De Liemers Helemaal Goed Courant

20 juli 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 20 juli 2018


Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk

DIDAM - Woensdag 25 juli van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is Marcel Kusters gastspreker. Marcel is werkzaam bij Markus Select en vertelt waar je tegenaan loopt bij het zoeken van een (nieuwe) baan en over netwerken.

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl en www.levendesollicitatiegids.nl.

Fietstocht van KBO en PCOB

DUIVEN - Op woensdag 25 juli zal er weer een fietstocht van KBO en PCOB van ongeveer 35 km. worden gehouden.

Er is weer een mooie route voorbereid. Het verzamelen is om 10.00 uur bij het station Duiven aan de zuidzijde bij de bushalte. Opgave moet bij Paul Jansen, 0316 845156 of prgjansen@hotmail.com of bij Hillie van Mourik (afwezig van 16 - 20 juli), 026 3112195 of gjhvmourik@chello.nl. De tocht is op eigen risico, eventueel schade valt niet onder verantwoordelijkheid van de organisatoren. Geadviseerd wordt een eigen lunchpakket en drinken mee te nemen.

Contactpersonen Dorpen & Wijken van start

ZEVENAAR - Sinds kort zijn de contactpersonen Dorpen & Wijken van start gegaan in de gemeente Zevenaar. Maikel van der Beek, Leny Thuss en Anke Voesten zijn de sleutelpersonen tussen de Zevenaarse inwoner en de gemeente en vervullen een begeleidende, faciliterende en verbindende rol.

De Zevenaarse inwoners kunnen met al hun vragen, ideeën en bevindingen terecht bij de contactpersonen Dorpen & Wijken. Dit gaat van zaken die opgemerkt worden in de openbare ruimte tot burgerinitiatieven. Leny Thuss: "Wij gaan ophalen wat er allemaal speelt in de dorpen en wijken en wat er ervaren wordt door de inwoners. Hierbij is het belangrijkste uitgangspunt dat de bewoners aan zet zijn en wij op zoek gaan naar waar wij de verbinding kunnen leggen." De contactpersonen Dorpen & Wijken werken daarnaast veel samen met de dorps- en wijkraden om inwoners te ondersteunen en faciliteren waar nodig bij initiatieven in de dorpen en wijken.

Verdeling dorpen en wijken

Maikel van der Beek heeft de dorpen Angerlo en Aerdt onder zijn hoede. Leny Thuss buigt zich over Lathum, Ooij, Oud-Zevenaar, Lobith, Pannerden, Tolkamer en Tuindorp. Anke Voesten is het aanspreekpunt voor Giesbeek, Herwen, Lathum en Spijk. Stad Zevenaar valt onder alle drie de contactpersonen.

De contactpersonen zijn veel te vinden in de dorpen en wijken zelf, waar ze actief op gaan halen bij de inwoners. Verder kan er contact opgenomen worden met hen per e-mail via dorpscontact@zevenaar.nl of wijkcontact@zevenaar.nl, of telefonisch via 0316 595566 (Maikel van der Beek), 0316 595235 (Leny Thuss) of 0316 595 102 (Anke Voesten).

Fietstocht van KBO en PCOB

DUIVEN - Op woensdag 25 juli zal er weer een fietstocht van KBO en PCOB van ongeveer 35 km. worden gehouden.

Er is weer een mooie route voorbereid. Het verzamelen is om 10.00 uur bij het station Duiven aan de zuidzijde bij de bushalte. Opgave moet bij Paul Jansen, 0316 845156 of prgjansen@hotmail.com of bij Hillie van Mourik (afwezig van 16 - 20 juli), 026 3112195 of gjhvmourik@chello.nl. De tocht is op eigen risico, eventueel schade valt niet onder verantwoordelijkheid van de organisatoren. Geadviseerd wordt een eigen lunchpakket en drinken mee te nemen.

Jonge pianisten in Aerdt

Kerkje Aerdt (foto: Kunstkring) Foto: Kunstkring

AERDT - Van 27 juli tot 1 augustus is er elke avond in het kerkje in Aerdt een concert door een pianist die deelneemt aan het Internationale Muziekfestival in Campus Cleve. De concerten beginnen steeds om 19.30 uur.

De toegang is gratis. Er is na afloop een vrije donatie. Men luisteren naar de volgende pianisten: 27/7 Aleksandra Kozlowska. 28/7 Kerstin Tang. 29/7 Sasha Hak. 30/7 Naoko Aburaki 31/7 Daan Oostdam. 1/8 Karolina Krupa. Zij spelen werken van Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Liszt en Poulenc.

Het kerkje in Aerdt ligt aan de Kerkweg 26. Meer informatie staat op de website van de Kunstkring Het Gelders Eiland: www.kunstkringhge.nl en op www.SOGK.nl.

Het feest aan de oever van de Breuly

ZEVENAAR - Zaterdag 4 augustus is de 26e editie van het Breulyfeest. Opnieuw heeft carnavalsvereniging De Toetenburgers een fantastisch feest georganiseerd. Ze heeft weer twee topbands weten te contracteren: de coverband Session en Starstruck.

De show van coverband Session zit boordevol interactie, de hele show is er namelijk zo op ingericht dat het publiek onderdeel wordt van het optreden. We laten je meezingen, meefeesten en meedansen, op elk evenement. De show van Session blijkt altijd een succes, elke keer weer.

Stel je voor: jouw drie favoriete muzikanten in de unieke combinatie van een band en een dj-show. Een vernieuwende live act met het beste van twee werelden!

Deze kings of entertainment staan op het podium van het Breulyfeest met waanzinnige remixen van de grootste hits uit de jaren 90, de zeroes en het hete heden. Are you ready to get Starstruck? Kom dan op 4 augustus naar het Breulyfeest in Zevenaar. Het Breulyfeest zal ook dit jaar om 19.00 uur starten. Wil jij er ook bij zijn? Dit jaar gaan wij net als met het carnaval ook bij het Breulyfeest over op e-tickets. U kunt uw ticket downloaden tegen betaling van 13.50 euro.

De voorverkoop sluit op zaterdag 04 augustus om 17.00 uur. Daarna kunt u nog wel een e-ticket kopen maar dan tegen de prijs van 18.50 euro. Entree voorverkoop: 13.50 euro (tot zaterdag 04 augustus 17.00 uur via e-ticket). Zaterdag 04 augustus vanaf 17.00 uur: 18.50 euro via e-ticket. Entree vanaf 18 jaar en legitimatie verplicht. E-tickets kunnen gekocht worden op de navolgende site vanaf 2 juli: www.carnaval2018tb.avayo.nl.

Ontmoetingscentrum Hooge Bongert wisselt van eigenaar

Directies Van Keulen, Caleidoz en Baston Wonen (foto: Karen Klein Tank) Foto: Karen Klein Tank

ZEVENAAR - Het gebouw aan de Hooge Bongert 3, waarin het ontmoetingscentrum van Caleidoz is gevestigd, is door Baston Wonen verkocht aan Van Keulen Vastgoed Verhuur. De oude en nieuwe eigenaar tekenden dinsdag 10 juli de verkoopakte. Dat kreeg een feestelijk tintje omdat in dit geval alle partijen heel tevreden zijn met deze overdracht.

Wim van Keulen, eigenaar van familiebedrijf Van Keulen Vastgoed Verhuur, is blij met de aankoop van de Hooge Bongert 3 omdat het mooie kansen biedt om een aansluiting te maken met het naastgelegen pand de Hooge Bongert 1 dat hij een aantal jaren geleden kocht.

Het past in de strategie van Baston Wonen om dit bedrijfspand te verkopen. De kerntaak van Baston Wonen is om te zorgen voor voldoende betaalbare huurwoningen. Directeur- bestuurder Sandra van Zaal geeft aan dat Baston Wonen de komende jaar flink investeert in het betaalbaar houden en verduurzamen van woningen in gemeente Zevenaar. Deze verkoop biedt daartoe extra mogelijkheden en het is prettig om te verkopen aan een partij met plannen die een maatschappelijke meerwaarde hebben.

Ook Marlie Vennegoor, bestuurder van Caleidoz, ziet kansen. Hoewel het huurcontract een op een wordt overgenomen en de activiteiten Van Caleidoz, en de onderhuurders en gebruikers van het pand Hooge Bongert gewoon doorgaan ziet ook zij meerwaarde van het meer betrekken van het naastgelegen pand; dit biedt mooie kansen.

Winnaars LCAward cijferen zichzelf weg

"De initiators van de LCAward Jan van den Heuij (links) en Anno Koning met de trotse gouden en zilveren winnaars van de Award lachend met hun onderscheiding en oorkonde. Van links naar rechts: Merel Balduk, Jairo in der Beeck, Doekle Brolsma, Noortje Rutjes en Anouk van de Steeg." (foto Vincent Baake)

ZEVENAAR - Voor de jaarlijkse uitreiking van de LCAward was dit jaar de binnenplaats van het Eetlokaal in Zevenaar omgetoverd tot The Theatre of Dreams en de Awards werden uitgereikt door Erika Diender, voorzitter van het College van Bestuur van de Gelderse Onderwijsgroep Quadraam. De Award is een beloning voor leerlingen van het Liemers College die zich op vier vlakken bijzonder hebben onderscheiden: onderwijs, cultuur, maatschappij en sport/expeditie.

Door Piet van Breukelen

De winnaars stelden vooral de medemens centraal. Het leverde Anouk van de Steeg, Noortje Rutjes en Merel Balduk goud op en Jairo in der Beeck en Doeke Brolsma zilver. Jairo, Doeke en Noortje gingen daarvoor o.a. naar Oeganda om daar een weeshuis op te knappen. Anouk en Merel kozen voor een individuele aanpak met hetzelfde doel: die ander moet er beter van worden. Zo hebben Noortje, Doekle en Jairo met hun project in Oeganda niet alleen veel kinderen blij gemaakt op het moment dat ze er waren; de kinderen genieten nog steeds van de inspanningen van deze leerlingen. De vijf zouden zichzelf overigens tekort doen als ze niet zouden toegeven er zelf ook het nodige van te hebben opgestoken: samenwerken, vergadertechniek, afspraken maken, die ook nakomen en je er gelukkig bij voelen. Jairo geeft aan waardering te hebben gekregen voor de kleinste dingen. "Klopt", zegt Noortje, "wat voor ons normaal en iets kleins is, is voor die kinderen iets heel bijzonders."

Anno Koning en Jan van den Heuij (de initiators van de LCAward) en Eline van der Zeyst, die als sectieleider de taken van de heren gaat overnemen, beaamden dat. Oscar van Leeuwen (wethouder van de gemeente Montferland) sprak Merel Balduk toe en zei onwijs blij te zijn met zo'n jong politiek talent. Toen Henk van der Ploeg (voormalig locatiedirecteur van de locatie Heerenmäten) zich tot Anouk van de Steeg richtte, had hij het niet voor niets over "een meisje met een missie, iemand die het zich inzetten voor een ander als een soort vanzelfsprekendheid ziet." Dat doet ze nog steeds voor Hope XXL, een jongerenorganisatie die probeert de wereld te verbeteren.

Soosactiviteiten Belangen- vereniging Ouderen Zevenaar

ZEVENAAR - Bij de BOZ gaan ook in de vakantieperiode verschillende activiteiten gewoon door in De Hooge Bongert in Zevenaar, telkens vanaf 14.00 uur.

Dinsdagmiddag 7 augustus: Gezellige bingomiddag.

Dinsdagmiddag 21 augustus: Het bekende gezelligheidskoor Tijdloos treedt deze middag op met gezellige meezingers, schlagers, nummers uit de oude doos en streekliedjes. Ook deze middag is er gratis toegang.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Caleidoz Dagbesteding zoekt een hulp voor de dagopvang, voor het ontvangen van de deelnemers en het verzorgen van de koffie en thee.

- Fort Pannerden zoekt gidsen met historische interesse en didactische vaardigheden voor rondleidingen. Ze vertellen over de geschiedenis van het fort en de waterlinie.

- Heppie (Stichting Het Vergeten Kind) zoekt een begeleider voor een Heppie-vakantie of -weekend. Als begeleider bezorg je kinderen een onvergetelijke tijd, waarin ze hun dagelijkse situatie even kunnen loslaten.

- Pleyade zoekt iemand die ondersteuning kan bieden bij het ontbijt van de bewoners van Binnenrijk in Giesbeek (tussen 8.15 en 11.15 uur).

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Weerbaarheidstraining 4ALL

ZEVENAAR - Vanaf woensdag 12 september organiseert Caleidoz Welzijn een weerbaarheidstraining voor alle kinderen in de leeftijd van 8 - 12 jaar.

Voor kinderen die gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben of gewoon niet zo sterk in hun schoenen staan, ontwikkelde gediplomeerd docente Seraja Schreuder deze weerbaarheidstraining. Zij leert de kinderen fysieke en mentale weerbaarheidstechnieken, zodat zij zichzelf kunnen verdedigen, hun emoties beter leren kennen en beheersen en daardoor weer lekker zichzelf kunnen zijn. In de training staan plezier, sport en respect voor elkaar centraal. De training wordt, vanaf 12 september, elke woensdagmiddag gegeven van 14.30 tot 15.30 uur en zal in totaal tien weken duren. De training wordt gehouden in jongerencentrum 4ALL aan de Engeveldweg 4 in Zevenaar. De kosten voor de gehele training bedragen veertig euro in totaal. Voor meer informatie en/of om je op te geven: Emmy van Aalten: e.vanaalten@caleidoz.nl.

Jumbo Heemskerk hoofdsponsor Kunstwerk!

ZEVENAAR - Jumbo Heemskerk timmert flink aan de weg in Zevenaar en zal vanaf het nieuwe theaterseizoen, dat eind augustus start, de nieuwe hoofdsponsor worden van Kunstwerk!. Hiermee volgt Jumbo Heemskerk, Rabobank Arnhem en omstreken op als hoofdsponsor van Het Musiater. Doordat Het Musiater al een paar jaar onderdeel is van Kunstwerk! is de sponsoring nu ook voor Kunstwerk!.

De sponsoring zal zichtbaar zijn doordat de Rabobankzaal in Het Musiater nu wordt omgedoopt tot Jumbo Heemskerk zaal. Achterop de toegangskaarten prijkt het logo van Jumbo Heemskerk, de bewegwijzering borden in Het Musiater worden aangepast en Jumbo Heemskerk krijgt zijn eigen Walk of Fame tegel in de foyer. Overigens blijft de Rabobank Arnhem en Omstreken Kunstwerk! nog steeds ondersteunen door middel van sponsoring.

Samenwerking

Er was al een verbinding door de unieke samenwerking van vorig jaar met de voorstelling van Hans en Grietje, waarbij het publiek kon sparen voor gratis kaartjes voor vier voorstellingen in Het Musiater, bij aankoop van boodschappen bij Jumbo Heemskerk.

Dit was zo'n groot succes dat er dit jaar gekozen is voor liefst zes voorstellingen van de Kleine Zeemeermin. De spaaractie start op 20 augustus en de zes voorstellingen zijn op maandag 15 en dinsdag 16 oktober in Het Musiater. Zo heeft iedereen de tijd om een volle spaarkaart te krijgen.

Logische keuze
Voor directeur Jan Heemskerk van Jumbo Heemskerk was de sponsoring van Kunstwerk! een logische keuze. "Graag willen wij ons steentje bijdragen aan een levendig en actief Zevenaar, waar het prettig leven, wonen, werken en winkelen is. Dan is het niet meer dan logisch om de Culturele voorziening in de Liemers ook te ondersteunen", aldus Jan Heemskerk.

Van Bastelaarprijs voor Muziekstad Zevenaar

De prijswinnaars bijeen (foto: Image and More) Foto: Image and More

ZEVENAAR - Stichting Zevenaar Muziekstad ontvangt de Burgemeester Van Bastelaarprijs 2018.

Het bestuur van het Burgemeester Van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar. Dit jaar valt de stichting Zevenaar Muziekstad dus in de prijzen. Naar het oordeel van het bestuur van het fonds komt de stichting Zevenaar Muziekstad deze prijs toe omdat de stichting zich al vele jaren op uitstekende wijze inzet voor culturele en muzikale leven in Zevenaar. Het bestuur wil door het toekennen van de prijs de algemene waardering voor de stichting Zevenaar Muziekstad tot uitdrukking brengen en hoopt dat de toekenning ervaren wordt als een stimulans voor de toekomst.Het bestuur van de stichting zal deze prijs op vrijdag 28 september 2018 in het gemeentehuis van Zevenaar in ontvangst nemen uit handen van de heer A.P.J. van Bastelaar, voorzitter van de stichting die het fonds bestuurt. De stichting wordt mede bestuurd door mevrouw G.M.Th.W. Hentenaar en de heer E.J.G . Koenders.

Het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is bedraagt tweeduizend euro.

Ingezonden brief

Discriminatie

Ik viel in een discussie over paspoorten. Ik viel er een beetje laat in, maar ik begreep: Een Nederlandse man heeft voor zijn werk een Zwitsers paspoort nodig. Dat betekent dat hij zijn Nederlandse paspoort moet opgeven en dat wil hij niet. Hij vertelde dat zijn moeder in Nijmegen woont. Hoe kan hij, als hij zijn moeder bezoekt, hier gezien worden als een buitenlander?

Ik ken dit probleem, want mijn zusje woont in Canada. Zij moet, als ze een Canadees paspoort wil, haar Nederlandse identiteit opgeven. Heel vervelend voor haar. Als ze hier op bezoek is en er gebeurt iets geks, bestaat de kans dat ze met haar Nederlandse paspoort niet meer naar haar huis in Canada kan. En als ze de Canadese Nationaliteit aanneemt, kan ze in dat geval haar familie in Nederland niet meer bezoeken.

Ik dacht altijd dat de Canadese regering moeilijk deed over de dubbele identiteit van mijn zusje. In Nederland zijn we zo tolerant dat iedereen die hier binnenkomt en integreert, gewoon een Nederlands paspoort erbij krijgt. Iedereen mag hier een dubbele identiteit hebben. Maar als wij naar het buitenland gaan, dan houdt het nieuwe land dit tegen. De Canadese regering zou eens moeten kijken hoe wij in Nederland dat doen, dacht ik bozig.

Maar nu lijkt het heel anders te liggen. Het was een Nederlander, een volksvertegenwoordiger die op de radio vertelde dat het in Nederland moeilijk ligt. "We zijn ermee bezig" zei hij, "maar wetswijziging kost nou eenmaal tijd." Mijn oren tuiten ervan.

Is het waar dat niet het buitenland maar de Nederlandse wet een dubbele identiteit tegenhoudt? Voor onze eigen Nederlanders??????

Dàt is nog eens discriminatie

Anneke Pauelsen

DCS Spelinstuif: hét voetbalfeest van Zevenaar voor alle 3 tot 10-jarige jeugd

ZEVENAAR - Het oude seizoen zit er amper op of we zijn alweer aan de slag met het aankomende voetbalseizoen. Lekker buiten spelen en lol maken door bezig te zijn met de leukste sport ter wereld: voetbal. En voetballen doe je natuurlijk bij de leukste voetbalvereniging van Zevenaar: DCS!

Op zaterdag 25 augustus is het weer zover: de DCS Spelinstuif. De start van het nieuwe voetbalseizoen voor de jongste jeugdleden van DCS, maar ook voor niet-leden. Dus alle jongens en meisjes tussen 3-10 jaar oud, uit Zevenaar of daarbuiten, mogen meedoen. Je mag al je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes meenemen deze ochtend. Zij zijn welkom! De Spelinstuif begint om 9.30 uur en eindigt rond 12.15 uur.

Een geweldige combinatie van allemaal leuke voetbalspellen en plezier, samen met de prettige en ongedwongen sfeer, maken deze ochtend tot een heerlijk evenement. Verder zal er ook weer een lekker ijsje van Pisa zijn en zal er voor meer dan genoeg limonade en lekkers gezorgd worden. Tot slot hebben we voor iedere deelnemer een verrassing van onze jeugdsponsor Jumbo Heemskerk en niet te vergeten voor de (nog) niet-leden van DCS: als je tijdens of net na de Spelinstuif lid van DCS wordt dan ontvang je een ECHT DCS wedstrijdshirt met een opdruk naar keuze.

Dus ben je tussen de 3 en 10 jaar oud en mocht je zin hebben of al weken uitgekeken hebben naar de DCS Spelinstuif: zorg dan dat je je op zaterdag 25 augustus vanaf 9.30 uur meldt op sportpark Hengelder bij de kantine van DCS! En ben je stiekem al heel groot en 11 of zo dan ben je uiteraard ook welkom. Kunnen jullie ouders/verzorgers en/of opa's en oma's gelijk een kijkje nemen in de prachtige kantine van DCS, het veelgebruikte pannaveldje voor de jeugd bewonderen of zelfs uitproberen en de heerlijke ongedwongen familiesfeer van DCS opsnuiven. Ze zullen hun ogen uitkijken!

Partnercursus 'Omgaan met AD(H)D' in Zevenaar

ZEVENAAR - Op maandag 3 september start GGNet Preventie opnieuw met een cursus ‘Omgaan met ADHD’ voor partners.

Partner zijn van iemand met AD(H)D is niet altijd gemakkelijk en kan voor veel stress en frustraties zorgen. Niet alleen bij degene met ADHD maar juist ook bij de partner, waardoor de relatie onder druk komt te staan.

In de cursus worden handvatten aangereikt in de omgang met een partner met AD(H)D. Daarbij staan de eigen vragen en behoeften van de deelnemers centraal. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. Onderwerpen die in de cursus aan de orde komen zijn: Kennismaking en informatie over AD(H)D; AD(H)D en relatie; Gezamenlijke huishouding; Steun en ruimte voor jezelf

Naast informatie, tips en het aanleren van vaardigheden is er ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor meer informatie en aanmelding kan contact opgenomen worden met GGNet Preventie: 088 9331180 of preventie@ggnet.nl of www.ggnet.nl/preventie.

Perfecte plek om te ontspannen & eten

BEEK - In de Montferlandse bossen ligt een pareltje verstopt: Uitspanning 't Peeske. Op een heuvel buiten Beek met aan de ene kant het bergmeertje met een groot vlonderterras. Aan de andere kant een grote vijver.Dé plek om in het sfeervolle restaurant of buiten te ontspannen na een wandeling of fietstocht. Met een kopje koffie of thee met gebak, een goed glas wijn of een keuze van de uitgebreide lunch & dinerkaart. Onze menukaart wisselt regelmatig zodat we kunnen werken met producten van het seizoen. U bent van harte welkom bij Uitspanning 't Peeske waar u een keus kunt maken uit onze à la carte kaart voorzien van onder andere heerlijke zomerse specialiteiten zoals mosselen, heerlijke sliptongen geserveerd met diverse garnituren, heerlijke maaltijd salades en niet te vergeten de welbekende mixed grill.

Uitspanning 't Peeske is trouwlocatie en verzorgt speciale arrangementen voor ieder klein en groot feest. Van kinder- en familiefeestjes tot bedrijfs- en trouwfeesten. Een sportief event gecombineerd met een culinair arrangement behoort ook tot de mogelijkheden.

Begin of sluit uw vakantie af met een heerlijk diner in een prachtige en rustieke omgeving in de bossen van Montferland bij Uitspanning 't Peeske. Voor meer informatie of reserveren bel ons op 0316-532804 of mail naar info@peeske.nl. Voor meer informatie over onze andere activiteiten zie www.peeske.nl. Reserveren gewenst.

Uitspanning 't Peeske, Peeskesweg 12,Beek; 0316 532804; info@peeske.nl.

De nieuwe Mazda6 nu bij Jansen Arnhem

ARNHEM – Uit het goede hout gesneden: de nieuwe Mazda6. Oog voor elk detail. Ook als leaseauto. Ervaar de Mazda6 zelf, kom langs of maak snel een afspraak voor een proefrit. Je kunt de nieuwe Mazda6 bewonderen in de showroom van Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda dealer / Peugeot & Citroën specialist voor Arnhem en omstreken.

De nieuwe Mazda6 combineert een stijlvol en verfijnd design, geavanceerde veiligheidssystemen en een nieuw niveau van rijplezier met een oog voor elk detail. Het interieur is met een hoogwaardige afwerking ontworpen rondom de bestuurder. Dat merk je direct als je plaatsneemt achter het stuur, het vakmanschap straalt er vanaf en de verfijnde afwerking is standaard.

Ook onderweg is op elk detail gelet. Dankzij diverse aanpassingen aan het onderstel en de verbeterde geluidsisolatie is elke kilometer voorzien van soepel rijgedrag en kracht wanneer je het nodig hebt. G-Vectoring Control zorgt voor een rijbeleving die je alleen in een Mazda kunt ervaren. En dankzij het nieuwste pro-actieve i-Activsense veiligheidssysteem is jouw rit zo veilig als mogelijk.

Wil je meer informatie over de voordelen van Mazda6? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel (026) 364 88 88 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag! Voor inlichtingen kan men contact opnemen met: Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem, 026 3648888; info@jansenarnhem.nl, www.jansenarnhem.nl.

Men's Night met John de Wolf

NIJMEGEN - Is het weer tijd voor een mannenavond? Nodig de 'mannen' dan uit voor een spannende 'Players Only avond' op vrijdag 27 juli in Holland Nijmegen. Een Men's Night met extra spellen, extra uitdagingen én John de Wolf! Daag op deze avond uw vrienden uit voor een spannende voetbalquiz met oud-voetballer en trainer John de Wolf als quizmaster. Of speel gratis een speelronde bij Amerikaanse Roulette en maak daarmee kans op twee bioscoopkaarten voor de nieuwste Mission Impossible film.

Wordt het spel u even te spannend? Neem dan plaats in de barbershop en laat u op ontspannende wijze verzorgen door de barbier. Uiteraard mag een glas bier niet ontbreken. Speciaal voor deze avond bieden we een bierproeverij aan. Bovendien, maakt u met de loterij ook nog eens gratis kans op Bongo Sensatie cadeaubonnen. Welke player daagt u deze avond uit? Graag tot ziens op 27 juli in Holland Casino Nijmegen.

Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92 procent (de wettelijke norm is 80 procent). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3procent . Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.

Word Digisterker en volg de gratis Kunstwerk!-cursus

ZEVENAAR - Je leert in vier woensdagochtenden hoe je gebruik kunt maken van diverse digitale (overheids) diensten.

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of de belastingdienst? De cursus Digisterker helpt je op weg. Inschrijven kun je via de Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers, activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl.

Blind date: verrassingsvoorstelling

ZEVENAAR - Kunstwerk! heeft een date! Een theaterdate wel te verstaan, samen met alle schouwburgen in Oost-Gelderland. Want in dit weekend viert Kunstwerk! de start van een kersvers theaterseizoen.

Speciaal hiervoor heeft Kunstwerk! Het Musiater een heerlijke theateravond in petto met één overeenkomst: de kaartjes kosten slechts een tientje! Wie er waar te zien is blijft nog even geheim, het is immers een blind date… Een tipje van de sluier, het wordt een heerlijk avondje lachen!
Kunstwerk! Het Musiater
Seizoensopening zaterdag 29 september a.s. aanvang 20.15 uur, prijs € 10,- Jumbo Heemskerkzaal.
Bestel nu online je tickets op www.liemerskunstwerk.nl

Eerste editie Muziek in de Tuin geslaagd

Duo The Rodeo Roses (foto: Erik Jansen) Foto: Erik Jansen

WESTERVOORT - Op 24 juni was de eerste editie van Muziek in de Tuin in Westervoort, het charity-evenement georganiseerd door de Stichting Kinderwelzijn China. Veel mensen hebben Muziek in de Tuin bezocht en gewaardeerd. De opbrengst was liefst 1170 euro. Kinderwelzijn China is hier zeer tevreden over.

Het hele bedrag gaat naar het het kinderrevalidatiecentrum in China, waar kinderen met Cerebrale Parese en hun ouders begeleid worden in het omgaan met deze aandoening en de bijbehorende school voor speciaal onderwijs.
In acht tuinen konden mensen naar diverse soorten muziek luisteren. Huize Vredenburg, met optredens van Loriën, en de locaties die op loopafstand hiervan lagen, hebben de meeste bezoekers getrokken.In de Vredenburgstraat zong het mannenkoor Mankementen uit Duiven. Zij zongen a capella liederen, waarvan de teksten zelf bedacht waren. Op Hoeve Westerbeek aan de Klapstraat had het duo The Rodeo Roses het publiek bij de eerste klanken al te pakken. In de tweede tuin in de Klapstraat, speelde het duo Stewfish met veel enthousiasme nummers van onder andere Adèle, en Lou Reed. Bij Huis ter West zong Lara Willems.

In de tuin aan de Heilweg speelde Jelle Koch uit Duiven. Het akoestiche duo Onder de Maan speelde in de tuin aan de Swarte Dreef. Zij speelden eigen Nederlandstalige liedjes.De bewoners van wooncentrum De Wilgenpas hebben er samen met Balkan Trio Arnhem een waar feestje van gemaakt. Muziek in de Tuin was een feestje. Door de goede waardering van de bezoekers en de opbrengst overweegt de Stichting Kinderwelzijn China een tweede editie Muziek in de Tuin voor volgend jaar te organiseren.

Bretagne (foto: Doris van Halteren) Doris van Halteren

ANGERLO – In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met landschappen van Anneke Zwager, glaskunst van Mary Quares van Ufford en schilderwerk van Doris van Halteren.

Anneke Zwager woont in het buitengebied van Halle in de Achterhoek en houdt van het coulisselandschap met de akkers, de hakbosjes, de velden en de solitaire bomen. Het is de stilte die haar raakt en het natuurlijke licht-donker contrast. Dat is het onderwerp van haar schilderijen. Ze schildert bij voorkeur en plein air: lekker naar buiten, even helemaal opgaan in het landschap en het landschap in acrylverf op het doek zetten (www.annekezwager.nl).

Jurkjes van Glas (foto: Mary Quarles) Mary Quarles
Landschap in ochtendlicht (foto: Anneke Zwager) Anneke Zwager
Landschap in ochtendlicht (foto: Anneke Zwager) Foto: Anneke Zwager

Drie zaken die haar Mary Quarles van Ufford bijzonder boeien in het werken met glas zijn de transparantie van het materiaal, het zowel in een plat vlak als ruimtelijk werken en het toevoegen van andere materialen aan het glas. Door het toevoegen van andere materialen ontstaan objecten of installaties met een verrassend effect (www.prachtglas.nl)

Doris van Halteren heeft zich, tientallen jaren, zo breed mogelijk georiënteerd op het gebied van schilderen. Zij volgde lessen, cursussen en workshops bij verschillende docenten en kunstenaars. Ook heeft zij veel geschilderd in Duitsland en Frankrijk (Bretagne) en daar verschillende keren geëxposeerd. Daar is ze begonnen om voor haar abstracte doeken zeezand te mengen door de verf. En in plaats van werken met penselen of paletmes, alles met de handen te doen.

Sparen voor gratis toegangskaarten 'De Kleine Zeemeermin- de Musical' in Het Musiater

ZEVENAAR - Vanaf maandag 20 augustus is het zover en kun je bij Jumbo Heemskerk sparen voor gratis toegangskaarten voor de Kleine Zeemeermin- de Musical in Het Musiater in Zevenaar.

Na het succes van vorig jaar, zullen er in de herfstvakantie maar liefst zes voorstellingen zijn met na afloop een sprookjesfeest. Maar er is meer, op woensdag 29 augustus is er een meet & greet met de Kleine Zeemeermin en de prins in Jumbo Heemskerk – Kampsingel

Start spaaractie is maandag 20 augustus. Op woensdag 29 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur komen de Kleine Zeemeermin en de prins (Sita en Kelvin Wormgoor) voor een meet & greet naar Jumbo Heemskerk aan de Kampsingel 7 in Zevenaar. Kom op je mooist verkleed en ga met de Kleine Zeemeermin en de prins op de foto en maak kans op mooie prijzen.

Voorstellingsdata:

Maandag 15 oktober en dinsdag 16 oktober zullen er drie voorstellingen per dag te zien zijn: 11.00, 13.30 uur en 16.00 uur. De voorstellingen duren 1 uur en 15 minuten en na elke voorstelling is er een sprookjes feest in de foyer.

Het omwisselen van een volle spaarkaart voor een toegangskaart van Het Musiater kan aan de servicebalie van Jumbo Heemskerk.mHet is mogelijk om kaarten a 17,50 euro bij te kopen aan de servicebalie van Jumbo Heemskerk. Er is geen onderscheid tussen een toegangskaart voor een kind of volwassene. De voorstellingen zijn op basis van vrije zit. Dus niet op rij of stoelnummer. Wel zo makkelijk als oma mee wil, of vriendjes naast elkaar willen zitten.

De spaaractie loopt via Jumbo Heemskerk, via andere Jumbo's sparen is niet mogelijk. Aan de kassa van Het Musiater kunnen geen kaartjes verkocht of verzilverd worden. Meer informatie en de actievoorwaarden staan op de Facebookpagina van Jumbo Heemskerk en www.liemerskunstwerk.nl.

Water voor Westervoort presenteert plannen

WESTERVOORT - De burgerprojectgroep Water voor Westervoort heeft maandag 25 juni haar bevindingen gedeeld met het college van burgemeester en wethouders. Dit gebeurde in de vorm van een eindrapport met bijbehorende videopresentatie.

De projectgroep was door de gemeente gevraagd om aan te geven waar in het Westervoortse uiterwaardengebied één of meerdere rust- en ontmoetingsplekken kunnen worden gerealiseerd waar fietsers en wandelaars met elkaar van het water, de omgeving en de ruimte kunnen genieten. Deze locaties bevinden zich volgens de projectgroep aan de rand van de Rijndijk bij (zwembad) De Waay, bij de bomenrij tussen de Rijndijk en de Pleydijk, bij de kruising van de Rijndijk met de Dorpstraat, bij de Veerdam en de IJsselkop.

De zes personen tellende projectgroep heeft haar opdracht serieus en breed opgevat. In een 35 pagina's tellend boekwerk heeft zij de recreatieve en landschappelijke mogelijkheden van het Westervoortse uiterwaardgebied van de Hondbroeksche Pley via verschillende invalshoeken beschreven. Volgens de projectgroep bieden de historie en de natuur van het gebied, maar ook de aanwezige kunst- en waterwerken allerlei aanknopingspunten om de belevingswaarde voor fietsers en wandelaars te vergroten.

Vele mogelijkheden
Verantwoordelijk wethouder Theo Kampschreur is blij met het gedegen werk van de burgerprojectgroep. Vanwege de veelheid van mogelijkheden die de groep in haar eindrapport heeft beschreven, gaat het college zich beraden welke aanbevelingen zij wil gaan oppakken en in welke volgorde. Wat de wethouder betreft, gaat de eerste aandacht daarbij uit naar realisatie van een concreet ontmoetingspunt op een van de daarvoor door de projectgroep voorgestelde locaties. Buiten dat biedt het rapport van de projectgroep nog tal van andere mogelijkheden om de kwaliteit en de belevingswaarde van de Hondsbroeksche Pley de komende jaren verder te verbeteren.

Schutterij Wilhelmina

DIDAM - Het programma van Schutterij Wilhelmina luidt:

Zondag 22-07: 11:45 aanwezig/commandanten bespreking (VDZ); 12:15 opstellen12:30 vertrekken richting koningsparen; 12:45 huldiginskonings paren; 13:15 vertrekken richting Meulenvelden; 13:30 huldiging Meulenvelde / Majorette eerst; 13:45 Majorette richting Oude gemeente plein; 14:00 Majorette dansen/14:15 gereed;14:30 vertrekken richting de boog/ majoretten voegen bij Meulenvelde in; 14:45 Huldiging Boog/ aansluitend drankje. 15:30 vertrekken richting Jan en Jan; 16:00 Defilé;17:00 af marcheren; 17:30 einde.Maandag 23-07: 7:30 aanwezig bij de harmonie; 7:45 opstellen; 8:00 vertrekken richting kerk; 8:15 twee vendeliers (Gerald) Lisa Polman voorbede; 8:30 start mis; 9:30 einde mis; 9:45 start vendelhulde pastores; 10:15 vertrek richting park;10.30 broodmaaltijd voor meelopende leden; 11:00 beginnen van de wedstrijden. Startschot oude koning abdicatie (ketting af).Z.s.M na de wedstrijden veld afbreken met zijn alleAansluitend koningsboog verzetten; +- 17:00 Gezamenlijk eten; 18:30 vertrek richting koningsparen, Huldigen koningsparen bij de nieuwe koning; Voor 20:00 in de zaal terug; 20:00 begin feest.

Dinsdag 24-07: Vat leeg maken (alleen voor leden.) Zaal open 12:00 Inleg 16,50/ 17,50; Kinderen een euro; 10:00 koningsfoto (Roy). Eind 17:00.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 22 juli is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin ds. C. de Gooijer uit Deventer zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in gebouw Ons Huis.

Op zondag 29 juli is er om 10.00 uur een Avondmaalsviering, waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Muziekavond bij Het Palet Trefpunt Duiven

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven presenteert op vrijdagavond 27 juli een muziekavond met Nederlandstalige muziek voor alle leeftijden. De aanvangstijd is 19.30 uur en de toegang is gratis.

De muziek op deze avond zal verzorgd worden door DJ Martin Ubbink uit Westervoort. Samen gezellig muziek luisteren en elkaar ontmoeten. En natuurlijk mag er ook meegezongen en gedanst worden. Het Palet ligt aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop). Kijk op www.hetpaletduiven.nl voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Het Palet.

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus

In het weekend van 21/22 juli en 28/29 juli zijn er geen vieringen in bovengenoemde kerk.

English Grammar

bij Kunstwerk! Volksuniversiteit

ZEVENAAR - In vier bijeenkomsten wordt er aandacht besteed aan de belangrijkste onderdelen van de Engelse grammatica.

Het is een prima manier om te ontdekken op welk niveau er ingestapt kan worden in het volgende cursusseizoen, maar ook geschikt om weggezakte kennis op te frissen en ingesleten fouten te vervangen door correct Engels. You are most welcome bij Kunstwerk! Volksuniversiteit vanaf maandag 13 augustus van 19:30 – 21:00 uur, 4 lessen.

Programma schutterij Sint-Martinus Greffelkamp

DIDAM - Programma schutterij Sint-Martinus Greffelkamp:

Vrijdagavond 20 juli:

Het bestuur zal een bezoek brengen aan alle bogenbuurten om ze een kratje bier te overhandigen.

Zaterdag 21 juli:

9.30 uur: opbouwen van het feestterrein en versieren van de tent.

18.00 uur: uitgifte van de lidmaatschapskaarten en gelegenheid om te oefenen met het schieten, ringsteken en kruisboogschieten. Alleen voor leden en m.m.v. DJ Guus.

Zondag 22 juli:

12.45 uur: schutterij Sint-Martinus zal de vlag hijsen met daarna een optreden van de majorettes.

13.00 uur: afmars vanaf "ons eigen ding" om van daaruit onder een aantal bogen door te trekken in de buurtschap Greffelkamp. Aan de Loilderhofweg worden de koningen Rob en Noeki Peters en Ilona en Wilco Keuben opgehaald. Ter plekke zal een vendelhulde aan deze koningen worden gebracht.

14.00 uur: deelname van de majorettes voor een optreden bij het oude gemeentehuis.

15.00 uur: afmars richting het oude gemeenteplein voor de gezamenlijke aubade met alle Didamse schutterijen aan de gemeentelijke autoriteiten.

16.00 uur: vendelhulde op het oude gemeentehuisplein.

16.45 uur: defilé op het gemeenteplein.

18.00 uur: aankomst feesttent aan de Manhorstweg.

20.00 uur: aanvang feestavond m.m.v. toporkest Cabrio

Maandag 23 juli:

7.45 uur: afmars naar de Mariakerk om deel te nemen aan de H. Mis met de vijf Didamse schutterijen.

8.30 uur: H. Mis

9.30 uur: gezamenlijke vendelhulde aan de kerkelijke autoriteiten met aansluitend een defilé .

10.00 uur: een bliksem bezoek aan de bewoners van Meulenvelden met een korte vendelhulde. Daarna trekt de schutterij nog weer onder een aantal erebogen door.

11.30 uur: aankomst van schutterij Sint-Martinus bij de feesttent aan de Manhorstweg. Hier zullen de huidige koningen het openingsschot lossen en het ringsteken openen. Aansluitend beginnen de ringsteek- en schietwedstrijden voor het koningschap, en het kruisboogschieten. Nieuw dit jaar is de strijd om de jeugdkoning(in). Zowel voor het ringsteken als het schieten.

16.00 uur: rond dit tijdstip zullen de nieuwe koningen bekend zijn en zal aansluitend een vendelhulde voor hen volgen. Deze dag wordt opgeluisterd door DJ Niels.

18.30 uur aantreden voor het ophalen van de nieuwe koningsparen

20.00 uur: aankomst nieuwe koningsparen in de feesttent waarna het grote feest kan beginnen met toporkest Cabrio

20.45 uur: prijsuitreiking.

Dinsdag 24 juli

9.00 uur: opruimen van het feestterrein.

10.00 uur: foto maken met alle nieuwe koningsparen van Didam.

12.00 uur: vat leeg maken en wanneer het vat leeg is: "einde schuttersfeest 2018".

Beide avonden zijn voor iedereen toegankelijk.

Programma schuttersfeest Schuttersgilde Loil-Vooruit

LOIL - Zaterdag 21 juli start het keurkorps vanaf 20.00 uur met een gezellige avond in de feesttent op het kerkplein. Op deze avond worden ook de jubilarissen van het keurkorps gehuldigd. Zondagmorgen 22 juli om 09.00 uur is de schuttersmis met aansluitend de sacramentsprocessie. Na afloop is er een optreden van de majorettes en een vendelhulde voor alle belangstellenden op het kerkplein.

Zondagmiddag om 12.30 uur vertrek vanaf de feesttent voor het ophalen van de schutterskoning Luuk Jansen, ruiterkoningspaar Barry en Christel van Dulmen en de jeugdkoningen Pien Hetterscheid en Stijn Scholten, aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de schuttersboog aan de Doesburgseweg. De majorettes nemen vanaf 14.30 uur deel aan het gezamenlijk majorette optreden op het gemeenteplein in Didam. Om 16.00 uur neemt schuttersgilde Loil-Vooruit deel aan het gezamenlijke defilé van de 7 schutterijen op het gemeenteplein in Didam. Op de terugweg vanuit Didam wordt een bezoek gebracht aan de schuttersboog in de Schuttersstraat. Zondagavond start om 20.00 uur het schuttersbal in de feesttent met om 20.30 uur de huldiging van de leden die 25, 40 en 50 jaar lid zijn.

Maandagmorgen 23 juli om 8.30 uur vertrek vanaf de feesttent voor het ophalen van de koningsparen met aansluitend een bezoek aan de schuttersbogen aan de Wehlseweg, Pastoor Indenstraat en de Holthuizenstraat. Om 12.00 uur is er een gezamenlijke lunch op het kerkplein. Om 13.00 uur starten de wedstrijden om de koningstitels en de kinderspelen. Vanaf 15.00 uur wordt begonnen met het kampen bij het ringrijden en de schietwedstrijden. Alle wedstrijden worden gehouden op het feestterrein rondom de kerk in het centrum van Loil. De huldiging van de nieuwe koningsparen zal omstreeks 17.00 uur plaatsvinden. Maandagavond start om 20.00 uur het schuttersbal in de feesttent op het kerkplein met om 20.15 uur de prijsuitreiking en huldiging van de nieuwe koningsparen. Om 00.30 uur eindigt het schuttersfeest.

Dinsdag 24 juli wordt vanaf 10.00 uur opgeruimd met aansluitend het vat leeg maken bij café De Papegaai.

Eindeloos Musiceren met thema Zing en Swing

Deelnemers Eindeloos Musiceren (foto: Plony Fransen) Foto: Plony Fransen

ZEVENAAR - Het grote succes van het project Eindeloos Musiceren voor Ouderen met het thema 'Alles is Liefde' krijgt een vervolg, dit keer in samenwerking met Kunstwerk! Het Musiater.

Zing en Swing is bedoeld voor ouderen die niet zo gemakkelijk meer naar een zangvereniging stappen of denken dat ze helemaal niet kunnen zingen. Ze zullen versteld staan hoe leuk het is om met elkaar te zingen, te swingen en misschien zelf een eenvoudig instrument te bespelen, kortom het wordt vast een gezellige boel. Paul Mulder is weer bereid gevonden om zijn medewerking te verlenen. De deelnemers van de vorige keer weten maar al te goed hoe fantastisch dat was.

Zing en Swing start op dinsdagmorgen 28 augustus van 10:00 tot 11:00 uur in Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar. Daarna elke week, zelfde dag, zelfde tijd, in totaal twintig keer tot eind januari 2019. De kosten zijn 70 euro voor het hele project.. Opgeven kan bij Hennie Bakker henniebakker@upcmail.nl, Plony Fransen telefoon 524091 of pjfransen-schaap1935@kpnmail.nl (graag voor 23 augustus).

Muziekavond bij Het Palet Trefpunt Duiven

Muziekavond bij Het Palet Trefpunt Duiven

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven presenteert op vrijdagavond 27 juli een muziekavond met Nederlandstalige muziek voor alle leeftijden. De aanvangstijd is 19.30 uur en de toegang is gratis.

De muziek op deze avond zal verzorgd worden door DJ Martin Ubbink uit Westervoort. Samen gezellig muziek luisteren en elkaar ontmoeten. En natuurlijk mag er ook meegezongen en gedanst worden. Het Palet ligt aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop). Kijk op www.hetpaletduiven.nl voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Het Palet.

Volg de cursus English Grammar bij Kunstwerk! Volksuniversiteit

Volg de cursus English Grammar bij Kunstwerk! Volksuniversiteit

ZEVENAAR - In vier bijeenkomsten wordt er aandacht besteed aan de belangrijkste onderdelen van de Engelse grammatica.

Het is een prima manier om te ontdekken op welk niveau er ingestapt kan worden in het volgende cursusseizoen, maar ook geschikt om weggezakte kennis op te frissen en ingesleten fouten te vervangen door correct Engels. You are most welcome bij Kunstwerk! Volksuniversiteit vanaf maandag 13 augustus van 19:30 – 21:00 uur, 4 lessen.

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus

In het weekend van 21/22 juli en 28/29 juli zijn er geen vieringen in bovengenoemde kerk.

Vlooienmarkt in Duiven

DUIVEN - Op het Horstenpark aan de Horstenparklaan 4 is zondag 22 juli van 10-17 uur een terugkerend evenement: de vlooien- en kofferbakmarkt. Deze is de derde openluchtmarkt van het seizoen.

Het is een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers, georganiseerd door Animo Vlooienmarkten. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met dakje en kost 25 euro. Grondplaatsen met auto 12,50 euro en met auto-aanhanger 15 euro. Deze kunt u boeken via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree is 3,00 voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Het theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras.

Alle data van de openluchtvlooienmarkten van Animo op het Horstenpark zijn zondag 22 juli en zondag 19 aug en zondag 30 september.

Supergrote openluchtvlooienmarkt in Arnhem

ARNHEM - Zondag 5 augustus van 10-17 uur is er op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een vlooienmarkt met tweehonderd deelnemers.

Het is een leuke grote vlooienmarkt met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een viermeterkraam met dakje voor 27,50 euro. Een grondplaats kost vanaf 17,50 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 3,00 euro entree voor volwassenen, voor 65-plussers 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Toiletten en catering met terras zijn aanwezig!

Programma voor kinderen tijdens SamenLoop voor Hoop De Liemers

Sfeerimpressie van de Kinderloop 2016 in het Horsterpark in Duiven. Foto: Eigen foto

DUIVEN – Op 8 en 9 september wordt er in het Horsterpark in Duiven gewandeld tijdens de SamenLoop voor Hoop. Om het evenement voor alle leeftijden interessant te maken, heeft de organisatie een heus speelplein ingericht. Zo wordt het evenement voor iedereen de moeite waard.

Vanaf zaterdagmiddag 14.00 uur is het speelplein geopend. Er zijn veel activiteiten zoals: bubblebal, dartvoetbal, pony rijden, schminken, knutselen. Maar er is ook een ballonkunstenaar en een cartoon-tekenaar. Speel-o-theek de Vlieger uit Duiven stelt Oud-Hollandse spelen ter beschikking. Om deel te nemen kun je bonnen kopen à twee euro per stuk. Koop je vijf bonnen, krijg je de zesde cadeau. Ook de opbrengsten van het speelplein gaan naar het goede doel.

KinderLoop

Op zondag 9 september is speciaal voor de kinderen van de basisscholen een 24 minuten durende KinderLoop. Deelname is gratis en alle kinderen krijgen een blijvende herinnering. Aanmelden voor de KinderLoop kan per mail: kinderloopdeliemers@gmail.com. De KinderLoop start op zondag om 11.00 uur, aanmelden voor de start tot 10.30 uur in het Horsterpark.

24 uurs wandelestafette

Op 8 en 9 september 2018 wordt de SamenLoop voor Hoop de Liemers gehouden in het Horsterpark in Duiven. Je kunt als team mee wandelen, zodat er 24 uur lang minimaal één lid van het team in het parcours is. Je wisselt elkaar dus af. Ook vrijwilligers en sponsors zijn welkom. De totale opbrengst van de SamenLoop voor Hoop gaat naar het KWF, tien procent gaat naar Het Braamhuis in Zevenaar. Meer staat op www.samenloopvoorhoop.nl/de-liemers.

Programma Filmhuis Zevenaar

The Death of Stalin (foto: Filmhuis Zevenaar) Foto: Filmhuis Zevenaar

THE DEATH OF STALIN is een hilarische satire over de opvolging van Stalin. Daar ligt hij dan, de grote leider van de Sovjet-Unie, op zijn rug in zijn eigen urine. Kan het wel, lachen om de kliek rond Stalin, verantwoordelijk voor miljoenen doden en na zijn dood met elkaar in gevecht om zijn opvolging? Ja, dat kan, dankzij de humorvolle regie van de Schot Armando Lannucci en ijzersterk acteerwerk van ondermeer Steve Buscemi en Michael Palin! Do 26/7 en di 31/7 20:15u.

TULLY. Tragikomedie over het moederschap. Marlo (Charlize Theron) heeft altijd alles onder controle, maar nu ze een derde kind heeft, wordt het haar allemaal te veel. Als haar rijke broer voorstelt een nachtnanny in te huren, kan ze dat aanbod onmogelijk weigeren. Nanny Tully blijkt een geweldige aanwinst en Marlo knapt zienderogen op. Er ontstaat een intense band tussen de twee. Maar is Tully wel écht wie ze lijkt? Vr 27/7, wo 1/8 20:15u en di 31/7 10:30u.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI op herhaling. Nietsontziende zoektocht naar gerechtigheid. De moeder van een vermoord en verkracht meisje kan het niet verkroppen dat er na maanden nog steeds geen dader is opgepakt en besluit de lokale sheriff onder druk te zetten. Hoofdrolspeelster Frances McDormand liet zich inspireren door John Wayne en kreeg voor deze film een Oscar voor beste actrice. Zo 29/7 20:15u.

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.

Programma schuttersfeest schutterij Sint-Antonius Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK - Het programma schuttersfeest schutterij Sint-Antonius Nieuw-Dijk luidt:

Zaterdag 21 juli:

Van 19.00 tot 21.00 uur wordt de spaarkas uitbetaald en kan men zich aanmelden als lid.

Hierna is er tot 00.30 uur muziek met DJ James.

Zondag 22 juli:

Om 8.45 is er een korte rondgang door het dorp, gevolgd door een kerkviering.

Om 13.30 zullen de koningen worden ingehaald aan de Pastor Smits straat , waarna de schutterij vertrekt naar Didam voor de aubade aan de gemeentelijke overheid.

Omstreeks 16.45 trekt de schutterij terug naar Nieuw-Dijk, waarbij onder een aantal bogen zal worden doorgetrokken.

Om 19.00 is de aankomst in de feesttent en is er een muziekavond met medewerking van muziekband "Kaliber".

Om 00.30 sluit het feest

Maandag 23 juli

Om 08.15 verzamelt de schutterij zich en vertrekt dan naar de buurtschap "Porredarp"

Na terugkomst van de schutterij, omstreeks 10.30 uur, beginnen de koningswedstrijden voor jeugdkoning, schutterskoning en ruiterkoning.

Voor de dames worden schietwedstrijden georganiseerd door schietvereniging "Mik Wis".

De jeugd van 12 t/m 15 jaar kan deelnemen aan schiet- en ringrij wedstrijden.

Voor de kinderen organiseert het jeugdwerk een eigen schuttersfeest in de Meikever, de koningen bij deze jeugd zullen officieel worden ingehaald en worden gehuldigd, waarna om 16.00 uur het middag programma wordt afgesloten.

Om 17.00 uur treedt de schutterij weer aan, om de nieuwe koningen in te halen. Om 19.15 zullen de prijzen worden uitgereikt en jubilarissen worden gehuldigd, waarbij burgemeester Peter de Baat aanwezig is.

Na het formele gedeelte start de feestavond met "Kaliber".

Om 00.30 sluit het feest.

Dinsdag 24 juli:

Om 9.30 uur wordt de feest tent opgeruimd.

Van 12.00 tot 16.00 uur kan dan het vat worden leeg gemaakt, waarna het schuttersfeest 2018 wordt afgesloten.

Hoofdtrainer/coach gezocht voor de U20 van Pigeons

DUIVEN - Basketbalvereniging Pigeons is bijna klaar voor het nieuwe seizoen en heeft nog een opening voor een trainer/coach voor de U20.

Pigeons bestaat dit jaar veertig jaar en is uitgegroeid tot een basketbalvereniging waar plezier en gezelligheid, saamhorigheid, persoonlijk contact en Basketbal centraal staat.
Een trainer van U20 traint twee keer per week (woensdag- en vrijdagavond) in sportcomplex Triominos in Duiven - nabij het station en vijf minuten van de afslag A12.

Profielschets
Gedegen spelregelkennis: in het bezit van licentie trainer-coach / scheidsrechter is een pre of de bereidheid deze te volgen. Pigeons biedt gratis opleidingsmogelijkheden aan. Goede sociale vaardigheden (wijze van omgaan met een groep of individu). Mensenkennis, zelfkennis en reflecterend vermogen. Kennis van zaken betreffende de techniek en tactiek van basketbal. Kunnen observeren, analyseren en beïnvloeden.

Ben jij een enthousiaste trainer die nog op zoek is naar een sterk gemotiveerd team voor komend seizoen en kan je jezelf vinden in bovenstaande profielschets, stuur dan snel een mail naar tc@depigeons.nl. Meer informatie staat op www.depigeons.nl.

Supergrote openluchtvlooienmarkt in Arnhem

Supergrote openluchtvlooienmarkt in Arnhem

ARNHEM - Zondag 5 augustus van 10-17 uur is er op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een vlooienmarkt met tweehonderd deelnemers.

Het is een leuke grote vlooienmarkt met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een viermeterkraam met dakje voor 27,50 euro. Een grondplaats kost vanaf 17,50 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 3,00 euro entree voor volwassenen, voor 65-plussers 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Toiletten en catering met terras zijn aanwezig!

Programma Schuttersfeest Schutterij De Eendracht

DIDAM - Het programma van Schuttersfeest Schutterij De Eendracht is als volgt:

Zaterdag 21 juli

In de ochtenduren wordt het feest-/wedstrijdterrein op de locatie Lieve Vrouweplein/Wilhelminastraat (tussen Mariakerk en Jan & Jan) in gereedheid gebracht. Tevens worden in de Burg. Kronenburglaan (nabij Hotel De Harmonie), op het Lieve Vrouweplein (nabij Jan & Jan) en in de Stationslaan (nabij Café Uniek) de drie schuttersbogen opgericht

Zondag 22 juli

Alle geüniformeerde leden treden aan om 10.30 in de schutterstent die gelegen is in de schaduw van de Mariakerk. Hierna bezoeken zij Zorgcentrum Meulenvelden, en brengen zij de jaarlijkse vendelhulde aan beschermheer Notaris Laarberg.

Hierna zal de bonte stoet in beweging komen om samen op te trekken aar Café Uniek alwaar schutterskoning Rutger Rutjes en ruiterkoning Tom Jansen en hun koninginnen worden ingehaald en tevens is er een bezoek aan de schuttersbogen. Nadat de inwendige mens is versterkt, wordt er koers gezet richting gemeentehuis voor het defilé en de gezamenlijke vendelhulde om 16 uur, van de zeven Didamse schutterijen aan het gemeentebestuur en de Didamse bevolking. Na afloop van de vendelhulde en defilé zal Schutterij De Eendracht terugkeren naar de schutterstent op het veld voor de Mariakerk.

Om 20 uur begint voor de leden de feestavond bij Jan & Jan, waarbij de muziek wordt verzorgd door de Xo band.

Maandag 23 juli

In de vroege ochtenduren zal de wekploeg weer op pad gaan om de koningsparen en andere prominente leden op een gepaste wijze te wekken.

Hierna zal de schutterij deelnemen aan de traditionele Schuttersmis in de Mariakerk. Na terugkomst op het feestterrein bij de Mariakerk zullen de wedstrijden om het koningschap bij de schutters en ruiters om 11 uur beginnen. Het kampen om het koningschap zal omstreeks 13.30 uur volgen. Zodra de nieuwe schutterskoning, ruiterkoning en jeugdkoningen bekend zijn, wordt er een vendelhulde aan de nieuwe koningsparen gebracht en worden op het terrein de overige prijzen van de jeugdwedstrijden uitgereikt. Het einde van het feest in de tent, zal zijn om ongeveer 17 uur.

Na een korte onderbreking is het om 19 uur weer tijd om aan te treden voor het inhalen van de nieuwe koningen bij café Uniek. Na het inhalen worden de nieuwe koningsparen begeleid naar Jan & Jan, waar het feest zal losbarsten. Tijdens deze avond worden de nieuwe koningen en overige prijswinnaars door beschermheer Henk Laarberg gehuldigd.


Dinsdag 24 juli

Vanaf 10 uur wordt het feest-/wedstrijdterrein opgeruimd. Tevens zullen de schuttersbogen worden afgebroken. Hierna zal bij Jan & Jan het gebruikelijke "vat leegmaken" beginnen.

Schuttersfeest in Oud-Dijk

OUD-DIJK - Het schuttersfeest 2018 is voor Oud-Dijk een jaarlijks hoogtepunt voor iedereen en zal ook voor tal van Old-Diekse een nieuwe ervaring zijn. Zo blijft een eeuwen oude Diekse traditie springlevend.

Het aantal nieuwe bewoners is behoorlijk in Oud-Dijk, met name in de Kerkwijk maar ook op verschillende plekken in het buitengebied hebben velen hun habitat gekozen in Old-Diek. Het schuttersfeest is een uitgelezen moment om hen van harte welkom te heten in de Oud-Dijkse buurtschap. alwaar het woord Naoberen telkens invulling krijgt.

Het schuttersfeest in Oud-Dijk is als volgt geprogrammeerd:

Maandag 16 juli zal Schutterij Sint-Isidorus het schuttersfeest vieren met het senioren contact vanaf 19.00 uur bij Jan&Jan. Een geweldige start van het jaarlijkse schuttersfeest.

Op dinsdag 17 juli zal er met een grote groep vrijwilligers de tent worden gezet en worden gestart met de feest/wedstrijd terrein inrichting aan de Dijksestraat 48. In deze week zullen ook de verschillende bogen door buurten en vriendengroepen worden opgericht. Dat zal op zaterdagmiddag worden afgesloten met een gezellig samenzijn onder prachtige bogen her en der in Old-Diek. Dat alles is de opmaat naar het eigenlijke schuttersfeest.

Op zondag 22 juli zal na de opening bij partycentrum Plok om 10.45 uur naar de nieuwe beschermheer aan de Fluunseweg worden opgemarcheerd. Omstreeks 11.00 uur zal Xaf Hendriksen worden geïnstalleerd samen met twee nieuwe bestuursleden Martine Jansen en Wilma Koppenol.

Vervolgens zal de schutterij haar pad vervolgen langs de verschillende bogen in de buurtschap te weten: -De Plokkboog aan de Ravenstraat bij Hagendoontje, -de ronde boog van Vendeliers en de buurt aan de Dijksestraat, - de jubilerende boog Van Geemen aan de Kerkwijkweg, - de jongste boog in de Gruttostraat en -de oudste boog Boog De hoge End anno 1931 en tot besluit boog De hoge End anno 1989 aan de kollenburgweg. Daarmee is de bogen route afgerond en is de schutterij klaar voor de opmars naar de gezamenlijke vendelhulde aan het gemeente bestuur en de duizenden toeschouwers, op het oude gemeente plein. Dit jaar onder leiding van Schutterij De Eendracht.

Na dit prachtige schouwspel en kippenvelschuttersmoment, trekt de Oud-Dijkse schutterij terug naar partycentrum Plok Waar om 20.00 uur het schuttersfeest zal losbarsten. Alle nieuwe Oud-Dijkse buurtbewoners maar ook alle schutters zijn dan weer welkom.

Maandagochtend uur zal de schutterij om 7.45 uur verzamelen bij de Plok om naar de Mariakerk te trekken voor de gezamenlijke schuttersmis. Naderhand zal de schutterij gezamenlijk brunchen op het feestterrein aan de Dijksetraat 48 waarna om 11.30 uur de wedstrijd zal losbarsten. Ook hier is heel Oud-Dijk van harte welkom. Dit is het uitgelezen moment om het schuttersfeest te ervaren en mee te vieren. Omstreeks 15.30 zal het kampen de koningstitels beginnen, het belooft weer een zinderende strijd te worden om de titel Koning van Oud-Dijk. Om 18.30 uur zal de schutterij bij De Plok opstellen om de nieuwe koningen in te halen om vervolgens het slotfeest te vieren bij Plok. Dinsdag en woensdag zal worden opgeruimd en gezellig worden nagezeten Daarmee is het Oud-Dijks schuttersfeest gevierd en begint het uitkijken naar schuttersfeest 2019.

Een winkelwagen vol spullen van Jumbo Heemskerk

Jumbo Heemskerk medewerker Yord van der Pol en winnares carolien Voskamp met een winkelwagen vol spullen. (foto: SDZZ) S.D.Z.Z.

ZEVENAAR - Tijdens de jaarlijkse Bazaar van Omni-vereniging SDZZ werden er tijdens de grote loterij twee hoofdprijzen weggegeven.

Jumbo Heemskerk medewerker Yord van der Pol en winnares carolien Voskamp met een winkelwagen vol spullen. (foto: SDZZ) Foto: S.D.Z.Z.

De winnaars mochten één minuut gratis winkelen bij de Jumbo-vestigingen aan de Kampsingel en Van Oldenbarneveldtlaan in Zevenaar. Winnares Carolien Voskamp heeft inmiddels een winkelwagen vol spullen ter waarde van 457,68 euro van één minuut gratis winkelen aan de Kampsingel in Zevenaar. De organisatie van de Bazaar feliciteerde haar hiermee.

Dialectavond op Kotmans met drie schrijfsters

Dialectavond op landgoed Kotmans (foto: Dialectkring Achterhook en Liemers/PR)) Foto: Dialectkring Achterhook en Liemers (PR)

REGIO - Dialectkring Achterhook en Liemers (zie www.dialectkring.nl) houdt op donderdag 2 augustus de tweede en laatste dialectavond van dit seizoen bij het Schrieverspad op Landgood Kotmans aan de Kotmansweg in Winterswijk-Miste.

De dames Diana Abbink, Else Klomps en Ida Voerman, allen uit Winterswijk, dragen voor uit eigen werk. Ze werken ook mee aan dialect- en andere tijdschriften, waaronder 'De Moespot', het driemaandelijks tijdschrift van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn welkom. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur, de toegang is gratis.Een eventuele vrije gift voor het Schrieverspad wordt op prijs gesteld.

Vanaf september weer volop activiteiten in Het Braamhuis

ZEVENAAR - Het Braamhuis is een inloophuis waarvan de deuren open staan voor mensen die kanker hebben of er juist van genezen zijn, hun familieleden en overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht voor en door de Liemers.

Vanaf september tot en met december start Het Braamhuis weer met een volle agenda met activiteiten en workshops. Zo kan iedereen elke dinsdag en donderdag zijn hart ophalen tijdens de activiteiten schilderen, yoga, tai chi, ervaarbare adem, mindfulness, handwerkcafé, zorgochtenden, Majong spelen, Braamhuiskoor Hoop. Ook zijn er diverse workshops. Op 6 oktober wordt er weer gewandeld in de natuur onder professionele begeleiding van Jacqueline Ehringfeld.
Een compleet overzicht staat op www.braamhuis.nl. Voor deelname aan een activiteit is aanmelding noodzakelijk. Dat kan per mail via het aanmeldformulier op de website of telefonisch via 0316 332111 of mobiel via 06 83109358.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 20 juli t/m 2 aug. 2018.

Zondag 22 juli 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta met samenzang.

Intentie: Frans Gieling.

Zondag 29 juli 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta met samenzang.

Intenties: overleden ouders Maria en Koos van der Vate, Echtpaar Fien en Gerard Willemsen-Jansen, Lenie van Vliet-Oudshoorn.

Overleden:

Op 17 juni: Cornelia de Haas-Schaap, 87 jaar, W. de Zwijgerlaan,

Op 23 juni: Antonius van den Broek, 69 jaar, Masiusplein,

Op 23 juni: Carolus Stallman, 81 jaar, Meidoornstraat,

Op 2 juli: Pieternella Kleiman-Stam, 82 jaar,

Op 3 Juli: Grada Scheerder-Peperkamp, 85 jaar, Liemerije,

Op 8 juli: Stef Jansen, 81 jaar, in Liemerije.( Grietsestraat ) Zevenaar.

Meld je nu aan voor Kunstwerk! Eindeloos Musiceren

ZEVENAAR - Eindeloos Musiceren is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, mensen met Parkinson en dementie. Maar ook eenzame en licht gedesoriënteerde ouderen hebben baat bij muziek. De muziek kan thuis, in zorginstellingen of door medewerkers van de thuiszorg gebruikt worden. Door Eindeloos Musiceren in te zetten, krijgt de mantelzorger meer rust en ondersteuning.

Een vrijwilliger van Eindeloos Musiceren komt bij de cliënt langs om samen te bepalen welke muziek een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld en maakt een afspeellijst. Via Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is het mogelijk om de muziek kant en klaar aan te bieden op een IPod, inclusief koptelefoon en speaker.

Als vrijwilliger van Eindeloos Musiceren krijg je twee gratis trainingen, zodat je individuele afspeellijsten kunt samenstellen. Aan het eind van de training krijg je een certificaat. Via de website van Kunstwerk! Het Musiater en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kun je je aanmelden voor het project Eindeloos Musiceren. Wil je je niet digitaal aanmelden? Bij iedere vestiging van de bibliotheek liggen inschrijfformulieren voor je klaar. Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Kunstwerk! via info@liemerskunstwerk.nl.

Programma Schutterij De Heegh Didam

DIDAM - Het programma Schuttersfeest van Schutterij De Heegh Didam luidt:

Vrijdag 20 juli:

19.00 tot 20.00 ophalen spaargeld en lidmanschapskaart.19.00 tot 23.00 gezellig samen zijn en officieel begin van het schuttersfeest.

Zondag 22 juli:

Tussen 11.00 en 11.30 verzamelen Bij de Voorzitter aan de Koeleplekstraat 3. Parkeren is niet in de straat maar op de parkeerplaats aan de Verheystraat 2 bij de Poort van Diem, het voormalige kelsenhof.11.45 aantreden en opstellen voor vertrek.12.00 vertrekken naar het beschermpaar en vervolgens de route naar de koningsparen en bogen, waar bij boog 2 een korte stop is voor een versnapering, en dan op naar het gemeente huis. Na afloop weer naar de Voorzitter waar we uiterlijk 18.00 allemaal weg moeten zijn.20.00 aanvang feestavond tot 00.30.

Maandag 23 juli:

8.00 verzamelen bij de V.z. parkeren ook weer aan de Verheystraat 2.8.15 vertrekken naar de Kerk8.30 kerkdienst. Tevens zal worden begonnen met opbouwen van het veld.11.00 aanvang wedstrijden d.m.v. koningsschot en koningsrit.Verwacht einde en feliciteren van de nieuwe koningsparen om 15.00.Daarna gezamelijk opruimen!17.30 aantreden voor het inhalen van de nieuwe koningsparen. De lokatie zal worden bepaald wanneer de nieuwe koningsparen bekend zijn.20.00 tot 00.30 feestavond.

Dinsdag 24 juli:

10.00 verzamelen op het veld om de laatse beetjes op te ruimen en ondertussen gaan de nieuwe koningsparen foto's maken. Als de nieuwe koningsparen zijn gearriveerd zullen we beginnen met wedstrijd voor de nieuwe knuppel koningin.Rond 15.00 á 15.30 verwachten we een einde te kunnen maken aan het officiéle schuttersfeest, en te beginnen aan een welverdiende vakantie!

Inloopatelier 'vrij schilderen' bij KunstKringDuiven

DUIVEN - De KunstKring houdt in de zomermaanden elke dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur een inloopatelier voor iedereen die vrij wil schilderen zonder gebonden te zijn aan een cursus.

In het nieuwe multifunctionele lokaal worden de deelnemers begeleid door Herman Sanders, docent experimentele schildertechnieken. "Voor verdere informatie hierover kunt u bellen met de KunstKringDuiven of Herman 06 36562759. De nieuwe ruimte (50 m2) bij de KKD is tevens te huur voor een of meerdere dagdelen en geschikt voor het houden van lezingen, vergaderingen en diapresentaties. Wilt u meer info hierover? Bel ook dan de KKD 0316 280469. Benieuwd naar ons uitgebreide cursusoverzicht 2018-2019? Kijk dan op onze website www.kunstkringduiven.nl."

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 20 juli t/m 2 aug. 2018.                

Zondag 22 juli 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta met samenzang.

Intentie: Frans Gieling.

Zondag 29 juli 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta met samenzang.

Intenties: overleden ouders Maria en Koos van der Vate, Echtpaar Fien en Gerard Willemsen-Jansen, Lenie van Vliet-Oudshoorn.

Overleden:

Op 17 juni: Cornelia de Haas-Schaap, 87 jaar, W. de Zwijgerlaan,

Op 23 juni: Antonius van den Broek, 69 jaar, Masiusplein,

Op 23 juni: Carolus Stallman, 81 jaar, Meidoornstraat,

Op 2 juli: Pieternella Kleiman-Stam, 82 jaar,

Op 3 Juli: Grada Scheerder-Peperkamp, 85 jaar, Liemerije,

Op 8 juli: Stef Jansen, 81 jaar, in Liemerije.( Grietsestraat ) Zevenaar.

H. Andreaskerk Zevenaar

Op zondag 24 juni hebben de volgende kinderen hun eerste heilige communie gedaan in de H. Andreaskerk in Zevenaar:

Hanneke van Alst, Slenterweg 19a

Demy Kazen, Babberichseweg 54

Collin Klaassen, Oud-Zevenaarseweg 60

Bas Soeters, Kamphuizerweg 7

Wesley Thus, Oud-Zevenaarsedijk 17

Cas van den Wildenberg, Vierkantemorgenster 6

Kerkberichten week 30 van 28 juli tot en met 3 augustus:

In het weekend van zaterdag 28 juli en zondag 29 juli is er geen viering in deze kerk.

Bibliotheek Pannerden tijdelijk verhuisd

PANNERDEN - Bibliotheek Pannerden is wegens verbouwing tijdelijk verhuisd naar de aula van basisschool 't Scathe.

Pannerden is een servicepunt van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers. De Bibliotheek Liemers heeft vestigingen in: Zevenaar, Westervoort, Duiven en Giesbeek en een servicepunt in Lobith. Contact: info@liemerskunstwerk.nl. De openingstijden zijn maandag 13:00 - 15:00 uur, woensdag 13:00 - 15:00 uur en vrijdag 13:00 - 15:00 uur. Tijdens de zomervakantie: 16 juli - 12 augustus is de vestiging in Pannerden gesloten. Na de zomervakantie is een ieder welkom in basisschool 't Scathe. Uiteraard kan men terecht bij de andere vestigingen. Meer informatie betreffende de openingstijden staat op www.liemerskuntwerk.nl.

Viva la Vlo in Hengelo

HENGELO - Op het terrein De Hietmaat, Zelhemseweg 15 in Hengelo (gld) is er zondag 29 juli van 10-17 uur de jaarlijks terugkerende vlooienmarkt en kofferbakmarkt.

Er zijn kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop. Vorig jaar een groot succes. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden huur dan ook een kraam voor 25 euro. Er is ook kofferbak grondplaats voor vanaf 15 euro. Als u gaat staan kan de auto achter de kraam of uw grondplaats

Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel met Monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De vereniging De Hietmaat zorgt voor de catering en een leuk terras.

Busreis voor 55-plussers door Stichting Senioren Kontakt Didam

DIDAM - De jaarlijkse bus-dagtocht voor 55-plussers van Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw- Dijk is op dinsdag 28 augustus.

De dagindeling is als volgt uit: vertrek 08.30 uur: vanaf Loil bij de kerk; vertrek 08.45 uur: vanaf Didam, Mariakerk. Wij rijden ditmaal naar 't Twentse land en bezoeken het Oranje museum in het Nieuwe Haghuis in Diepenheim. Ontvangst met een kop koffie of thee en een Amaliagebakje. Hierna uitleg en rondleiding door museum.

Om 12.30 uur naar Restaurant Hof van Twente in Hengeveld en toasten met een oranje bittertje op het Koninkrijk der Nederlanden en onze Koning. Daarna genieten we in tegenstelling tot voorgaande jaren van een driegangendiner.

Om 13.45 uur volgt een rondrit door Twente. De gids vertelt over de binding van het Oranjehuis met Twente, geschiedenis van Twente. Tot slot koffie en 'Oranje'-chocolaatje. De kosten bedragen 50,00 euro per persoon en dienen contant te worden voldaan bij opgave. Inbegrepen: zijn koffie/thee met wat er bij,diner en het 'Oranje'-chocolaatje.

De kaartverkoop is op donderdag 23 augustus in de soos Waverlo 10, Meulenvelden van 14.30 tot 16.00 uur. "We vertrekken met één bus. Het bestuur van de stichting heeft besloten iedereen van 55+, die zin heeft in een gezellige dag uit met leeftijdgenoten, mee te laten gaan. Informatie: Annie Clappers 0316 224378 of Jo Berendsen 0316 224438."

Vieringen H. Antonius Abt in Loo

Op zondag 29 juli om 09.30 uur. Woord en Communieviering. Voorganger Diaken A van Boven. Samenzang.

Loo Budget Concerten voor het najaar zijn:

16 september: Paul Mulder

21 oktober: Trio Rose- Ile

25 november: Trio Odessa

9 december: Kerstconcert door het Koor Repeat

Restaurant zaal catering 't Centrum

BABBERICH - 't Centrum van de familie Reijmer bestaat al ruim 21 jaar en is inmiddels een vertrouwd adres voor feesten, vergaderingen, cateringen en natuurlijk het à la carte restaurant.

"Het restaurant is pas verbouwd waardoor het een eigentijdse uitstraling heeft gekregen. De menukaart is onder de loep genomen met als resultaat dat gerechten helemaal van deze tijd zijn. De speelkamer bij ons restaurant zorgt ervoor dat ook de kleintjes zich kunnen vermaken als hun ouders dineren. Ook de lunchkaart is aangepast met een paar heerlijke sandwiches en salades. Of geniet op ons terras van een kop koffie of een drankje na uw wandel of fietstocht. Het restaurant is ook ideaal voor een zakenlunch. Wilt u met uw gast belangrijke zaken bespreken, dan is het mogelijk om in een aparte ruimte te lunchen.

Naast het restaurant staat de familie Reijmer ook bekend om hun zalen voor feesten, koffietafels en vergaderingen. Feestgevenden willen steeds vaker maatwerk en dat is bij ons geen probleem. Net als de cateringen die wij kunnen verzorgen. Bedrijfsfeesten, eindejaarsborrels en vakantieborrels verzorgen wij op locatie, maar het is natuurlijk ook mogelijk dit in onze zalen te doen. Daarnaast hebben wij natuurlijk onze prachtige trouwlocatie aan De Zwanenwaay. Trouwen en het feest, groot of klein, op één locatie is ideaal volgens vele bruidsparen die hun mooiste dag van hun leven bij ons gevierd hebben. Bel of kom langs voor informatie, onder het genot van een kop koffie bespreken wij uw wensen en onze mogelijkheden."

Restaurant 't Centrum vindt u aan de Dorpstraat 78 in Babberich (www.centrumreijmer.nl).

Sanderstoernooi judo

deelnemers sanderstoernooi

GROESSEN - Op zondag 1 juli is in zalencentrum Gieling in Groessen het jaarlijkse Sanderstoernooi weer gehouden. Tijdens dit gezellige toernooi waren vele mooie wedstrijden te zien.

Dit toernooi was tevens de afsluiting van een mooi seizoen waarin het 40-jarig jubileum werd gevierd. En waarin trainer Ben Sanders de Lichtenberg-onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Vanaf 27 augustus start het nieuwe seizoen. Lijkt het je leuk om ook te gaan judoën of deel te nemen aan jiu-jitsu? Kom gerust een keer kijken en meedoen! De eerste drie lessen zijn vrijblijvend. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.judogroessen.nl.

Partners bevestigen deelname in HAL12

De partners ondertekenen de bevestiging van deelname. Van links naar rechts: Harri de Vries (Filmhuis Zevenaar), Bert Fröhlich (Kunstwerk!), Wethouder Nanne van Dellen (gemeente Zevenaar), Marlie Vennegoor (Caleidoz Welzijn).

ZEVENAAR - De ontwikkeling van de voormalige fabriekshal van Turmac/BAT in een centrum voor samenwerking en ontmoeting heeft een mijlpaal bereikt. De verbouw gaat van start en de toekomstige gebruikers hebben hun deelname bevestigd.

Met dit memorabele moment is weer een stap gezet in de totale inrichting van de hal tot cultureel-sociaal en maatschappelijk centrum van de Liemers. De hal biedt al ruimte aan de Regionale Sociale Dienst, het Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg, en de gemeente Zevenaar. In april 2019 verhuist de bibliotheek naar HAL12. Vanaf medio 2019 zullen ook Kunstwerk!, het Liemers Museum, de Volksuniversiteit, Caleidoz Welzijn en Filmhuis Zevenaar fysiek hun intrek nemen. Organisaties zoals RBT KAN, Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar, ROC Graafschap College en het Rijn IJssel college hebben aangegeven voordeel te zien in het gemeenschappelijk gebruik van HAL12.

Vieringen H. Antonius Abt in Loo

Op zondag 29 juli om 09.30 uur. Woord en Communieviering. Voorganger Diaken A van Boven. Samenzang.

Loo Budget Concerten voor het najaar zijn:

16 september: Paul Mulder

21 oktober: Trio Rose- Ile

25 november: Trio Odessa

9 december: Kerstconcert door het Koor Repeat

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24