van tien mooie filmvoorstellingen die je bij Het Filmhuus kunt zien in 2018. Deze avond draait de film ´Loving´, een aangrijpend drama over racisme en liefde in Amerika in de jaren vijftig en zestig.


De film is gebaseerd op het ware leven van Richard en Mildred Loving. Hij is blank en zij is Afro-Amerikaans. Het verhaal speelt zich af in Virginia in de jaren zestig, toen het nog bij wet verboden was dat blank en donker met elkaar trouwden. Na een arrestatie en veroordeling tot een jaar gevangenisstraf, strijden zij jarenlang in de rechtbank voor hun recht om als gezin samen te leven.


Om 19.30 is iedereen van harte welkom in Huize Vredenburg. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. Kaartjes zijn te reserveren op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Voordelige jaarkaart
"Wilt u zeker weten dat u bij elke film in 2018 een plekje hebt, koop dan nu een jaarkaart en haal ze alle tien in huis voor 45 euro. Ook leuk om als (kerst)cadeau te geven. Een jaarkaart is te bestellen via www.hetfilmhuus.nl/tickets of te koop bij Kulturhus De Nieuwhof, Cigo Westervoort en Huis ter West."

Doeltreffender netwerken met een nieuwe beursapp op B2B de Liemers

DUIVEN – Op dinsdag 10 april heeft B2B de Liemers in Duiven de primeur: deelnemers en bezoekers van deze ondernemersbeurs kunnen gratis een speciale app gebruiken om doeltreffender te netwerken.

Henk Duis is vanaf het begin als partner betrokken bij de organisatie van de Liemerse ondernemersbeurs. Zijn bedrijf Meeting Point Communication is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van doeltreffende events en exposure voor bedrijven en organisaties. Duis: “Een beurs als B2B de Liemers is bij uitstek geschikt om goede contacten te leggen. De juiste personen vinden en daarmee in gesprek komen, dat is wat bezoekers en deelnemers willen."

De MeetMatch app koppelt mensen aan elkaar met behulp van artificiële intelligentie en gepatenteerde algoritmes. Op basis van de LinkedIn-profielen van de app-gebruikers wordt een analyse gemaakt van ieders expertise en eigenschappen. De app zoekt vervolgens naar personen met complementaire competenties. Want juist het bij elkaar brengen van verschillende competenties is essentieel voor innovaties en succesvol samenwerken.

Middels percentages toont de app welke gesprekspartners voor iemand het meest relevant zijn. Door een sterretje aan te vinken kunnen deelnemers aangeven met wie ze graag in gesprek gaan tijdens één van de twee meetingMatch rondes op de beurs. Uit tests is gebleken dat deze manier van netwerken veertig keer efficiënter is dan netwerken met behulp van andere tools.

Meer informatie over de app, Henk Duis en de beurs staat op www.b2bdeliemers.nl.

KBO-ontmoetingsmiddag in Duiven

DUIVEN - KBO afdeling Duiven houdt op woensdag 10 januari een ontmoetingsmiddag, Deze wordt gehouden in woonzorgcentrum Thuvine Van Doth tot Medlerstraat, ingang naast fysiotherapeut.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur. Deze middag willen wij elkaar alle goeds wensen voor 2018. Daarnaast vertoning van een amusante film en gratis koffie/thee drankje en traktatie. Leden van de PCOB en andere belangstellenden zijn welkom op deze middag.

Rijkdom en armoede

ZEVENAAR - Rijkdom en armoede bepalen het gezicht van deze wereld. Sinds de recente crisis rijzen vragen hoe om te gaan met kapitaal, sociale ongelijkheid en het delen van welvaart.

Welke gedachten had het vroegste christendom hierover? Hoe leef je goed als christen volgens Jezus? Hoe gaf Jezus uitdrukking aan zijn ideeën en levenswijze? Wat herkenden zijn tijdgenoten hierin en hoe kan dit ons vandaag nog inspireren? In een inleiding van dr. Albert Hogeterp willen we op deze vragen ingaan aan de hand van enkele teksten uit de evangeliën en handelingen van de apostelen. Om een beeld te hebben van Jezus in zijn tijd kijken we ook naar andere teksten over rijkdom en armoede. Te denken valt aan de profeten van het oude Israël, de Dode-Zeerollen en Grieks-Romeinse liefdadigheidsinitiatieven.

De bijeenkomst is op donderdag 18 januari om 20.00 uur in gebouw ‘Ons Huis’, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Voor deze avond wordt een bijdrage in de kosten van vijf euro gevraagd. Nadere informatie bij Henk Trapman: 0316 332763.

Isseltaler Musikanten openen met nieuwjaarsfeestconcert

Isseltaler Musikanten. Foto: Paul Schouten Foto: Paul Schouten

ANGERLO - In januari geven de Isseltaler Musikanten hun traditionele nieuwjaarsconcert met Egerländerblaasmuziek. Samen met de vorig jaar aangetreden nieuwe dirigent Cyrille van Poucke staan de muzikanten borg voor een stemmig nieuwjaarsfeest.

Het nieuwjaarsfeestconcert wordt gegeven in Angerlo; daar concerteren de muzikanten op zondag 7 januari om 11.30 uur in dorpshuis De Meent, Prinses Margrietlaan 3a. De zaal gaat open om 10.30 uur.

De toegangskaarten à 8,00 euro voor het concert zijn (voor aanvang) aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook gereserveerd worden via: 026 3820245/ info@isseltalermusikanten.nl of via de agenda op de website www.isseltalermusikanten.nl. Ook zijn kaarten via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen. De zaal is een uur voor het optreden geopend.

De 'Isseltaler Musikanten' vierden in 2017 hun 40-jarig jubileum. Gedurende haar bestaan is de Rhedense blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten - ook in het buitenland - graag geziene muzikale gasten.

KBO-ontmoetingsmiddag in Duiven

DUIVEN - KBO afdeling Duiven houdt op woensdag 10 januari een ontmoetingsmiddag, Deze wordt gehouden in woonzorgcentrum Thuvine Van Doth tot Medlerstraat, ingang naast fysiotherapeut.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur. Deze middag willen wij elkaar alle goeds wensen voor 2018. Daarnaast vertoning van een amusante film en gratis koffie/thee drankje en traktatie. Leden van de PCOB en andere belangstellenden zijn welkom op deze middag.

Vervolg Ideeënavond: Leven in de Liemers 2017-2020

LIEMERS - Tijdens de Ideeënavond in de Ogtent op 28 juni lieten meer dan tachtig inwoners van de Liemers ons weten wat zij belangrijk vinden op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed in de Liemers. Hierbij willen wij u informeren over het vervolg daarvan.

Cultuur- en Erfgoedpact aanvraag. De uitkomsten van de Ideeënavond hebben bijgedragen aan een plan voor kunst, cultuur en erfgoed in de Liemers voor de periode 2017-2020. De gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar hebben dit plan voor subsidiëring ingediend bij de Provincie Gelderland voor het komende Cultuur- en Erfgoedpact (2017-2020).

Save the date: netwerkbijeenkomst. "We willen u graag betrekken bij de verdere invulling van het pact. Daarom nodigen we u uit voor een Liemerse netwerkbijeenkomst op donderdag 15 maart om 18.30 uur, in Westervoort.

Optreden Con Brio in Meulenvelden

DIDAM - Amusementsorkest Con Brio uit Brummen zorgt op dinsdag 9 januari voor een gezellige en muzikale avond in Meulenvelden.

Con Brio zorgt van oktober - april menige dinsdagavond voor heel wat vrolijke gezichten in zorgcentra van Apeldoorn tot Lobith en van Elst tot Ruurlo en in allerlei plaatsen die daartussen liggen. Het orkest bestaat uit een tiental accordeons, aangevuld met keyboard, drum, slag- en basgitaar. Natuurlijk ontbreken de zangeressen niet in het gezelschap, evenals de dirigent en de geluidsman en aldus bestaat de groep uit achttien personen.

Zo is er een compleet orkest gevormd dat op vrolijke wijze met een zeer divers repertoire een heel fijne avond invult. De oorsprong van het orkest ligt in de plaats Brummen en is ruim vijftig jaar geleden opgericht. Inmiddels komen de ervaren muzikanten uit de hele regio. Elk seizoen komt het orkest zo’n twintig keer in actie en voor de komende periode is de agenda alweer grotendeels gevuld.

Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn op 9 januari welkom om te genieten van het optreden van Con Brio. De theaterzaal in Meulenvelden aan Waverlo 8, in Didam, is open vanaf 19.00 uur. De avond begint om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. De entree bedraagt drie euro.

Nieuwjaarsreceptie Schutterij EMM Groessen

GROESSEN - Zondag 14 januari geeft Schutterij EMM Groessen een nieuwjaarsreceptie.

Alle leden zijn tussen 12.00 en 14.30 uur welkom om met elkaar op het nieuwe jaar te toosten. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in Het Schuttershuis aan Schuttersplein 1 in Groessen.

Jan Scholtens Montferlands kampioen

Kersverse kampioen Jan Scholtens (Foto: Henk Buiting) Foto: Henk Buiting

DIDAM - De 20-jarige Jan Scholtens is op donderdag 21 december in Didam Montferlands tafeltenniskampioen geworden. Een kleine 35 deelnemers streedt in de sportzaal van DSV Relax om meerdere prijzen in verschillende klassen.

In de klasse A ging de finale uiteindelijk tussen de jeugdige Jan Scholtens en de geroutineerde speler Theo Sanders uit Beek, speler van het !e team van de tafeltennisafdeling van DSV Relax. In een echte thriller die vijf sets duurde, trok uiteindelijk met een 11-9-overwinning in de laatste set de talentvolle Jan Scholtens aan het langste eind. Branko Mircetic werd derde in deze A-groep.

Overige uitslagen: poule B: 1e Ton Heythuizen, 2e Jan Hagen en 3e Rico Berendsen; poule C: 1e Twan Boerstal, 2e Carlo Keurentjes en 3e Henk Steinvoort; poule D: 1e Theo Huntink, 2e Jesper Rutjes en 3e Eef Wigman; poule E: 1e Berry Nas, 2e Willem van Diek en 3e Kees Wevers.

Na afloop was het nog lang gezellig in de schitterende kantine van de organiserende vereniging DSV Relax. Meer informatie staat op www.dsv-relax.nl.

De Honderd van Hans

ZEVENAAR - Op zondag 04 maart is de laatste uitzending van het radioprogramma 'Laot Hans maor schuuven' bij RTV Favoriet in Zevenaar. Deze uitzending komt vanuit de foyer van het Musiater in Zevenaar.

De uitzending begint om 09.00 en duurt tot 13.00 uur. Er zijn live-optredens en speciale gasten. Iedereen is welkom voor een kopje koffie met wat lekkers. In 19 jaar heeft Hans Jansen veel dialectmuziek verzameld. Op de zondagen 07en 21 januari, 04 en 18 februari wordt de 100 van Hans uitgezonden. Het is willekeurige lijst van liedjes met een speciale betekenis of een bijzondere herinnering.

Maaltijd in kerstsfeer

DUIVEN - Op tweede kerstdag organiseerde de stichting kerstontmoeting Duiven en Westervoort voor de zestiende keer een maaltijd in kerstsfeer voor hen die zonder mensen om zich heen hun kerstfeest zouden moeten vieren. Bijna tweehonderd gasten genoten van een uitgebreid vijfgangendiner. De ingrediënten voor dit diner waren voor een groot deel bechikbaar gesteld door het Nationaal Ouderen Fonds en Jumbo.

De gasten werden bediend door twintig vrijwilligers. Tijdens het diner trad Paul Mulder op met zijn gitaar en zang. Daarnaast speelden veertig leden van het Senioren Orkest Liemers de sterren van de hemel. De pauzes tussen hun optredens werden ingevuld door onze huispianist. Het was een feest, om al die genietende mensen te zien!
Om 19.30 uur reden de grote bus en het aangepaste vervoer voor om de enthousiaste deelnemers voldaan huiswaarts te brengen. Als bijkomende verrassing kregen de gasten allemaal een wens mee naar huis, die via het Ouderenfonds door mensen uit het hele land waren geschreven. Deze wensen vielen erg in de smaak.
Al met al kunnen we terugzien op een bijzonder geslaagde bijeenkomst die onder andere mogelijk gemaakt werd door bijdragen van fondsen, gemeenten, kerken en ondernemers.

Diem deur de joare hen

Muziekvereniging De Club, John te Dorsthorst en Joop Boxstart raakten vorig jaar op elkaar ingespeeld geraakt en zitten vol ideeën voor hun nieuwe project! Foto: Marco Nijland Foto: Marco Nijland

DIDAM - Muziekvereniging De Club gaat samen met Joop Boxstart en John te Dorsthorst weer twee avonden met humor en muziek vullen. Dit keer doet ook Peter Loeters mee. Weet u nog hoe leuk het vorig jaar was, met Joop en John bij Kroamschudd’n in de Mariakerk? De Club, John en Joop zijn toen op elkaar ingespeeld geraakt en zitten vol ideeën voor hun nieuwe project!

Op 12 en 13 januari in de Mariakerk in Didam gaat het over Didam en Didammers. In Diem deur de Joare hen wordt de bezoeker meegenomen door de geschiedenis van Didam. Met mooie muziek, met wijze en grappige woorden en met beelden van vroeger en nu. Ingrijpende gebeurtenissen, grappige voorvallen en tradities van toen en nu komen tijdens deze muzikale show voorbij.

Joop vertelt over het Domineesstraatje en wat er vroeger op die vrijersplek gebeurde. De hele avond wordt door Joop Boxstart aan elkaar gepraat: "Soms is dat slap geouwehoer en de andere keer snijdt het hout." Bloasmuziek van Gé Reinders mag deze avond niet ontbreken zegt Joop: "Mijn vader en opa speelden een blaasinstrument en er werd bij ons thuis geoefend. De ontspannen sfeer, de gezelligheid... Die sfeer wordt in bloasmuziek perfect weergegeven. Muziek kan emotioneren en juist blaasmuziek is dan zo echt."

Kaarten voor Diem deur de Joare hen zijn te koop via declub.org, Geluidsstudio A60 en Lanters Assurantiën in Didam en bij Grimpeur Wielersport in Babberich. De avonden beginnen op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari om 19.30 uur in de Mariakerk, Lieve Vrouweplein 13 in Didam. Een kaartje kost 12,50 euro.

Repair Café Zevenaar

ZEVENAAR - Aan Steenhuizen 6 in Zevenaar is elke tweede en vierde woensdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur kan iedereen tegen een vrijwillige bijdrage gebruik maken van de diensten in het Repair Café Zevenaar.

In het Repair Café Zevenaar locatie Steenhuizen is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Van een kapotte broodrooster tot een knoop die van je broek is. Bij binnenkomst brengt een vrijwillige gastvrouw je naar één van de vrijwilligers die allemaal hun eigen specialisatie hebben. Een naaister, iemand die goed met een slijpmachine om kan gaan, een elektricien, een fietsenmaker of iemand die alles weet van computers. Zij repareren niet alleen, maar laten ook zien hoe je het de volgende keer zelf kunt doen. Het Repair Café is er voor bezoekers die het kapotte apparaat, kledingstuk of wat dan ook willen laten repareren omdat het uit de garantie is en ze, met het oog op het milieu, liever niet weggooien. Anderen willen wegens weinig budget kosten besparen. Er zijn ook mensen die het Repair Café bezoeken voor sociaal contact. Op 10 januari is iedereen welkom!

Nieuwjaarsreceptie Schutterij EMM Groessen

GROESSEN - Zondag 14 januari geeft Schutterij EMM Groessen een nieuwjaarsreceptie.

Alle leden zijn tussen 12.00 en 14.30 uur welkom om met elkaar op het nieuwe jaar te toosten. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in Het Schuttershuis aan Schuttersplein 1 in Groessen.

De Honderd van Hans

ZEVENAAR - Op zondag 04 maart is de laatste uitzending van het radioprogramma 'Laot Hans maor schuuven' bij RTV Favoriet in Zevenaar. Deze uitzending komt vanuit de foyer van het Musiater in Zevenaar.

De uitzending begint om 09.00 en duurt tot 13.00 uur. Er zijn live-optredens en speciale gasten. Iedereen is welkom voor een kopje koffie met wat lekkers. In 19 jaar heeft Hans Jansen veel dialectmuziek verzameld. Op de zondagen 07en 21 januari, 04 en 18 februari wordt de 100 van Hans uitgezonden. Het is willekeurige lijst van liedjes met een speciale betekenis of een bijzondere herinnering.

Lustrum 't Scathe Pannerdeninzamelactie

Juf Daniëlle Wezendonk samen met Juf Gerrie Kleintjes. Achter Juf Anouk Meurs samen met meester Robert L ĎAmi. (foto: Frans Willemsen) Foto: Frans Willemsen

PANNERDEN - Onder het motto 'Kijk eens in je Keukenkastje' wisten de kinderen van ’t Scathe tijdens hun eerste lustrum dit jaar weer vijftien volle kratten in te zamelen voor de voedselbank Zevenaar en Rijnwaarden.

Deze verzamelde pakketten worden naar de voedselbank gebracht. Op dit verzameldepot waar alles samenkomt worden door vrijwilligers verpakt, en daarna bezorgd bij de mensen die hier voor in aanmerking komen. "Door deze jaarlijkse ondersteuning schenken wij de minder bedeelde op deze manier in de donkeren tijden voor wat vreugde. In ons rijke land is de voedselbank helaas nog hard nodig."

De Voedselbank verzamelt allereerst voedsel en stelt daarvan vervolgens voedselpakketten beschikbaar voor gezinnen, huishoudens en personen die niet in staat zijn te voorzien in hun primaire dagelijkse voedselbehoefte. Wekelijks ontvangen 156 gezinnen uit Zevenaar, Rijnwaarden en Duiven een krat met 20 tot 23 producten van de voedselbank, die door twintig vrijwilligers ondersteund wordt. Woensdag 20 december waren de vrijwilligers actief om de ingezamelde waren, naar het verzameldepot te brengen.

Sint-Martinuskerk Giesbeek

Dinsdag 2 jan. om 10 u. H. Eucharistie, voorganger Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 13 jan. om 19 u. Woord- en Communie, voorganger Mw. B. Hakvoort, Caeciliakoor; na deze viering is er een Nieuwjaarsreceptie in onze St. Martinus Kerk.

Zondag 21 jan. om 10.00 u. Oecumenische Viering te Giesbeek, voorganger uit Lathum

Vogelexcursie in De Bijland

TOLKAMER - Op zaterdag 6 januari houdt de vogelwerkgroep van IVN De Oude IJsselstreek een excursie bij De Bijland. De start is vanaf restaurant De Swaenebloem, Bijland 2A in Tolkamer.

"Duizenden ganzen zien vertrekken vanuit hun slaapplaats de Bijland? We verzamelen bij Restaurant De Swaenebloem. U krijgt daar informatie over de vogels (koffie voor eigen rekening).Vervolgens lopen we langs het water voor dit fraaie schouwspel. Zorg voor warme kleding : we lopen maar kleine stukken en het is nog vroeg."Start is om 07.45; einde om09.00 uur. Aanmelden kan op de website van IVN De Oude IJsselstreek of bij Marjon van Drongelen (06 16639475).

Nieuwjaarsconcert

Foto: Frank Wolters Foto: Frank Wolters

ZEDDAM - Op zondag 14 januari brengt Vocaal ensemble Liemers Cantorij samen met de Ulftse Nachtegalen en Luscinia een toast uit 'Op het nieuwe jaar!'. Drie koren met een geheel eigen karakter zijn dan samen te beluisteren.

Bijzonder is de uitvoering van twee grotere werken: vier delen uit het Magnificat van John Rutter en het slotstuk 'The beginning emptiness', een compositie voor kinderkoor en gemengd koor door de hedendaagse componist Eriks Ešenvalds. Vocaal ensemble Liemers Cantorij staat onder leiding van Christel Gelderman. Jeugdkoor ‘De Ulftse Nachtegalen’ en Luscinia worden geleid door Ben Simmes. Deze samenwerking krijgt een extra dimensie, doordat Christel Gelderman in 2003 bij de Liemers Cantorij Ben Simmes opvolgde.

Het programma is extra gevarieerd vanwege de deelname van meerdere koren. De nadruk ligt op Engels repertoire. Composities uit de laat-Renaissance en Barok tot hedendaags repertoire worden ten gehore gebracht. Behalve de stukken van Ešenvalds en Rutter onder andere werk van Orlando di Lasso, Orlando Gibbons, Henry Purcell, John Tavener, Samuel Barber, Miklos Kocsár, Benjamin Britten en Bob Chilcott.

Het concert is in de Sint-Oswalduskerk, Bovendorpsstraat 3 Zeddam. De entree inclusief consumptie bedraagt vijftien euro. Aanvang 14.30 uur, kerk open 14.00 uur. Kaarten reserveren gaat per email: liemerscantorij@gmail.com. Meer informatie staat op www.liemerscantorij.nl.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 7 januari is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk de eerste viering in het nieuwe jaar. De voorganger is ds. Alle Jonkman.

Voorafgaande aan de dienst is er een nieuwjaarsbegroeting. Tijdens de viering zal er afscheid worden genomen van een drietal ambtsdragers. In gebouw ‘Ons Huis’ is er ook om 10.00 uur jeugdkerk voor jongeren van 13-17 jaar.

Op zondag 14 januari is er om 10.00 uur een avondmaalsviering waarin ds. Dick Juijn uit Velp zal voorgaan. Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in ‘Ons Huis’ .

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 5 -19 januari.

Zondag 7 januari om 10.30 uur: Eucharistieviering -REGIO VIERING t.g.v. presentatie fusie parochies HH. Vier Evangelisten en Sint Willibrordus.

Voorgangers: Kardinaal W. Eijk en het pastoraal team. Met medewerking van dames- en herenkoren uit Duiven en Oud-Zevenaar, NGK en AMK. Zevenaar.

Intenties: Hein Brinkman, Gerda Duis-Kaak.

Na afloop van de viering is de Nieuwjaarsreceptie in genoemde kerk.

Zondag 14 januari om 9.30 uur: Eucharistieviering.- Kindernevendienst.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking koor: Stella Maris.

Intentie: Gerrit en Doortje Hageman, Jan Giezen, Edmond Dercksen,

Jaargetijde Lenie van Vliet-Oudshoorn.

Overleden:

Op 25 december: Jan Wevelkate, 91 jaar, Hunneveldweg,

Op 26 december: Ans de Meijer-van Vliet, 81 jaar, Sellersmaat Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 5 -19 januari.                        

Zondag 7 januari om 10.30 uur: Eucharistieviering -REGIO VIERING t.g.v. presentatie fusie parochies HH. Vier Evangelisten en Sint Willibrordus.

Voorgangers: Kardinaal W. Eijk en het pastoraal team. Met medewerking van dames- en herenkoren uit Duiven en Oud-Zevenaar, NGK en AMK. Zevenaar.

Intenties: Hein Brinkman, Gerda Duis-Kaak.

Na afloop van de viering is de Nieuwjaarsreceptie in genoemde kerk.

Zondag 14 januari om 9.30 uur: Eucharistieviering.- Kindernevendienst.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking koor: Stella Maris.

Intentie: Gerrit en Doortje Hageman, Jan Giezen, Edmond Dercksen,                                        

Jaargetijde Lenie van Vliet-Oudshoorn.

Overleden:

Op 25 december: Jan Wevelkate, 91 jaar, Hunneveldweg,

Op 26 december: Ans de Meijer-van Vliet, 81 jaar, Sellersmaat Zevenaar

Vogelexcursie in De Bijland

TOLKAMER - Op zaterdag 6 januari houdt de vogelwerkgroep van IVN De Oude IJsselstreek een excursie bij De Bijland. De start is vanaf restaurant De Swaenebloem, Bijland 2A in Tolkamer.
                        

"Duizenden ganzen zien vertrekken vanuit hun slaapplaats de Bijland? We verzamelen bij Restaurant De Swaenebloem. U krijgt daar informatie over de vogels (koffie voor eigen rekening).Vervolgens lopen we langs het water voor dit fraaie schouwspel. Zorg voor warme kleding : we lopen maar kleine stukken en het is nog vroeg."Start is om 07.45; einde om09.00 uur. Aanmelden kan op de website van IVN De Oude IJsselstreek of bij Marjon van Drongelen (06 16639475).

Handbalcoach Jan Lentjes kondigt afscheid aan bij Groessen

Jan Lentjes. (Foto: Koos Roelofs) Foto: Koos Roelofs

GROESSEN - Handbalcoach Jan Lentjes stopt na dit seizoen als trainer van het eerste damesteam van Sportclub Groessen. De 54-jarige Huissenaar heeft aangekondigd zijn aflopende contract niet te zullen verlengen. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de Groessense eersteklasser.

Lentjes kijkt met veel plezier terug op zijn periode bij Groessen en heeft het nog altijd goed naar zijn zin. Na vier jaar vindt hij het echter tijd voor een nieuwe uitdaging. Namens het handbalbestuur bedankt Maartje Derksen hem voor de afgelopen periode. “Wij zijn Jan erg dankbaar voor de vier fijne jaren, met ups and downs. We hebben genoten van de samenwerking, zijn betrokkenheid bij de vereniging en zullen hem ook als persoon missen. Maar we hebben begrip voor zijn keuze en hopen dat hij elders weer wat moois kan opbouwen.”

Onder leiding van Lentjes beleefden de Groessense handbalsters mooie successen. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met Groessen, dat een jaar eerder ook al kampioen werd, direct naar de hoofdklasse. Ondanks het feit dat Groessen nooit eerder zo hoog speelde, hield het team zich een jaar later knap staande met een vierde plaats. Het derde seizoen onder Lentjes verliep teleurstellend en resulteerde in een degradatie. Aangevuld met nieuw elan uit de jeugd herpakte Groessen zich dit jaar in de eerste klasse Oost. Met een wedstrijd minder gespeeld bezetten de dames halverwege het seizoen de vierde plek.

Nieuwjaarsreceptie Showband KDO

Showband KDO Groessen. Foto: Jacques Kok Foto: Jacques Kok

GROESSEN - Op zondag 7 januari houdt Showband KDO uit Groessen haar traditionele nieuwjaarsreceptie. KDO hoopt weer veel leden en familieleden, buurtgenoten, dorpsgenoten, streekgenoten, sponsoren en andere belangstellenden welkom te heten op deze sfeervolle bijeenkomst.

Tijdens de receptie wordt natuurlijk stilgestaan bij het afgelopen jaar. KDO kijkt terug op een aantal mooie en succesvolle optredens en een zeer geslaagde Feestweek Groessen. Een vooruitblik naar de toekomst zal vanzelfsprekend ook niet ontbreken.

Een vereniging als KDO kan niet zonder de inzet van veel vrijwilligers. Gelukkig heeft KDO daarover niet te klagen. Ook dit jaar zal dus weer ‘De Duim’ worden uitgereikt aan die persoon of groep personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de vereniging. Daarnaast worden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet.

De nieuwjaarsreceptie van KDO begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Iedereen is welkom in het clubhuis Odeon Commendereijstraat 20 in Groessen.

Sint-Willibrordusparochie

OUD-ZEVENAAR - In het weekend van zaterdag 6 januari en zondag 7 januari is er geen viering in de kerk.

Mededeling:

Overleden op zaterdag 16 december te Arnhem in de leeftijd van 96 jaar de heer

Jan van Dam, Kampstraat te Zevenaar.

Kerkberichten week 2 van 13 januari tot en met 19 januari 2018.

Zondag 14 januari 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Koos en Miets Aaldering

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Theo Beudel

Gerard en Riet Staring-Zweers

Overleden ouders Ross-Peters

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Henk van Dalen

Jan en Wilfred Smits

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Dans- contactavond senioren in Didam

DIDAM - Op maandag 8 januari vindt weer de maandelijkse dansavond plaats voor al degenen die staan ingeschreven voor de contactavond van de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw-Dijk.

De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. De StilliWald Kapel verzorgt de muzikale omlijsting; het wordt dus een prachtige dans- en of luisteravond. In Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is dan ook volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Natuurlijk wensen we elkaar alle goeds toe voor 2018 , maar vooral veel gezondheid.

Het bestuur nodigt alle 55-plussers uit ook zij die niet staan ingeschreven. Kom kennis maken met de Contactavonden van het Seniorencontact. Het is er altijd gezellig en belangrijk is ook het bewegen op dansmuziek. Goed voor lijf en leden. Informatie wordt gegeven door Annie Clappers (0316 224378) of Henk Boerstal (0316 223885).

COA betaalt gemaakte kosten GVL

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar krijgt alle gemaakte kosten voor de mogelijke komst van een Gezamenlijke Vreemdelingen Locatie (GVL) van het COA vergoed. In 2016 en 2017 maakte de gemeente Zevenaar voor 135.280,72 euro kosten om te onderzoeken of er in de gemeente Zevenaar een GVL gevestigd kon worden.

De kosten bestonden voornamelijk uit projectkosten, kosten voor communicatie en openbare orde & veiligheid. Eerder al betaalde het COA een bedrag van 19.865,18 euro aan de gemeente. Het COA heeft laten weten dat het resterende bedrag van 115.415,54 euro volgt.

Protestantse Kerk Lobith

Op zondag 7 januari gaat ds. Den Besten voor in een dienst die om 10.00 uur begint, met medewerking van RK kerkkoor Lobith.

Zaterdag 13 januari om 10.00 uur is er een weeksluiting in Huize Lobede, ds. Elise Roth gaat hierin voor.

Zondag 14 januari om 10.00 uur is er een dienst waarin ds. mevr. Zemmelink voorgaat.

Elke zondag wordt er na de dienst koffie of thee gedronken in De Ontmoeting.

Sint-Willibrordusparochie

OUD-ZEVENAAR - In het weekend van zaterdag 6 januari en zondag 7 januari is er geen viering in de kerk.

Mededeling:

Overleden op zaterdag 16 december te Arnhem in de leeftijd van 96 jaar de heer

Jan van Dam, Kampstraat te Zevenaar.

Kerkberichten week 2 van 13 januari tot en met 19 januari 2018.

Zondag 14 januari 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Koos en Miets Aaldering

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Theo Beudel

Gerard en Riet Staring-Zweers

Overleden ouders Ross-Peters

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Henk van Dalen

Jan en Wilfred Smits

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Pronkzitting Clusenarren

HERWEN - Zaterdag 20 januari is de jaarlijkse pronkzitting van carnavalsvereniging De Clusenarren uit Herwen.

Na maanden van voorbereiding zal die avond sporthal De Cluse omgetoverd worden tot een echt theater. De avond zal bol staan van zang, dans, buut, sketch en zal verzorgd worden door de spelersgroep van de Clusenarren. De dansgarde zal dit jaar twee showdansen en een gardedans presenteren.

Prins Bram de 2e (Jeurissen) zal afscheid nemen en de nieuwe Prins zal gepresenteerd worden. De prinsenkandidaten van dit jaar zijn: Alex van Eck, Eddy Tiemissen, Geurtjan Smids, Gieles Gasseling, Wouter van Zijl en Frank Reintjes. Wie van deze kandidaten zal de nieuwe Prins worden en aankomend jaar de scepter zwaaien over de Clusenarren?

De volgende optredens staan op het programma: Kletsoavond, Kassa bij, Baloavond, Battalion L.H.I.B.D. Inpakken en wegwezen en het duo Uutgesloape. De muzikale omlijsting is in handen van de band Nedjus. Voorverkoop is vrijdag 12 januari van 20:00 tot 21:00 uur in dorpshuis De Cluse. Kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de zaal. De pronkzitting zal beginnen om stipt 19:49 uur en de zaal is open vanaf 18:45 uur.

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 13 januari 19.00 uur: Woord- en Communieviering. Voorganger: Pastor M.Smits

Koor: Werenfriduskoor

Gebedsintenties:

Thea v/d Burgt- Snelders, uit dankbaarheid t.g.v.55-jarig huwelijk.

Mededeling:

Overleden op vrijdag 22 december te Zevenaar in de leeftijd van 50 jaar Mevrouw Bianca van der Heijden-van Gils

COA betaalt gemaakte kosten GVL

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar krijgt alle gemaakte kosten voor de mogelijke komst van een Gezamenlijke Vreemdelingen Locatie (GVL) van het COA vergoed. In 2016 en 2017 maakte de gemeente Zevenaar voor 135.280,72 euro kosten om te onderzoeken of er in de gemeente Zevenaar een GVL gevestigd kon worden.

De kosten bestonden voornamelijk uit projectkosten, kosten voor communicatie en openbare orde & veiligheid. Eerder al betaalde het COA een bedrag van 19.865,18 euro aan de gemeente. Het COA heeft laten weten dat het resterende bedrag van 115.415,54 euro volgt.

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 13 januari 19.00 uur: Woord- en Communieviering. Voorganger: Pastor M.Smits

Koor: Werenfriduskoor

Gebedsintenties:

Thea v/d Burgt- Snelders, uit dankbaarheid t.g.v.55-jarig huwelijk.

Mededeling:

Overleden op vrijdag 22 december te Zevenaar in de leeftijd van 50 jaar Mevrouw Bianca van der Heijden-van Gils

Lezing Groei en Bloei: de magie van tuinieren

ZEVENAAR - Op 15 januari houdt Groei&Bloei – afdeling De Liemers haar eerste ledenavond van het jaar! Willem Paul van der Ploeg houdt deze avond een lezing over ‘de magie van tuinieren’; meer genieten van je tuin, meer genieten van je leven.

De lezing is een reis door je tuin en tegelijkertijd een reis door je leven in wat wij als mens allemaal (kunnen) meemaken. Het is een uitnodiging om anders naar je tuin te kijken en een uitnodiging om anders naar je leven te kijken. Een uitnodiging om je tuin mooier te maken, en om je leven rijker te maken. Wil je wat van je tuin maken? En wil je wat van je leven maken? In beide gevallen moet je daar moeite voor doen! En de moeite die je doet, die wordt in beide gevallen beloond!
Willem Paul van der Ploeg is gepassioneerd hovenier en tuincoach, gespecialiseerd in energetisch tuinieren. Willem Paul heeft het boek 'de magie van tuinieren' geschreven. De magie van tuinieren is een alleszins vernieuwend tuinboek over energetisch tuinieren. In verhalen en meditatieve passages maak je kennis met de magische kant van tuinieren. Een vlot, toegankelijk tuinboek vol tips, ideeën en praktische aanwijzingen voor iedereen met een hart voor tuinieren.


Komt u ook naar deze interessante lezing? Dan brengt u toch zeker ook uw buren, vrienden of kennissen mee? Zij zijn welkom! Entree inclusief koffie/thee en lot voor loterij: 2,00 euro voor leden en introducés en vijf voor niet-leden. Locatie: Zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar. De avond start om 20.00 uur.

Boemelaarsbal in Zevenaar

ZEVENAAR -Zaterdag 6 januari zal na een prachtig jaar afscheid genomen worden van Prins Davey de Eerste en zijn adjudant Wesly. Prins Davey en adjudant Wesly hebben De Boemelaars op een bijzondere wijze vertegenwoordigd gedurende het afgelopen carnavalsjaar.

"Wij willen hiervoor onze dank uitspreken! Tijdens de feestavond zal ook bekend worden wie de opvolgers van prins Davey en adjudant Wesly zullen worden. Wordt het weer een Prins of zal het dit jaar een Prinses zijn die tijdens het carnaval de polonaises zullen aanvoeren bij De Boemelaars? Nieuwsgierig geworden wie de nieuwe Prins(es) zal worden. Kom dan naar het Boemelaarsbal in de residentie van CV De Boemelaars, schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. De muzikale omlijsting van de avond zal verzorgd worden door de feest-dj van de Liemers, DJ Henri (van Vossen). De avond start om 19:41 uur (zaal open vanaf 19:00 uur). Kaarten voor deze avond kosten 7,50 euro en zijn te bestellen via info@cvdeboemelaars.nl.

Themabijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers: Krachttraining bij COPD

WESTERVOORT - Op woensdag 17 januari houdt het Longpunt Arnhem-Liemers een themabijeenkomst over 'Krachttraining bij COPD'. Jenny Zwiggelaar, fysiotherapeut gespecialiseerd in onder andere fysiotherapie bij longziekten, zal een actieve middag verzorgen. Doel van de middag is om ideeën en tips te krijgen die thuis uitgevoerd kunnen worden om meer kracht te krijgen.

Krachttraining heeft steeds vaker de aandacht in de media zoals: nieuwe beweegrichtlijnen voor chronische zieken; trainen van (kwetsbare) ouderen ter voorkoming van vallen; krachttraining verbetert de loopafstand en uithoudingsvermogen van mensen met COPD. Krachttraining kan door iedereen uitgevoerd worden en is voor iedereen goed, mits met de juiste kennis en uitvoering.

Een veel gehoord argument is: “Dat is voor de jongelui heel goed, maar ik heb daar de lucht niet meer voor.” Jenny zal laten zien en voelen dat iedereen krachttraining kan doen en dat ook niet veel (moeite) hoeft te kosten. Het belooft een actieve en energieke middag te worden voor alle longpatiënten en mantelzorgers in alle fases van de longziekten. Er is voldoende ruimte tot het stellen van vragen en om ervaring uit te wisselen met andere longpatiënten en mantelzorgers.

De bijeenkomst van Longpunt Arnhem Liemers vindt plaats in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De zaal is open vanaf 13.30. Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Upgrade discozwemmen in Het Lentebad

ZEVENAAR - Het discozwemmen in Het Lentebad is nog steeds in trek bij de jongste jeugd tot en met 14 jaar. Elke eerste zaterdag van de maand vindt het discozwemmen plaats van 18.00 tot 21.00 uur. Wil je een feestje organiseren voor je kinderen, de sportvereniging of voor een schoolklas dan is het discozwemmen hiervoor uitermate geschikt.

Ataro BV, die Het Lentebad exploiteert, heeft het discozwemmen geupgraded. Geen ouderwetse muziek meer via een draaitafel, maar uit de nieuwe geluidsinstallatie klinken de hits van de beste Spotify playlists over het water van Het Lentebad. De normale verlichting gaat uit tijdens het discozwemmen en de discolampen gaan aan. Om de sfeer nog meer te verhogen is er een nieuwe Regenboogverlichting aangeschaft. De beste muziek gecombineerd met de spiksplinternieuwe verlichting staat garant voor veel zwemplezier. In 2018 is er discozwemmen op zaterdag 6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei en 2 juni.

De kaartjes voor 3 uur zwemplezier met geluid en sfeerverlichting kost vijf euro. Deze kunnen aan de balie worden gekocht. De leeftijd voor het discozwemmen is voor kids tot en met 14 jaar.

De Lantaern komt met zeer gevarieerd gratis open podium

ZEVENAAR - Op zaterdag 13 januari treedt er een zeer gevarieerd aantal artiesten op tijdens het Open Podium van Muziekcafé De Lantaern. De cabaretliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het optreden van Bart Melief, daarna is het genieten van de mooie stemmen van het kersverse duo AHHA en als afsluiter zorgt de band Diddit voor een spetterend optreden. De avond begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.

Bart Melief (1982) is komediant/cabaretier, presentator en tekstschrijver. Hij houdt van snelle, harde humor over zichzelf en de actuele wereld. Hij hoort sinds begin 2015 bij de harde kern van Comedy Café Amsterdam. Op dit moment toert Bart door Nederland met Klappen voor Bart, een autobiografische schoolvoorstelling over pesten. Het duo AHHA bestaat uit twee fantastische zangeressen. Beide dames zijn beide bekend bij het vaste publiek van De Lantaern. Tijdens de talentenjacht van afgelopen september in het Muziekcafé, hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. De klik was er meteen. Tijdens deze avond komen de bezoekers er achter wie die twee vrouwen zijn. De vijfkoppige band Diddit is opgericht in 2016 onder de naam Krönch. Hoewel de bandleden allemaal door andere muzikanten beïnvloed zijn, spelen ze als band voornamelijk 90's poprocknummers, met hier een daar een uitschieter naar het verleden of het heden. Daarbij staat het plezier van het spelen voorop. Samen met het publiek maken ze er een feestje van.

Uitslag Dijkencross Pannerden

PANNERDEN - Uitslagen van de Dijkencross Pannerden

Sponsorloop afstand 1200 meter.
1e 24-dec minuten
1 Guus van Vuuren 4.46 Pannerden
2 Vince Buurman 4.46 ,,
3 Kane van Houte 4.52 ,,
4 Sem Rutten 5.00 ,,
5 Roy Polman 5.13 ,,


2e 31-dec        
1 Vince Buurman 4.45 ,,
2 Kane van Houte 4.51 ,,
3 Sem Rutten 5.06 ,,
4 Guus van Vuuren 5.13 ,,
5 Jens Grob 5.27 ,,


2500 loop 24-dec tijd
1 Kyran Elbertsen Zevenaar 9.05
2 Kane van Houte Pannerden 9.55
3 Tijn Berendsen Pannerden 10.00
4 Hessel Reina Duiven 10.03
5 Mare Versluis Duiven 10.07


2500 loop 31-dec        
1 Kyran Elbertsen Zevenaar 9.26
2 Kane van Houte Pannerden 10.21
3 Mare Versluis Duiven 10.23
4 Hessel Reina Duiven 10.27
5 Meeuwes Klaassen Pannerden 10.31


5000 loop 24-dec        
1 Frank Futselaar Arnhem 16.42
2 Edwin Wissema Didam 16.47
3 Lars v/d Kamp Sittard 17.05
4 Robin Rietman Doetinchem 17.10
5 Arie Owen Arnhem 17.18


5000 loop 31-dec        
1 Michiel Kollenberg Bennekom 18.31
2 Noud Doellenman Gendt 18.42
3 Youri Lentjes Nijmegen 18.47
4 Fred Keurentjes Zevenaar 18.52
5 Raymond van Hall Doesburg 19.03


10 km loop 24 dec        
1 Frank Futselaar Arnhem 31.25
2 Yahala Awal Aman Doesburg 31.32
3 Wouter Jansen Didam 32.20
4 Mudesia Awal Aman Doesburg 32.22
5 Jordy Kloet Doetinchem 32.31


10 km loop 31 dec        
1 Robert Hogerwerf Utrecht 34.00
2 Niels Roseboom Duiven 36.50
3 Alex Bergsma Doorwerth 36.56
4 Marco Rutgers Doetinchem 37.46
5 Mark Jtiaander Arnhem 38.07
Zondag 7 jan is de derde wedstrijd Dijkencross.

Dijkencross in Pannerden

Startfoto 2e wedstrijd, op foto van links naar rechts Ties Strijbosch20.59 jeugd Didam. Youri Lentjes senior 18.47 Nijmegen. Raimond van Hal 1903 senior Doesburg. (Foto: Frans Willemsen)

Pannerden - De Dijkencross die haar vijftigste jaargang beleefde, toont hiermee aan zeker springlevend te zijn. De weddenschap dat hier aan vooraf is gegaan 1968 lijkt absoluut niet te vervagen gezien het enthousiasme dat het uitstraalt.

750 deelnemers na twee wedstrijden variërend in de leeftijd van 6 tot 73 jaar passeerden op oudejaarsdag de finish bij de jubilerende organisatie. Als we kijken naar de tijden spelen natuurinvloeden duidelijk parten. De eerste zondag was het miezerig op het parcours, het voordeel: geen zware kopwind. In het deelnemersveld liepen kanonnen zoals Frank Futselaar Arnhem, Edwin Wissema Didam, en Lars van den Knaap uit Sittard.

Een bijzonderheid vermeldt dat Frank Futselaar de eerste zondag beide afstanden bedwong, en ook zegevierend afsloot. Bijzonder was het dan de tweede zondag tijdens oudjaar, harde wind met regenvlagen trotseerden de deelnemers op het parcours. Tijdens de start op de 5 en 10 km wordt eerst een lus gelopen via Kerkstraat / Schoolstraat/Haspelstraat/Rijndijk/ Kerstraat start finish. Opvallend op beide zondagen was een topdrukte aan supporters, zij werden op hun beurt verrast door de orgelman met mooie toepasselijke muzikale tonen. Ook stond er een oliebollenkraam verzorgd door Bakkerij Peter Groenen uit Pannerden. De organisatie verzorgde zelfs de opname van de Dijkencross die al middags op de site kon worden gezien. Een amateuristische organisatie met professionele uitstraling.

Programma Filmhuis Didam

Het gezin Wall. Foto: filmdepot.nls Foto: Foto van filmdepot.nl

Maandag 8 januari om 20.00 uur en dinsdag 9 januari om 14.00 uur: The Glass Castle. We zien Jeannette Walls opgroeien in een unieke, dysfunctionele familie met een kunstenares als moeder en een excentrieke vader die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede.

Vrijdag 12 januari 20.00 uur en maandag 15 januari 20.00 uur: Suburbicon. Welkom in dit Amerikaanse voorstadje met prachtige huizen, smetteloze tuintjes en keurige gezinnen. Wanneer Gardner Lodge, zijn vrouw Rose en hun 10-jarige zoontje Nicky op een dag te maken krijgen met een gewelddadige overval, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen…

Vrijdag 19 januari, 20.00 uur: Stronger. Het inspirerende en waargebeurde verhaal van Jeff Bauman. Hij verloor zijn benen door de bomaanslag op de Boston Marathon in 2013. Terwijl hij zijn trauma verwerkt helpt hij de politie met het vinden van de aanslagplegers. Zo werd hij een symbool van hoop.

Maandag 22 januari 2018: Sprakeloos. U kunt enkel de film bezoeken maar ook deelnemen aan de avond Boek en Film met een speciale inleiding door Kim van de Werf. Het boek ‘Sprakeloos’ van Tom Lanoye en de gelijknamige film staan centraal. De mensen die reserveren en hun emailadres daarbij opgeven krijgen een reader toegestuurd. Entreeprijzen : €10,- en voor vrienden van filmhuis Didam € 8,-

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Pigeons Day

DUIVEN - Op zondag 7 januari zal heel Triominos Duiven in het teken staan van basketbalvereniging Pigeons. Om 13:00 uur zullen liefst honderd basketballers starten met het basketbaltoernooi 2018. Een toernooi voor het hele gezin!

De activiteitencommissie onder leiding van Pigeonsveteraan Andreas Kiele, heeft verschillende sponsoren gevonden die allemaal meewerken aan het toernooi! Eén van de sponsoren is Grip Accountants Duiven. Tijdens deze dag zal Pigeons laten zien dat iedereen kan basketballen! De basketballers van Pigeons On Wheels zijn die dag ook aanwezig en ze zullen geweldige demonstraties laten zien! Dit wil je niet missen!


Het toernooi zal om 17:00 uur worden afgesloten met een nieuwjaarsborrel in de sportkantine. Dit wordt een mooi moment om als vereniging te proosten op een geweldig 2018, het jaar waarin Pigeons veertig jaar bestaat! Om 18:00 uur is The Game Of Legends! In de loop der jaren heeft Pigeons veel basketbaltalenten opgeleid en vele van hen zullen aanwezig zijn bij deze bijzondere Game. Na dit basketbalspektakel is de kantine omgebouwd tot een feestlocatie. Onder het genot van een drankje, hapje en muziek van de aanwezige dj's wordt Pigeons Day 2018 geweldig afgesloten! Darryl Donk, PowerGuard van heren 2, heeft verschillende sponsoren gevonden die deze bijzondere dag mede mogelijk maken. Nike Europa, NLG, M&C en MJ24. Inmiddels hebben er al meer dan honderd gasten zich aangemeld voor de avond, maar de tribune is nog lang niet vol genoeg! Dus wil je getuige zijn van een geweldige basketbalavond, kom dan 7 januari naar Triominos. Meer informatie staat op www.depigeons.nl.

Cursus glas-in-lood bij Kreatieve Kring Westervoort

Foto: Erika van Iersel

WESTERVOORT - Op zaterdag 20 januari begint bij de Kreatieve Kring Westervoort een cursus glas-in-lood. Een unieke cursus voor de ware liefhebber! De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

In vijf zaterdagochtenden, 9.30-12.30 uur (eens per twee weken) leert men ontwerpen, glas snijden, zetten, solderen en kitten en vervaardigt men een kleurrijk glas in lood paneel. Glas in lood is een ambachtelijk en tijdloos product, dat momenteel weer 'hip' is, nu de retrostijl weer in de belangstelling staat. Het geeft een stemmige en levendige uitstraling en voegt een extra dimensie toe aan uw interieur en exterieur.

Beginners krijgen een startpakket aan glas en benodigde materialen. Gevorderden kunnen in overleg een eigen keuze in glas en ontwerp maken. Cursuslocatie is Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort. Nadere informatie staat op www.kreatievekringwestervoort.nl of neem ervoor contact op met Riky Rothengatter, 026 3119659.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Vieringen:

Zo 7-1-2018: 10.30 uur in de H. Andreas te Zevenaar: Regionale viering i.v.m. presentatie van de gefuseerde parochies met kardinaal W.Eijk en pastoraal team.

Zo 14-1-2018: 09.30 uur Woord- en Communieviering. Voorganger pastoraal werker Maarten Smits m.m.v. Herenkoor. Na afloop van de viering is er een nieuwjaarsreceptie.

Intenties:

Zo 14-1-18: Ter gelegenheid van een 80 jarige verjaardag. Theodorus en Gerda Aleven-van Uum, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Diny van Kempen-van Kempen)namens de buurt, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Wim en Lies Melchers-Derksen, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo, Gerrit en Joke Uffing-Polman, Frans Uffing, jaargedachtenis Riek Derksen-Roordink, jaargedachtenis Gerrit Aleven, Hennie Roordink en Norbert, Jan te Witt, Theo Scholten, Hennie, Diny en Willy van Kempen, Wim Raasing, Nol en Fien Aarntzen-Hoenholt,

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De morgen wordt gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven

7 januari 8.45 u ds. J.A. Boersema                                        

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk Honingstraat 3 te Zevenaar. Na de dienst is er koffiedrinken.

Deze dienst begint om 16.00 uur voorgaanger is kand R.A. Nijhoff

De morgen en de middagdienst worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven

14 januari 08.45 u ds J. Wesseling; 17.00 u ds D. Grutter

Weerbaarheidtraining in 4ALL

ZEVENAAR - Vanaf woensdag 7 februari organiseert Caleidoz Welzijn opnieuw een weerbaarheidstraining voor alle kinderen in de leeftijd van 8 - 12 jaar.

Kinderen die gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben of gewoon niet zo sterk in hun schoenen staan leren fysieke en mentale weerbaarheidstechnieken. Zo kunnen zij zichzelf verdedigen, hun emoties beter leren kennen en beheersen en daardoor weer lekker zichzelf zijn. Tijdens de training staan plezier, sport en respect voor elkaar centraal. Het is elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in jongerencentrum 4ALL, Engeveldweg 4 in Zevenaar. De kosten voor tien lessen bedragen totaal 40 euro. Voor meer informatie of om je op te geven, kun je bellen naar 0316 332765 of stuur een mail naar 4all@caleidoz.nl.

Liemerse Kunstenaar versus nieuw kabinet

GIESBEEK - Durven we weer geld uit te geven met dit nieuwe kabinet? De btw op boodschappen wordt stukken hoger, dus alles wat we kopen wordt duurder. Sommigen pleiten al voor btw-vrije groenten en fruit.

Maar de Giesbeekse Kunstenaar Maurice Kummer slaat terug. In diverse social media biedt hij al zijn werken voor de rest van dit jaar aan met 40 procent korting. Dat moet mensen overhalen om niet te kiezen voor een poster die ook al bij de buren hangt, maar voor echte Kunst aan de muur, die mooi blijft en haar waarde houdt. Want daar heeft iedereen recht op, vindt Kummer. De huidige consument kiest voor kwaliteit. Eerlijk voedsel voor een eerlijke prijs en echte Kunst voor iedereen.

Kummer maakt kleurrijke, bijna grafische portretten, met veel oog voor detail. Zijn werk is te vinden op www.mauricekummer.nl.

Gitaarvirtuoos Chivy Kuhles met The Dynamcis in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 20 januari komt gitaarvirtuoos Chivy Kuhles met zijn band The Dynamics een veelzijdig optreden geven in muziekcafé De Lantaern. Het publiek kan dan genieten van een grandioos concert met een eigen sound van diverse muziekstijlen van deze zeer gewilde band. Aanvang: 21.00 uur. Entree bedraagt vijftien euro.

The Dynamics is een puur Limburgse Blues & Rock-formatie, gevormd rond frontman en gitarist/zanger Chivy Kuhles. Met een enorme snelheid op de gitaar weet hij keer op keer het publiek te verbazen en wordt in vakbladen omschreven als “gitaar-virtuoos” en "kunstenaar op de snaren". Met zijn vorige band, CatB (Chivy and the Bluezicians) en de huidige BluesRock-band The Dynamics heeft hij al vele successen weten te boeken op grote podia, waaronder: het Southern Blues Festival, JekerJazz Festival, diverse grote Bevrijdingsfestivals en Warchild.

The Dynamics geven een energieke podium act. In een avondvullend programma komen ze helemaal tot hun recht. Door diverse stijlen te combineren creëren zij een eigen sound. Men moet hierbij denken aan een mix van Blues, Rock, Funk, Soul, Pop en Jazz. Ook hoor je in vlagen klassieke muziek terug in diverse nummers. Steeds raakt het publiek betoverd door een verscheidenheid in speelstijlen, maar ook door de gepassioneerdheid van de muzikanten. Er wordt gelachen, gedanst, maar ook geluisterd, waardoor menig bezoeker een traantje wegpinkt. Dit geeft de veelzijdigheid weer van deze muzikanten. Kortom een avond genieten in het gezellig muziekcafé De Lantaern.

Westervoort Wandelt: nieuwjaarswandeling

WESTERVOORT - Op zondag 7 januari vindt in Westervoort een door Bourgondisch Bewegen georganiseerde Westervoort Wandelt Nieuwjaarswandeling plaats.

Deze wandeling is geheel gratis en ook als je niet in Westervoort woont mag je mee. Opgeven kan via het evenement 'Nieuwjaarswandeling' op de Facebookpagina ‘Westervoort Wandelt’ of via e-mail info@bourgondischbewegen.nl. De start en het eindpunt is deze keer bij Sports Planet De Pals, Emmerik 5 in Westervoort.

De afstand is 10 km. Tussen 09.30 en 10.00 uur verzamelen met een gratis kop koffie of thee. (Deze wordt je aangeboden door Sports Planet De Pals). Om 10.00 uur begint de (groeps)wandeling. Omstreeks 12.00 uur ben je weer terug. Meer info staat op de Facebookpagina ‘Westervoort Wandelt’.

Vlooienmarkt 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Zondag 7 januari van 10-17 uur is er een vlooienmarkt in Laco Sporthal aan de Oude Doetinchemseweg 43 in 's-Heerenberg.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Nieuwjaarsjazzconcert met Jay Jay's Border Jazzmen

ZEVENAAR - Op zondag 7 januari treedt het zeer bekend jaarlijks terugkerende orkest op in Zevenaar. Jay Jay’s Border Jazzmen is een soepel swingend jazzorkest met muzikanten uit de Achterhoek en Twente.

De jazzmusici spelen in een eigen frisse stijl. Verrassend is de grote rol van de close-harmony zang, waarmee een breder publiek dan alleen pure jazzminnaars wordt aangesproken. De middag wordt gehouden in zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar. De band begint om 14.30 uur te spelen, maar de zaal is ruim tevoren open. De toegangsprijs is vijftien euro inclusief een glaasje bubbels en een aantal hapjes. Dit is het allerlaatste concert van de Jazzsoos Zevenaar/Liemers.

Kandidatenlijst PvdA Duiven

DUIVEN - Eerder was al aangekondigd dat Jasper Walraven (45 jaar) de lijsttrekker is. Nu is de volledige lijst vastgesteld. Het is een lijst waarbij ervaring en leeftijd evenredig is verdeeld. Onze jongste kandidaat is 19 jaar en onze oudste is 73 jaar.

Nummer 2 op de lijst is Vincent Sprakel (51 jaar), nummer 3 is René Looijs (34 jaar) nummer 4 is Jorik Walraven (19 jaar) nummer 5 is Pieter Meijer (57 jaar), nummer 6 is Geert Hermans (67 jaar) en nummer 7 is Ruud Lans (62 jaar). In totaal bestaat onze kandidatenlijst uit twaals personen. Allemaal mensen die midden in de samenleving staan en actief zijn binnen diverse verenigingen en stichtingen.

Samen werken aan een gemeente waarin iedereen meetelt, dat is wat wij willen en daarom heeft ons verkiezingsprogramma de titel Samen Vooruit. Wij willen samen vooruit, met ruimte voor wie wat wil en waardig voor wie niet kan. Voor ons zijn: de waarden, vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit de basis van ons denken en handelen.
Het verkiezingsprogramma beschrijft wat wij belangrijk vinden en waar wij ons voor inzetten. Belangrijke thema’s voor ons zijn armoedebestrijding, zorg en toegankelijkheid, leefbaarheid en veiligheid, duurzaamheid en sport en verenigingen. Dit programma wordt eind januari gepubliceerd.

Feestelijke inzegening nieuwe parochie Sint-Willibrordus

nieuw logo parochie Sint Willibrordus Parochie Sint Willibrordus

ZEVENAAR - Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk in Zevenaar een feestelijke viering plaats vanwege het samengaan van de Liemerse parochies Sint-Willibrordus (Doesburg/Rijnwaarden/Zevenaar) en Heilige Vier Evangelisten (Duiven/Westervoort) tot de nieuwe parochie Sint-Willibrordus in Zevenaar.

Foto: Parochie Sint Willibrordus

Per 1 januari omvat de nieuwe parochie de dertien R.K. geloofsgemeenschappen Babberich, Doesburg-Angerlo, Duiven, Groessen, Herwen & Aerdt, Lathum-Giesbeek, Lobith & Tolkamer, Loo, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Westervoort en Zevenaar. Kardinaal Eijk, aartsbisschop van het bisdom Utrecht, die op 14 december officieel het fusiedecreet heeft uitgevaardigd, zal zelf deze viering voorgaan, samen met het voltallig pastoraal team. Ook het nieuwe benoemde parochiebestuur zal er gepresenteerd worden. Het koor AMK Zevenaar, Gemengd koor Duiven, Gemengd koor Oud-Zevenaar en het NGK koor Zevenaar ondersteunen de viering muzikaal. Na afloop van de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en nieuwjaar te wensen.

Topp nieuwe sponsor korfbal De Zwaluwen

REGIO - Topp, het vroegere Swisher, is de nieuwe sponsor van Zwaluwen 3. Met een sponsorovereenkomst voor wedstrijdshirts en een reclamebord zal Topp de komende jaren de vereniging ondersteunen.


Vanaf 22 mei 2017 heeft Swisher Nederland afscheid genomen van de Amerikaanse Swisher-organisatie en is verder gegaan als een onafhankelijke Nederlandse organisatie, met de naam Topp. De specialisten van Topp zorgen ervoor dat uw sanitair hygiënisch schoon is en dat men altijd beschikt over producten als toiletpapier, handzeep, luchtverfrissers en afvalzakken. De allernieuwste service 'geurbeleving' én wat Topp verder kan bieden staat op www.topp.nl. "Wij zijn zeer blij deze nieuwe sponsor aan de vereniging te hebben kunnen verbinden. In één woord: Topp!"

Geen moer te doen in januari?

DUIVEN - Vindt u januari ook zo’n saaie maand? De feestdagen zijn voorbij en er lijkt even geen moer te gebeuren. Niets is minder waar bij Senior Club Duiven!

Voor diegenen die zich vervelen en voor wie januari te lang duurt, is er op zondagmiddag 21 januari een bingo! Vanaf 14.00 uur kunt u terecht. De entree is vrij, consumpties zijn voor eigen rekening. Bingokaarten zijn te koop vanaf 5,00 euro.

Senior Club Duiven is al ruim 20 jaar een welkom begrip voor 55-plussers als het gaat om Ontmoeting & Activiteiten. Het werk van de club wordt steeds belangrijker nu ouderen langer thuis blijven wonen. Wij zijn nog op zoek naar een handige (technische) klusjes man/vrouw. Voor meer informatie over de Senior Club:Facebook.com/seniorclubduiven.

Nieuwjaar Schutterij Onderling Genoegen

DUIVEN - Schutterij Onderling Genoegen organiseert op zaterdag 13 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsfeest. De muzikale invulling op deze avond wordt verzorgd door coverband New Leaf.

Het nieuwjaarsfeest vindt plaats in het schuttersgebouw van Onderling Genoegen, de OGTenT, Remigiusplein 9 in Duiven. Het feest begint om 20.30 uur en eindigt om 01.00 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Ook dit jaar is het mogelijk een tafel te reserveren. Mail hiervoor naar secretariaat@ogduiven.nl (graag maximaal één mail per tafelreservering).

Op vertoon van de ledenkaart 2017 is de entree voor leden en hun partners vrij. Niet leden zijn van harte welkom op het Nieuwjaarsfeest. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij café Bij de Buren en kosten 7,50 euro. Koop je een kaart aan de deur dan kost deze tien euro.

Schutterij Onderling Genoegen ziet er naar uit om samen met het Koningspaar Tom Vos en Charlaine Schoot en jeugdkoning Bram Beumer een ieder te ontmoeten op dit spetterend nieuwjaarsfeest!

Schoolhandbaltoernooi gemeente Duiven

Het winnende team Kameleon 3

DUIVEN - Op woensdag 13 december werd weer een schoolhandbaltoernooi gehouden voor leerlingen groep 7 en 8 van basisscholen in Duiven door Anouk Godschalk (combinatiefunctionaris port PO Duiven) en handbalvereniging Duiven.

Er deden deze keer zes scholen met twaalf teams mee. Van 14.00 tot 16.00 uur werd er in twee hallen gestreden om een finaleplaats. De finale werd gespeeld door Remigius 1 en Kameleon 3. Na een spannende wedstrijd werd Kameleon 3 de winnaar door Remigius 1 te verslaan met 2-0. In mei mag de winnaar naar de regio kampioenschappen in Arnhem.

Kapsalon Verheij nu officieel overgenomen door derde generatie

LOBITH – Toen Hermann Verheij en Mimi Lintsen-Verheij in 1933 een kapsalon begonnen, hadden ze toch niet durven dromen dat zij het kappersvak zo sterk in de genen zouden meegeven. Hun zoon Frank zette de kapsalon voort samen met zijn vrouw Marion en nu, anno 2018, neemt kleinzoon Kai de kapsalon onder zijn hoede.

Frank en Marion blijven graag betrokken en zijn dus nog vaak in de zaak te vinden. Met veel vaste klanten hebben zij immers een vertrouwensband opgebouwd. Kai: 'En vaste klanten blijven we altijd koesteren. Maar natuurlijk willen we ook nieuwe klanten kennis laten maken met onze vakkennis. Wij zijn altijd up-to-date met de nieuwste knip- en kleurtrends en technieken. Daarnaast staan wij bekend om ons hoge kwaliteitsniveau. In ons team brengt Wim al 27 jaar ervaring mee en is Manon onze kleurspecialist. Haar professionele kleurcreaties zijn te zien op Instagram en Facebook. Op Facebook staat naast nieuws ook informatie over onze acties. Zoals ons abonnement voor heren: voor een vast bedrag per maand kunnen heren net zo vaak in onze geheel vernieuwde 'Barberhoek' plaats nemen als ze willen. Kinderen tot 12 jaar kunnen bij ons iedere woensdag en vrijdag terecht om een hippe coupe te laten knippen voor slechts één tientje!'

Er waait een frisse wind door Kapsalon Verheij. Er wordt vernieuwd, maar het blijft zeker ook vertrouwd gezellig voor jong en oud! www.kapperkai.nl, Komstraat 14 in Lobith. Het team van Kapsalon Verheij wenst u allemaal Gelukkig Nieuw Haar!

Met Ving Tsun leer je meer dan alleen vechten

ZEVENAAR - Wil je jezelf leren verdedigen en tegelijkertijd werken aan je zelfvertrouwen en je conditie? Kom dan eens meedoen met Ving Tsun!

Leraar Han Brens vertelt: "Ving Tsun is een oude Zuid Chinese vechtkunst. Het is een vechtstijl opgebouwd uit snelle, efficiënte bewegingen. Het hoofddoel is om een gevecht zo snel mogelijk in je voordeel te beëindigen. Een uniek aspect van Ving Tsun is dat je leert aanvallen en verdedigen met twee armen tegelijkertijd. Je hebt twee armen, dus waarom zou je eerst de ene gebruiken en dan de andere als het ook tegelijk kan?"

Met Ving Tsun bouw je conditie op, werk je aan je zelfvertrouwen, balans, kracht, snelheid, reflexen en je doorzettingsvermogen. Na een korte periode basisbewegingen aanleren ga je met een partner trainen. Han Brens: "Iedere gezonde man of vrouw kan Ving Tsun leren. Je hoeft niet bijzonder lenig te zijn. In de les heerst een ontspannen sfeer waarbij mensen elkaar helpen om vooruit te gaan en waar iedereen elkaar respecteert en accepteert. Maar uiteindelijk met maar één doel: het leren uitschakelen van je tegenstander."

De lessen zijn twee keer per week op dinsdag en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in Zevenaar. Wil je een keer komen kijken of Ving Tsun iets voor jou is? Dan ben je welkom voor uitleg en een gratis proefles. Mail naar hanbrens@gmail.com of stuur een WhatsApp-berichtje of sms naar 06 26324568. Kijk ook eens op www.lerenvechten.nl.

Camping De Rijnstrangen bouwt aan nieuwe toekomst

AERDT - De Liemers, de Achterhoek, het Rijnstrangengebied en Montferland: een paradijs voor fietsers en wandelaars. Het kleine dorpje Aerdt is de perfecte uitvalsbasis voor mooie fiets- en wandelroutes door deze mooie natuurgebieden. Ook is er veel cultuur te snuiven: In de buurt vindt u diverse kastelen (Doornenburg, Rozendaal en 's-Heerenberg), Fort Pannerden en diverse musea. Een ideale uitvalsbasis dus voor wandel- en fietstochten!

En als u even geen zin hebt om te fietsen, kunt u ook winkelen of een uitstapje maken naar de steden Zevenaar, Doetinchem, Arnhem en Nijmegen. Ook een uitstapje naar Duitsland is de moeite waard. Onder andere Kleef, Elten en Emmerik liggen in een straal van vijftien kilometer vanaf de camping en appartementen De Rijnstrangen.

Vanaf januari zijn er twee luxe nieuwbouw vakantieappartementen beschikbaar, geschikt voor twee of vier personen met een eigen badkamer en keuken (met afwasmachine, oven en magnetron), eigen terras, climatecontrol en wifi. En de energie voor de appartementen wordt op een duurzame manier opgewekt.
Houdt u van een campingsfeer, maar heeft u geen kampeermiddel beschikbaar? Of wilt u gewoon even genieten van een mooie groene omgeving? Dan zijn de appartementen De Rijnstrangen ideaal voor u.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want vanaf vijftig euro per nacht voor twee personen huurt u al één van onze mooie appartementen (exclusief reserveringskosten, schoonmaakkosten en toeristenbelasting). Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, belt u ons dan gerust op 0316 371941 of mail naar info@derijnstrangen.nl. Wij verwelkomen u graag in onze appartementen!

Rookworstenactie Liemers Harmonie Duiven

De leden van Liemers Harmonie Duiven staan klaar om te verkopen (foto: Bart Kersten) Bart Kersten

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven luidt 2018 in met haar rookworstenactie. Na de succesvolle eerste editie in 2017, wordt er ook in 2018 weer huis-aan-huis verkocht. Op zaterdag 13 januari komen de leden van de Duivense muziekvereniging daarom langs de deuren in Duiven. Liemers Harmonie Duiven is voor de actie een samenwerking aangegaan met Schipper Vlees & BBQ uit Zevenaar. De rookworsten worden verkocht voor 2,50 euro per stuk of drie worsten voor 6 euro.

Met de verkoop van de rookworsten laat Liemers Harmonie Duiven zien haar handen uit de mouwen te steken voor een financieel gezonde vereniging. Want, met de koop van een rookworst steunt men meteen de muziekvereniging. “De opleiding van onze leerlingen en het onderhoud van hun instrumenten is een grote kostenpost voor een vereniging. Alle donaties zijn dan ook van harte welkom,” aldus Corine Sonderen die de actie coördineert.

De samenwerking met Schipper Vlees & BBQ is niet onlogisch. Sonderen: “De rookworsten zijn ontzettend lekker en worden vers voor ons gemaakt. De rookworsten kunnen daarom in de koelkast worden bewaard of voor langere tijd worden ingevroren.”

De rookworstenactie trapt af op zaterdag 13 januari met een actiedag en eindigt op 26 maart. Bestellingen kunnen worden doorgegeven via rookworst@liemersharmonie.nl of via de leden van de muziekvereniging. Iedere bestelling die voor maandag gedaan wordt, is op donderdagavond tijdens de repetitie van het harmonieorkest af te halen in ’t Muziekhuus aan de Visserlaan 39 in Duiven.

Mega magazijnuitverkoop bij Meubelstoffeerderij Oostdam

ARNHEM – Meubelstoffeerderij Oostdam al meer dan zeventig jaar een begrip in Arnhem en omgeving houdt groot uitverkoop. Alles moet weg, legt eigenaar Rogér Oostdam uit.


Het magazijn telt ruim tweehonderd rollen van verschillende meubelstoffen van onder andere Gobelin, Velours en Platweefsel. Deze stoffen zijn van zeer hoge kwaliteit en dus nu extra voordelig geprijsd! Alle meubelstoffen gaan weg vanaf vijf euro per meter tot maximaal tien euro per meter. "Doordat het bedrijf altijd groot inkoopt, kunnen we af en toe één keer in de zoveel tijd een grote uitverkoop houden!"

Meubelstoffeerderij Oostdam is onder andere gespecialiseerd in het stofferen van bankstellen, fauteuils en eetkamerstoelen. Daarnaast kunnen matrassen en kussens ook op maat gemaakt worden. Naast particulieren werkt meubelstoffeerderij Oostdam ook voor bedrijven.

Uiteraard hanteren zij een vrijblijvende prijsopgave en een haal- en brengservice. Oostdam beschikt over een enorme collectie rollen meubelstoffen (op voorraad) en met zo'n tweehonderdvijftig stalenboeken van onder andere Reynaldo, Saum und Viebahn, Romo, Kirby House, Höpke, Keymer, Lancier, Rob Viool, De Ploeg en Missoni. Daarnaast leveren zij ook verschillende kwaliteiten polyether, latex, tempur en koudschuim in elke gewenste maat en dikte en vorm.

Oostdam is ook leverancier van leer, skai leder, artfical leather, siernagels en singelband. Ook levert de zaak platen in diverse breedtes voor onder andere matrassen, maar ook voor kussens op maat en of model.

Meubelstoffeerderij Oostdam; Klarendalseweg 77-78, Arnhem, 026 4420493, www.oostdam-johomtex.nl of via facebook: Oostdam meubelstoffen.

Kapsalon MD Hair & Fashion: éénjarig bestaan

PANNERDEN - Het is alweer een jaar geleden dat kapsalon MD Hair & Fashion haar deuren opende en dat moet gevierd worden. De maand januari krijgen daarom alle klanten 10 procent korting op een knipbehandeling en alle kleding!

MD Hair & Fashion staat voor gezelligheid, warmte en kwaliteit. Klanten krijgen daarom altijd een kopje koffie of thee aangeboden en er is altijd ruimte voor een gezellig gesprekje. Naast het knippen biedt de kapsalon ook andere diensten aan zoals: kleding, epileren met touw en het verzorgen van nagels met shellac. Door deze diensten aan te bieden onderscheidt de kapsalon zich met de andere salons in de buurt. Daarnaast heeft MD Hair & fashion een huiselijke sfeer en een frisse uitstraling.

Samen met jullie blikte ze even terug op het afgelopen jaar. 'Het was een spannende uitdaging, omdat ik nog jong ben en het een grote stap is om een eigen kapsalon te openen', vertelde Marjolijn. 'Maar het fantastische jaar vloog voorbij en het was hard werken, maar dat deed ik met alle plezier.'

Marjolijn volgde het afgelopen jaar verschillende trainingen/cursussen en ook komend jaar zal zij deze volgen. Hiermee wilt zij aan de behoeften voldoen van haar klanten, want dat staat bij haar voorop. Marjolijn kijkt met goed gevoel terug op het afgelopen jaar en gaat met een goed gevoel het komende jaar in. Kijk op www.mdhairfashion.nl voor nieuwtjes en acties en volg ook de facebook: MD Hair & Fashion.

Voor een afspraak bel 0316 253340; Haspelstraat 2-02, Pannerden.

Krachtig design, sterke motor en geavanceerde veiligheidssystemen Nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross bij Auto Mido Doetinchem

DOETINCHEM – De volledig nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross is geïntroduceerd bij Auto Mido in Doetinchem. Alle details op het gebied van design, prestaties en uitrusting zijn uitgebreid te ontdekken in de showroom.

"De Mitsubishi Eclipse Cross is een compleet nieuwe en karaktervolle SUV. Het model wordt gekenmerkt door zijn dynamische uitstraling, krachtige turbomotor en rijke veiligheidsuitrusting", vertelt Rob Scheen van Mitsubishi-dealer Mido enthousiast.

Krachtig

De compacte SUV heeft een krachtige 1.5 DI-T benzinemotor met een vermogen en koppel van 120 kW (163 pk) en 250 Nm. Daarmee staat de Eclipse Cross niet alleen garant voor aansprekende prestaties, maar is hij ook geschikt voor aanhangers van maar liefst 1.600 kilogram. Ideaal om een caravan te trekken, vooral in combinatie met vierwielaandrijving.

Talrijke geavanceerde veiligheidssystemen zorgen daarbij voor een comfortabele en zorgeloze rit. Denk aan Lane Departure Warning en Forward Collision Mitigation. Ook zeven airbags, automatisch grootlicht, cruisecontrol en een achteruitrijcamera behoren tot de standaarduitrusting. Als beloning voor de vele inspanningen op het gebied van veiligheid ontving de Eclipse Cross de maximale score van vijf sterren bij de Euro NCAP-crashtest.

Introductieweekend

De prijzen van de Mitsubishi Eclipse Cross beginnen bij 28.990 euro. "Een zeer aantrekkelijke prijsstelling gezien de royale standaarduitrusting, het veiligheidsniveau, de prestaties en de vele slimme details. Ontdek het zelf tijdens een bezoek aan onze showroom, u kunt ons vinden aan de Edisonstraat 5 in Doetinchem gelegen op industrieterrein De Huet."

Meer informatie over Auto Mido staat op www.automido.nl.

Europa's beste Bee Gees tributeshow Arnhem

ARNHEM - Na de uitverkochte shows in concertgebouw De Vereeniging en tijdens de eerste landelijke tour vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven: de heren van Night Fever keren terug naar de grote theaters en concertzalen van Nederland. Meer shows, andere steden en nog steeds het omvangrijke muziekrepertoire van de gebroeders Gibb. De show staat als een huis en is een must see voor iedere Bee Gees liefhebber.

Wie aan de Bee Gees denkt, denkt aan dansen. Maurice, Barry en Robin waren de helden van de disco. Maar het trio produceerde niet alleen de megahits 'More than a woman', ' Stayin' Alive' en 'You should be dancing', maar schreef ook wereldberoemde nummers voor onder andere Barbra Streisand, Celine Dion en Frankie Valli. De 7-mans formatie Night Fever uit Duitsland speelt de discoklassiekers uit de tijd van de strakke jumpsuits en glitters, maar laat ook de oude sound met nummers als 'Spicks and specks' en 'To love somebody' live horen. Night Fever wordt vergezeld door een zangeres die enkele bekende duetten van de broers voor haar rekening neemt. Het indrukwekkende tributeconcert is een waardig eerbetoon aan één van de bekendste popgroepen ter wereld en benadert het origineel bijzonder nauwkeurig. Eerder stond de band al voor uitverkochte zalen in Nijmegen, Eindhoven, Apeldoorn en Leeuwarden. Tickets voor het semi-staconcert op 2 februari in Arnhem zijn nu te koop via arnhemsepodia.nl. (Night Fever – the very best of the Bee Gees. Vrijdag 2 februari 20.00 uur, Musis Arnhem; www.bestofthebeegees.nl)

Suburbicon: Komedie, misdaad, mysterie in Filmhuis Didam

Left to right: Matt Damon als Gardner en Glenn Fleshler als Sloan in SUBURBICON Filmdepot

DIDAM - Op vrijdag 12 en maandag 15 januari om 20:00 uur kan men in Filmhuis Didam kijken naar de film Suburbicon.

Welkom in Suburbicon: een Amerikaans voorstadje met prachtige huizen, smetteloze tuintjes en keurige gezinnen. Vader Gardner Lodge (Matt Damon) en zijn vrouw Rose (Julianne Moore) wonen hier met hun 10-jarige zoontje Nicky. Wanneer ze op een dag te maken krijgen met een gewelddadige overval, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen. Chantage, verraad en wraak nemen al snel de overhand in Suburbicon. Tot wat zijn modelburgers in staat wanneer ze in het nauw worden gedreven? Suburbicon is het even hilarische als absurde antwoord. Gevierd acteur en regisseur George Clooney neemt opnieuw plaats in de regiestoel voor deze ingenieuze thriller met een scenario van niemand minder dan de broers Joel en Ethan Coen.

Left to right: Julianne Moore als Margaret en Matt Damon als Gardner in SUBURBICON Filmdepot

Filmhuis Didam bevindt zich in complex Meulenvelden aan de Kerkstraat in Didam. Voor meer informatie en reserveren zie: www.filmhuisdidam.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

MURDER ON THE ORIENT EXPRESS. Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende moordmysteries ooit. Zesde verfilming van de gelijknamige roman (1934) van bestsellerauteur Agatha Christie. Als Boek en Film do 11/1, 19:15u. Daarna als gewone film op vr 12/1 en di 16/1 14:30u en za 13/1 20:15u.

HOKUSAI bij Exhibition on the screen. Vanuit de bioscoopstoel krijgt u een exclusieve blik op de tentoonstelling van het British Museum: Hokusai: Beyond the Great Wave. Deze documentaire richt zich op Hokusai's werk en leven in de grote metropool Edo, het moderne Tokio. Hij beïnvloedde kunstenaars als Monet en Van Gogh. En Hokusai wordt beschouwd als de vader van de manga en is de enige schilder met zijn eigen emoji. Zo 14/1 11:00u en wo 17/1 20:15u.

LOVING VINCENT is een overrompelende ervaring. Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Met de film brengen de makers een liefdevolle ode aan Van Gogh. Vr 12/1 20:15u met als voorfilm 'De making of loving Vincent', ma 15/1 14:30u en di 16/1 20:15u.

DE KLEINE VAMPIER is de kidsfilm. Nederlands gesproken animatiefilm waarin tiener Tony tijdens een spannende reis door Europa een wel heel speciale vriend ontmoet: Rudolph, een dertienjarige vampier. Ze gaan samen op een spannend avontuur om de familie en vrienden van Rudolph te redden uit de handen van twee vampierjagers. Zo 14/1 14:30u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl.