GN Arnhem

17 juni 2017

GN Arnhem 17 juni 2017


Jeugdland opent zomervakantie met Holiday Kick-off in Gelredome

ARNHEM - Op woensdag 12 juli organiseert stichting Jeugdland samen met het Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem, Kinderopvang SKAR en Gelredome de Holiday Kick off voor kinderen 4 - 12 jaar in Gelredome. Er is dit jaar een nieuwe opzet.

De activiteiten beginnen om 15.30 uur en eindigen om 19.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis. De zomervakantie wordt dit jaar weer spetterend geopend. Voor iedereen zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld een skatebaan, klimtoren, bunjeetrampoline, BMX en schermen. Creatieve activiteiten als buttons maken, steentjes slijpen en koken. Er kan gechilld worden bij het schminken en tatouages zetten en op het podium kun je je act laten zien. En dan nog is er veel meer!

Ouders en begeleiders kunnen op het terras genieten van een leuk afwisselend podiumprogramma, met onder andere optredens van Joey Hartkamp, Kobus Engels, de Minions en nog vele anderen. Omdat het programma pas om 19.00 uur eindigt zijn er een aantal foodtrucks met gezonde voeding tot lekkere snacks. Het hele feest is mogelijk gemaakt omdat veel Arnhemse organisaties, om niet hun medewerking verlenen.

"Wil je je opgeven als vrijwilliger of meer over Jeugdland weten? Kijk dan op www.jeugdland.nl. Je kunt je via de site opgeven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met stichting Jeugdland, Vissteeg 5, Arnhem; 026 4422062."

Ontdekkingsreis Historische Kelders

ARNHEM - Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar.

De gemeente Arnhem heeft deze kelders in kaart gebracht. In de Rijnstraat heeft zij 39 kelders kunnen verwerven. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden. Voor de noodzakelijke reparaties werden hedendaagse materialen gebruikt. Hierdoor ontstond een uniek historisch monument in Arnhem dat sinds december 2001 voor bezoekers is opengesteld.

Onder leiding van een Gildegids gaat men op ontdekkingsreis door dit spannende en unieke monument. Gedurende het hele jaar, behalve tijdens feestdagen en evenementen. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag rondleiding onder leiding van een Gildegids. Start: 14.00 uur ingang Historische Kelders, Oude Oeverstraat 4a. Kosten: volwassenen vijf euro kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro.
Voor meer informatie: www.wandeleninarnhem.nl;

Mode, design en duurzaamheid in Rozet: Unieke ontwerpwedstrijd Vitesse-feestshirt

ARNHEM - De uitgelezen kans voor iedereen die droomt van een groots podium voor zijn of haar ontwerptalent én geniet van de emotie en trots die Vitesse bij veel Arnhemmers losmaakt. Rozet organiseert in samenwerking met FDFA en Vitesse een unieke ontwerpwedstrijd voor een heus Vitesse-feestshirt.

Vanaf juni staat Rozet drie maanden in het teken van 125 jaar Vitesse en 'Mode, design en duurzaamheid'. Om dit te vieren roept Rozet álle ontwerpers, gevestigd en in de dop, op voor deze wedstrijd. Tot en met 18 augustus kunnen deelnemers hun creatie, waarvoor alle technieken en materialen zijn toegestaan, inleveren bij Rozet. Vrijdag 25 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt.

De winnende creatie wordt op speciale wijze vereeuwigd voor de winnaar. Bovendien krijgt deze, naast uiteraard eeuwige roem, o.a. een interview in een FDFA-gastblog en krijgt het shirt een mooie plek in de expositie 125 jaar Vitesse in Rozet.

Ook kinderen kunnen meedoen aan een ontwerpwedstrijd. De ontwerpvellen liggen klaar in de bibliotheekvestigingen in Rozet, Kronenburg en Presikhaaf en inleveren kan tot en met 18 augustus. Op 25 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar ontvangt een gesigneerde Vitesse voetbal.

Rozet staat vanaf 1 juni drie maanden in het teken van 'Mode, design en duurzaamheid'. Van experimenteel en haute couture tot street- en sportwear. Een inspirerende expositie en breed activiteitenprogramma: www.rozet.nl/mode.

Rozet ligt aan Kortestraat 16, Arnhem (www.rozet.nl/mode).

Romeinse middag

ARNHEM - Zaterdag 24 juni wordt er rond de Romeinse Tuin in park De Steenen Camer van 12.00 tot 16.00 uur een Romeinse middag georganiseerd. Komt u ook deze 2000 jaar oude geschiedenis beleven?

Tijdens deze activiteit zijn er rondleidingen in de Romeinse tuin maar ook naar het weer gevisualiseerde Castellum in Meinerswijk. Er zijn diverse informatiekramen met heel veel info over de Bataven en de Romeinen die hier 2000 jaar geleden in deze streek woonden.

Alle vrijwilligers flaneren in Bataafse en/of Romeinse kledij. Er is ook een klein Romeins kampement aanwezig, hier ziet u hoe de gewone Romeinse soldaten waren gehuisvest, in kleine eenvoudige tenten. Ook kunt u hier proeven van Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en van diverse Romeinse hapjes. Verder is er verkoop van Romeinse kruidenplantjes en oogstproducten uit de tuin zelf.

De AWN afdeling 17 is aanwezig met een scherven/pittentafel, Romeinse spelletjes, kleurplaten voor kinderen en de mogelijkheid om je archeologische kennis te testen. En verder speciaal voor kinderen: Verkleden als Romein met een helm, schild en zwaard en dan samen op de foto (selfie) met echte Romeinse soldaten of met de striphelden Asterix en Obelix.

Deze middag wordt georganiseerd door de Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld en AWN (Vereniging van vrijwilligers in de archeologie) begint om 12.00 uur (tot 16.00 uur) en is in en rond de Romeinse tuin, Hannesstraatje 2a, Arnhem (bij de Drielsedijk). Toegang is geheel gratis.

Leerlingen Troubadour en Blinkertschool stemmen over naam IKC

ARNHEM - And the winner is… De Klimboom. Op 1 juni is de nieuwe naam van het toekomstige Integraal Kind Centrum (IKC) aan het Breezandpad bekend gemaakt.

In de afgelopen weken brachten alle kinderen en leerkrachten van de twee fuserende scholen De Troubadour en Blinkertschool hun stem uit: Iedereen mocht een kruisje zetten bij een van drie namen, die geselecteerd waren uit de talloze, door de kinderen voorgestelde namen. Naast de twee gefuseerde basisscholen gaan ook de BSO Het Ruimteschip van SKAR en peuterspeelzaal De Wildebras van SPA deel uitmaken van het IKC.
Na de zomervakantie zal De Klimboom starten in de tijdelijke huisvesting naast de sporthal Elderveld, zodat het huidige gebouw, waarin de scholen en Het Ruimteschip nu gehuisvest zijn, grondig gerenoveerd kan worden. Zoals de nieuwe naam 'De Klimboom' al impliceert, zal het IKC zich profileren als een 'groen' IKC.

De twee scholen gaan vanaf volgend schooljaar dus als één school verder. Op verschillende niveaus en in diverse ouderwerkgroepen is en wordt er hard gewerkt om de fusie goed te laten verlopen. De kleuterklassen van beide scholen zijn al verhuisd naar de "kleutervleugel" en kunnen met de lokalen naast elkaar alvast geregeld samen spelen. Ook de kinderen uit andere groepen leren elkaar tijdens spelmomenten steeds beter kennen.

Muziekopleidingen in voorbereiding

ARNHEM - Nu de vakantieperiode er voor velen van ons aanbreekt zijn de majorette- en muziekverenigingen actief met voorbereiden van nieuwe opleidingen van majorettes en muzikanten voor hun groepen, orkesten of ensembles.

Nieuw uit te voeren werken en shows worden voor een nieuw programma geselecteerd.Ook het repertoire wordt aangepast en ingestudeerde uitvoeringen worden opgenomen in de uit te voeren programma’s. "Heeft u belangstelling voor een muziekvereniging dan s juist nu het moment ideaal de knoop door te hakken en u aan te melden bij een muziekvereniging in Arnhem. In iedere wijk is wel een muziekverenigingen actief. Repeteerlocaties, deelnameregels, repertoire en instrument zijn vooraf in te zien via de websites van de muziekverenigingen. Inzicht hierin kan worden verkregen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl waar de via links alle aangesloten verenigingen te benaderen zijn. Het muziekinstrumentarium loopt overigens uiteen. Ook een muziekvereniging te paard is de gemeente Arnhem rijk!

Ook zij die op basis van muziek willen bewegen hebben mogelijkheden in Arnhem. Bij de A.F.v.M. is namelijk ook een majoretteverenigingen aangesloten, die u desgewenst informaties wil geven over de mogelijkheden voor u of uw kind. Nadere gegevens treft u aan op de A.F.v.M.-website.

Mogelijkheden te over dus. Heeft u nog vragen of wilt u gewoon vooraf al meer weten? Raadpleeg voor nadere gegevens de website van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl en zet uw plannen nu om in daadwerkelijke actie. Dus meldt u aan! Ook u bent welkom in onze muzikale gelederen.

Rozet drie maanden in teken van mode, design en duurzaamheid

ARNHEM - Rozet staat vanaf 1 juni drie maanden in het teken van mode, design en duurzaamheid. Van experimenteel en haute couture tot street- en sportwear. Van modebeeld tot modeblog. In het verleden, heden en zelfs de toekomst.

De tentoonstelling Mode, design en duurzaamheid in Rozet laat een ieder kennismaken met het werk van modeontwerpers en designers als Gregory Bolder, Dukskoen, Klaas Kuiken, David Paulus en Luca Kemkes.

Aanvullend op de expositie is er een activiteitenprogramma voor iedereen die in mode is geïnteresseerd of hier meer van wil weten. Voor kinderen zijn er onder meer workshops en een exclusieve meet & greet met Niki Smit. Ook populaire fashionbloggers Daphne van Daphisticated en Frederique van FAB le Frique delen hun tips en trucs op 8 juni in Rozet. Daarnaast zijn er modeshows van Rijn IJssel Creatieve Industrie en modevakschool Hermsen, Janssen, Schuurman. ArtEZ organiseert haar Future Makers seminar in Rozet en Solidaridad deelt haar ervaringen met de verduurzaming van de internationale textielsector in een gratis toegankelijke lezing. Meer informatie over deze en alle andere activiteiten is te vinden op www.rozet.nl/mode. Via deze website kunnen deelnemers zich ook aanmelden.

Rozet is officiële partner van het Fashion & Design Festival Arnhem (www.fdfa.nl) en werkt binnen het thema 'mode, design en duurzaamheid' samen met talrijke modeontwerpers, designers, onderwijsinstellingen en organisaties uit (voornamelijk) Arnhem en omgeving.

Rozet is gevestigd aan Kortestraat 16, Arnhem, 026 3543100.

Liberation en Exodustocht

BETUWE - Op de foto zien we De Vleugel. Inmiddels bij zovelen bekend als een monument, dat verwijst naar de strijd uit de periode '44-'45 en naar de zucht om Liberation van burgers.

Inmiddels is ook duidelijk, dat een politiek landschap verandert. Dat zien we in de dagelijkse praktijk. Het landschap rondom De Vleugel verandert ook temidden van Park Lingezegen. Enige jaren geleden stond deze markering in weilanden; nu wordt de achtergrond bepaald door water en moeras.

Wandeltocht met een thema

De Exodustocht heeft ieder jaar een ander (wandel) thema. Vaak sluit het aan bij de actualiteit. Dit jaar is het 'onderlinge verbondenheid'. "We hopen dat ook dit jaar de wandeltocht mensen de ruimte biedt om te bewegen in een besef van vrijheid. Frisse lucht ademen, bewegen, elkaar ontmoeten, samen een prestatie leveren, jong en oud. Het kan op zaterdag 24 juni allemaal in een gezellige sfeer tijdens de tocht der tochten.|

Voorinschrijven kan via www.exodustocht.nl. Melden op de dag zelf kan ook in De Buitenpoort in Huissen.

De Park rustplaats voor Nacht van de Vluchteling

BETUWE - In het holst van de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Nijmegen naar Arnhem, van Rotterdam naar Den Haag en dit jaar een nieuwe editie in Amsterdam.

De lopers van de Nacht van de Vluchteling zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Ongeveer halverwege de route biedt Landerij De Park in Elst de lopers een aangenaam rustpunt. Rond 02.00 uur 's nachts zullen de eerste lopers daar aankomen en worden ze door vrijwilligers voorzien van een kop koffie of thee.

Het is voor de tweede keer dat de Nacht van de Vluchteling Nijmegen – Arnhem gehouden wordt. Om stipt middernacht klinkt in De Kube in Nijmegen voor 1500 deelnemers het startschot voor de 40 kilometerloop. Wie lopen er zoal mee? Zangeres Anneke van Giersbergen, The Syrian Team (met Syrische vluchtelingen), lokale bekendheid Qader Shafiq, teams van de Gemeente Nijmegen en de Gemeente Arnhem en nog vele honderden anderen! Op de finishlocatie staat wethouder Ron König de lopers met een medaille op te wachten in Stadsvilla Sonsbeek.

Wereldwijd zijn liefst 65,3 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren dat er niet zoveel. De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling gaat naar levensreddende noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Kerkdienst Eusebius

ARNHEM - Pinksteren is voorbij. Het feest van de inspiratie stimuleert om te blijven geloven dat liefde sterker is dan haat, sterker dan terreur.

In onze dagen worden zelfs kinderen en jongeren vermoord door verziekte geesten. Hoe willen we hier op reageren, vanuit welke inspiratiebron proberen we staande te blijven? In de Eusebiuskerk wordt iedere derde zondag van de maand een kerkdienst gehouden, een moment van bezinning, een moment van gebed.

Zondag 18 juni is er weer een dienst onder verantwoordelijkheid van de protestantse gemeente Arnhem, wijk Arnhem-Zuid. Voorganger is ds Hubertien Oostdijk – Van Andel. Jack Blok bespeelt het orgel. Het koor Voices werkt mee aan de dienst. Aanvang 10.15 uur.

Jeugdland op zoek naar enthousiaste vrijwilligers/stagiaires

ARNHEM - Ook dit jaar organiseert stichting Jeugdland allerlei zomeractiviteiten van 15 juli - 27 augustus voor kinderen van 4 - 12 jaar.

"Voor het succesvolle verloop van onze bouwdorpen zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen die graag met kinderen werken en spelen en van aanpakken weten. Wil jij mee helpen om honderden kinderen een fijne zomervakantie te bezorgen? Meld je dan snel aan als vrijwilliger of stagiaire!

De Instuif speelt zich af in een door de kinderen zelf te bouwen huttendorp. We werken met een thema: een verhaal dat als een rode draad door het programma loopt en in alle dagthema’s weer terug komt. Wij helpen hen bij het bouwen en houden waar nodig een oogje in het zeil. Op dit project werken 25 a 30 vrijwilligers en twee professionele begeleiders."

De Instuif vindt vijf keer plaats: van 17-21 juli in de Laar, 24 en 25 juli in Arnhem Midden , 27 juli in Rijkerswoerd, 15 - 17 augustus in Malburgen, 21 - 25 augustus.

"Als je mee wilt doen moet je minimaal 17 jaar zijn. We verwachten van je dat je kunt en wilt werken met kinderen. Je doet dit samen met andere vrijwilligers, onder begeleiding van ervaren begeleiders. Voorafgaand aan de instuif vindt er een training plaats.

Hier staat tegenover: een onkostenvergoeding van 5,00 euro per dag, een t-shirt, gratis lunch, koffie, thee en frisdrank, een WA- en ongevallenverzekering en: een fantastische vakantiebesteding! Jeugdland kan meetellen voor je stage/studiepunten. Er is professionele stagebegeleiding aanwezig." Opgeven kan via op www.jeugdland.nl.

Scootmobiel- en fietstocht in Park Lingezegen

BETUWE - Op vrijdag 23 juni is het zover: de eerste scootmobiel-(en fiets)tocht wordt gehouden in Park Lingezegen. Om 10.00 uur in de morgen geeft Wijnte Hol, wethouder van de gemeente Overbetuwe, het startsein bij Landerij de Park. De tocht is ongeveer 23 kilometer lang en deze kan je afleggen in eigen tempo en samen met andere leuke mensen, familie- en/of begeleiders op een gewone fiets. Inschrijven is nog mogelijk.

Het is een unieke route door een bijzonder stukje Gelderland. We komen door een prachtig natuurgebied waar water, de landbouw, flora en fauna en cultuurhistorie tezamen komen. Na koffie met gebak starten we de tocht en komen we langs onder andere een voedselbos, waar we voorgelicht worden over historische groente en fruitsoorten. De route gaat verder en we krijgen van Martien van Hemmen van Stichting Exodus meer informatie over de geschiedenis van de regio tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lunch gebruiken we in Landwinkel De Woerdt. Wessel van Olst zal ons leuke dingen vertellen over zijn bedrijf. De theepauze in de middag wordt gehouden bij zorgboerderij De Paardenmaat en rond 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje op de plek waar we ook zijn gestart: Landerij De Park.

Deelname kost 20 euro per persoon en dat is inclusief de lunch, koffie en thee en dergelijke. Het geld dat overblijft gaat naar een goed doel. De doelstelling van onze stichting is het verbeteren van de toegangsweg van een verpleeghuis In Straceni, in Moldavië. Deze weg is dusdanig slecht dat verkeer nauwelijks mogelijk is. Een bezoek aan de markt, bibliotheek, winkels en een terras is niet mogelijk. Deze mensen missen de bewegingsvrijheid die wij 23 juni wel gaan ervaren. Schrijf je daarom nu in. Dat kan via de website www.stoc31.nu of door te bellen met Riet Rijnbeek op 06 23179011.

De start zal zijn om 10.00 uur vanaf Landerij de Park, De Park 10, 6661 NW Elst. Neem de acculader van uw scootmobiel of E-bike mee. Voor vier oplaadpunten is gezorgd. Wilt u meer informatie neem dan even contact op met één van de organisatoren; mevrouw Riet Rijnbeek, via het telefoonnummer 06 23179011 (www.stoc31.nu / info@stoc31.nu).

Mega-record Fidget spinners in winkelcentrum Kronenburg!

ARNHEM – "Ik was er ook bij!" Dat kunnen honderden liefhebbers van fidget spinners zeggen, als er ooit later gevraagd wordt naar de eerste mega meeting en recordpoging Fidget Spinners in Nederland. Want aan de oproep van de ondernemers van winkelcentrum was een legioen veelal jeugdigen afgekomen om mee te werken aan dit record.

Zaterdag 3 juni was in winkelcentrum Kronenburg op het plein bij de Hema de eerste, grootste Fidget-spinnersbijeenkomst van Nederland! Het werd een succes, dat door Kronenburg extra gestimuleerd werd door de eerste honderd aanwezigen van een gratis spinner te voorzien! Met z'n allen zetten fanatieke –en veelal jeugdige– beoefenaars er bovendien een klinkend megarecord neer. Enkele honderden lieten er de Fidget spinners samen een minuut draaiend spinners in de lucht, op de schouder, arm, voorhoofd en zelfs op de neus.

Een fidget spinner of handspinner is een speeltje dat oorspronkelijk bedoeld was voor kinderen die moeite hebben met stilzitten en veel friemelen. Het spelen met de spinner voorkomt het veelvuldig wiebelen op de stoel of klikken met een balpen. Er zijn spinners in diverse soorten en maten. Sommige lichten zelfs op in het donker. Het draaischijfje werd al in 1993 bedacht door de Amerikaanse Catherine Hettinger als bezigheidstherapie voor haar dochter. En nu razend populair onder de jeugd; het is een complete rage.

Lucky Summer Weken

Winkelcentrum Kronenburg heeft verder in juni Lucky Summer Weken met superleuke zomerse prijzen! Bij besteding van tien euro ontvang je een flyer met een unieke code. Op internet kun je dan zien of je prijs hebt!

Zomeraanbieding bij pedicurepraktijk Angelique

ARNHEM – Het blote-voetenseizoen is bijna aangebroken! Maar dat leuke open schoentje staat natuurlijk niet bij een blote voet met kloven of eelt. Maak gebruik van de zomeraanbieding bij pedicurepraktijk Angelique: In de maand juni krijgt u bij een vervolg afspraak van een basisbehandeling, gratis een heerlijke voetcrème mee!

Bij Pedicurepraktijk Angelique kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten maar uiteraard ook voor professionele behandeling van problemen aan uw voet. Bekende problemen zoals likdoorns lost Angelique voor u op, maar ook voor meer gecompliceerde voetproblemen bent u bij Angelique aan het juiste adres.

Bij een eerste bezoek zullen uw voeten worden gemeten middels een podobaroscoop. Hiermee is precies te zien hoe de drukverdeling bij uw voeten is. Zo kan bijvoorbeeld ook duidelijk worden waar uw rugpijn vandaan komt! Angelique werkt samen met professionele podologen en kan u, indien nodig, doorverwijzen. Angelique volgt ontwikkelingen en innovaties in haar vakgebied 'op de voet'. Ook is het mogelijk om bij pedicurepraktijk Angelique een nagelbeugel te laten plaatsen ter voorkoming van het ingroeien van teennagels.

Het spreekt voor zich dat pedicurepraktijk Angelique is aangesloten bij branche-organisatie Pro-Voet. Een garantie voor kwaliteit, professie en hygiëne. Maar waar Angelique vooral ook voor staat is gastvrijheid, luxe en comfort. Mensen een goed gevoel geven is haar tweede natuur.
Zelf ervaren? Bel: 06 46130673 of kom langs aan de Brinkhofsestraat 45 in Arnhem; www.pedicurepraktijkangelique.nl.

Wat is een goede zonnebril?

ARNHEM - Een zonnebril heeft meerdere functies. De twee belangrijkste zijn bescherming tegen verblinding en bescherming tegen ultraviolet straling (UV). Veelal wordt gedacht dat de donkerte van het glas de bescherming is tegen het schadelijke UV licht.


Dat is niet waar. Bescherming tegen UV wordt bewerkstelligd door een goed UV filter. Een goede zonnebril heeft een UV400 filter. Zit dit er niet op dan is een zonnebril juist heel schadelijk, zeker als de glazen heel donker zijn. Hoe donkerder de glazen, hoe groter de pupil gaat worden en er dus meer (schadelijk) licht het oog binnen komt. Zorg dus voor een goed UV filter en voorkom daarmee vroegtijdige staar of ellende aan het netvlies.
Hoe donker de glazen moeten zijn is deels afhankelijk hoe gevoelig iemand is voor licht en de omstandigheid waarin de bril gebruikt gaat worden. Door enige tijd zonder bescherming in fel zonlicht te vertoeven, wat bijvoorbeeld op wintersport of op het strand kan gebeuren, kan er een oogontsteking ontstaan (sneeuwblindheid). Daarnaast is het gevaar van een goedkope zonnebril dat de glazen niet optisch zuiver zijn en een vertekenend beeld geven.

Laat u dus altijd goed informeren bij de aanschaf van een zonnebril. Wilt u zeker weten dat u een goede zonnebril aanschaft, koop deze dan gewoon bij de opticien.

Go-optiek, Achter de coulissen 2a, winkelcentrum Rijkerswoerd, 026 3272353; www.go-optiek.nl.

Engelse les op de Summerschool

ARNHEM - Deze zomer start Bilingual Kids een zomerschool. Of liever gezegd een Summerschool. Bilingual Kids heeft tot doel kinderen Engels te leren. Nu, voor het eerst, hebben zij echter een Summerschool voor kinderen van groep acht en brugklassers (die hun Engelse willen bijspijkeren). Bilingual Kids stelt maar één voorwaarde aan deelname: De kinderen moeten gemotiveerd zijn om mee te doen.

Er worden twee cursussen aangeboden. Een tweeweekse cursus van 17 juli tot en met 28 juli. De kinderen krijgen elke dag (van 10:00 tot 12:00 uur) twee uur intensief les. En er is een drieweekse cursus van 7 augustus tot en met 25 augustus. De kinderen krijgen om de dag (maandag, woensdag, vrijdag) twee uur intensief les. Er wordt op traditionele manier, door een ervaren docente lesgegeven. De kinderen krijgen een lesboek en werkboek. Er zal zo nu en dan een beetje huiswerk moeten worden gemaakt!

Engels is en blijft natuurlijk een leuke en belangrijke taal om te leren. Meer dan 1 miljard mensen spreken deze taal! Elke dag worden wij met Engels geconfronteerd op het nieuws, Social media (daar heb je het al) en muziek. Met deze Summerschool krijgt uw kind een kleine voorsprong, waarvan hij later weer kan profiteren. Per groep kunnen maximaal twaalf kinderen meedoen. Ga voor meer informatie en inschrijven naar bilingualkids.nl/summerschool. Degene die zich voor 1 juli inschrijft krijg een korting van vijf procent.

De lessen worden gegeven aan de Zeelandsingel 40 in Arnhem-Zuid, het kantoorgebouw van de Provinciale Bibliotheekcentrale; 026 4883001; www.bilingualkids.nl/arnhem.

Fit in slechts twintig minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20-methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Concert: Réforme en Révolte

ARNHEM - Op zondagmiddag 18 juni verzorgt projectkoor Cappella ad Fluvium onder leiding van Peter-Paul van Beekum een concert in de Eusebiuskerk, Kerkplein 1 in Arnhem. Cappella ad Fluvium brengt in Franse sferen met muziek uit de periode van de Reformatie, precies 500 jaar geleden.

Het concert begint om 16:15 uur en de toegang bedraagt 10 euro. Voorverkoop is mogelijk via de website www.adfluvium.nl. Réforme en Révolte, een concert vol zwierige élégance voorbij strengheid en strijd.

De Reformatie was een turbulente tijd vol strijd waarbij het Protestantisme noordwaarts trok vanuit Frankrijk. En waarbij vooral Calvijn's ideeën in Nederland weerklank vonden. Vaak geassocieerd met stijfheid, maar eveneens een inspiratiebron waarmee componisten prima uit de voeten konden.

Deze prachtige, elegante muziek van Franse en Nederlandse componisten doet in het geheel niet denken aan strengheid en strijd. In tegendeel: een feest om naar te luisteren! En een uitgelezen kans om een weinig uitgevoerde orgelmis van de Franse componist Couperin bij te wonen, met medewerking van organist Gerben Gritter.

Verder staat op het programma a capella-muziek van Nederlandse componisten Sweelinck en Claude le Jeune. Beide componisten gebruikten Franse teksten in plaats van het Latijn dat eerder gangbaar was. Zo veranderde de muziek ook mee tijdens de Reformatie.

Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici.

Peter-Paul dirigeert meerdere kamerkoren in Nederland. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als zanger verbonden aan diverse professionele koren waaronder Cappella Amsterdam en Bachkoor Holland. Meer informatie staat op www.adfluvium.nl.

Zangavond met liederen uit de bundel van Johannes de Heer

ARNHEM - Op deo volente 23 juni wordt er opnieuw een ‘Johannes de Heer-samenzang’ georganiseerd in Arnhem.Het is de tweede interkerkelijke Johannes de Heer-samenzang.

Deze avond kan als een op zichzelf staande JdH-samenzang worden bezocht, maar ook als een vervolg op de JdH-samenzang van 28 april. Er zullen allemaal andere liederen uit de bundel van Johannes de Heer op het programma staan en ook de invulling van de avond zal anders (en uniek) zijn. De avond is in ‘Kerkje op de heuvel’ aan de Wagnerlaan 90 in Arnhem en begint om 20:00 uur.

Reserveren verplicht in verband met het beperkt aantal zitplaatsen (35) en kan via https://goo.gl/forms/U9O9dHevuj53mBFb2 (of via de mail). Meer info staat op www.prijsmetjohannesdeheer.nl.

Spero Elstar Cup groot succes

SC Bemmel JO11-7

ELST - Afgelopen zaterdag 10 juni heeft SV Spero in Elst 83 teams mogen ontvangen voor de tweede editie van de Spero Elstar Cup, een voetbaltoernooi voor de jongste jeugd.

Naast 21 teams van Spero namen 62 teams deel uit de nabije omgeving en wijde omtrek, tot vanuit Oldenzaal. In de ochtend was het de beurt aan veertig jongensteams uit de categorie JO9. In de middag traden 38 teams aan uit de categorie JO11 en waren er vijf meidenteams O11 aanwezig. In totaal werden er 18 bekers voor de eerste plaats uitgereikt en ging iedere speler naar huis met een mooie medaille.

Met ruim 3000 bezoekers, sportief spel, het mooie weer, gratis Elstar appels en een goed verlopen organisatie is het toernooi een groot succes geweest.

Met mooie make-up op het strand!

ARNHEM - Heeft u ook zo'n moeite met het aanbrengen van uw make-up? Dit hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn. Permanente make-up is de oplossing. Nooit meer worstelen om de wenkbrauwen mooi gelijk te krijgen, nooit meer een uitgelopen eyeliner.


Permanente make-up is een bijna pijnloze behandeling waarmee we een zeer natuurlijk ogende make-up zoals (hairstroke) wenkbrauwen en eyeliners kunnen aanbrengen die enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zit altijd perfect, ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek.

Voor het professioneel aanbrengen van permanente make-up bent u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging aan het juiste adres. Caroline heeft zo'n twintig jaar ervaring en bijna alle wensen van de klant zijn te realiseren. In overleg met u zal er op een professionele manier een prachtige make-up aangebracht worden waar u lang plezier van zult hebben. Ook voor de prijs hoeft u het niet te laten. U kunt al een eyeliner laten aanbrengen vanaf 150 euro.

Tevens kunt u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging terecht voor alle soorten gezichtsbehandelingen, bodysugaring of (acryl) nagels. Zo kunt u zich bij ons heerlijk laten ontstressen, ervaar eens een Hot-stone gezichtsbehandeling, u zal zich een ander mens voelen. Maar ook huidproblemen zijn bij Caroline in goede handen.

Belt u gerust voor vrijblijvende informatie of kom eens binnenwandelen aan de Graslaan 77 in Arnhem. Telefoonnummer 026 3216585.

Nieuwe haring bij Heeren van de Zee

ARNHEMDe nieuwe haring is vanaf woensdag 14 juni verkrijgbaar. "Ook dit jaar is de haring van uitmuntende kwaliteit. Die warme dagen van de afgelopen tijd hebben de haring goed gedaan", vertellen Gerhard en Arjen.

Heeren van de Zee heeft weer díe haring kunnen inkopen, passend bij de smaak van de klanten. "Arnhemmers houden als echte haringliefhebbers van een fijne haring met een goede subtiele smaak." De Hollandse nieuwe wordt tegen het normale tarief van 1,95 euro aangeboden; vier voor zeven euro! De Heeren van de Zee zijn in 2016 bekroond door de Nationale AD haringtest met het cijfer acht en een half.

Heeren van de Zee heeft tal van specialiteiten: de kibbeling en vooral de kant-en-klaarmaaltijden worden geroemd. "Vijfentwintig minuten in de oven en je kunt aan tafel. Proef nu de krieltjes, asperges met zalmfilet. Heerlijk lekker en gezond!

Ook is er veel aanbod voor op de barbecue. "Neem maar eens de stevige en sappige dorade, heerlijk in een foliepakketje met groenten en wat citroen. Of wat te denken van garnalen in een heerlijke Spaanse knoflookmarinade? Je gasten komen er voor terug!"

Kom op dinsdag, donderdag of zaterdag dus eens een lekker visje én gezelligheid proeven bij de Heeren van de Zee, of kijk op Facebook. (www.heerenvandezee.nl).

Kwaliteitscertificaat voor Tyre Plus

ARNHEM - Banden blijven een belangrijke rol spelen in het verkeer, dus gaat het om veiligheid. Het is dus van essentieel belang dat uw banden en velgen gemonteerd worden door de specialist. Tyre plus is sinds eind 2016 aangesloten aan de VACO, de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche en is hiermee een gecertificeerde VACO-erkend bandenspecialist.

Bevestiging van professionaliteit en kwaliteit. "Het VACO-certificaat is voor ons bedrijf een bevestiging van professionaliteit en kwaliteit wij werken dan ook volgens de hoge standaarden die er door de VACO worden gesteld op onder andere kennis, opleidingen, materieel en vakbekwaamheid. Bij het specialisme van banden en velgen hoort uiteraard ook het uitlijnen van de auto, dit doen wij niet alleen voor de particulieren klanten maar ook voor een aantal merk dealers en merk onafhankelijke autobedrijven uit de regio.

TPMS-specialist
TPMS, het bandenspanningsbewakingssysteem, alle nieuwe auto's sinds november 2014 moeten hier over beschikken. Dit systeem kent twee varianten, direct en indirect dit kan met de bandenwissel nog wel eens problemen geven, ook hiervoor gaat u naar de specialist. Bij Tyre plus beschikken ze over de juiste apparatuur om dit voor u uit te lezen of te programmeren.

Door ons specialisme hebben wij een goed contact met leveranciers hierdoor kunnen wij onze klanten zeer concurrerende prijzen bieden een goede service en een juiste after-sales afhandeling."

Tyre Plus; Simon Stevinweg 23-03, Arnhem; telefoon 026 3614111; www.tyreplus.nl.

Dierengeluiden Blauwe Reigers

HETEREN - Op het Landgoed Overbetuwe hebben drie blauwe reigers een nest in de bomen bij de poel op De Olmenhoeve gemaakt. Ze zitten al sinds begin april te broeden en omdat deze reiger tussen de drieëntwintig tot achtentwintig dagen broedt, zullen de jongen al wel uit de eieren gekomen zijn.

De jonge reigers blijven dan nog ongeveer vijftig dagen op het nest en worden door vader en moeder gevoed. Dus als we nu gaan kijken bij de poel bij De Olmenhoeve zullen we daar zeker reigers aantreffen, die erg druk zijn om hun kroost te voeden en op te voeden. Ik ben benieuwd of we het geluk hebben dat we het zien als ze leren vliegen, dat is een mooi gezicht omdat er dan een stuk of vijf van die grote vogels bij elkaar in de lucht kapriolen maken. Als je op het Landgoed Overbetuwe komt of over de Uilenburgsestraat rijdt, let dan maar op of je ze ziet.

Het Landgoed Overbetuwe is aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Meer informatie staat op www.gezinsboerderij.nl. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten op de kinderboerderij like dan www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Je kunt ook bellen met 026 4720707.

Boksen is de ideale cardio- en krachttraining voor je hele lichaam Gratis proefles bij PR Boxing Arnhem!

ARNHEM – Samen met zijn jongste zoon Ray, opende Patrick Baart onlangs zijn eigen boksschool. PR Boxing is kleinschalig; privélessen of met maximaal vier personen tegelijk boksles, tegen zeer scherpe tarieven. 'Want boksen moet voor iedereen bereikbaar zijn.'

Hij spreekt vol enthousiasme over de bokssport; Patrick Baart. 'Zelf ben ik al jong begonnen met boksen, toen ik als kind vroeger werd gepest. Mijn zelfvertrouwen groeide ervan. Ik werd Nederlands Kampioen bij de junioren en ben na jaren boksen ook trainer geworden. Het is mijn hobby, daarom houden we onze tarieven laag. Ik wil anderen ook enthousiast maken voor deze fantastische sport. Je hoeft geen dure spullen te kopen om bij ons te kunnen boksen. Alle materialen die je nodig hebt zijn aanwezig bij PR Boxing.'

Waarom maximaal vier personen tegelijk? Patrick: 'Dat spreekt veel mensen aan. Je voelt je vaak meer op je gemak dan in een grote groep en je leert veel meer. Iedere training wordt op maat aangepast aan de leerling. Dat geldt voor de inhoud van de training maar ook voor het tijdstip van de training.' In overleg met Patrick kan er namelijk getraind worden wanneer het jou uitkomt. En nee, boksen is zeker niet alleen voor mannen! Ook is het een misvatting te denken dat boksen 'een vechtpartij' is. Vechten kunnen velen, maar boksen, daar komt toch echt meer bij kijken. Het is een sport waarbij je leert snel te anticiperen en waarbij je zeer intensief aan je lichaam werkt. Het verlaagt je stressniveau en je verbrandt flink veel calorieën! Bovendien draagt boksen bij aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, moed en vooral zelfbeheersing.

Kijk op www.pr-boxing.nl en ontdek nog veel meer voordelen van de bokssport! Al zin in een gratis proeftraining? Bel: 06 52727852.

Auteur Hajo Visscher leest voor...

ARNHEM - Auteur Hajo Visscher leest op zaterdag 24 juni om 14.00 uur in Bibliotheek Kronenburg en om 15.30 in Bibliotheek Rozet voor uit zijn eerste kinderboek ‘Verdronken geheimen’. Met dit boek heeft hij de Hotze de Roosprijs 2017 gewonnen.

Verdronken geheimen. Het verhaal gaat over Ruben en Isa, die tijdens het rondbrengen van reclamefolders een usb-stick vinden in de tuin van een oude zeeman. Daarop vinden ze een verhaal uit 1983, wat niet afgemaakt is. Het verhaal gaat over vluchtelingen die niet op een boot werden toegelaten door de kapitein en heeft veel overeenkomsten met vluchtelingen uit Syrië. Een actueel onderwerp!

Geïnspireerd door zijn dochter, begon Hajo Visscher met het schrijven. Hij schrijft verhalen waarbij het verhaal toch nét weer iets anders loopt dan je zou verwachten. Hotze de Roos was een beroemde schrijver. Hij is bekend geworden met zijn boeken over De Kameleon. Elk jaar wordt er een prijs uitgereikt aan het beste kinderboek van een debutant.

Kom op zaterdag 24 juni om 14.00 uur naar Bibliotheek Kronenburg of om 15.30 naar Bibliotheek Rozet. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Heterun in Heteren

HETEREN - "Ben jij klaar voor een sportieve uitdaging? Op 17 September wordt de tweede Heterun georganiseerd, een leuk parcours door het dorp Heteren en de langs de uitwaarden. En er zit altijd een afstand voor jou bij, want de allerkleinsten kunnen meelopen met de Kidsrun."

"Of je nou allen, met je kinderen, vrienden en of parner loopt, de Heterun is een loop voor iedereen. Start en Finish is bij de Brede School aan de Flessestraat in Heteren. Inschrijven en informatie via www.heterun.nl.

Doorloop Auteur Hajo Visscher komt voorlezen in de Bibliotheek Arnhem

Doorloop Auteur Hajo Visscher komt voorlezen in de Bibliotheek Arnhem

23 / 40

Krijg 10 procent korting op ecoverf tijdens de demodag bij Mattijssen!

BEMMEL - Verf en Wonen Harry Mattijssen introduceert op zaterdag 17 juni de nieuwe ecologische verf van Ecotec. Deze natuurlijke verven worden feestelijk gedemonstreerd in de winkel van 12:00 tot 16:00, bovendien ontvangt u ook nog eens 10 procent introductiekorting. Een professionele schilder zal al uw vragen beantwoorden en de vele voordelen laten zien. Onze Ecotec verven zijn niet alleen beter voor het milieu, maar juist ontwikkeld voor uw gezondheid.

Wat is Ecotec-Naturalpaints? Ecotec is een Duitse producent die mens en gezondheid centraal stelt. Met een zorgvuldige keuze van de grondstoffen is Ecotec vooruitstrevend in de verfwereld. Met trots introduceert Verf en Wonen Harry Mattijssen dan ook de Ecotec Leemverf en Leemstucco (kalk- of marmereffect).

De voordelen van ecologische verf: Traditionele verf mag dan wel hetzelfde gewenste effect hebben, er zijn wel schadelijke stoffen in verwerkt. De verven van Ecotec worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen. Zo bevat de leemverf geen vluchtige organische stoffen (VOS), geen olie en geen weekmakers. Hierdoor verkleurt deze niet, is nagenoeg geurloos en geeft een goede dekking. Dat maakt de verf ideaal voor uw muren en plafonds.

Kom zaterdag 17 juni naar Verf en Wonen Harry Mattijssen. Onze schilder zal van 12:00 tot 16:00 uur aanwezig zijn om de nieuwe ecoverven op feestelijke wijze te laten zien en uw vragen te beantwoorden. Als u op deze dag besluit de verven van Ecotec te bestellen, ontvangt u bovendien een mooie introductiekorting van 10 procent op uw order.

Verf & Wonen Harry Mattijssen, Dorpsstraat 22, Bemmel; 0481 464214. Bezoek ons ook op: www.mattijssen.com.

Seren Supermarkt: Turkse en oosterse producten

ARNHEM – Voor mediterrane gerechten zoek je naar de juiste producten en ingrediënten. Producten, die men in deze landen ook zelf gebruikt. Deze vind je bij Seren Supermarkt van de broers Murat en Fatih Cilsal.

"Wij zijn in 2005 samen begonnen bij groothandel Seren Impex. Na één jaar samenwerking met Seren Impex hebben wij de winkel overgenomen. De kennis en ervaring vanuit de groothandel hebben wij meegenomen naar onze winkel. Daardoor zien de klanten ons als groothandel en wij maken het waar met onze lage prijzen."

Seren Supermarkt staat garant voor kwaliteit, diversiteit en ruim assortiment, die wekelijks wordt aangevuld. "Omdat wij grote volumes voordelig inkopen, profiteren onze klanten van lage prijzen", aldus Murat en Fatih. De supermarkt bevindt zich aan de Middelgraaflaan in winkelcentrum de Drieslag. Het winkelcentrum telt vele diverse winkels en speciaalzaken en is makkelijk te bereiken. Ook zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum. In het winkelcentrum zitten ook de wat meer bekende supermarkten zoals de Albert Heijn, Coop, Aldi.
Daarnaast is er een wassalon/stomerij, opticien, bloemenwinkel, bakkerijen, toko's, kledingwinkel, dierenspeciaalzaak, visspeciaalzaak, slijterij, kapper, slager, groenteboer, telefoonwinkel, pizzeria, tabakswinkel en een café. Alle reden dus om eens een bezoek te brengen aan winkelcentrum de Drieslag.

Seren Supermarkt, Middelgraaflaan 71b, Arnhem; telefoon 026 3213002.
Wilt u ook op de hoogte blijven van alle aanbiedingen? Volg dan Seren Supermarkt via facebookpagina: Seren Supermarkt.

Exclusief bij Baptist Arnhem: NT Cutter schuurhulpstukken

ARNHEM - Vanaf heden biedt Baptist Arnhem als enige in Nederland de Japanse NT Cutter schuurhulpstukken aan!

Deze Japanse schuurhulpstukken zijn makkelijk in gebruik en doen snel hun werk. Ze bestaan uit een handvat van kunststof of aluminium, in allerlei vormen voor verschillende doeleinden.
Het schurende deel bevat een vlakke metalen plaat met reliëf welke alle kanten op werkt. Hierdoor kunt u alle richtingen op schuren en niet alleen horizontaal of verticaal. De metalen platen kunnen simpel losgemaakt en vervangen worden. Deze vervangingsplaten zijn ook verkrijgbaar bij Baptist Arnhem. De schuurhulpstukken zijn zeer betaalbaar, gaan lang mee en zijn makkelijk schoon te maken met een borstel of af te spoelen.
Ideaal voor de modelbouwer, meubelmaker en de creatieve en professionele houtbewerker! Toepasbaar op meerdere materialen zoals hout, metaal, plastic en leer. De NT Cutter schuurhulpstukken en vele andere mooie merken zoals Peaktool, Kirschen, Swanson, Lie-Nielsen en Knew Concepts vindt u bij Baptist Arnhem.


Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties! Bezoek ook de webwinkel op www.baptist.nl.

Graag tot ziens bij Baptist, Vlamoven 32 in Arnhem.

25 / 40

Ook voor interieurinrichting en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen! Meubel & Interieur Restyle: meer dan stofferen alleen...

HUISSEN/BENNEKOM – Op zoek naar goedkope kwaliteitszitmeubelen? Of hebt u zelf zitmeubelen, die u graag wilt laten herstofferen? Meubel & Interieur Restyle biedt u deze mogelijkheden. U kunt zelfs voor de complete interieurinrichting terecht bij Meubel & Interieur Restyle, waar u ook een deskundig advies krijgt.

Meubel & Interieur Restyle is een moderne meubelstoffeerderij en woning- en projectinrichter. Met gevoel voor design én met hart voor traditionele, ambachtelijke vakbekwaamheid. Een team van professionals, inclusief designers, stoffeerders en interieurinrichters staat steeds klaar om de klanten te adviseren en bij te staan bij het keuzeproces een aantrekkelijk, passend, duurzaam en comfortabel interieur samen te stellen.

Op zoek naar gebruikte en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen? Meubel & Interieur Restyle heeft een uitgebreide wisselende collectie gebruikte en herstoffeerde kwaliteits zitmeubelen op voorraad. Van gerenommeerde merken als Gelderland, Leolux, Artifort, Gelderland en Gispen. Kijk ook op de website voor het aanbod: www.meubelrestyle.nl.

Een eigentijdse 'look-and-feel' voor uw meubels? Of juist de originele stijl weer terug? Meubel & Interieur Restyle beschikt over het vakmanschap én de stoffencollectie om dit mogelijk te maken. U kunt kiezen uit duizenden soorten meubelstoffen.

Met de uitgebreide collectie gordijnstof, raamdecoratie, zonwering en vloerbedekking biedt Meubel & Interieur Restyle bovendien oplossingen voor iedere woonomgeving.

De winkel aan de Edeseweg 28 in Bennekom is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur. De winkel in Huissen, Nijverheidsstraat 5, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur; www.meubelrestyle.nl.

50% korting bij Twice is Nice Kringloop in Huissen

HUISSEN - Wegens het enorme aanbod van goederen hebben we een mooie actie van 50% korting op alles! (m.u.v. vers hondenvlees).

Wat hebben we zoal? Kasten, banken, tafels, stoelen, kleding, speelgoed, boeken, lampen en diverse kleine huisraad. De actie begint zaterdag 17 juni om 10.00 uur tot en met zaterdag 24 juni 17.00 uur. De zondagen tijdens deze actie zijn we geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Openingstijden: ma. t/m vr. van 10.00 uur tot 18.00 uur; Za. Van 10.00 uur tot 17.00 uur; Zo. Van 10.00 uur tot 17.00 uur (alleen tijdens de actie). Vanaf maandag 26 juni zijn we weer geopend de winkel is dan weer voorzien met nieuwe artikelen zodat u weer volop keuze heeft tussen grote en kleine spullen.

Heeft u huisraad over dan u kunt u deze afgeven bij onze winkel voor grotere spullen kunt u een afspraak maken de goederen worden bekeken of deze geschikt zijn voor wederverkoop uiteraard is het ophalen kosteloos.

Zorgvuldig en professionele woningontruiming                        

Het leeghalen van een woning kan nodig zijn na overlijden, scheiding, emigratie enzovoort. Twice is Nice neemt uw zorg uit handen, als een woning moet worden ontruimd. Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij ieder soort woning snel, professioneel en discreet leeghalen. Twice is Nice levert alles bezemschoon en conform uw wensen op.

Voor meer informatie kunt u altijd bellen met 026 3275579. Nijverheidsstraat 33C (steegje in tussen Praxis en the Floorfactory); www.twiceisnice.nl.

Pizza's bij Eethuis Zaro alle dagen afhalen: 6,50 euro Dineren heel gezellig en goedkoop bij Turks specialiteitenrestaurant Saray

DUIVEN – Aan het Remigiusplein, het mooiste plein van centrum Duiven is het goed toeven bij zowel Restaurant Saray -bekend van de Turkse specialiteiten- als bij Eethuis Zaro. Gasten worden er de komende tijd verwend met extra aantrekkelijke aanbiedingen. Zo biedt Eethuis Zaro de pizza's bij het afhalen aan tegen 6,50 euro. En bij Restaurant Saray kan men genieten van een lopend buffet op donderdag tot en met zondag voor 17,95 euro. Met op de zaterdagavond live muziek!

Turks restaurant Saray heeft sinds 2007 een goede naam in Duiven en omgeving weten op te bouwen. Saray biedt gerechten uit de authentieke Turkse keuken, die zijn aangepast op de smaak van de westerse gasten. Er wordt een keur aan gerechten geboden: pizza, vlees-, vis-, grill-, oven- én vegetarische gerechten.

Restaurant Saray biedt in het lopend buffet-arrangement Turkish Live Cooking diverse voor-. hoofd- en nagerechten aan, die de kok voor de gasten maakt of al klaar heeft staan. Gasten kunnen genieten van dit concept, dat 17,95 euro kost; voor kinderen tot 12 jaar geldt als prijs de leeftijd in euro's. Natuurlijk is het eten à la carte nog steeds mogelijk: van salades, pizza's tot en met de heerlijke Turkse specialiteiten...

Turks Restaurant Saray is zeven dagen per week van 14.00 tot 23.00 uur geopend en is gevestigd aan het Remigiusplein 3 in Duiven; telefoon (0316) 285045; www.restaurant-saray.nl. Geopend: Ma t/m vrij 14.00-23.00 uur; Za 14.00- 03.00 uur en Zo 14.00-23.00 uur.

Bij Eethuis Zaro geldt momenteel de actieprijs bij het afhalen van elke pizza 6,50 euro, elke dag! Bestellen kan ook tegen de gangbare prijzen via www.eethuiszaro.nl en 0316 285567. Geopend: Ma t/m Do 14.00 - 22.00 uur; Vrij + Za 14.00-03.00 uur; Zo 14.00- 22.00 uur.

27 / 40

Gastronoom keten breidt uit met drie eetgelegenheden op het nieuwe winkelcentrum Schuytgraaf

ARNHEM – Cafetaria De Gastronoom heeft nieuws, hot nieuws! Sinds kort kun je in het nieuwe winkelcentrum De Schuytgraaf overheerlijk genieten van al het lekkers wat de Gastronoom Kwalitaria, GastroSushi en de Gastronoom Schuytgraaf te bieden heeft.

GastroSushi SchuytgraafHier worden de Sushi gerechten handmatig en vers voor u bereid. U kunt uw Sushi zelf samenstellen of kiezen tussen negen complete Sushi sets. De Sushi kunt in het filiaal afhalen of kan bezorgd worden via Thuisbezorgd. De trotse eigenaren zijn: Desmond Singh en Ali Deniz. Het complete en actuele menukaart kunt u vinden op: www.gastrosushi.nl.

Gasternoom Kwalitaria SchuytgraafHier worden de snacks en friet worden op een ambachtelijke manier zelf bereid. Zij streven ernaar om de producten steeds te verbeteren en ook gezonder te maken. Met deze formule is De Gastronoom in 2015 door de AD friettest bekroond met een negen en een half en was daarmee vijfde van Nederland geworden.

De Gastronoom heeft nog zes andere vestigingen in Arnhem en Velp. De cafetaria is enorm bekend met haar versbereide Vlaamse frieten en de vele versbereide producten uit eigen keuken. De kwaliteit wordt alom geprezen!
De Gastronoom onderscheidt zich door verschillende formules te hanteren in de vestigingen.
Oprichter en mede-eigenaar Ali Deniz is onlangs nog uitgeroepen tot beste ondernemer van het jaar 2016 door de Turkse ondernemers vereniging.

De Gastronoom, Middachtensingel 145, Arnhem; (vlees van de houtskoolgrill) 026 3796357;
info@degastronoom.com; www.degastronoom-arnhem.nl.
De Gastronoom heeft ook vestigingen in Arnhem aan de Johan de Wittlaan 51,
Volkerakstraat 4-6, Hommelstraat 56 en in Velp aan de Hoofdstraat 238,
Winkelcentrum De Lely: Dr. C. Lelyweg 9G,
Gastronoom Kwalitaria Winkelcentrum Schuytgraaf; Fortunastraat 26,
GastroSushi Winkelcentrum Schuytgraaf,
Gastronoom Winkelcentrum Schuytgraaf.

Specialist voor al uw maatwerkprodukten!

ARNHEM - Bij Hubo aan de Steenstraat krijgt u service, specialiteiten, vakmanschap en een persoonlijke benadering. Klussen waarbij extra advies nodig is en artikelen die op maat gemaakt moeten worden.

"Wij leveren raamhorren en hordeuren onder andere van het merk hamstra/bruynzeel. Voor elke raam of deur hebben wij een passende oplossing. U kunt uw hor uitvoeren met zonwerend, pollenwerend of gewoon grijs gaas. Het frame van de hor kan ook in alle ral kleuren geleverd worden. Standaard maten of op maat geleverd".

Vanaf 28 juni is er een nieuwe presentatiewand van ons binnenzonwerings assortiment. Hubo Arnhem is gespecialiseerd in onder andere: rolgordijnen, plissegordijn, horizontale jaloezieën, verticale lamellen, vouwgordijnen, houten jaloezieën, multishade en nog veel meer specials. Alles op maat gemaakt. Voor elke raam een oplossing. Opmeten en vakkundig gemonteerd!

Ook voor buitenshuis heeft Hubo Arnhem een passende oplossing. Terrasschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken, serrezonwering en nog veel meer. Alles op maat gemaakt.

Wij heten u dan ook van harte welkom in de winkel aan de Steenstraat. Weet u niet zeker of de Hubo het heeft, neem dan even contact op met een van onze medewerkers 026 3702414 of stuur een mail naar huboarnhem@live.nl. Tot snel!

Uw waardevolle meubels in een 'nieuw jasje' bij Meubelstoffeerderij Van den Akker

ARNHEM - Nieuwe meubels kopen kan altijd. Maar als u mooie meubels heeft, hoeft u ze niet te vervangen. U kunt u ze ook in een 'nieuw jasje' laten steken. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleur stof. Meubelstoffeerderij Van den Akker kan het voor u verzorgen. "Wij staan al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving."

"In veel gevallen is stofferen goedkoper dan nieuw kopen. Feit is dat er een kwaliteitsproduct op maat wordt gemaakt. In onze showroom kunt u zelf een keuze maken uit het geruime assortiment aan stoffen, skai of leer. Als u liever thuis uw keuze maakt komen wij kosteloos bij u langs en maken vrijblijvend een offerte. U kunt bij ons ook terecht voor reparaties. Vullingen worden op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Ook houtreparaties worden door ons uitgevoerd.

Zoekt u zelf een creatieve uitdaging? Dan kunt u bij ons een cursus volgen. Op maandag of vrijdag kunt u onder intensieve begeleiding uw eigen stoel of bank stofferen."

Voor meer informatie: Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgse Sluis 5c/5d, Arnhem; 026 4421182 / 06 53331242 of www.vanden-akker.com.

Team Simone tegen ALS

ELDEN/ARNHEM – Op zaterdag 24 juni wordt er voor Simone Peperkamp een benefietconcert georganiseerd in zalencentrum Ons Huis in Elden. (Arnhem). Simone leidt een leuk leven en is lerares op een basisschool, totdat ze de diagnose spierziekte ALS te horen krijgt. Maar toch blijft ze positief en zet zich in voor ALS, om zo het onderzoek en de behandelingen van deze vreselijke ziekte te stoppen.

Onvergetelijke dag: De Arnhemse initiatiefnemer Jeroen blom die jaren zijn hobby de muziek heeft verzorgd stopt ermee, omdat hij er geen tijd meer voor heeft. Het is een afscheid van Jeroen in de muziek en hij heeft daarom ook nog één keer zijn vrienden gevraagd om Simone een hart onder de riem te steken.

Simone vecht tegen de ziekte ALS en Jeroen wil haar een onvergetelijke dag bezorgen en familie en vrienden. Jeroen bedankt iedereen die altijd op de evenementen zijn geweest en alle artiesten en iedereen die hierbij hoort. Nog één keer knallen voor Simone zal zijn laatste kunsten zijn in de muziek. Tijdens het benefietconcert in zalencentrum Ons Huis is er een collectebus aanwezig waarbij u vrijwillige bedragen kan leveren. Omdat Simone haar baan op termijn kwijt raakt, zal er een gedeelte van de opbrengst naar Simone gaan en de rest gaat naar de stichting ALS.

Entree en kaarten
Kaarten voor het benefietconcert kunt u bestellen bij Jeroen Blom of bij zalencentrum Ons Huis, De Brink 9 in Elden. Voor meer informatie of voor het aanmelden sponsors kunt u een mail sturen naar Jeroen-blom@versatel.nl. De entree bedraagt vijftien euro per persoon.
De artiesten voor deze avond zijn: Willem huisman, Kobus Engels, Tony van Boxtel, Pascal Redekker, Raymond Arnold, Roberto van baal, Lorenzo Nieuwenhuizen, Lenie Gerrits, Pierre Schneider, Mike Sanders, Franz Joostink. Het geluid wordt verzorgd door: Gold Utrecht.

Indien u eenmalig een vrijwillige donatie wilt doen, kunt u contact opnemen met Jeroen blom 06 17207287. Team Simone bedankt u alvast voor de medewerking.

Lingewaardse zomeravondbridge

LINGEWAARD - De Lingewaardse NBB-bridgeclubs organiseren op toerbeurt, in de maanden juni, juli en augustus, elk op hun eigen speellocatie, zomeravondbridge volgens dit rooster:


di. 20 juni B.C. Gendt Café de Klok
di. 27 juni B.C. Gendt Café de Klok
di 4 juli Doublet Bemmel De Kinkel
di. 11 juli Doublet Bemmel De Kinkel
di. 18 juli niet i.v.m. 4-Daagse
di. 25 juli B.C. Huissen Het Koelhuis
wo.*) 2 aug. B.C. Huissen Het Koelhuis (let op!)
di. 8 aug. B.C. Huissen Het Koelhuis
di. 15 aug. Cool Down Het Koelhuis
di. 22 aug. Cool Down Het Koelhuis

*) N.B. di. 1 augustus is Huissense Dag

Iedere bridger, ook thuisbridger, waar dan ook wonend, kan meedoen. Inschrijving vindt plaats per paar en per keer, voorafgaand aan elke speelavond. In verband daarmee dien je je op die avonden vóór 19.15 uur te hebben aangemeld. Er is dan voldoende tijd om het speelschema samen te stellen en uiterlijk 19.30 uur met spelen te beginnen. De locaties zijn vanaf 19.00 uur geopend.

Meesterpunten kunnen elke avond worden behaald. Prijzen zijn er elke avond, in iedere lijn voor 3 paren. Inschrijfgeld 4 euro per paar (2 euro per persoon) per keer.

Kampioenschap Lingewaardse Zomeravondbridge

LINGEWAARD - Ook dit jaar organiseren de vier Lingewaardse NBB-bridgeclubs, B.C. Gendt, B.C. Doublet, B.C. Huissen en B.C. Cool Down zomeravondbridge.

Nadere informatie hierover staat elders in dit blad en op de websites van de genoemde clubs. Dit jaar voor het eerst is daaraan een kampioenschap verbonden. Met een minimale deelname van vijf van de negen avonden ding je mee naar het zomerkampioenschap. De vijf hoogste scores tellen mee op individuele basis.

Vanaf 26 juli is de stand via het NBB rekenprogramma op de websites van alle deelnemende verenigingen te raadplegen waarna op 22 augustus in Huissen de Zomertrofee uitgereikt zal worden. Met de instelling van dit kampioenschap menen de organiserende clubs te voldoen aan de wens van veel bridgers om niet alleen rekening te houden met wat bij pure gezelligheidsspelers voorop staat, maar ook de wat meer competitie-ingestelden aan hun trekken te laten komen.

Plaats vrij in leesgroep Schuytgraaf

ARNHEM - Er zijn nog plaatsen vrij in een leesgroep in Arnhem/Schuytgraaf, die Nederlandse en vertaalde literatuur leest en bespreekt. De groep kiest uit de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia, zie www.senia.nl.

De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt zeven maal per jaar bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis. Tot september worden de volgende boeken besproken: Kamer van Emma Donoghue en De glazen stolp van Sylvia Plath.
De nieuwe boekenlijst moet nog worden gekozen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de contactpersoon, Lenie Vlot via e-mail lenie.vlot@upcmail.nl.

33 / 40

Opgebaard zoals de man geleefd had

ARNHEM - De melding kwam van een bijzondere plek, want het betrof een chalet op een recreatiepark, waar permanente bewoning plaatsvindt. Bij binnenkomst stelde ik mij netjes voor aan de aanwezige familieleden en de schoondochter leidde mij naar de slaapkamer. Daar lag vader in zijn slaap gestorven, nog in slaaphouding, heel vredig.

De schoondochter vertelde mij dat haar schoonmoeder zich geen beter afscheid kon voorstellen. Na meer dan 50 jaar samen was haar man naast haar gestorven, op zijn meest geliefde plek. Ik vroeg aan de aanwezige familieleden wie er mee wilde helpen met het wassen en aankleden van vader. Het mooie was dat iedereen zijn of haar deel op zich nam. De een assisteerde bij het verzorgen van pa, terwijl de ander zich bezig hield met het uitzoeken van de kleding. De echtgenote vroeg aan mij "moet mijn man in pak?" Daarop stelde ik de tegenvraag "Welke kleren droeg uw man het liefst? Waarop alle aanwezigen in koor riepen: "Zijn campingsmoking!". Zo gezegd zo gedaan, vader kreeg zijn joggingpak aan.

De kinderen van de overledene hielpen vervolgens vader vanuit het bed in de gereedstaande kist. Een bijzonder moment om met zoveel armen de man naar zijn laatste rustplek te dragen.

Deze ochtend was bijzonder door zijn samenhorigheid, die met een lach en een traan afgesloten werd toen de rouwauto weg reed.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget, bel dan Johan Uitvaartzorg 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. Voor meer informatie: www.johanuitvaartzorg.nl.

Tandprothetische praktijk Primi Dentes Uw specialist in gebitsprotheses

ARNHEM – Sinds de jaren 90 is het beroep Tandprotheticus een erkend beroep. Toch zijn nog weinig mensen bekend met de functie van een Tandprotheticus. Dhr. A Temori, afgestudeerd en gediplomeerd Tandprotheticus aan de Hogeschool Utrecht, geeft graag een woordje uitleg.

Wat is een Tandprotheticus?
Een erkend Tandprotheticus is een tandtechnicus, die een gespecialiseerde opleiding tot Tandprotheticus heeft gevolgd. Hierdoor heeft de Tandprotheticus zowel technisch als medisch en biologisch ruime kennis opgebouwd.

Wat is het verschil tussen een Tandarts en een Tandprotheticus?
Een Tandarts meet de gebitsprothese aan en laat ze vervaardigen door een tandtechnicus. Een Tandprotheticus werkt zelfstandig aan uw prothese, vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. Een doorverwijzing van uw Tandarts is dus niet nodig.

Wat doet een Tandprotheticus?
De Tandprotheticus vervaardigt volledige protheses alsook partiële protheses, frame protheses en overkappingsprotheses op wortels en implantaten. De Tandprotheticus zorgt voor herstellingen aan uw kunstgebit en voor het opvullen van uw prothese, met een nieuw laagje kunststof, zodat deze terug goed past in de mond. Voor controle en onderhoud kunt u steeds bij uw Tandprotheticus terecht. Hij geeft u tevens advies over een goede en veilige reiniging van uw kunstgebit.

Primi Dentes Tandprothetische praktijk, Paul Krugerstraat 2, 6814 AS Arnhem, 026 84 84 887, www.primidentes.nl, info@primidentes.nl

De leukste ICT onderneming van Arnhem zoekt Stage toppers! Ninepixels voor succesvolle websites, die écht werken!

ARNHEM – Ninepixels is het bedrijf van Emir Corovic. Al bijna tien jaar is hij actief in de ICT. Sinds een jaar heeft hij in Kroonpark 2 zijn eigen onderneming, van waar uit hij werkt aan webdesign, webwinkels, applicaties en tal van ICT-diensten.

Een website bouwen is één, maar een website bouwen, die de ondernemer ook het beoogde rendement oplevert, is twee! Emir Corovic van Ninepixels luistert naar de wensen van de klant, heeft de benodigde kennis in huis en komt zodoende met een resultaat, dat aan de vraag beantwoordt. Ninepixels weet niet alleen een gebruiksvriendelijke site te leveren, Emir zorgt dat de site ook gevonden wordt en hoog in Google komt te staan. Gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers, ook die van smartphones en ipads!

Ninepixels kan als jong bedrijf tegen acceptabele tarieven werken. Voor een starter of zzp-er is het fijn te weten, dat men bij Ninepixels ook gespreid kan betalen. Naast webdesign kan ook de huisstijl worden meegenomen, evenals drukwerk: van visitekaartje tot flyer...

Tot de klantenkring van Ninepixels behoren zowel kleine zelfstandigen tot aan BN-ers en zelfs grote(re) bedrijven. Zoals horecabedrijven, die graag hun bestelsysteem willen optimaliseren. Sinds kort is Ninepixels ook officieel Erkend Leerbedrijf, zoek je nog een stageplek voor de opleidingen; Commercieel medewerker, Medewerker ICT of Media vormgever? Via onderstaande gegevens kun je direct contact met ons opnemen!

Ninepixels B.V. , Kroonpark 2, Arnhem; 085 7606922 , info@ninepixels.nl , www.ninepixels.nl.

Imkers houden open huis

REGIO - Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing wordt gemaakt? Of hoe bijen hun raten bouwen? In het weekend van 8 en 9 juli houden imkers op meer dan 200 locaties open huis.


Voor het achtste jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in Nederland. Tijdens het open huis van de NBV ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijke maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 8 en 9 juli zien wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederland telt ongeveer 9000 imkers waarvan 80 procent is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.000. Kijk voor een open huis locatie bij jou in de buurt op www.bijenhouders.nl.

Zomerochtendwandeling op landgoed Westerheide

Foto: Floor te Brinke

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen houdt op zondag 25 juni een zomerochtendwandeling op landgoed Westerheide in Arnhem, want de natuur is op z'n mooist als het nog stil is. De wandeling voert door een fraai bosgebied met enkele weilanden en een schaapskooi.

Omdat de excursie vroeg start is er ook kans op het zien van reeën. Het terrein is nagenoeg vlak, dus ook voor minder geoefende wandelaars is dit een mooie gelegenheid om mee te gaan. Het tempo van de wandeling wordt aangepast aan de wensen van de deelnemers.

Start: 10.30 uur op parkeerplaats Westerheide aan de Harderwijkerweg. Duur: 2,5 uur. Afstand: 5 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Gerard van Kerkhoff: 06 -23218416 of Jaap Uijthof: 06 44043707.

Routebeschrijving
Harderwijkerweg inrijden tegenover Restaurant De Leeren Doedel, Amsterdamseweg 467, 6816 VK Arnhem. Na ca. 200 m links parkeren bij bord Geldersch Landschap & Kasteelen.

Kei-goed en steen-hard op landgoed Warnsborn

Foto: Koos Dansen

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen houdt op woensdag 28 juni een geologie- en archeologiewandeling op landgoed Warnsborn. Het is een bijzonder gebied, niet alleen door haar natuurschoon, maar ook door een mix van geologische verschijningen en archeologische overblijfselen uit een ver verleden.

Hiertoe behoren onder andere grafheuvels en vindplaatsen van klapperstenen. Tijdens deze wandeling zal de boswachter u hier van alles over vertellen en laten zien. Hij geeft antwoorden op vragen, zoals: Hoe komt het reliëf in dit landschap? Wat zijn klapperstenen en kiezelstenen, waar komen die vandaan en hoe komen ze hier terecht? Wat is de trechterbekercultuur? En hoe oud zijn de grafheuvels op Warnsborn?

Start: 14.00 uur bij de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. Duur: 3 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Herman Heskamp: 06 16862394.

Duizenden bezoekers Luikse Markt Elst

ELST - De Luikse Markt op zondag 11 juni was met 20.000 bezoekers goed bezocht, het was warm en gezellig!

De vele kraamhouders gingen na goede zaken om 17.00 uur weer tevreden naar huis. De volgende Luikse Markt in Elst vindt plaats op zondag 10 september. Bijna alle plaatsen zijn al vergeven. Inschrijven kan via de website van cv Zet 'm Op. Ga naar www.zetmop.nl.

Festival Spijker op z'n Kop

ARNHEM - Op vrijdag 30 juni is de derde editie van Spijker op z'n Kop op Vrijstaat Thialf in het Spijkerkwartier in Arnhem. Studenten van Rijn IJssel organiseren in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem en Vrijstaat Thialf hét zomerfeest voor iedereen.

"Vanaf 14:00 ben je welkom, het festival begint direct met een beachvolleybaltoernooi, lekkere muziek van verschillende topbands wiens naam wij bekend gaan maken op deze pagina én verschillende leuke activiteiten. Kom bijvoorbeeld lekker chillen in onze chill area onder het genot van een lekkere cocktail of een koud biertje.

Voor de kinderen is er een plek om verschillende leuke activiteiten en spelletjes te spelen. En proosten we tegen het einde van de middag met zijn allen op de zomer en daar hoort natuurlijk lekker eten, een drankje en goede live muziek bij! Spijker op z'n Kop zal tot ongeveer 22:30 duren. Het is een gratis toegankelijk evenement voor iedereen!"

EZ&PC zwemt meest succesvolle GK sinds jaren

Alle GK zwemmers: Van links naar rechts: Jill, Sanne, Ymke, Bridget (boven), Danee, Joost, Cindy, Eline Foto: Debby Vermeer

ARNHEM - Ook het tweede weekend van de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan verliep voor EZ&PC succesvol. Opnieuw was er eremetaal, sneuvelden er persoonlijke records, een clubrecord en was er een NJJK- limiet.

Bij de junioren 3 won Ymke Vermeulen brons op de 100M schoolslag in 1.25.09. Daarnaast werd Ymke 10e op de 100M vrij, 18e op de 50M vrij en 7e op de 200M wisselslag. Jill Wind werd 10e op de 50M vrij en was dit seizoen nog niet zo snel op de 100M vrije slag, waar ze met 1.06.62 8e werd. Sanne Landman realiseerde een mooie 6e plaats op de 50M rugslag, die ze volbracht in 0.35.45.

Bij de junioren 1 kwam Eline Baas aan de start op de 100M schoolslag, 50M vrije slag, 50M rugslag, 200M rugslag, 100M vrije slag en 200M wisselslag. Eline wist zich zowel op de 100M schoolslag als op de 50M rugslag knap in de top 10 te zwemmen en registreerde een mooie tijd van 1.14.89 op de 100M vrije slag. Danee Sandifort werd keurig 11e op de 200M rugslag in 3.05.29.

Bridget Vermeer behaalde brons en een clubrecord op de 50M vrije slag in 0.31.20 en zilver op de 200M wisselslag. Haar tijd van 2.51.26 leverde bovendien een NJJK-ticket op. Op de 100M vrije slag werd Bridget vierde.

Voor Bridget, Jill, Danee en Ymke was er helaas net geen podiumplaats op de 4 x 200M vrije slag estafette, maar desondanks kan dit team trots zijn op zijn vierde plaats!

Minioren EZ&PC maken indruk tijdens Gelderse Minioren Finale

Van links naar rechts: Marijn, Robin, Maureen, Alexander, Frederieke, Mila, Inge. Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – In het weekend van 10 en 11 juni vond in Vaassen de Gelderse Minioren Finale plaats. Per leeftijdscategorie gingen de 18 snelste minioren per slag daar de strijd met elkaar aan. Een regen van persoonlijke records en prachtige klasseringen was het resultaat.

Bij de minioren 4 maakte Inge Ruisch 5 starts en waren het vooral haar 50M vlinderslag in 0.45.92 en haar 200M wisselslag in 3.24.29 met een 6e respectievelijk 7e plaats waarmee ze imponeerde. Frederieke Huizing zwom op de 100M rugslag met 1.33.45 naar een prachtige 6e plaats, terwijl ze met deze tijd tevens onder de richttijd voor de Jaargangfinale zwom en zich daarvoor mag inschrijven. Mila Otten kwam in actie op de 100M vrije slag en kan trots zijn op haar tijd van 1.27.67 die goed was een 11e plaats in het klassement.

Robin Vermeer werd knap 4e op de 50M vlinderslag in een nieuwe tijd van 0.44.20, terwijl ze op dag twee helaas ziek bleek en niet in staat was tot een nieuw succes. Alexander Barentsen verbeterde zich flink en zette 1.52.55 op de klokken op de 100M schoolslag waarmee hij 7e werd.
Bij de minioren 5 wist Maureen Vens zich op alle afstanden fors te verbeteren en ze werd knap 8e op de 100M vlinderslag in 1.42.26 én de 400M vrije slag in 6.13.60. Marijn Baas mocht starten op de 100M vrije slag en ook hij verbeterde zich aanzienlijk met een mooie 10e plaats in 1.24.27.

Velleper Donderdagen gehalveerd

VELP - Met ingang van dit jaar is het aantal Velleper Donderdagen naar twee teruggebracht. Op donderdag 27 juli en donderdag 3 augustus is het centrum van Velp weer het toneel van de grootste braderie van het oosten van Nederland. Winkeliers en handelaren vullen voor de 38 ste keer de ruim 200 kramen met een keur aan artikelen en goederen.

In 2016 heeft het BIZ Centrum Velp, beter bekend als Veelzijdig Velp, een onderzoek laten uitvoeren om de toekomst van deze braderie beter in kaart te kunnen brengen. Als gevolg van de uitslag van dat onderzoek is gekozen voor een halvering van het aantal dagen en daarvoor in de plaats twee nieuwe, kleinschalige evenementen te organiseren. Onlangs was er in Velp het Midzomerfestival en op 9 september komt er een Velps evenement met de titel Volop Velp. Veelzijdig Velp concentreert zich nu op twee grootse Velleper Donderdagen. In de Hoofdstraat, op de Overtuin, in de Emmastraat en in de Oranjestraat gaat het zich allemaal afspelen. Voor de kinderen komt er tegenover de kerk in de Emmastraat een pleintje dat helemaal voor hen is ingericht. Op veel plaatsen kan de bezoeker een hapje en drankje nuttigen.

Extra informatie over de Velleper Donderdagen is de komende tijd te vinden op www.veelzijdigvelp.nl en op de Facebookpagina van Veelzijdig Velp.

Damminga viert het 30 jarig jubileum van Morgana

ARNHEM – Lekker geslapen vannacht? Een veel gestelde vraag, waar lang niet iedereen positief op kan antwoorden. Terwijl dat wel zou kunnen! Bij de meest innovatieve beddenspeciaalzaak Morgana Damminga, leggen ze je graag uit hoe.

Liefst één derde van ons leven brengen we in slaap door. Dan is het toch niet zo vreemd dat je een zo comfortabel mogelijk bed wilt hebben? Maar welk bed past nu het beste bij jouw slaapgedrag? Kom de gratis slaaptest doen! De test meet in acht minuten, welk bed voor jou het meest ideaal is. Uiteraard wordt er uitgebreidt de tijd genomen om de uitslag van de test met je door te nemen. Morgana geeft je zelfs de garantie, dat je tien jaar gezond zult slapen, als je het advies uit de test opvolgt. Sterker nog, Morgana biedt zelfs de mogelijkheid om in het eerste jaar na aankoop nog iets aan het matras of de bodem van je nieuwe bed aan te laten passen. De 365 dagen slaapgarantie is dat. En van de prijzen hoef je niet wakker te liggen, want Morgana Damminga geeft nu liefst 30 procent jubileumkorting op talloze producten!

Als je bij Morgana Damminga naar binnen stapt zul je zeer verrast zijn, door de enorm grote showroom die zich boven bevind. Ontzettend veel bedden in vele stijlen staan er opgesteld. Genoeg om volop inspiratie op te doen. Laat heerlijk slapen en fit weer opstaan niet langer slechts een droom zijn... Kom gewoon eens langs en vind je slaapoplossing bij Morgana Damminga. www.morgana.nl, 026 4425108 Venlosingel 21-1, Arnhem-Zuid.

Fiets Totaal Elden pakt uit met zomerbeurt

ARNHEM/ELDEN – Is uw fiets ook al vakantie klaar? Ga goed de zomer door met een zomerbeurt van Fiets Totaal Elden. Uw fiets wordt gecontroleerd op de remmen, ketting, versnelling en verlichting. Uw fiets is weer helemaal rijklaar voor slechts 25 euro.

Uw eigen fiets ombouwen tot E-bike? Is uw fiets te goed om te vervangen voor een elektrische fiets of heeft u een speciale fiets waar u zo aan gehecht bent? Vanaf heden is Fiets Totaal Elden dealer geworden van ombouwpakketten voor fietsen, om zo uw huidige stadsfiets om te bouwen tot e-bike! Dit product is een goed alternatief voor eventuele aanschaf van een E-bike, legt eigenaar Tom Jansen uit.

U kunt kiezen tussen voorwielaandrijving, trapasaandrijving(middenmotor) en achterwielaandrijving. Vanaf 725 euro (inclusief montage) zijn de ombouwpakketten beschikbaar. Voor iedere aandrijving zijn heel veel mogelijkheden beschikbaar zoals accucapaciteit, soort display en zelfs snelheid.

Ook kunt u terecht om B-merk e-bikes te laten repareren die andere dealers niet kunnen repareren. Voor meer informatie of voor een proefrit Fiets Totaal Elden beschikt over een showmodel die omgebouwd is tot E-bike. Om te kijken of uw fiets geschikt is om hem om te laten bouwen tot E-bike kunt u een afspraak maken, zodat zij al tijd hebben om te kijken of uw fiets hiervoor geschikt is.

Fiets Totaal Elden; Klapstraat 45A; Elden; 026 3831832; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: FietsTotaal Elden.